This version of the page http://mobile.tyzhden.ua/News/49326 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-10-23. The original page over time could change.
Український тиждень
Середа, 23 жовтня
Новини
5 травня, 2012  

Влада Києва хоче ліквідувати мережу театральних кас

Всі збиткові підприємства в галузі культури можуть бути ліквідовані. Про ліквідацію одного з таких підприємств вже навіть є відповідний проект рішення Київради щодо припинення комунального підприємства «Дирекція театрально-концертних та спортивно-видовищних кас».

Про це повідомила прес-служба голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«Насправді театральні каси потрібно не закривати, а поставити в центрі міста та кожному районі столиці, щоб всі мали змогу купувати квитки поруч з будинком. Тим більше, що Стратегія розвитку Києва передбачає збільшення відвідування театрів в 3, 5 разів»,- зазначив Бригинець.

Депутат повідомив перелік закладів культури, які працювали зі збитками в 2011 році: Циганський музично-драматичний театр «Романс»; Київська мала опера; Парк культури і відпочинку «Гідропарк»; Центральний парк культури і відпочинку; Кінотеатр «Загреб»; Кінотеатр «Київкінофільм»; ДКП «Екран»; Музей театрального, музичного та кіномистецтва України; Дирекція театрально-концертних та спортивно-видовищних кас.

«Як бачимо, збиткових закладів культури багато. Якщо ми все почнемо закривати, то ми залишимось без культури. Навпаки важливо популяризувати театральні каси, які належать місту, а не ліквідовувати», - переконаний Бригинець.

Проект рішення «Про припинення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Дирекція театрально-концертних та спортивно-видовищних кас» розглядатиметься на одному з найближчих засідань комісії Київради з питань культури та туризму.


© 2007-2010 Український тиждень