This version of the page http://fri.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-10-13. The original page over time could change.
ФРІ Україна

Практика спонтанного лідерства

Первинний осередок ФРІ Рівне стартує новий проект – він дасть потужний поштовх до розвитку тим, хто бачить себе лідером.

Read the rest of this entry »

Семінар із прав людини “Ефект метелика”

ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» і «Міжнародний Молодіжний Правозахисний Рух» запрошують взяти участь у семінарі з прав людини «Ефект метелика або як взаємопов’язані права людини, вирішення громадських проблем, а також Тибет, Росія, Білорусь та Україна?», який відбудеться 12-13 жовтня.

У ході семінару кожен учасник матиме можливість дізнатися про
принципову різницю між правозахисниками і політиками, механізми
встановлення верховенства прав людини, історію та філософію прав
людини, толерантність, міжнародну солідарність та багато іншого.
Спікери та запрошені гості – молоді правозахисники з України, Росії,
Білорусії зі значним досвідом у реалізації громадських кампаній.

«Не сумнівайтесь у тому, що невелика група мислячих людей, активних
громадян, здатна змінити світ. Більш того, тільки так завжди і було»,
- слова Маргарет Мід неймовірно точно характеризують суть того, як
людина може змінити життя у своєму місті чи країні, зробити його
справедливішим. Семінар допоможе зрозуміти механізми спілкування “на
рівних” окремого громадянина та держави в цілому, а також розкриє
можливості самостійно впливати на те, яким буде наше майбутнє.

Бонус для учасників – поглиблене вивчення, а також інші пропозиції
щодо освіти у сфері прав людини, стажування й участь у діяльності
білоруських і міжнародних правозахиних та молодіжних організацій.

Участь в семінарі безкоштовна за умови реєстрації:

https://docs.google.com/forms/d/1O3xl2_dU5bhqZrOFrO8Rv4i8xGehVYiyLILv-dTDs5A/viewform

Дедлайн подачі
заявок – 10 жовтня 2013 року

Приєднуйся до події http://vk.com/prava_ludej !
*Деталі щодо програми та місця проведення будуть надіслані окремим листом.

Великі зміни – маленькі кроки:)

Одна з учасниць київського ФРІ Project Camp-у, а заразом і активна ФРІ-шниця Євгенія Гордієнко порадувала і змусила пишатися своїм проектом київську ФРІ. Стартував її довгоочікуваний проект “Золоті рученьки” гурток рукоділля, для дітей з обмеженими функціональними можливостями. На першому занятті учасники мали змогу покреативити і створити квітку своєї мрії:)

Безліч цікавих виробів було зроблено дітками, було надзвичайно приємно бачити їх щасливі обличчя. проте, як каже сама координатор проекту Женя, це ще не кінець:”  Зупинятися на досягнутому не збираємося -попереду майстер-класи з відомими майстринями та тематичні виставки!”.

Величезна подяка  ФРІ Project Camp-у і надзвичайно благородній та відкритій людині - Олесю Маляревичу, без сприяння якої проект просто не відбувся б. У свою чергу ми щиро пишаємося Женею, та бажаємо їй нових успіхів, цілей та досягненнь;)

Фрішники знову можуть їздити з комфортом

Разом з іншими громадськими активістами луцька фрі зустрічали потяг Ковель – Чернівці. Акція пройшла під назвою «Потяг «Ковель-Чернівці», ти повернувся. Та чи надовго?». Нагадуємо що весною Львівська залізниця не захотіла щоб люди одним потягом без пересадок могли пересуватись по всій західній Україні. Але нам було обіцяно що цей потяг почне курсувати з 1-го вересня. Але Львівська залізниця свою обіцянку не так швидко виконала, потяг нам повернули тільки 3-го жовтня. Відтепер потяг, що сполучає чотири області Західної України, вирушатиме у парні числа з Волині, а у непарні – з Чернівців.

. Ми зібрались щоб показати що це нас не влаштовує, і ми будемо домагатись щоб потяг курсував щодня. Акція пройшла у вигляді перфоменсу. Наш улюблений потяг зустрічала гарна україночка з хлібом та сіллю, і всі хором ми радо йому гукали «Вітаємо».

В Донецьку відбулася Базова ФРІ школа

28 та 29 вересня Донецький осередок Фундації Регіональних Ініціатив проводив Базову ФРІ школу, на який більш ніж 20 учасників з Донецьку, Харцизьку, Макіївки та Рівно дізналися більше про громадську діяльність, проектний менеджмент, нові та соціальні медіа, ораторське мистецтво та права студентів.

«Інформативність, лаконічність, новизна» – саме під цим гаслом відбувався захід. Окрім загальних тренінгів було проведено безліч ігрових та практичних вправ, під час яких учасники мали змогу застосувати отриманні щойно знання та налагодити комунікації.

«Без зайвих слів, школа перевершила мої сподівання. Ніколи й не подумав би, що можна провести 2 дня за навчанням та прагнути ще!»- поділився з нами своїми враженнями один з учасників. Тож неймовірно тепла дружня атмосфера, цікава молодь, гаряча кава та звісно печиво зробили свою справу.

