This version of the page http://rivne.com.ua/article/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-07. The original page over time could change.
Статті / РІВНЕ / rivne.com.ua
Новини  |   Коментарі  |   Статті  |   Афіша  |   Довідка
ПОШУК:
Статті
28 жовтня 2013
21:19 Експерти розповіли рівнянам, що потрібно для приватизації житла

Переважна більшість українців  уже давно приватизували своє житло. Однак до центрів права  РОГО «Комітет виборців України» інколи звертаються за консультацією громадяни, які цього ще не зробили. В когось не було на це часу, а в когось виникали проблеми, зокрема при подачі необхідних для приватизації житла документів до органів місцевого самоврядування (виконкомів місцевих рад). Адже в більшості випадків люди не знають чіткого переліку такої документації. І, на жаль, нерідко цим вміло користуються деякі чиновники, котрі вимагають від громадян надавати додаткові документи, які взагалі непередбачені чинним законодавством про приватизацію житла.

детальніше
10 жовтня 2013
19:27 Рівнегаз нагадує споживачам правила безпеки та економії газу

Щоб взимку у ваших домівках було тепло, безпечно і затишно, потрібно про це подбати заздалегідь. ПАТ «Рівнегаз» радить своїм споживачам дотримуватись таких правил у період підготовки до зими.

детальніше
07 жовтня 2013
20:35 Кожному району — по тюрмі! «Спецконтингент» може стати джерелом бюджетного доходу, вважає голова облради Юрій Кічатий

Чи може людина, яка знаходиться в тюрмі, за колючим дротом, стати боржником перед державою? Виявляється, може. Податківці заявляють: ув`язнені, які відбувають покарання на Рівненщині, заборгували мільйон, не сплачуючи податків зі своїх заробітків. На цей факт звернув увагу й голова облради Юрій Кічатий, підкреслюючи, що "спецконтингент" може стати джерелом доходу районних бюджетів, в яких зажди не вистачає грошей. Що ж, залишається лише створити в кожному районі по тюрмі. Бо поки що на Рівненщині є тільки шість так званих виправних закладів.

детальніше
26 вересня 2013
19:25 Ще десять років злиднів пророкують нам німці і везуть до Рівного те, що самим не потрібно

Це почалося понад двадцять років тому. Співчуваючи "бідним українцям", благодійні організації Німеччини та інших країн почали привозити до Рівного речі, які у них вийшли з ужитку і які дешевше відвезти до нас, ніж викинути у себе. За ці два десятиліття встигло народитися і вирости нове покоління рівнян. Містом щодня їздять тисячі дорогих іноземних авто, а на околицях Рівного як гриби після дощу ростуть сотні розкішних особняків. У місті будуються нові супермаркети з цінами, подекуди вищими за європейські. А міські керівники продовжують вдячно приймати щороку гуманітарну допомогу з крихітного німецького містечка Оберфіхтах, зустрічаючи благодійників на новеньких авто ціною від півмільйона гривень. Німці з розумінням ставляться до наших "злиднів" і готові продовжувати возити сюди те, що їм вже не потрібно, ще принаймні десять років. Цього року подарунки від німецьких благодійників дістались Андрію Грещуку, секретарю міськради

детальніше
19:18 Це моє місто…

Рівненський регіональний центр фізичної культури  і спорту інвалідів «Інваспорт»розташувався на затишній вулиці Поштовій. Будинок за номером п’ять, який він займає, має свою, особливу історію. На початку минулого століття у ньому містився приватний кінотеатр. Під час німецької окупації тут влаштували офіцерську їдальню. З 1944 по 1960 рік у цьому приміщенні працював обласний музично-драматичний театр, а потім – будинок культури будівельників.

детальніше
05 липня 2013
19:46 Копія «Свободи» під Здолбуновом

Минулого тижня навпроти прохідної підприємства "Волинь-Цемент" з`явилася зменшена копія нью-йоркської статуї Свободи, яка замінила копію статуї Леніна, що стояла на цьому ж місці до 1990 року. Монумент привезли і встановили німецькі власники цементного заводу. З якої нагоди це було зроблено і що має символізувати новий монумент — повідомлено не було. Довелося дізнаватися самим.

детальніше
19:46 Витримав напругу 10 000 вольт

Семирічний Павло із села Шахи, що у Дубровицькому районі, заліз в трансформаторну підстанцію, яка перебуває під напругою 10 тис. вольт. Хлопчик вижив, проте з опіками правої руки, голови, шиї та обох стегон потрапив в обласну лікарню. Стан дитини — тяжкий. Що трапилося на тій підстанції і як вдалося після такої халепи хлопчику вижити — з`ясовували кореспонденти "РВ".

