This version of the page http://www.aval.ua/personal/security/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-10-08. The original page over time could change.
Безпека розрахунків за платіжними картками


Інформаційний центр
0(800) 500-500
У Києві 490-88-88 або 521 з мобільного (для абонентів МТС)
info@aval.ua
letters.ib@aval.ua — з питань
Інтернет-банкінгу для приватних осіб

Для клієнтів малого та середнього бізнесу
0 (800) 505-045 sme-info@aval.ua

Центр технічної підтримки системи Інтернет-банкінгу для суб’єктів господарювання
0 (800) 505-770

Центр цілодобової підтримки з питань еквайрингу
0 (800) 500-738 У Києві: 495-91-91
acq.service@aval.ua

Центральний офіс
01011, Україна
м. Київ, вул. Лєскова, 9


Райффайзен Лізинг Аваль

Безпека розрахунків за платіжними картками

Сьогодні в світі і в Україні платіжна картка завойовує все більшу популярність як універсальний платіжний засіб. Завдяки цьому інструменту її власники отримують доступ до рахунку через різні точки прийому й обслуговування:

  • банкомати;
  • кіоски/ПОС-термінали самообслуговування;
  • ПОС-термінали торгівельного підприємства (у тому числі з використанням безконтактних технологій);
  • мережа Інтернет (із використанням номеру картки);
  • голосова авторизація під час  бронювання готелю/оренди автомобіля тощо (з використанням номеру картки).

Щороку платіжні системи витрачають значні суми на розробку і впровадження систем безпеки платіжних карток. Однак,  і сам власник картки має дотримуватися певних правил, що попереджають можливість шахрайських дій.

Основні застережні заходи при використанні картки

  • Ніколи на записуйте ПІН-код картки на стрічці для підпису і не зберігайте ПІН-код разом із карткою! Найкращий спосіб запам’ятати ПІН-код – скористатися послугою зміни ПІН-коду. Клієнти Райффайзен Банку Аваль можуть зробити це за допомогою банкомату.
  • Підключіться до послуги Мобільного банкінгу для оперативного отримання інформації  про усі здійснені  трансакції в інтерактивному режимі. Клієнти Райффайзен Банку Аваль можуть зробити це за допомогою Інформаційного центру банку та через банкомат.
  • При введенні ПІН-коду прикривайте клавіатуру рукою чи іншим предметом. У випадку, якщо банкомат має вигляд, що не відповідає його зображенню на екрані (наклеєні сторонні деталі на ПІН-клавіатурі чи на пристрої для прийому карток, панель над екраном банкомату має додаткові приєднані деталі), або поблизу у момент проведення трансакції знаходяться підозрілі особи – припиніть використання банкомату та повідомте про цей інцидент до Інформаційного центру Вашого банку.
  • Не передавайте дані Вашої картки стороннім особам для зарахування на неї коштів, наприклад: номер картки, термін дії, код перевірки CVV2/CVC2 на зворотному боці картки. Для здійснення переказу від незнайомих осіб використовуйте реквізити свого рахунку, їх клієнти Райффайзен Банку Аваль можуть  отримати у відділенні банку або в Інформаційному центрі.
  • Для здійснення платежів у мережі Інтернет використовуйте технологію 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard Secure Code). Клієнти Райффайзен Банку Аваль можуть підключитися  до неї, наприклад, за допомогою  банкомату.
  • Перевіряйте виписку за рахунком і баланс не менш, ніж раз на місяць. Клієнти Райффайзен Банку Аваль можуть зробити це, наприклад, користуючись системою Інтернет банкінгу.
  • У разі втрати/викрадення картки або отримання SMS-повідомлення щодо здійснення несанкціонованих Вами трансакцій, негайно повідомте до Інформаційного центру банку.