Чекаємо на поповнення лав фрішників!

Вже час покласти край безкарності працівників української міліції

Міністрові внутрішніх справ України
Захарченку В.Ю.

Шановний Віталіє Юрійовичу!

Ми висловлюємо своє обурення діями працівників міліції, які безкарно порушують права людини, та вимагаємо від Вас рішучих дій задля викорінення таких фактів.

24 вересня у Києві у підземному переході під Майданом Незалежності невідомий у цивільному одязі в присутності працівників спеціального підрозділу “Беркут” здійснив напад на активіста громадської кампанії “Міліція під контролем, члена Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Євгена Крапивіна (http://goo.gl/quFrn0). Нападник дружньо й жваво спілкувався з правоохоронцями в той момент, коли Євген підійшов до працівників “Беркуту”, а отже, є підстави припускати, що він також є працівником міліції.

Зазначимо, що активісти кампанії “Міліція під контролем”, які завжди коректно і аргументовано спілкуються з міліціонерами, і раніше неодноразово піддавалися тиску і спробам залякування з боку працівників міліції під час здійснення громадського контролю роботи правоохоронців у публічних місцях, хоча такий моніторинг не порушує законодавства України. Але ми особливо занепокоєні таким нахабним проявом насильства стосовно представника правозахисної спільноти у присутності тележурналістів. Зухвалість, з якою це було зроблено, та демонстративне небажання працівників спецпідрозділу “Беркут” затримати порушника ми розцінюємо, як неприховану погрозу всім небайдужим членам українського суспільства за активну громадянську позицію.

Міністерство внутрішніх справ своїм небажанням визнати існуючу проблему незаконного насильства з боку міліції в Україні та нехтуванням обов’язками з розслідування фактів міліцейського свавілля, забезпечує безкарність міліціонерів-порушників, фактично заохочуючи їх до вчинення нових злочинів. Збереження такої тенденції на фоні зростання радикальних настроїв у суспільстві може стати причиною серйозних й важкоконтрольованих соціальних потрясінь.

Саме тому ми вимагаємо від Вас зробити все необхідне в межах Ваших повноважень для того, щоб покласти край безкарності працівників української міліції, а також ворожому ставленню до громадських активістів

Для цього вимагаємо:

- взяти під особистий контроль та забезпечити проведення об’єктивного розслідування нападу на Євгена Крапивіна 24 вересня 2013, встановити особу нападника і вжити заходів до його покарання у відповідності із законодавством;

- провести службову перевірку за фактом умисного ухилення працівниками підрозділу «Беркут» від виконання своїх обов’язків по забезпеченню громадського порядку. Враховуючи те, що саме їх бездіяльність дозволила нападнику уникнути відповідальності, вжити щодо винних співробітників дисциплінарних заходів впливу. На підставі статті 18 Закону України «Про звернення громадян», забезпечити особисту участь Євгена Крапивіна у проведенні службової перевірки за фактом бездіяльності працівників спецпідрозділу «Беркут»

- забезпечити для громадян можливість ідентифікувати особу кожного міліціонера шляхом впровадження обов’язкових персональних нагрудних знаків для всіх без виключення працівників міліції;

- забезпечити ефективність та прозорість розслідування порушень прав громадян, допущених посадовими особами ОВС під час виконання ними службових обов’язків;

- сприяти подальшому впровадженню інструментів громадського контролю за діяльність правоохоронців.

З повагою,

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Громадська організація “Правозахисний центр “Поступ”

Харківська правозахисна група

Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Фундація Регіональних Ініціатив”

Центр правових та політичних досліджень “ДУМА”, Харків

Залишити свій підпис під зверненням – http://goo.gl/UkaUPJ

6 Октября “Ярмарка ЗДОРОВЬЯ” в Ялте

Здоровье- это успех долголетия, так говорили древние философы, также сегодня об этом говорят ученые всего мира.
Мы понимаем, что именно ты всегда хотел начать вести Здоровый Образ Жизни, но не знал с чего начать!
Не беспокойся мы тебе в этом поможем, просто приходи 6 Октября в 11-00 на «Ярмарку Здоровья», и ты узнаешь много полезной информации о том как быть Здоровым, на практике увидишь и сам попробуешь различные методики — от Дыхательной Гимнастики, Йоги до Закаливания и Боевых Искусств, Зарядок, Правильного питания и Сна.
6 Октября в рамках Всеукраинского проекта «ЗДОРОВО» с 11-00 до 19-00 возле памятника им. Ленина, на Набережной города Ялта состоится «Ярмарка Здоровья», организаторами выступает Ялтинское подразделение Всеукраинской Молодежной Общественной Организации «Фундация Региональных Инициатив» (ФРИ).
Начало мероприятия в 11-00 пройдет массовая зарядка возле Памятника Ленина, одевай кроссовки и к нам на зарядку.

