This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки
 
Реклама

 
НОВИНИ
Четверть украинского сливочного масла является фальсификатом
2013-11-29
   
   В Украине около 30% сливочного масла – фальсификат.
   Об этом рассказали эксперты научно-исследовательского центра независимых потребительских экспертиз "Тест".
ЕБА прогнозирует производителям зерна Украины серьезные убытки
2013-11-29
   Производители зерна в Украине могут понести серьезные убытки уже в следующем маркетинговом году в случае неподписания Соглашения об ассоциации с Европейским Союзом и введения для Украины санкций и дополнительных пошлин, сообщили УНИАН в пресс-службе комитета зерновых и масличных культур Европейской Бизнес Ассоциации (ЕБА).
Госпотребинспекция начала проверки пищевой продукции
2013-11-29
   Государственная инспекция по вопросам защиты прав потребителей (Госпотребинспекция) начала проверки пищевой продукции накануне Нового года. Об этом в ходе пресс-конференции заявил глава ведомства Сергей Орехов.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Василь Кравчук: «Якби не бізнесові інтереси, то депутати приймали б добрі закони»
   Депутат-аграрій розповів про те, як політика впливає на сільське господарство і що заважає деяким народним обранцям продуктивно працювати.
BASF: поєднання традицій та інновацій у сучасній агрохімії
   Концерн BASF, один із найбільших світових виробників хімічної продукції, підвищує довгостроковий прогноз продажів підрозділу захисту рослин: тепер перед ним стоїть завдання забезпечити продажі обсягом понад 6 млрд євро до 2015 р. і 8 млрд євро - до 2020 р. (раніше в планах до 2020 р. передбачали обсяги продажів на 6 млрд євро). Щоб вирішити це завдання, BASF інвестує близько 1,8 млрд євро у створення та модернізацію виробничих потужностей і розробку нових продуктів та комплексних рішень у період 2013-2017 рр. Компанія також продовжить роботу із розширення наявного портфеля продуктів і розвитку проектів із підтримки сільгоспвиробників в управлінні виробництвом. Про це йшлося під час глобальної прес-конференції, що відбулась на початку жовтня в Агроцентрі BASF (Лімбургерхоф, Німеччина) і яка зібрала понад 90 журналістів із 20 країн світу.
ТерраВіта — RWA: успішних років співпраці
   Усім відомо, що кукурудза та соняшник стають найпопулярнішими культурами вирощування в Україні. Відповідно, аграрії постають перед досить важливим і водночас непростим вибором: насіннєвому матеріалу якої селекції слід надати перевагу — вітчизняної чи європейської?
Х’ю Грант: «Через 2–3 роки ми піднімемо келихи шампанського за досягнутий успіх у вирощуванні в Україні саме кукурудзи»
   Х’ю Грант (голова та генеральний директор компанії «Монсанто») — відома в аграрних ділових колах особа. Адже саме він кардинально змінив одну з найбільших компаній світу, «Монсанто», яку очолює вже десять років: з хімічної компанії «Монсанто» перетворилася на передову насіннєву компанію.
І те, що за останні два роки менеджер такого рівня вдруге відвідує Україну, говорить про неабиякий інтерес до нашої країни. Отже, наш співрозмовник — дещо романтичний та повний оптимізму щодо майбутнього сільського господарства, шотландець за походженням та космополіт по духу, Х’ю Грант.
В аграріїв уривається терпець
   8 жовтня 2013 р. в Києві відбувся Другий Всеукраїнський аграрний форум, який об’єднав близько 500 представників сільського господарства з усіх областей України. Під час цього заходу  аграрії обговорили сучасний стан та низку негативних тенденцій в АПК. За результатами зустрічі було підготовлено листи із пропозиціями до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та голів депутатських фракцій.
Аграрне дорадництво в Україні: «Хворий перед смертю кашляв? Це добре»…
   16 жовтня в Києві відбулась науково-практична конференція «Сільськогосподарське дорадництво: проблеми, стратегія та шляхи розвитку». Цей захід також збігся із відзначенням 10-ї річниці створення в Україні системи дорадництва.
