This version of the page http://ivankiv.cspr.info/2011/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-03. The original page over time could change.
Центр «Довір'я», м.Іванків » 2011

Робота в ДБСТ



 

Соціально-психологічний супровід ДБСТ (дитячий будинок сімейного типу в с.Жерева)

Продовжується робота по наданню психологічної підтримки прийомній сім’ї Вишняків в с. Жерева , яка має 11 прийомних дітей. Служби працюють на згуртування сім’ї, на покращення сімейних стосунків. Велика увага приділяється груповій роботі, до участі в якій залучаються і батьки і діти.

Практичний психолог І.Превор

 

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 6. Співпраця

14 грудня – День ліквідатора



Шановні земляки!

Вітаємо усіх ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС із Днем вшанування їхнього подвигу.

Низько вклоняємось людям, які пожертвували свої життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовідданість. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки, пільги. Але тим більше, ми та наші нащадки повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців.

Ми глибоко вдячні вам, шановні учасники ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС, і бажаємо всім вам доброго здоров’я, сімейної злагоди, життєвих гараздів, міцності духу та впевненості у завтрашньому дні!

Хай ніколи не згасає людська вдячність за ваші добрі справи.

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 5. Відлуння Чорнобиля

Чемпіонат з шахів



8 грудня в актовому залі Іванківського центру «Довір’я» відбулися поєдинки командної першості району з шашок серед школярів. Цього разу в змаганнях взяли участь 18 команд. За жеребкуванням вони були поділені на 4 підгрупи, ігри в яких проходили за коловою системою.

 

У результаті попередніх ігор в групах до фіналу вишли чотири команди: Іванківська ЗОШ №2, Сукачівська НВО, Іванківська ЗОШ №1 та Горностайпільська НВО.

У фінальній частині змагань, яка також проходила за коловою системою, перемогу здобули учні Іванківської ЗОШ №1, друге місце виборола команда Горностайпільської НВО, третіми фінішували шахісти Іванківської ЗОШ №2, четвертими стали в фіналі шахісти Сукачівської НВО.

Команда переможець нагороджена кубком та дипломом, а гравці грамотами. Грамотами також відзначені команди – призери та їх гравці.

Нагородження проводив начальник відділу освіти районної державної адміністрації М.І.Максименко.

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру, 6. Співпраця

Життя для того, щоб любити



Про вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) світ довідався в 1981 році. Сьогодні висловлено чимало гіпотез щодо походження цього вірусу, але жодна з них не має достовірного наукового підтвердження.

У 1986 році на Міжнародній конференції з проблем СНІДу було заявлено, що ВІЛ викликає синдром набутого імунодефіциту людини (СНІД).

За 25 років, що минули з моменту виявлення вірусу імунодефіциту людини, СНІД розповсюдився в усьому світі. Сьогодні загальна кількість носіїв вірусу становить близько 55 млн., а щодня інфікується ще майже 15 -16 тис. осіб В Україні з 1987 по 1995 роки було зареєстровано 117 ВІЛ-інфікованих, а з 1995 року розпочався стрімкий ріст ВІЛ-інфекції. За даними офіційної статистики, в Україні понад 1% від усього населення – ВІЛ-інфіковані.

На території України ВІЛ поширюється переважно кількома шляхами: ін’єкційним, статевим і від ВІЛ-інфікованих жінок до новонароджених дітей. У 2001 році основним шляхом інфікування вірусом імунодефіциту був парентеральний (ін’єкційне введення наркотичних речовин), а зараз зростає кількість інфікування статевим шляхом .

Виходячи з того, що ВІЛ-інфекція руйнує імунну систему організму, однією з важливих проблем суспільства є забезпечення здорового способу та якості життя населення, виховання розуміння цінності життя, його неповторності. Такий стан проблеми, безумовно, потребує розробки та втілення ефективних комплексних програм за різними стратегічними напрямками. Основне місце в цій роботі з населенням України, в першу чергу – дітьми та молоддю. Відповідно до Концепції стратегії Уряду щодо запобігання поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу, ряду національних та міжнародних програм, проектів щодо впровадження їх у життя працівниками Іванківського центру «Довіря» здійснюється кропітка робота з питань пропаганди здорового способу життя та профілактики ВІЛ/СНІДу.

 

До Міжнародного дня боротьби зі СНІДом практичним психологом Ольгою Гаркушею Іванківського центру «Довіря» був проведений тренінг «Життя для того, щоб любити» серед підлітків Макарівської, Русаківської, Запрудської ЗОШ І-ІІ ст.

 

 

Учасники ознайомилися з історією виникнення хвороби, стадіями розвитку інфекції в організмі, шляхами передачі від однієї людини до іншої, методами лікування, міфами та фактами про ВІЛ/СНІД, українським законодавством щодо проблеми, ступенями ризику ВІЛ-інфікування та способами запобігання інфекції. Підлітки поділилися своїми враженнями про отриману інформацію, подякували тренеру і зробили висновок про важливість власного захисту від ВІЛ.

Практичний психолог Ольга Гаркуша

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру

«Круглий стіл»



25 листопада в Іванківському центрі «Довір’я» відбувся круглий стіл, приурочений до 17-ї річниці створення Центру, «Пошук та вироблення механізмів взаємодії державної влади, соціальних інституцій та громадського сектору в роботі з населенням, постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи».

Учасники «круглого столу» Іщенко А.В., головний спеціаліст відділу з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Державного агентства України з управління зоною відчуження, Фороща Т.В., начальник відділу зі зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю РДА, Вождаєнко С.А., голова молодіжної громадської організації «Організація молоді Іванківщини», Тарасенко О.П., вчитель Іванківської ЗОШ №1, Бабич Г.Г., директор Іванківського центру «Довір’я» та інші обговорили питання консолідації спільних зусиль задля покращення життя постраждалого населення. З актуальними напрямками діяльності центру «Довір’я» присутніх ознайомила заступника директора Шелест Л.В.

 

Автор: Андрій |  Рубрика: 1. Новини, 2. Все про центр, 3. Діяльність центру