This version of the page http://proeco.visti.net/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-17. The original page over time could change.
ProEco | Екологія України. Новини екології | Экология Украины. Новости экологии
Экология Украины


Популярные статьи


    Яким би не було довкілля, про це мають знати всі

  • Рись

  • Черемша

  • Перспективи малої гідроенергетики України з асинхронними генераторами

  • Місцеві особливості формування первинного поля забруднення (на прикладі ландшафтів Димерського модельного полігону)

  • ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО ВАЛЕОЛОГІЧНО ОРІЄНТОВАНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА

  • ФОРМУВАННЯ ОСОБЛИВО ЦІННИХ ЗЕМЕЛЬ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

  • Бюлетень про стан довкілля м.Києва за січень 2011 року

  • Червоний шлам Миколаївського глиноземного заводу – цінна техногенна сировина

  • Кодекс України "Про надра"

  • Закон України "Про охорону навколишнього природного середовища"

  • Закон України "Про екологічну експертизу"

  • ОСНОВНІ ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ ВІДНОВЛЕННЯ БУКОВИХ ЛІСІВ КАРПАТ

  • Лесоразведение в Украине: факты и иллюзии

  • Червона книга України. Рослинний світ

  • Червона книга України. Тваринний світ

  • Учебные пособия. Книги

  • РАЗВИТИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ СТУДЕНТОВ НА ЗАНЯТИЯХ ПО ТУРИЗМУ

Партнеры





Лучший Детский форум



Реклама
системы видеонаблюдения
переводчик с украинского на русский
завод жби
автономная газификация
финансы
много новой музыки
бурению скважин на воду
http://winx-play.ru/
оборудование для автосервиса
трубы ппу
туры в Китай
укладка паркетной доски
поиск музыки
консультацию по жилищным вопросам
хостинг
монтаж отопления
Уплотнение межкомнатных дверей - дело важное и необходимое.
отопление
Глисты у собак
экскаватор
бытовая химия
Кухонная столешница
Vergessen Sie nicht, diese lida kaufen
Playstation 4
изготовление печатей
аренда экскаватора
карнавальные костюмы
типография

Пещеры и абсолютная заповедность

В настоящее время сложилась губительная практика, когда открытие новой пещеры одновременно означает и открытие ее для посещения людьми. Это правило распространяется даже на природные заповедники, что ведет не только к разграблению дикой природы пещеры, но и является грубым нарушением природоохранного законодательства. ⃰

Природные и культурные ценности хрупкого мира пещер

Мир пещер уникален, хрупок, таинственен. В нем самым невероятным образом сплелись культурные и природные ценности.
В пещерах сохранились остатки древних животных и следы первобытного человека. Так, в крымских пещерах Чатырдага выявлено 10 костеносных пещер, содержащих останки более 20 видов голоценовых животных, в том числе человека (1). Так, в Мраморной пещере и пещере Эмине-Баир-Хосар найдены кости пещерного льва, 4 мамонтов, в Тысячеголовой – кости сайги и пещерного медведя (1). Пещеры обладают микрофлорой и микрофауной, значительная часть которых(троглобионты, гидробионты) являются эндемиками, то-есть обитают только в пещерах. Во многих пещерах имеются колонии летучих мышей, занесенных в Красную книгу Украины и в Списки Бернской конвенции.

У центрі Львова врятували рідкісних орлів (відео)

У підвалі будинку в центрі Львова екологи та журналісти виявили дев'ять хижих птахів, занесених до Червоної книги. Рідкісних орлів та соколів використовували, аби заробляти на довірливих туристах. Птахів вдалося виявити і врятувати, а їхнім власникам (кілька чоловіків, ймовірно, з Криму), вдалося втекти.

Увагу на молодиків з орлами вперше звернула увагу у своєму блозі на ZAXID.NET Ірина Магдиш. Однак реакції від львівської міліції не було. Тож через декілька днів хлопцями у спортивних куртках, що тримали на шнурку хижих птахів, зацікавились журналісти "Нашого репортера".