Органіка за правилами
   Незважаючи на стрімке зростання виробництва органічної сільськогосподарської продукції, законодавство України протягом тривалого часу оминало дану галузь своєю регулюючою увагою.
Експортні резерви вітчизняних аграріїв
   Україна є вагомим гравцем на світовому аграрному ринку. Перш за все, завдяки значним обсягам зовнішніх продажів зерна. Нинішній рік є лише підтвердженням цього. Проте потенціал вітчизняних аграріїв до кінця не розкритий. Це стосується як сільськогосподарської сировини, так і продовольства. Україна може виробляти та експортувати більші обсяги аграрної продукції.
Тернистий шлях «стрип-тіллу»
   На початку цього року ми вперше почали писати про технологію «стрип-тілл» в умовах України. Згідно з теорією, ця технологія ідеально придатна насамперед для агровиробників, які господарюють на Півдні України, де вкрай не вистачає вологи. У попередніх статтях видання було продемонстровано покроковий фоторепортаж цієї технології у зоні нестійкого зволоження (Центральний Лісостеп). Як ця технологія проявить себе у зоні достатнього забезпечення вологою, вважаю, теж буде цікаво дізнатись нашим читачам.
Вирощування озимого ріпаку на поливі
   На Півдні основою режиму зрошення є вологозарядкові (передпосівні) поливання, які сприяють накопиченню легкодоступної вологи як у верхніх, так і у глибоких шарах грунту, створюють необхідні умови для отримання рівномірних сходів, швидкого розвитку кореневої системи, що є неодмінною передумовою високої стійкості культури до низьких температур.
Пасинкування кукурудзи: біологія, чинники, попередження прояву
   Сучасні гібриди кукурудзи частіше мають одне стебло. У селекції кукурудза найбільше відпрацьована у плані утворення одностеблових рослин, а кущистість окремих генотипів розглядається більше як атавізм та небажана ознака. Наявність пасинків (особливо в посушливих районах) негативно впливає на врожай зерна, як і загущення посівів.
Агроприйоми вирощування високоолеїнового соняшнику
   Як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках особливо цінується насіння з високим вмістом олеїнової кислоти, ціна якого на порядок вища від вартості насіння звичайного соняшнику.
Аналізуємо стан озимих під урожай 2014 року
   Агрометеорологічні умови для сівби озимих культур під урожай 2014 р. у західних, північних та місцями центральних і східних областях України були несприятливі.
Ефективно виселяємо шкідливих гризунів
   Проблема мишоподібних гризунів, здебільшого полівок (нориць) та мишей, істотно загостриться в умовах затяжної осені. Із усієї підродини полівок, куди входить третина всіх гризунів нашої фауни, найбільшої шкоди завдають сірі полівки (звичайна, суспільна, економка, темна), степова строкатка, водяна полівка.
Здоров’я кукурудзи: ймовірна загроза вирощеному врожаю
   Прохолодний, з великою кількістю атмосферних опадів цьогорічний вересень створив усі передумови для «успішного» ураження та розвитку численних інфекційних хвороб на стеблах і качанах кукурудзи.
Західний кукурудзяний жук: реальна небезпека для вітчизняних виробників кукурудзи
   Питанням, чи здатний західний кукурудзяний жук акліматизуватись в Україні, сьогодні вже майже ніхто зі спеціалістів не переймається. В минулому залишились твердження деяких науковців, що шкідник обмежить своє поширення лише Закарпатським регіоном. Нині вкрай актуальним є інше: наскільки далеко від західних територій країни може поширитись цей карантинний шкідник і як цьому запобігти.
Захист зрошуваних культур від совок
   Останніми роками  зрошуваним посівам кукурудзи, сої, соняшнику, овочевих та інших культур у Південному Степу України істотної шкоди завдає комплекс листогризучих совок. За останні піввіку найвищий рівень їхньої чисельності та шкодочинності спостерігали у 2013 р.
