This version of the page http://kas.032.ua/page/ditjacha-stomatologija (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-17. The original page over time could change.
Дитяча стоматологія - Клініка авторської стоматології Мар’яни Мельничук - 032.ua - сайт міста Львова
  • Опис
  • Відгуки(2)
  • Дитяча стоматологія
  • Пародонтология
  • Ендодонтична стоматологія
  • Имплантологія
  • Відбілювання

Клініка авторської стоматології Мар’яни Мельничук

Люкс
 
ДИТЯЧА СТОМАТОЛОГІЯ

Найкращою профілактикою дитячих стоматологічних захворювань є консультація матері, ще у період вагітності, оскільки первинний вплив на формування органів та систем дитини, зокрема зубощелепової відбувається якраз у організмі матері. Існує багато шкідливих факторів, які впливають на зуби, як до прорізання так і на перших місяцях їхньої появи. Проконсультувавшись із дитячим лікарем, батьки зможуть не допустити до багатьох стоматологічних проблем своєї дитини, таких як важкість прорізання молочних зубів, карієс, періодонтит (утворення свищів або "флюсів"). Якщо вам не вдалося зробити цього раніше та перед Вами постало чітке завдання щодо лікування, наприклад, карієсу, не бійтеся привести Вашого малюка до дитячого лікаря-стоматолога!

Не допускайте до такого стану зуби Вашої дитини, коли лікар не зможе швидко і без наслідків виправити ситуацію! Не обов`язково насильницькими методами змушувати малечу до лікування.

 

 

До кожного є індивідуальний підхід!

Не дозволяйте тримати дитину силою у стоматологічному кріслі! Чи маленькові пацієнтові потрібно психо-неврологічні розлади після лікування зубів? Якщо будете пояснювати Ви і лікар-стомтаолог, то малеча вас неодмінно почує. Це дуже нелегка психологічна робота, зате проведена не намарно!

Звідки у наших дітей негатив до лікарів? Хто їм сказав, що вони роблять боляче? Чи не дбайливі батьки, часто сварячи дитину, кажуть: "Будеш нечемний - поведу до лікаря, він тобі укол зробить"!?

Перший візит до лікаря-стоматолога для малечі має бути пізнавальним і пройти так, щоб у дитини залишились тільки позитивні враження. При можливості під час першого знайомства з дитячим лікарем-стоматологом не варто проводити лікавання! Треба зробити так, щоб маленький пацієнт мав бажання прийти ще раз, зацікавивши його до наступного візиту! Саме у цьому, шановні батьки, полягає сучасний підхід до лікування та профілактики стоматологічних захворювань у Ваших дітей!

 

Профілактика

Це ті заходи, які ми робимо для того, щоб не допустити розвиток стоматологічних захворювань у Ваших дітей.

  • коректна і повна консультація дитячого лікаря-стоматолога;
  • практичне навчання батьків по догляду за зубами своїх малюків;
  • здійснення професійної дитячої гігієни, оскільки в домашніх умовах зняти наліт повністю неможливо;
  • герметизація здорових зубів з метою профілактики карієсу.

Як мотивувати дитину до чищення зубів

Ей мікробо – геть жени!
Чищу зуби! Ти тремти! 
Щітку в руки я беру 
в мить порядок наведу!
Не залишу тобі їжі
навіть у найдальшій ніші!
Знаю я харчі ти любиш
через них всі зубки губиш.
Чищу, мию, полоскаю
за зубами доглядаю!

Вправо, вліво, вниз, доверху
чисть від ясен в першу чергу!
Так повторюй кілька раз
3 хвилини! Це твій час!
Жоден зубчик не забудеш
їх ти лікувать не будеш!
Всі мікроби розігнали
здоровішими ми стали!
А здоров’я — це життя,
шлях в щасливе майбуття!

 

 
 

Лікування

Це ті заходи, які дитячий лікар-стоматолог повинен засточувати для досягнення повного стоматологічного здоров`я маленького пацієнта.

1. ПЛОМБУВАННЯ доцільно ще тоді, коли батьки бачать невелику каріозну пляму на зубі. Якщо не поставили пломбу вчасно, то інфекція може перейти через кореневі канали на зачаток постійного зуба.

2. ЛІКУВАННЯ КОРЕНЕВИХ КАНАЛІВ у дітей відбувається значно простіше, ніж у дорослих за рахунок відмінностей у будові коренів тимчасового і постійного зубів.

3. Якщо за допомогою умовлянь, пояснень, подарунків Вам все-таки не вдається посадити дитину у крісло та пролікувати необхідні зуби, потрібно провести ЛІКУВАННЯ ПІД ЗАГАЛЬНИМ НАРКОЗОМ! Він набагато безпечніший для нервової системи дитини, ніж істерика та утримання силою малюка в стоматологічному кріслі, поки лікар намагається поставити пломбу. Прокинувшись - маленький пацієнт нічого не пам`ятає, а зубки здорові.

ДО Після
 

Головне - це подолати свій страх, щодо лікування зубів Вашої дитини в першу чергу для себе, дорослого, у кого за життя склалися певні стереотипи пов`язані зі стоматологічним лікуванням! І почати знайомство з дитячим лікарем-стоматологом з першого візиту, з першої профілактики, з першого лікування з абсолютно новими, позитивними емоціями, як для Вас так і для Вашого малюка!

 

Індивідуальний підбір засобів стоматологічної гігієни

1. ЗУБНУ ЩІТКУ слід змінювати кожних 2-3 місяці. Вона має мати яскравий та привабливий дизайн. Якість зняття нальоту обраною зубною щіткою контролюється в першу чергу батьками та дитячим лікарем-стоматологом. При незадовільних результатах після чищення слід замінити щітку (можливо спробувати щітку іншого виробника). Визначитись із вибором зубної щітки допоможе Вам дитячий лікар-стоматолог.

2. Зубна щітка дитини не може стояти в одному горнятку зі щітками дорослого. Вся інфекція з Ваших зубних щіток буде переходити на щітку малечі, що призведе до тих самих стоматологічних захворювань, що у батьків. Альтернативою є футляр для зубної щітки, що кріпиться присосками до стіни та захищає її щетинки від бруду та пилу.

3. Контролюйте час очищення зубів Вашої дитини за допомогою пісочного годинника та проводьте цю гігієнічну процедуру у формі гри.

4. Потрібно обов`язково користуватись ФЛОСАМИ (ЗУБНИМИ НИТКАМИ). Залишки, які можуть застрягати між зубами, як у дитини 2-3 річного віку, так і у дорослого. В першому та й у другому випадку недостатнє очищення міжзубних проміжків спричинятиме швидшому виникненню карієсу.

5. Для покращення індивідуальної гігієни дитини у цілому світі використовують РІДИНУ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЗУБНОГО НАЛЬОТУ. Пополоскавши рідиною ротик, наліт замалюється у синій або фіолетовий кольори. Отож, батькам буде значно легше зчистити його з маленьких дитячих зубів.