Галичанка передумала зніматися з чемпіонату України

Скидається на те, що недавній учасник єврокубків гандбольна «Галичанка» таки пережила скрутні часи

Метки
  • Ростислав Скрипец
  • галычанка
  • женский гандбол
  • гандбол

Принаймні керівники клубу побачили світло в кінці тунелю... Ще місяць тому ця команда була готова знятися з чемпіонату. Грошей не було ні на що — ні на виїзди, ні на зарплати, ні на одяг. Дійшло до того, що спортсменки виходили на майданчик у старих, заклеєних скотчем кросівках.

— Я не можу сказати, що команда позбулася всіх проблем, пов'язаних із безгрошів'ям, але з'явилась надія — цей чемпіонат ми таки дограємо, — розповідає директор клубу Ростислав Скрипець. — Існує ще безліч невирішених питань.

— Яких саме?
— Наразі ми не впевнені, що матимемо фінансування на кожен тур. Тож сказати нині однозначно, що гарантовано їздитимемо на всі ігри, не можу. Крім того, ще не вирішене питання матеріального забезпечення гравців.

— А що вдалося вирішити?
— Нас взяв під опіку місцевий ринок. Клуб почали забезпечувати продуктами, ми нарешті нагодували наших дівчат. Обласна федерація виділила кошти, і ми змогли поїхати на черговий тур до Києва. Це дозволило повірити у свої сили.
Ще є домовленість, щоби гравців «Галичанки» офіційно оформити на роботу в різні комерційні структури і таким чином зменшити навантаження на клубний бюджет. Адже останнім часом наші дівчата взагалі не отримували грошей. А вони їм потрібні, бо майже всі мешкають у гуртожитку.
У залі, де виступаємо, спромоглися відремонтувати одну роздягальню, встановити там бойлер, але знову ж таки є проблема: води, яку він нагріває, вистачає лише одній команді. Так не повинно бути.

— Основним вашим спонсором стануть комерційні структури чи таки бюджет міста?
— Наразі єдина структура, що допомагає грошима, — це обласна федерація. Бюджетний рік, як нас повідомили, розпочнеться у квітні. Саме тоді очікуємо фінансової допомоги з обласного бюджету. Сподіваюсь, цей сезон якось домучимо, а далі слід збиратися і планувати свою діяльність.
У команді не залишилось жодного дорослого гравця, усі роз'їхалися. У нас зостались лише молоді місцеві дівчата. Щоби хоч якось конкурувати в чемпіонаті України, команду слід підсилювати. Та наразі про таке навіть не думаємо. Нині йдеться про виживання...

— «Галичанка» — наразі єдина команда чемпіонату, яка зіткнулася з такими труднощами?
— Проблеми є у всіх, але не такі суттєві. Більшість клубів — муніципальні, тому отримують необхідне фінансування з бюджету. Їм орендують зали для ігор і тренувань. У нас такого немає. У Херсоні, скажімо, губернатор сам дбає про команду. «Податковий університет» з Ірпіня нещодавно очолив тренер національної збірної, а це означає, що в команду влилися фінансові ресурси.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, Галичина спортивна

Материалы по теме
  • Александр ШЕВЕЛЕВ: «Хочу доказать, что нужен Сьюдад Реалу» - Др. виды16.03.2011 14:29
  • Турчанки бросают вызов Спартаку - Др. виды15.03.2011 17:02
  • Отчислить нельзя простить - Др. виды15.03.2011 15:44
  • Остается позавидовать Любляне - Др. виды11.03.2011 18:20
Интересные факты
Мета-Новости
Комментарии
    Комментарии отсутствуют. Вы можете стать первым.
Вы не авторизованы.
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Если вы не имеете учётной записи, вы должны зарегистрироваться.
Войти или Зарегистрироваться

Sport.ua