This version of the page http://vtc.vn.ua/financier.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-10-29. The original page over time could change.
Фінанcист


Вінницький технічний коледж

Вінницький технічний коледж
 
Комп'ютерне відділення
Радіотехнічне відділення
Автомобільне відділення
Фінансове відділення
Економічне відділення

ПОДІЇ

СР жовт. 30
Засідання Правового лекторію (групи 1ЕА-1, 1ЕА-2, 1ОК-1, 1ОК-2).
ЧТ жовт. 31
Засідання педагогічної ради.

НАЙЦІКАВІШЕ

  • Розклад замiн
  • Розклад дзвінків
  • Про коледж
  • Гуртожиток
  • Історія Вінницького Технічного Коледжу

ДО ВІДОМА

Фінанcист

Якщо ви бажаєте стати успішним фінансистом, бухгалтетером, аудитором і податківцем, то перший крок необхідно зробити, вступивши на фінансове відділення Вінницького технічного коледжу.

У 1998 р. у Вінницькому технічному коледжі розпочато підготовку молодших спеціалістів із фаху фінанси. У 2001 році було створено відділення фінансів. В той же час на базі відділення фінансів була сформована циклова комісії фінансових та економічних дисциплін.

Матеріально-технічна база налічує 10 професійно-орієнтованих кабінетів та 4 комп’ютерних класи.


На відділенні навчається більше 300 студентів. Термін навчання на базі неповної середньої освіти 2 роки 9 місяців, на базі повної середньої освітив 1 рік 10 місяців, 56 студентів на фінансовому відділенні навчаються безкоштовно. Навчання спрямовано на оволодіння сучасною фінансовою системою з досконалим знанням комп’ютера, в тому числі, комп’ютерної програми «1С:Бухгалтерія» та вмінням синтезувати знання і творчо застосовувати їх у вирішенні проблемних ситуацій, володіти практичними навичками і вміннями. Головне з них - вміння обґрунтувати прийняте фінансове рішення.

Для набуття практичних навичок студенти проходять практику у фінансових відділах області та районів, відділеннях державного казначейства, державної податкової служби, інших бюджетних установах, фірмах та підприємствах різних форм власності. Нерідко результатом практики є запрошення перерахованих організацій випускників Вінницького технічного коледжу за спеціальністю «Фінанси» на постійну роботу і це є високою оцінкою здобутих у коледжі знань, навиків і вмінь. Після закінчення відділення фінансів Вінницького технічного коледжу випускники працюють на посадах економіста, бухгалтера, оператора-касира, інспектора державної податкової служби та державного казначейства, на різних посадах ринку нерухомості та страхових компаній.


Після закінчення навчання випускникам присвоюється кваліфікація «молодший спеціаліст з фінансів». Випускники мають право продовжити навчання у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації за скороченим терміном навчання згідно домовленості з Вінницьким інститутом економіки ТАНГ та Вінницьким торгово-економічним інститутом КНТЕУ про прийом випускників на 3 курс інституту.

За 12 років існування фінансового відділення сформувались тісні відносини з підприємствами, організаціями та державними службами. Співпраця з Державною податковою адміністрацією, яка розпочалась із 2000 року дозволяє студентам фінансового відділення більш глибоко і досконало опанувати знаннями податкового законодавства України. Працівники Державної податкової адміністрації разом з студентами та викладачами регулярно проводять спільні заходи: брейн-ринги, наукові конференції, лекції, конкурси газет.


В 2004 році була проведена науково-практична конференція на тему: «Сучасна система оподаткування в Україні: проблеми і перспективи». В ній прийняли участь вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації Вінницької області. Конференція проводилась на базі Вінницького технічного коледжу за участі працівників Державної податкової служби.

З 2002 року студенти фінансового відділення працюють волонтерами в Вінницькій державній податкові інспекції. Вони допомагають інспекторам ДПІ в роботі з громадянами при заповненні декларації про доходи населення.

Починаючи з 2000 року випускні курси фінансового відділення співпрацюють з різними банками міста Вінниці. Співпраця банків і нашого відділення полягає в тому, що викладачі проводять екскурсії для студентів 1-2 курсів. Таким чином, починаючи з першого курсу студенти мають чітке уявлення про обрану професію - фінансиста.


Викладачі відділення на заняттях використовують виробничі ситуації, тестовий контроль знань, ділові ігри, ерудит-шоу, брейн-ринги, широко використовують автоматизований контроль знань.

Викладачами розроблено сценарії позакласних заходів: «Інтелект-шоу», «Кращий фінансист коледжу», «Неділя фінансиста», провели брейн-ринги разом з представниками Державної податкової інспекції «Оподаткування підприємств і підприємців, їх практичні аспекти».


Досягнення відділення

Сокіл Любов – група 2Ф1 – перше місце в обласній олімпіаді з математики, друге місце в олімпіаді коледжу з математики, третє місце в олімпіаді коледжу з іноземної мови, друге місце в конкурсі рефератів та тему “Моя родина в роки великої Вітчизняної війни”. Окрім навчання Люба встигає займатись у театральній студії нашого коледжу під керівництвом народної артистки України Клавдії Федорівни Барил, де встигла зіграти провідну роль у виставі “Голка”
Муляр Вікторія (група 3Ф1) друге місце в обласному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Вікторія є членом студентського комітету і приймає активну участь в громадському житті коледжу.

Викладачі віділення постійно підвищують свій фаховий рівень, приймаючи активну участь у всеукраїнських науково-практичних конференціях. 

Фінансове відділення тісно співпрацює з Державною податковою службою м. Вінниці, Управлінням статистики Вінницької області, Управлінням Пенсійного фонду м. Вінниці а також з банківськими установами м. Вінниці. У вище згаданих установах та організаціях найкращі випускники нашого відділення проходять виробничу практику з подальшим працевлаштуванням. 

Випускники віділення продовжують навчання в вищих навчальних заклада ІІІ-ІV р.а. за скороченим терміном навчання. Згідно укладеної угоди з Вінницьким інститутом економіки Тернопільського національного університету та Вінницьким торговельно-економічним університетом випускники нашого віділення вступають за співбесідою на третій курс для продовження навчання.

 

Наша адреса: 21021, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 91/2; тел. +38 (0432) 51-33-81, 51-33-79, 51-15-53