This version of the page http://zib.com.ua/ua/document/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-10-22. The original page over time could change.
Документ

Документ

№42 (1132)

Звід звичаїв чесної ділової практики

Фахівці спробували звести в одному документі увесь перелік дій, що можуть кваліфікуватися, як набуття або використання прав інтелектуальної власності з недобросовісними намірами.

№42 (1132)

Вибір — за банком

Наявність судового рішення про стягнення заборгованості не позбавляє кредитора права на отримання сум шляхом звернення стягнення на передане в іпотеку нерухоме майно.

№42 (1132)

Хто заплатить за тяганину?

До правовідносин про відшкодування перенесених душевних страждань унаслідок бездіяльності органу державної влади застосовуються положення загального законодавства про моральну шкоду.

№42 (1132)

Біженці з поправками

Примусове видворення іноземця та особи без громадянства здійснюється лише на підставі постанови адміністративного суду.

№42 (1132)

Статистичний аналіз від ВАС

Показник кількості справ, розглянутих понад строки, числа скасованих чи змінених судових рішень наразі залишається високим, що не завжди є наслідком великого навантаження.

№42 (1132)

Депозит у спадщину

Зобов’язання банку виплачувати проценти на суму вкладу не пов’язане з особою вкладника і не припиняється у зв’язку з його смертю. Такого висновку дійшов Верховний Суд Ураїні у постанові від 4 вересня …

№42 (1132)

Коли й кома має значення

Норма, якою передбачена відповідальність за хабарництво, побудована таким чином, що додаткове покарання може бути приєднане до будь-якого з основних.

№41 (1131)

Потреба в коштах

У листопаді — грудні працівники апарату адмінсудів можуть не отримати зарплату, якщо не буде виділено додаткових коштів — 28,3 мільйона гривень. Про це йдеться у рішенні Ради суддів адміністративних с…

1 Коментарів
№41 (1131)

Інформаційне наповнення

Рада взялася за «Список справ, призначених до розгляду».

№41 (1131)

Святкові нагороди

Грамоти та подяки від ради суддів загальних судів з нагоди Дня юриста отримали судді та працівники судових установ.

№41 (1131)

ДСАУ роздала грамоти и подяки працівникам судів

З нагоди Дня юриста за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну участь у зміцненні стану організаційного забезпечення діяльності судів та Державна судова адміністрація …

№41 (1131)

Які «послуги» такий і строк

Законність прав та інтересів, які хабародавець захищає шляхом давання хабара, є однією з визначальних і обов’язкових ознак вимагання.

№41 (1131)

Без вина нема й вини

Якщо ж продукт за якимись ознаками подібний до підакцизних товарів, але не містить усіх ознак, він не може визнаватися предметом злочину, передбаченого статтею 204 КК.

№41 (1131)

Не той автограф, і печатка не та…

Підроблений підпис одного з учасників товариства на протоколі зборів останнього унеможливлює реєстрацію змін до установчих документів.

№41 (1131)

Де захистять захисника?

Справи, пов’язані з виконанням органами адвокатського самоврядування своїх функцій, належить вирішувати за правилами адміністративного судочинства.

№41 (1131)

Сам собі не тлумач

Слідчий суддя не уповноважений розглядати та вирішувати по суті клопотання чи заяви осіб про роз’яснення постановлених ним ухвал.

№40 (1130)

Відвідувачів поставили на лічильник

Рада нагадала керівникам судів про необхідність інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів.

№40 (1130)

Підстави для змін

Орендар зобов’язаний самостійно щорічно змінювати розмір орендної плати відповідно до індексації нормативної грошової оцінки земель.

№40 (1130)

КС дозволив посилити гарантії

Незалежність судді під час здійснення ним правосуддя може бути забезпечена, зокрема, у разі призначення його на посаду безстроково.

№39 (1129)

Як боротися з тяганиною

Суддям порадили не допускати багаторазових відкладень слухань, оголошення перерв на тривалий час та вживати заходи щодо усунення недоліків у організації процесів.

№38 (1128)

Господарські спори з погляду ВС

Неустойка за невиконання поточних грошових зобов’язань упродовж дії мораторію на задоволення вимог кредиторів не нараховується.

№38 (1128)

Затримка із розрахунком

Відсутність фінансово-господарської діяльності не виключає вини роботодавця в невиплаті належних звільненому працівникові коштів.

№38 (1128)

Продаж без згоди

Відчуження частки в статутному фонді не може вважатися використанням спільного майна проти волі другого із подружжя та не в інтересах сім’ї.

№38 (1128)

Прокурорське реагування

Відсутність інформації про зміст порушення інтересів держави є недоліком позовної заяви та підставою для залишення її без руху.

№37 (1127)

Найкращих визначено

ВККС заповнила 105 вакансій в установах третьої гілки влади.

№37 (1127)

Перелік проти декрету

Оскільки «Київ» як назву міста не включено до списку історичних пам’яток, немає підстав для справляння збору за її використання.

№37 (1127)

«Спеціальніші» в часі

Збір з операцій купівлі-продажу безготівкової валюти протягом січня — березня 2010 року мав справлятися в розмірі, визначеному законом про держбюджет на 2009 рік, тобто 0,2% від об’єкта оподаткування.

