This version of the page http://uman.info/tours/oleksandriya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-17. The original page over time could change.
Інформаційний портал міста Умань - новини, афіша подій, готелі Умані, екскурсії в Софіївку, каталог підприємств Умані, фотогалерея, знайомства, пошук роботи в Умані

Олександрія

Недалеко, в годині їзди, від Умані є невелике старе місто - Біла Церква.  Це місто відоме своїми церквами і соборами. Але на його західній околиці є унікальна пам'ятка - дендропарк «Олександрія».  Дендропарк є зразком  ландшафтної  архітектури кінця XVIII - початку XIX століть. Це неповторна жива галерея, створена майстрами садово-паркового мистецтва минулого.

Дендропарк «Олександрія» - найбільший в Україні. Він розташований на схилі річки Рось і займає площу в 200 га. На його території росте більше 600 видів дерев і чагарників і понад 700 різновидів трав'янистих рослин.  Загалом, у парку зростає 1360 видів, різновидів, сортів і форм рослин. При будівництві парку був грамотно обіграний рельєф - три глибокі, паралельні схилу річки, балки, що розширюються до берегів.

Живі пам'ятки парку - галявини і гаї, в посадках яких незвичайні поєднання дерев: береза з ялиною та сосною, каштанами і дубами. «Олександрія» не приголомшує  зовнішнім  блиском, як, наприклад, Софіївський парк в Умані, але вона дає можливість душевно відпочити, милуючись красою природи.

Неповторну красу парку надають каскади ставків з джерельною водою, фонтани, водоспади, містки і архітектурні споруди: «Руїни», колонада «Луна», колона «Суму», павільйон «Ротонда», «Китайський місток», «Китайська альтанка »,« Червоний будиночок », Танцювальний павільйон.

Приїхавши в дендропарк, ви можете просто прогулятися по ньому самостійно обираючи маршрут, або замовити тригодинну екскурсію під керівництвом екскурсовода.

Вверх