Резистентність бур’янів до дії гербіцидів
   Резистентність бур’янів до дії гербіцидів — це стійкий стан, за якого вплив гербіциду на популяцію бур’янів призводить до домінування генотипів, здатних виживати і рости після обробки гербіцидом у тих концентраціях, що за нормальних умов згубні для популяції. У зв’язку з тривалим застосуванням гербіцидів, на сьогодні у понад п’ятдесяти країнах світу, зокрема у Західній та Східній Європі, США, Канаді, Австралії, а також у афро-азійських країнах, у біотипах понад 300 видів рослин бур’янів відмічено появу стійких видів.
змінять життя сільгоспвиробників на краще?..
   У жовтні 2013 р. на засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин було схвалено два законопроекти: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері сільськогосподарської кооперації)» №  2408а від 21.06.2013 та «Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо підтримки фізичних осіб —  сільськогосподарських товаровиробників)» № 2414а від 21.06.2013.
Ринок живої худоби та м’ясної продукції:
   Зростання обсягів виробництва, реалізації яловичини та високий рівень імпорту м’ясопродуктів зумовили зниження цін у вересні-жовтні 2013 р. проти відповідного періоду в 2012 р.
На Саміт тваринників 2013 вирушайте за…
   Чергова важлива подія у світі тваринництва — Саміт тваринників — відбулась цьогоріч 2–4 жовтня в місті Клермон-Ферран, що у Франції.
ОСГ: оцінка перспективності заготівлі якісного молока (проект технічної допомоги вітчизняній молочній галузі)
   Метою проекту було вивчення структурних аспектів молочного сектору України, детальне дослідження особистих селянських господарств у Сумській області та прийняття заходів, спрямованих на поліпшення заготівлі молока господарствами населення.
Bayer Animal Health в Україні: коли бізнес — із любов’ю
   З-поміж тисяч зустрічей це була саме та, коли можна було доторкнутися до самих витоків, побачити й відчути сутність людини, яка професійно, а головне, самовіддано робить свою справу, беручи на озброєння кожну хвилину, створюючи далекосяжні плани, заздалегідь прораховуючи все до дрібниць. Але все по порядку…
Ящур: нескінченна історія
   Вірус ящуру має високу стійкість у навколишньому середовищі, завдяки чому може заноситись у райони, віддалені від вогнищ інфекції, та завдавати колосальної шкоди українському тваринництву.
Підступний ворог мастит: обізнаний — озброєний
   Streptoсoссus uberis викликає мастит, причиною якого є незадовільний стан навколишнього середовища. За кордоном, на думку низки дослідників, це захворювання має тенденцію до поширення в господарствах, де ефективно борються з контагіозним маститом (збудники — мікроби, «асоційовані з коровами»). Первинне місце існування збудника — довкілля (екскременти, грунт, предмети гігієни, вода тощо). Збудник осідає на молочних протоках і залозистій тканині. Інфекційний період може бути затяжним і тривати кілька місяців, рівень виділення збудника досить високий. Передаватись інфекція від тварини до тварини може між доїннями: особливо сприяють розмноженню цього збудника забруднені стійла і вологі бокси. Якщо корови лягають відразу після доїння (відкритий дійковий канал) у забруднені вологі бокси, до вимені може легко потрапити збудник. Крім того, переповненість і поганий мікроклімат провокують появу інфекції.
Оновлений свинарник: плануємо роботу по-новому
   Головна мета реконструкції або будівництва будь-яких тваринницьких приміщень — отримання максимальних показників продуктивності, яких можна досягти забезпеченням максимального комфорту тваринам. Стосовно свиней це, насамперед, створення оптимальних параметрів мікроклімату в приміщенні: температури та вологості, контролю загазованості повітря тощо. Не останнім фактором є і забезпечення достатньої площі для кожної тварини.
