This version of the page http://lviv.volia.com/ukr/smarthd/faq/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-11. The original page over time could change.
ВОЛЯ — FAQ
 

«Запитання і відповіді» до послуги «ВОЛЯ Smart HD»

  • Чому у мене нагрівається тюнер Smart HD?
    • Висока робоча температура поверхні тюнера Smart HD − явище нормальне. Для безшумного охолодження в його конструкції не передбачено окремого вентилятора. Відведення тепла, що утворюється в процесі роботи, відбувається через спеціальну теплопровідну поверхню тюнера.

  • Чи можу я сам підключити тюнер Smart HD?
    • Щоб підключити послугу «ВОЛЯ Smart HD» і налаштувати тюнер Smart HD, вас відвідає кваліфікований майстер нашої компанії, який і виконає весь комплекс необхідних робіт.

      Ви можете також налаштувати тюнер самостійно, використовуючи цю інструкцію і внісши індивідуальні налаштування, які ви отримали в центрі обслуговування і продажів ВОЛІ.

  • Як виконати початкове налаштування тюнера Smart HD?
    • Щоб виконати початкове налаштування тюнера Smart HD, потрібно:

      1. Підключити тюнер до мережі Інтернет.
      2. Дочекатися появи заставки з логотипом «entone».

      3. Далі з'являється така картинка і починається завантаження програмного забезпечення:


      4. Очікуємо, поки закінчиться завантаження програмного забезпечення (його тривалість залежить від швидкості інтернет-з'єднання).

      5. За допомогою пульта дистанційного керування вводимо IP-адресу 77.120.4.226 і натискаємо на клавіатурі «Done».

      6. Користуючись пультом за допомогою кнопки зі стрілкою донизу переходимо на кнопку «Submit» («Підтвердити») і натискаємо «ОК». Чекаємо, поки завершиться завантаження.

      7. За допомогою стрілки догори на пульті переходимо в рядок введення коду активації «Activation Code» («Код активації»), виданого вам під час підключенні. Далі вибираємо «Continue» («Продовжити») і натискаємо «ОК».


        Увага! Якщо ви помітили, що тюнер довго, більше 10 хвилин, завантажує програмне забезпечення, відключіть його від живлення, почекайте 20 секунд і знову ввімкніть. Далі повторіть процедуру з 1-го по 5-й пункт включно.

      8. У вікні, яке з'явилося, натискаємо кнопку «Continue» («Продовжити»), а потім − «ОК».

      9. З'являються зображення телеканалів.


        Приємного перегляду!

  • Чи можу я керувати своїм телевізором за допомогою пульта до тюнера Smart HD?
    • До комплекту обладнання тюнера Smart HD входить пульт керування Stylus.

      Він підходить як до гібридного, так і до «звичайного» тюнера Smart HD. Але не до телевізора!

      Щоб одночасно керувати своїми тюнером Smart HD, телевізором, DVD-відеоплеєром та іншими аудіовізуальними пристроями, ви можете придбати окремо універсальний пульт . Список сумісних пристроїв шукайте в Додатку до Інструкції до пульта.

  • У чому відмінність гібридного від «звичайного» тюнера Smart HD?
    • Для послуги «ВОЛЯ Smart HD» ми пропонуємо два види телевізійних тюнерів Smart HD. Якщо у вашому будинку немає телевізійного кабелю компанії ВОЛЯ або ви отримуєте наш телевізійний сигнал у застарілому аналоговому вигляді, вам потрібен «звичайний» тюнер Smart HD, який буде підключено тільки до мережі Інтернет. Причому доступ до Інтернету може бути як від компанії ВОЛЯ, так і від іншого провайдера.

      Абонентам цифрового телебачення ВОЛІ ми пропонуємо гібридний тюнер Smart HD, який дає змогу отримувати пакет телепрограм за технологіями DVB-C (цифрове кабельне телебачення) і ОТТ (інтерактивне телебачення). Він дає змогу дивитися більше телевізійних каналів і мати доступ до інтерактивних сервісів («Кінотеатр», «Хмарне ТВ», «Архів» та ін.) Гібридний тюнер підключається одночасно до телевізійного кабелю та Інтернету.

  • Які функції є в моєму тюнері Smart HD?
    • Детальний опис послуги «ВОЛЯ Smart HD», можливостей і функцій тюнера Smart HD є в «Пользовательской инструкции к ВОЛЯ Smart HD».