детальніше
19:45 Болота Рівненщини проїхали без президентського сина

Учасники ралі "Україна-Трофі 2013" подолали майже всю дистанцію перегонів. Позаду — майже тисяча кілометрів найскладніших бездоріж Київщини, Житомирщини та Рівненщини.

детальніше
19:44 У РІВНЕНСЬКОМУ ВНЗ ЗА ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ ВИМАГАЮТЬ ГРОШІ

Цьогорічна вступна кампанія на Рівненщині вже має свої особливості. У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті абітурієнти змушені платити  за те, щоб приймальна комісія змогла прийняти документи.

детальніше
19:43 ПОРАДИ ВОДІЯМ, ЯКІ ЇДУТЬ НА ВІДПОЧИНОК

В період вихідних днів та відпусток, коли збільшується інтенсивність транспорту у зв´язку з переїздом людей до місць відпочинку, водіям потрібно бути особливо уважними та обережними за кермом, пише 4 влада.

детальніше
02 липня 2013
13:33 Податковий календар на липень 2013 року

Не забудьте сплатити податки та прозвітувати про свою підприємницьку діяльність у квітні.

детальніше
28 травня 2013
21:03 Як уберегтися від блискавки, – поради експертів

Ураження блискавкою досить не часте явище. Воно складає десятимільйонну долю ризику.  Саме в весняні та літні місяці блискавка може становити небезпеку для людини, її майна. Від ударів блискавки гинуть люди, виникають пожежі, стаються інші нещастя. Захиститися від блискавок майже неможливо. Але знизити ймовірність ураження блискавкою – все-таки можна.

детальніше
05 листопада 2012
18:36 Чи обвалиться гривня - думки експертів

Традиційно у нашій країні вибори впливають і на споживчі можливості населення. Українці перестали панічно скуповувати долари. Ситуація на валютному ринку сьогодні досить таємнича. Скласти єдиний розвиток подій після виборів - обвалиться гривня чи ні - експерти досі не можуть. Оприлюднюють два сценарії розвитку подій - оптимістичний та песимістичний. Ми ж спробували проаналізувати економічну ситуацію в країні та передбачити курс долара до гривні на найближчі післявиборні тижні.

детальніше
17 вересня 2012
18:38 Де знайти долари? На базарі

Долари є? Немає. Такий діалог цими днями можна було почути чи не у всіх відділеннях банків. І не тільки у Рівному. Лише на валютному п`ятачку обмінні операції проводились жваво. Щоправда, за ці послуги доводилось переплачувати 7-9 гривень за сто доларів.

детальніше
21 липня 2012
07:42 Що робити, щоб не обікрали авто [+ПОРАДИ]

Начальник Сектору зв`язків з громадськістю УМВС України у Рівненській області Тамара Лисенко розповідає, що більшість крадіжок з авто скоюється за схожими схемами. 

детальніше
19 липня 2012
12:03 Як добудувати будинок на Гагаріна, 4?

«Еліта Центр» у Києві; «Альянс», «Золоте Руно» і «Золотий берег» в Одесі; «Золота підкова» у Рівному…  Ці та десятки інших назв будівельних організацій або житлових комплексів асоціюються у багатьох із нас з ошуканими співвітчизниками, які в обмін на вкладені кошти так і не отримали обіцяне житло. А таких за даними Всеукраїнської громадської організації «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам» в Україні нараховується до 120 тисяч сімей.

детальніше
10 липня 2012
20:09 У Рівному в Усті вміст аміаку перевищує норму у п`ять разів

За даними експертів, в Усті вміст аміаку вп`ятеро вищий норми. А риба в річці гине через кисневе голодування.- Двадцять третього червня в акваторії річки Устя поблизу стадіону на вулиці Набережній було зафіксовано загибель водних живих ресурсів внаслідок забруднення поверхневих вод, - каже Юлія Кривульська з Рівненського МВ УМВС. - Під час обстеження водойми, на поверхні виявили трупи красноперки, окуня та плотви. За даними експертизи Рівненської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, у відібраних матеріалах інфекційних та інвазійних захворювань не виявили. Попередній висновок загибелі риби – кисневе голодування внаслідок підвищеного температурного стану навколишнього середовища. За результатами лабораторного дослідження, вміст аміаку в Усті, при нормі 0,05 мг/л, фактично становить 0,2-0,3 мг/л. Проведеною перевіркою за фактом забруднення поверхневих вод на території річки Устя, що не спричинило забруднення підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну природних властивостей, Рівненським МВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України. Наразі проводиться досудове слідство.Нагадаємо, 23 червня місцеві рибалки помітили безліч мертвої риби поблизу берега річки Устя і повідомили про це відповідні інстанції.Місцеві жителі кажуть: риба тут дохне часто, особливо влітку. На їх думку, це відбувається через забрудненість річки, оскільки час від часу її треба прочищати. А цього ніхто не робить.А минулого року там, за приблизними підрахунками, загинуло біля трьох тонн риби.Пізніше прокуратура Рівненської області провела перевірки причини замору риби у річці Устя, а також додержання законодавства про благоустрій населених пунктів.За їх результатами, 16 червня 2011 року порушено кримінальну справу за фактом неналежного виконання своїх службових обов`язків службовими особами комунального підприємства "Рівненський міський трест зеленого господарства" за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України.