Молочний менеджмент: міжконтинентальна різниця
   Наразі поширеною є тенденція до акцентування уваги на якісній годівлі тварин. Звісно, кожна країна розробляє свій тип годівлі тварин відповідно до природних умов, виробничих можливостей, потреб тварин та завдань продовольчої безпеки. І що цікаво, держави, у яких ресурси обмежені жорсткими кліматичними умовами, отримують рекордні надої. Як їм це вдається? Своїми спостереженнями ділиться голландський експерт і технічний директор із напряму ВРХ групи компаній «АгроВет Атлантик» Пітер ван Дорен.
Надійна робота доїльної установки
   Який із механізмів на сучасній фермі працює у найбільш напруженому режимі? Відповідь на це запитання стає очевидною навіть без проведення спеціальних досліджень чи хронометражів: таким механізмом є доїльна установка. І йдеться навіть не про великі індустріальні комплекси так званого американського типу, де процес доїння може тривати цілодобово з невеликими перервами на промивання обладнання. Практично на всіх сучасних молочних фермах доїльна установка є найнавантаженішою системою з-поміж усіх засобів механізації.
Французькі й вітчизняні свинарники різняться, та принцип схожий
   Типова французька родинна ферма — це переважно 100 га угідь та невеликі виробничі комплекси — чи то молочні,  чи м’ясні. Зазвичай на таких фермах задіяно дуже мало найманих працівників: повний робочий день працюють власник із дружиною, допомагають його батьки та діти. Про одне з таких господарств далі й піде мова.
Свиноматка: стимулювати та синхронізувати
   Одним із шляхів підвищення ефективності ведення галузі свинарства є поліпшення відтворення стада, збільшення виходу і збереженості поросят, результатом чого є можливість одержувати від однієї свиноматки впродовж року більше двох опоросів, понад 22–24 поросят.
Форум науковців у ННЦ «ІМЕСГ»
   У Національному науковому центрі «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» 16–19 жовтня 2013 р. відбулась ХІV Міжнародна науково-технічна конференція, присвячена пам’яті відомого українського вченого в галузі землеробської механіки академіка Петра Василенка.
Техніка для точного обприскування
   Після введення в продуктову лінійку тракторів Ростсільмаш взяв курс на побудову компанії, здатної надати клієнтам увесь шлейф сільськогосподарської техніки. У 2009 р. Ростсільмаш запропонував споживачам одну модель самохідного й чотири моделі причіпних обприскувачів. Це техніка, яка забезпечує найефективніше внесення добрив і надійний захист рослин. Традиційно для таких цілей у сільському господарстві застосовують літаки, але досвід використання обприскувачів VERSATILE засвідчив: з ними не зрівняються традиційні методи.
AGRITECHNICA-2013: 4 золоті та 33 срібні медалі за новинки
   Днями закінчила свою роботу  виставка AGRITECHNICA-2013, яка гостинно зустрічала відвідувачів 12–16 листопада. Це подія, до якої Німецьке сільськогосподарське товариство (DLG), а з ним і світова спільнота готувались два роки. Цього року кількість експонентів і відвідувачів із країн СНД значно збільшилась, якщо порівнювати з попередньою виставкою, що свідчить про активне зростання сільськогосподарського сектору в регіоні. Процес підготовки до виставки потребував серйозної і копіткої роботи на міжнародному рівні задля досягнення головної мети: цей захід має стати унікальною подією всесвітнього масштабу, своєрідним полігоном інновацій, потужним джерелом новітньої інформації про сучасний стан галузі, важливим бізнес-майданчиком для ефективного ділового спілкування.  Вже тепер є всі підстави впевнено сказати: організатори виставки потрудилися на славу, й AGRITECHNICA-2013 стане форумом, який не варто пропускати активно налаштованим представникам галузі, що впевнено дивляться у майбутнє і працюють на перспективу. Підтвердження сказаному — матеріал про золотих і срібних медалістів, номінованих Німецьким сільськогосподарським товариством. Цього року спеціальна незалежна експертна комісія, відповідно до суворих критеріїв, нагородила 4 новинки золотими медалями й 33 — срібними.