№37 (1127)

Незабезпечений кредит

Службове підроблення документів саме по собі не могло спричинити тяжких наслідків, передбачених у п.4 примітки до ст.364 КК, а було лише способом вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами.

№36 (1126)

Нові очільники посилили правосуддя

На адміністративні посади призначено 31 законника.

№36 (1126)

Про власність, житло та зобов’язання

Верховний Суд оприлюднив висновки, викладені в постановах, ухвалених за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави неоднакового застосування судами норм права.

№36 (1126)

Альтернативні стягнення

Звільнення за порушення присяги може мати місце лише тоді, коли державний службовець скоїв проступок, який підриває довіру до нього як до носія влади, що призводить до приниження державного органу.

№35 (1125)

Без методики не буде санкцій

Державній реєстрації підлягають нормативно-правові акти будь-якого виду (постанови, накази, інструкції тощо), якщо в них є одна або більше норм, що мають міжвідомчий характер.

№35 (1125)

Рішення без зворотної дії

Ненормативні правові акти місцевого самоврядування є актами одноразового застосування, а тому не можуть бути скасовані чи змінені органом місцевого самоврядування після їх виконання.

№35 (1125)

Власність за дублікатом

Факт втрати продавцем правовстановлюючого документа на предмет відчуження не може бути підставою для визнання договору дійсним у судовому порядку.

№35 (1125)

Зелень на додачу

Обов’язок сплати відновної вартості багаторічних насаджень виникає з самого лише факту переходу до громадянина права власності на земельну ділянку і не пов’язується з їх фактичним видаленням.

№35 (1125)

Зобов’язані перерахувати

Обраний спосіб захисту права суддів на 50-відсоткову знижку при оплаті за займане ними та членами їхніх сімей житло та комунальні послуги не суперечить положенням ЦК.

№35 (1125)

Поглинення з додаванням

Зменшення обсягу обвинувачення, зміна сукупності злочинів і відсутність обгрунтування щодо обрання іншого принципу зобов’язувало застосувати принцип призначення покарання, який обрав суд першої інстан…

№34 (1124)

Тільки для службового користування

При пошуку відомостей у державному реєстрі суддя вказує мету отримання витягу із зазначенням номера справи, що ним розглядається.

№34 (1124)

Проценти за аналогією не нараховуються

Договори постачання й договори позики є різними за своєю правовою природою та регулюють різні види цивільних правовідносин.

№34 (1124)

Умовна величина не оподатковується

Звичайна ціна та митна вартість, яка розраховується відповідно до положень МК і застосовується при переміщенні товарів через митний кордон України, не є тотожними.

№34 (1124)

Хто дасть квартиру?

Обов’язок забезпечити житлом суддю покладено на місцеві органи виконавчої влади, а ДСАУ та її територіальні управління залучаються в разі невирішення цього питання.

№34 (1124)

Альтернативний облік

Коли фізична особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття ідентифікаційного номера, з держреєстру виключається вся інформація про неї.

№34 (1124)

За землею — в ради!

Прийнявши рішення про визнання за позивачем права власності на спірну ділянку, суди перебрали на себе повноваження органів місцевого самоврядування.

№34 (1124)

Без грошей не ліквідують

У разі відсутності майна, достатнього для покриття судових витрат, заява боржника про порушення провадження у справі про банкрутство повертається як така, що не відповідає вимогам закону.

№33 (1123)

Із намірів обов’язку не виникає

Прийняття загальними зборами рішення про попереднє схвалення значних правочинів означає лише згоду на можливість їх вчинення у майбутньому і не має наслідком реального настання юридичного факту.

№33 (1123)

Незалежно від форм власності

Для вжитого в конкретній статті «Особливої частини» КК поняття «службова Особа », стосовно якого немає окремого визначення, використовується те, що міститься в загальній нормі.

№33 (1123)

Офіс до справи не підшиєш

Вимоги особи, що грунтуються на її праві власності на арештоване майно, розглядаються за правилами, установленими для розгляду позовів про звільнення майна з-під арешту.

№33 (1123)

Знижка для Феміди

Верховна Рада не повноважна при прийнятті закону про державний бюджет будь-яким чином змінювати визначене іншими актами правове регулювання суспільних відносин.

№33 (1123)

Огорожа Ворсклу не забруднить

Обнесення парканом має характер обмеження орендного користування та стороннього впливу, а не є наслідком господарської діяльності, що потенційно може негативно впливати на стан водних об’єктів.

№33 (1123)

Як поділити спадщину в натурі?

Установлення порядку користування будинком з виділенням конкретних приміщень не припиняє право спільної часткової власності.

№32 (1122)

Стягнення за домовленістю сторін

Договором застави може встановлюватися порядок реалізації заставленого майна, відмінний від публічних торгів (аукціону).

№32 (1122)

Відлуння Конституційного договору

Відповідальність суб’єктів господарювання за неоприбуткування у касах готівки не передбачена законом, тому застосуванню підлягають фінансові санкції, встановлені указом Президента.

шкаф купе под заказ в Киеве
Створено в Студії Дмитра Бабича