  • Чи буде розширюватися список функціональних можливостей послуги «ВОЛЯ Smart HD»?
    • Обов'язково. Вже в 2013 році планується поява додаткових можливостей для керування телевізійними програмами: перегляд пропущеної передачі, ТБ-архів, пауза, перемотування і рестарт (повторний старт – перегляд з початку).

      Перегляд пропущеної передачі

      Функція перегляду пропущеної передачі доступна через EPG (телевізійний програмний гід). За допомогою меню EPG абонент зможе вибрати потрібну передачу, яка вже пройшла в ефірі, натиснути кнопку «OK», після чого почнеться її відтворення.

      ТВ-архів

      Функція «ТВ-архів» дає змогу побачити телевізійні передачі, які транслювалися раніше. Доступ до перегляду буде можливий через розділ «Кінотеатр». Передачі буде згруповано по тематиках (жанрах), назвах циклів, номерах випуску і т.д.

      Пауза

      Завдяки наявності цієї функції під час трансляції будь-якої програми ви зможете натиснути кнопку «Play/Pausе» на пульті дистанційного управління, і її показ буде призупинено. Після цього вам будуть доступні стандартні функції керування відтворенням («Старт», «Стоп», «Перемотування» та ін.). Щоб побачити програму знову, потрібно ще раз натиснути кнопку «Play/Pause». Для повернення з режиму перегляду відеозаписів до перегляду телевізійних каналів потрібно буде натиснути кнопку «Back /Exit» або «Stop».

      Перемотування

      Під час перегляду будь-якого телеканалу, щоб перемотати програму назад або вперед, ви зможете натиснути на пульті дистанційного керування кнопку RW або FW відповідно. Перемотувати назад можна буде до початку запису, вперед − поки відео не синхронізується з мовленням телевізійного каналу у прямому ефірі.

      Рестарт (повторний перегляд з початку)

      Ви зможете відновити трансляцію програми із самого початку. Щоб зробити це, потрібно відкрити EPG (телевізійний програмний гід), натиснути «ОК», у вікні вибрати «Рестарт» і ще раз натиснути «ОК». Програма буде відтворюватися із самого початку згідно з часом, вказаним в EPG. Для того щоб повернутися до онлайн-трансляції (прямого ефіру), необхідно натиснути кнопку «Back/Exit» або «Stop».

  • Гібридні тюнери Smart HD

  • Як включати тюнер Smart HD перший раз?
    • Під час першого включення тюнера Smart HD для його активації необхідно ввести IP-адресу сервера 77.120.4.226 та облікові дані користувача (код активації, або ID користувача). Після правильного введення коду на екрані телевізора з'явиться напис «Дані облікового запису отримано». Її буде видно на екрані майже хвилину, після чого тюнер почне звичайну роботу в режимі показу телевізійних каналів.

  • Чи обов'язкова для роботи тюнера Smart HD наявність доступу до Інтернету?
    • Доступ до Інтернету є обов'язковою умовою первинної активації тюнера Smart HD, а також процесу його звичайного включення і стабільної роботи.

      Відключення від Інтернету (зникнення сигналу) спочатку не впливає на поточну роботу гібридного тюнера Smart HD. Однак через 24 години з моменту зникнення доступу до Інтернету тюнер втрачає зв'язок з обладнанням провайдера і послуга «ВОЛЯ Smart HD» стає повністю недоступною. Одночасно стає недоступною й електронна програма передач (EPG). У цьому випадку необхідно відновити з'єднання тюнера зі Всесвітньою мережею.

      Увага! Протягом доби після відновлення зв'язку з Інтернетом можливе некоректне відображення вмісту EPG.

  • Чому на екрані з'явився напис No Access/«Немає доступу»?
    • Цей напис з'являється тоді, коли абонент вибирає для перегляду телеканал, до якого у нього немає доступу через відсутність передплати на певний пакет телепрограм.

  • Як правильно встановити в тюнер Smart HD картку умовного доступу CONAX?
    • Щоб установити в тюнер Smart HD Conax (Hybrid Kamai 512c) картку умовного доступу:

      1. Знайдіть на тюнері короткий слот для карт Conax, розташований збоку − над довгим слотом для SD-карт.

      2. Плавно вставте карту в слот для карт Conax: золотистим боком догори − як на фото. Це можна зробити за допомогою викрутки (або скріпки, ручки, зубочистки).

      3. Переконайтеся, що карту успішно встановлено: ви повинні почути клацання.

      4. Приємного перегляду!