КУН: «Ми й надалі вироблятимемо тільки найкращу техніку — щодня й в усьому світі»
   З давніх давен французький Ельзас на весь світ славиться білими винами та вишуканою кухнею — знаменитою фуа-гра й сирними пирогами. Сама природа цього незвичайного регіону нібито благословила людей створювати тут все красиве й смачне. Втім тепер, незважаючи на те, що Ельзас — чи не найменший адміністративний регіон Франції, він продукує 3% ВВП і займає друге місце серед регіонів Франції за ВВП на душу населення, поступаючись лише столичному регіону Іль-де-Франс.  Зрозуміло, що тільки завдяки вину та кулінарії таких економічних показників не досягнеш. Розвинуте сільське господарство, промисловість і туризм — ось «локомотиви» економіки сучасного Ельзасу.
Виставкова Кіровоградщина
   З 3 по 5 жовтня Кіровоградщина вперше гостинно зустрічала учасників Всеукраїнської агропромислової виставки «Агроекспо».
Новий світ «Фендт» — ще більше інновацій для споживачів
   Уже другий рік поспіль осінь для компанії «Фендт» — це сезон оновлення: 2012 р. — розширення й реконструкція виробничих площ заводу в Марктобердорфі, цьогоріч — відкриття нового «Фендт Форуму», на який було запрошено журналістів провідних сільськогосподарських видань з усього світу.
Універсал на «Обрії»
   Серед великих аграрних компаній є господарства, які спеціалізуються на вирощуванні вузького набору культур. Зокрема, прикарпатське господарство «Обрій» Городенківського району Івано-Франківської області — також вузькоспеціалізоване: тут здебільшого вирощують ріпак та зернові. Маючи професійну техніку для збирання врожаю, аграрії підтримують інших краян під час жнив: надають її в оренду або ж на замовлення інших господарств збирають їхні посіви, отримуючи від цього додатковий зиск.
Відновлення деталей — друге життя сільгосптехніки
   Прогресуюче моральне старіння і скорочення машинно-тракторного парку господарств (забезпеченість машинами становить 40–63% норми) впливає на рівень використання виробничих потужностей ремонтно-обслуговуючих підприємств АПК України, який перебуває у межах 18–33%. Останнім часом спостерігають тенденцію до підвищення економічності роботи сервісних підприємств. Близько 25% із них навіть нарощують обсяги виконання сервісних робіт, у тому числі і відновлення спрацьованих та пошкоджених деталей.
Нові рослини: здійснити своє право на вибір
   «Аграрні біотехнології ХХI століття». Під такою назвою здійснюється всеукраїнська інформаційно-освітня програма, ініційована Комітетом із біотехнологій Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА). Під час круглих столів за участю відомих експертів — біологів та генетиків — журналісти отримають об’єктивну неупереджену інформацію про сучасний стан біотехнології в Україні та в світі, зокрема про її інноваційний напрям — генетичну модифікацію рослин.
Чи справді генетична інженерія небезпечна для людини та довкілля? Чому в Україні поки не зареєстровано жодного ГМ-продукту? Вирішення яких проблем чекають від біотехнології сьогодні та в перспективі? Аргументовані відповіді на ці та інші питання будуть надані учасникам програми в Одесі, Львові, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та в Києві із залученням представників провідних регіональних ЗМІ з інших областей.
«Раніше тут хіба що вовки не водилися»
   Фахівці «Штерн Агро» розпочинали свою діяльність із вивезення сміття з чагарнику, де мало бути майбутнє поле. Сьогодні на 6,5 тис. га у Тлумацькому районі Івано-Франківської області сіють зернові, ріпак, кукурудзу, врожайність яких нерідко перевищує середні показники по регіону.
Темна карма «Світлого шляху», або Як чиновники украли фермерське господарство
   «Із травня 2013 р. я веду боротьбу за виживання із місцевою владою Тарутинського району Одеської області. Поки що результат не на мою користь. Допоможіть, не дайте справедливості бути похованій…»
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Наші Партнери

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06