This version of the page http://volia.com/ukr/smarthd/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-12. The original page over time could change.
ВОЛЯ — Про технологію
 

Революція в телеперегляді

Характерною ознакою єдиного інформаційного простору сучасного світу є об'єднання різних технологічних рішень, які ще недавно були конкурентами на інформаційному ринку. «ВОЛЯ Smart HD» − приклад такого універсального підходу, коли телевізор стає не просто пристроєм, за допомогою якого показують те, що визначено й заплановано заздалегідь; телевізор тепер − це і кінотеатр, і мультимедійний центр, і джерело якісної, висококласної інформації.

«ВОЛЯ Smart HD» використовує концепцію так званого розумного (англ. smart) телебачення, в основі якого лежить ідея інтеграції телевізора з Інтернетом. Перші спроби подібного об'єднання робилися ще в другій половині 90-х, однак тільки останніми роками сучасні телевізори з доступом в Глобальну мережу зробили можливим масову появу нових концептуальних можливостей. Наприклад, на екрані телевізора став доступним перегляд сайтів інтерактивних засобів масової інформації, соціальних мереж, місць для розміщення відеофайлів (Youtube), спеціалізованих постачальників контенту (онлайн-кінотеатри).

IPTV і ОТТ

Технологічною основою розумного телебачення є IPTV − передавання телевізійних каналів через мережу Інтернет за ip-протоколом. Саме IPTV заклало основу нового телебачення, дало змогу об'єднати різні джерела інформації в єдиний потік. Однак на практиці інтернет-провайдери найчастіше надають доступ до можливостей IPTV тільки своїм абонентам.

Існує й інша концепція поширення телеканалів через Інтернет − OTT (англ. over the top - надання відеопослуг через Інтернет). ОТТ означає доставку відеосигналу до користувача незалежно від того, за допомогою якого провайдера він отримує доступ у Глобальну мережу. Саме ідея ОТТ використовується в «ВОЛЯ Smart HD» для доставки відеосигналу своїм абонентам. Головне при цьому − швидкість Інтернету у абонента повинна бути не меншою за 5 Мбіт /с.

Дуже цікава особливість ОТТ полягає в тому, що при зміні швидкості з'єднання якість відеозображення автоматично підлаштовується під характеристики наявного з'єднання з Інтернетом. При цьому трансляція зображення триває навіть за низької швидкості і стабільності інтернет-каналу.

Чому «ВОЛЯ Smart HD» доступна для всіх

Послуга «ВОЛЯ Smart HD» за технологією OTT надається у двох варіантах. Якщо в будинку абонента немає телевізійного кабелю від компанії ВОЛЯ і він отримує телевізійний сигнал в аналоговому вигляді, то «ВОЛЯ Smart HD» буде підключено тільки до мережі Інтернет. У такому випадку користувач зможе отримувати і телевізійні канали, і додаткове відео лише за його допомогою. Причому Інтернет може бути не тільки від компанії ВОЛЯ, а й від будь-якого інтернет-провайдера.

Якщо ви вже є абонентом компанії ВОЛЯ і користуєтеся цифровим телебаченням та Інтернетом, то для підключення до «ВОЛЯ Smart HD» ви маєте всі технічні можливості. Досить тільки з'єднати цифрове телебачення й Інтернет за допомогою гібридного тюнера − і ви власник новітніх високотехнологічних можливостей.

Майбутнє «ВОЛЯ Smart HD»

Незабаром користувачі «ВОЛЯ Smart HD» зможуть оцінити нові інтерактивні можливості: перегляд пропущеної передачі, телеархів, паузу, перемотування, повторний старт, мультиекран, веб-серфінг.

Перегляд пропущеної передачі

Функція перегляду пропущеної передачі доступна при використанні EPG (телевізійного програмного гіда). У меню EPG абонент зможе вибрати його цікаву передачу, що вже йшла в ефірі, натиснути кнопку OK, після чого почнеться її відтворення.

Телеархів

Функція дасть змогу побачити телевізійні передачі, які транслювалися раніше. Доступ до перегляду буде можливий через розділ «Кінотеатр». Передачі буде згруповано за тематикою (жанром), назвою циклу, номером випуску тощо.

Пауза

Під час трансляції будь-якої передачі, фільму, відеоролика абонент може натиснути кнопку Play/Pausе на пульті дистанційного керування, і показ програми буде зупинено. Після цього абоненту будуть доступні стандартні функції управління відтворенням (Старт, Стоп, Перемотка і т.д.). Для подальшого перегляду потрібно повторно натиснути кнопку Play/Pause. Щоб повернутися з режиму перегляду відеозаписів до перегляду телевізійних каналів, потрібно натиснути кнопку Back/Exit або Stop.

Перемотування

Під час перегляду будь-якого телеканалу абонент може на пульті дистанційного керування натиснути кнопку RW або FW для перемотування трансляції в часі відповідно назад або вперед. Перемотувати назад можна доти, доки не дійдете початку запису. Вперед − доки відео не синхронізується з мовленням телевізійного каналу в прямому ефірі.

Рестарт (повторний перегляд з початку)

Абонент може відновити трансляцію програми із самого початку. Щоб зробити це, потрібно відкрити EPG (телевізійний програмний гід), натиснути ОК, у вікні вибрати Рестарт і повторно натиснути ОК. Програма буде відтворюватися з початку згідно з часом, вказаним у EPG. Для того щоб повернутися до онлайн-трансляції (прямого ефіру), необхідно натиснути кнопку Back/Exit або Stop.

Мультиекран

Всі функції «ВОЛЯ Smart HD» на мобільних пристроях під керуванням iOS і Android.

Веб-серфінг

Перегляд інтернет-сторінок на екрані телевізора за допомогою пульта дистанційного керування.