детальніше
03 липня 2012
14:15 Як впливає на здоров`я посуд яким ми користуємось

Варто уважніше поставитися до вибору посуду: він впливає не тільки на смак і якість приготовленої їжі, але і на здоров`я. Учені та медики застерігають від потрапляння в наш організм токсичних речовин в результаті використання деяких видів посуду. Виробники стверджують, що причин для занепокоєння немає: досить правильно користуватися кухонним начинням і знати, з чого воно зроблене і для чого призначене. У кожного посуду є свої переваги. Але є й недоліки.

детальніше
14:06 Вступу-2012 - новинки компанії

Особливістю вступу-2012, найімовірніше, стане більш жорстка конкуренція за місця державного замовлення порівняно з минулим роком. Адже цього року для участі в основних сесіях зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося на 22% абітурієнтів більше, ніж попереднього. Таким є прогноз Громадянської мережі ОПОРА, яка спостерігатиме за процесом вступу у майже п`ятдесяти ВНЗ України. До того ж, сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти дійсні для участі у конкурсному відборі, починаючи з 2008 року, а це означає, що кількість потенційних абітурієнтів є набагато більшою, аніж кількість зареєстрованих на ЗНО-2012.

детальніше
25 квiтня 2012
10:20 "Цифра" вже близько

До 2015 року, а може, й раніше, вже до кінця 2013-го, Україна перейде на цифрове телебачення, як того вимагає міжнародна угода «Женева-2008». Процес вимкнення аналогових передавачів, які заважають коректній роботі цифрового телебачення, розпочнеться наступного року. Подбати про те, щоб не опинитися перед порожнім екраном телевізора, потрібно заздалегідь.

детальніше
21 березня 2012
10:36 Обмеження виїзду за кордон — адекватна реакція на заборгованість

ТОВ «Рівнетеплоенерго» працює на теренах міста вже третій опалювальний сезон, проте незважаючи на свій молодий вік, теплопостачальне підприємство має ті самі проблеми, що й інші комунальні підприємства Рівного. Одна з них - заборгованість споживачів за отримані послуги - і стала темою сьогоднішньої розмови з начальником відділу правового забезпечення Ярославом Москалем.

детальніше
10 сiчня 2012
08:51 Як будемо жити в наступному році

При поліклініках будуть пункти невідкладної допомоги

детальніше
08:48 Безпеку українських АЕС високо оцінюють в Європі

Після подій на японській станції «Фуку­сі­ма-1» безпеці атомної енергетики багато уваги приділяють усі країни світу, де розташовані атомні станції. В Україні безпечність, стабільність експлуатації АЕС стала наріжним каменем ще після Чорнобиля. Але останнім часом було розроблено і втілено в життя низку заходів, які мають унеможливити будь-які аварії в українській атомній енергетиці. Ці плани втілюються в життя завдяки щоденній наполегливій праці фахівців Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», до складу якої входить Рівненська АЕС (РАЕС).

детальніше
22 листопада 2011
10:26 Працівники Ощадбанку звинувачують свого керівника у привласненні коштів

Місяць тому до усіх контролюючих інстанцій та правоохоронних органів надійшли скарги від кількох працівників Рівненської обласної філії Ощадного банку України. У них працівники звинувачують у розтраті банківських коштів та зловживанні службовим становищем керівника філії Анатолія Озімковського. Остання заява такого ж змісту до Рівненського обласного управління МВС України надійшла на початку листопада від головного бухгалтера банківської установи Галини Хижняк, в якій вона повідомила про нестачу на рахунках банку близько п`яти мільйонів гривень. Минулого тижня СБУ заарештувала начальника сектора банку п. Моєсеєць, головного бухгалтера філії банку п. Хижняк та касира п. Пастухову.

детальніше
15 листопада 2011
11:33 Хто відповість за підпал депутатського авто?

У п`ятницю ввечері на проспекті Миру у Рівному чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю на автомобіль і втік. Випадковий перехожий побачив це і миттю забіг у спортивну школу, розташовану поруч, схопив вогнегасник і загасив палаюче авто. Такі несподівані збіги обставин і оптимістичне закінчення пригоди багато хто схильний розцінювати як добре продуманий сценарій.