З'ясувалося, що молодики не лише незаконно утримували рідкісних птахів, а й обманювали людей: без попередження фотографували їх з орлами, а потім вимагали за це гроші. Залежно від кількості кадрів, з туристів могли вимагати і 400 грн. Коли ті, почувши вартість "корму для пташки", відмовлялись платити, пропонуючи стерти фото з камери, це не помагало - туристів обступали кілька міцних молодиків і уже просто вимагали гроші.

Люди, які воюють за природу. Три еко-ініціативи, що змінили Україну

Ці люди не люблять, коли з них роблять героїв і не охоче розповідають про результати своєї діяльності. Однак вони щодня захищають гектари лісів від вирубки, парки і сквери – від забудови і вивозять з них тонни сміття.

Життя поставило їх на стежку війни – в Україні масово вирубуються зелені насадження, а забудовники і влада часто нехтують законами не лише держави, але й природи. Це історія про "зелених" активістів та природоохоронні організації. У кожного – свій метод боротьби, але всі вони вже отримали достойні результати.

ВОНИ ПРИБИРАЮТЬ УКРАЇНУ ЗА ОДИН ДЕНЬ

Акцію "прибрати Україну за один день" придумала киянка Катя Стрипко, піддивившись ідею в естонців. Одного дня мешканці цієї маленької прибалтійської країни вийшли на вулиці і зібрали понад 10 000 тонн сміття.

Успіх естонців настільки вразив дівчину, що її вже ніщо не могло зупинити - ні відсутність досвіду організації таких проектів, ні те, що вона ніколи не була еко-активісткою.

Китайские моллюски и американские раки вытесняют с Дуная судака и щуку

Инна Ищук
Комсомольская правда, 27.09.2013
Экспедиторы проверили на научных судах 2400 километров реки от Регенсбурга до Вилково.

В РЕКЕ НАХОДЯТ ВСЕ БОЛЬШЕ ВОДНЫХ ПЕРЕСЕЛЕНЦЕВ

Шесть недель международная экспедиция биологов и гидрологов стран Европейского экологического сообщества (ЕЭС) обследовала бассейн реки Дунай, пройдя на научных судах 2400 км от Регенсбурга до Вилково. На борту проводились исследования по изучению животного и растительного мира.

ШАКАЛА ПРИНЯЛИ ЗА ЧУПАКАБРУ

Нынешняя экспедиция, проходившая под эгидой международной комиссии по защите Дуная (МКЗД), уже третья по счету. Если первые два выхода касались изучения химического и гидроморфилогического состава, то на этот раз ученые сделали упор на биологическое разнообразие реки. Больше всего «пришельцев» нашли в районах Словакии и Венгрии, а, к примеру, у берегов Румынии и Болгарии практически не обнаружили большой рыбы – она просто не успевает вырасти, т.к. рыбаки слишком активны.

Чи дійсно кімнатні рослини очищують повітря?

Рослина в горщику — окраса кімнати, та чи дійсно вона може вплинути на якість повітря у вашому домі? Дослідження вчених з НАСА, Університету штату Пенсільванія, Університету Джорджії та інших поважних установ наводить на думку, що може.

Рослини, як відомо, експерти у галузі поглинання газів через пори, які знаходяться на поверхні їх листя. Цей навик  допомагає їм під час фотосинтезу — за допомогою цього процесу рослини перетворюють вуглекислий газ та енергію світла на хімічну енергію, необхідну для їх росту.

Проте вчені, які вивчали здатність кімнатних рослин очищувати повітря, з’ясували, що рослини можуть поглинати не лише діоксид вуглецю, але й багато інших газів, у тому числі ряд летких органічних сполук (ЛОС). Бензол (міститься в деяких пластмасах, тканинах, пестицидах та сигаретному димі) та формальдегід (міститься в деякій косметиці, засобах для миття посуду, пом'якшення білизни та чищення килимів) — приклади поширених в житлових приміщеннях ЛОС, які рослини допомагають усунути.

Новости экологии



Фотоархив


Чтобы стать актером, нужна школа актерского мастерства для подростков и детей. | wms система управления складом 1С | wms система на 1С и управление складом | новини моди і останні новини с УНН.com.ua | Новости энергетики | Боль в спине | восстановление данных|купить мебель в Харькове - салон мебели Аврора