Read the rest of this entry »

12-13 Октября Базовая ФРИ-школа в Ялте

Приглашаем Вас принять участие в двухдневной Базовой ФРИ-школе, которая пройдет 12-13 Октября в городе Ялта.

Мы предлагаем Вам прослушать лекции опытных тренеров по таким темам:
Общественная деятельность
Проектный менеджмент
Ораторское искусство
Лидерство
Работа в команде
и еще ряд тренингов необходимых общественному деятелю, активисту или просто мотивированному человеку.

Приходите и обогатите себя новыми знаниями, интересными знакомствами и хорошим настроением! А еще организаторы обеспечивают участников чаем-кофе и печеньками! Не пропустите эту возможность удачно провести выходные!

Зарегистрироваться на школу можно по следующей ссылке:
http://goo.gl/C6zQKZ
Анкету нужно заполнить до 7 Октября!!!
Поторопитесь

Все вопросы по телефону:
050 633 22 09
050 301 79 17
Участие в Тренинге Бесплатное 

Здійснено напад на активіста громадської кампанії «Міліція під контролем». Міліція мовчки спостерігала (ВІДЕО)

24 вересня з боку невідомої особи здійснено напад на Євгена Крапивіна – активіста Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), яка виступає координатором всеукраїнської кампанії моніторингу міліції «Міліція під контролем». Є всі підстави вважати, що нападник був працівником міліції без форменого одягу – проте, це згодом має з’ясувати сама міліція, яка розслідує справу в рамках кримінального провадження.

Свідками нападу були журналісти телеканалу «Тоніс», адже саме в цей час знімали сюжет про роботу міліції. Їм вдалось зафіксувати все на відеокамеру. Запис чітко відтворює хід подій та дозволяє ідентифікувати обличчя нападника та невідомих працівників міліції, які проявили бездіяльність. Працівники загону спеціального призначення «Беркут» в підземному переході, в самому центрі Києві проявили бездіяльність і проігнорували вимоги затримати правопорушника, або прийняти усну заяву про його скоєння, або хоча б якось допомогти в цій ситуації.

Євген стверджує, що невідомо особа дружньо спілкувалась з працівниками і їм має бути відоме його ім’я, враховуючи що після удару видно реакцію працівників «Беркуту» на його втечу. Проте, як видно з відео, працівники міліції сховались в автобусі свого підрозділу, який згодом покинув місце подій. Намагаючись знайти справедливість, потерпілий викликав наряд міліції за телефоном «102», який прибув досить швидко і захопив з собою слідчо-оперативну групу. Потерпілий та свідки написали заяву у зв’язку з бездіяльністю працівників міліції та нападом невідомої особи в їх присутності. Тепер постає питання: чи відреагує якось міліція, яка бачить на відеозаписі обличчя своїх працівників та невідомої особи? Чи вдасться притягнути до відповідальності винних осіб?

Марина Цапок, програмний менеджер (Асоціації УМДПЛ) стверджує: «Ця ситуація добре ілюструє гостру проблему неможливості ідентифікації міліції, з якою ми стикаємось кожен день. Неодноразово порушники у лавах міліціонерів залишались анонімними через відсутність будь-яких відрізняючи знаків на форменому одязі. Наша кампанія має на меті зокрема перевірити, якою буде реакція патрульних на прохання представитись і пред’явити документи. Реакцію двох працівників “Беркуту” перевірив на собі наш активіст – результат досить передбачуваний. Тому ми пропонуємо звернутись до досвіду розвинутих країн і запровадити персональні нагрудні знаки, які допомогли б ідентифікувати особу порушника, а в зазначеному випадку встановити на кого саме із «Беркуту» скаржитись нашому активісту.

Форум-театр від ФРІ

«Театр – це мистецтво спостереження самих себе»
Аугусто Боаль
19 жовтня ФРІ запрошує взяти участь у Форум-театрі!
Сумніваєтесь чи це для вас, адже ви не відчуваєте в собі акторських здібностей? Життя – це театр і всі люди в ньому – актори!
Форум-театр – це новий вид неформальної освіти і Фундація одна з перших почала його застосовувати! Під час цього заходу ми обіцяємо передати увесь досвід, отриманий після стажування в Данії у самої учениці Аугусто Боаля – відомого режисера, громадського діяча, номінанта на Нобелівську премію та засновника цієї методики!
Завдяки цьому заходу ви зможете краще зрозуміти себе та спробувати вплинути на хід подій, ще раз переглянути своє минуле та змінити майбутнє.
Під час участі у форум-театрі ви будете мати можливість не лише ознайомитися з важкою ситуацією, як в інтерактивному театрі, або отримати інформацію, як під час тренінгу, а й розробити алгоритм, створити модель успішної поведінки у складній та безвихідній, як на перший погляд, ситуації.

Реєстрація за посиланням:https://docs.google.com/forms/d/1wSGcuM7scqPH1tDmZmJe..
За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном:
0508187351 Ганна 0976672715 Олена