детальніше
10 листопада 2011
11:24 Не називайте Берташа «губернатором»!

Особливості «регіонального» (і в партійному, і в територіальному сенсі цього слова) розподілу бюджетних коштів на Рівненщині можуть викликати здивування тільки у стороннього спостерігача, не знайомого із нашою поліською специфікою використання влади. Минулої п`ятниці керівництво області вкотре підтвердило своє право називатися автономним. Тобто незалежним не лише від опозиції в облраді, але й від звичайної бухгалтерської логіки.

детальніше
03 листопада 2011
10:57 ”Нью-Васюки” у Рівному

"Нью-Васюки" - так тепер називають проект Палацу спорту, який депутати облради минулого скликання разом з облдержадміністрацією запланували збудувати на вулиці Макарова у Рівному. Тоді навіть мільйон гривень витратили на розробку підготовчих документів та через Кабмін домоглися виділення під об`єкт понад 10 гектарів землі, яку передали у власність ОДЮСШ.

детальніше
25 жовтня 2011
15:33 Мистецька акція "Від села до села" виходить на обласний рівень

Впродовж трьох літніх місяців 2011 року понад 15 тисяч глядачів Дубенщини відвідало мистецьку акцію «Від села до села». Участь у ній взяло майже 200 аматорських колективів району. Нині ж, будучи підтриманою Рівненським обласним управлінням культури, акція рекомендована для поширення за межами району.

детальніше
18 жовтня 2011
11:23 Два потужних підприємства перебувають на межі банкрутства

Трохи більше як за півроку два підприємства Рівненського району - ЗАТ «Рів­ненсь­кий ливарний завод» та ЗАТ «Техно­при­вод» - опинились на межі зупинки. Про це вже зараз говорять акціонери обох заводів. Вони з прикрістю констатують, що найбільші замовники відмовились від послуг підприємств, а працівників починають звільняти з роботи. Команда менеджерів, яка прийшла на обидва підприємства, замість обіцяних інвестицій у розвиток заводів накопичує борги та зменшує обсяги виробництва. Акціонери кажуть, що все це відбувається всупереч їхній волі, тож не дивно, що вони як власники обох підприємств називають дії цих керівників рейдерством.

детальніше
11:21 Вузькоколійку можуть закрити

Залізничники стверджують, що не можуть гарантувати безпеку руху на вузькоколійці «Антонівка-Зарічне». Уже з наступного року вузькоколійка, яка є чи не єдиним доступним для тамтешніх поліщуків транспортом, а також принадним туристичним об`єктом, може припинити роботу.

детальніше
06 вересня 2011
09:22 Берташ пообіцяв не заважати підприємцям

У неділю українські підприємці відзначали професійне свято. Привітала бізнесменів зі святом і місцева влада, влаштувавши у п`ятницю в приміщенні кінотеатру «Ера» урочистий концерт і вручивши почесні грамоти та подяки.

детальніше
10 серпня 2011
10:14 Ознаки безпечного шкільного приладдя

Напередодні 1 вересня ДП "Укрметртестстандарт» влаштувало традиційне випробування речей, якими користуються школярі. Висновки невтішні: більше половини досліджуваних товарів не відповідають стандартам.

детальніше
26 липня 2011
11:50 Виконані за «першою категорією»

Рівно 70 років тому у в`язницях Рівненщини, як і в сусідніх областях, відбувалися неймовірні за своєю жорстокістю події. Відступаючи під натиском німецьких військ, протягом лише кількох днів у містах Західної України масово винищили ув`язнених, більша частина яких йшла за «популярною» тоді статтею «контрреволюційна діяльність» - студентів, священиків, творчу інтелігенцію. У більшості випадків вироки звучать так: «Виконати за першою категорією». Щоправда, визнають історики, про такі події у Рівному вони нічого сказати не можуть, оскільки документи не збереглися, а про розстріли в Острозі існують різні свідчення.

детальніше
11:46 Портрет українського чиновника в інтер’єрі

У той час коли в офісах українських комерційних компаній поступово перемагає західна корпоративна модель, то у державних установах панує цілком унікальна субкультура, яка плекається роками і живе за своїми неписаними законами.

детальніше
11:44 «Тарас Бульба 2011»: скромний ювілей

Фестиваль «Тарас Бульба» цього року відзначав двадцятиріччя. Ювілейний проект цілком відповідав духу останніх фестивалів - або він не відбувається взагалі, або відбувається при мінімально витрачених грошах. Ніякого помпезного святкування, ніяких особливих гостей - наче це і не легендарний і відомий сотням тисяч меломанів рок-фестиваль...

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Rivne.com.ua є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.