Здійснення операцій через банкомат

  • Ніколи на записуйте ПІН-код картки на стрічці для підпису і не зберігайте ПІН-код разом із карткою. Найкращий спосіб запам’ятати ПІН-код – скористатися послугою щодо зміни ПІН-коду.
  • При введенні ПІН-коду необхідно прикривати ПІН-клавіатуру рукою чи іншим предметом. У випадку, якщо банкомат має вигляд, що не відповідає зображенню на його екрані (наклеєні сторонні деталі на ПІН-клавіатурі чи на пристрої для прийому карток, панель над екраном банкомату має додаткові приєднані деталі), або поблизу у момент проведення трансакції знаходяться підозрілі особи – припиніть використання банкомату та повідомте про цей інцидент до Інформаційного й центру Банку.
  • У випадку вилучення банкоматом картки необхідно зателефонувати до Інформаційного центру Вашого банку, повідомити про інцидент і попросити встановити нульове обмеження на всі операції за карткою. Далі слід звернутися у відділення, де встановлений банкомат, із проханням про повернення картки (якщо банкомат встановлений на території відділення банку) або попросити випустити нову карту (на час очікування нової картки, у разі відсутності додаткових карток до рахунку, співробітники відділення можуть видати тимчасову картку Instant для можливості користування  Вашим  рахунком).
  • У разі звернення до Вас сторонніх осіб під час використання банкомату, ввічливо попросіть їх не заважати та припиніть використання банкомату, якщо сторонні особи продовжують стежити за Вашими діями. Якщо Ви потребуєте допомоги, – зверніться до працівників відділення  або до Інформаційного центру банку.
  • У разі неуспішної трансакції в банкоматі Ви можете звернутися до співробітників відділення або до Інформаційного центру.

Політика лімітів за операціями з картками Райффайзен Банку Аваль

Райффайзен Банк Аваль  використовує попередньо встановлені ліміти для проведення трансакції за платіжними картками залежно від типу картки, країни здійснення трансакції та типу торгівельної точки.

Попередньо встановлений ліміт можна змінити (збільшити чи зменшити), однак рекомендуємо повертатися до стандартних лімітів після здійснення необхідних трансакцій заради збереження рівня безпеки користування карткою.

Рекомендуємо також попередньо повідомити Інформаційний центр банку про заплановані поїздки за межі України для того, щоб Ви могли вільно здійснювати покупки без додаткового спілкування з працівниками банку, перебуваючи у зоні роумінгу.

Загальна інформація щодо налаштувань лімітів за картками Райффайзен Банку Аваль

Отримання готівки в банкоматі:

Клас карткиКраїнаДенний ліміт
Visa Electron/Visa Classic/Maestro/MasterCard StandartУкраїна8000 грн.
Країни з низьким ризикомЕквівалент 1000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 200 дол. США
GoldУкраїна10000 грн.
Країни з низьким ризикомЕквівалент 2000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 200 дол. США
PlatinumУкраїна10000 грн.
Країни з низьким ризикомЕквівалент 3000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 200 дол. США

Оплата за покупки:

Клас карткиКраїнаЛіміт на одну трансакцію
Visa Electron/Visa Classic/Maestro/MasterCard StandartКраїни з низьким ризикомЕквівалент 1000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 600 дол. США
GoldКраїни з низьким ризикомЕквівалент 2000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 1000 дол. США
PlatinumКраїни з низьким ризикомЕквівалент 3000 дол. США
Країни з високим ризикомЕквівалент 2000 дол. США

На здійснення операцій у мережі Інтернет і операцій без наявності картки встановлено ліміт в еквіваленті 200 дол. США на одну трансакцію, але не більш ніж еквівалент 1000 дол. США на місяць (незалежно від країни здійснення трансакції і типу картки).

Країни з низьким ризиком:

США, Канада, Ізраїль, Росія, Білорусія, Грузія, Казахстан, Китай, ОАЕ, Йорданія, країни Єврозони (окрім Албанії, Македонії, Румунії, Болгарії та Кіпру)

Країни з високим ризиком:

Країни Африки, Південної та Центральної Америки, Австралія, Туреччина.

Список країн може змінюватися без додаткового попередження.

Індивідуальні ліміти встановлюються за дзвінком власника картки до цілодобового Інформаційного центру банку: (044) 490 88 88, 0 800 500 500 та 521 (для абонентів МТС).

Інтернет-трансакції

  1. Загальні принципи безпеки:
    • Встановіть антивірус на свій комп’ютер чи гаджет. Це попередить витік інформації, яку Ви вводите під час здійснення трансакцій.
    • Здійснюйте покупки тільки на відомих сайтах та тих, що мають  гарну репутацію (перевіряйте правильність написання адреси посилання на сторінку, особливо якщо Ви переходите за посиланням із отриманого електронного повідомлення чи з банеру). Вводьте дані картки на спеціалізованій сторінці для здійснення покупок (вони починаються з символів  https:// ).
    • Для здійснення операцій у мережі Інтернет бажано мати окрему картку, ліміти за якою Ви можете встановлювати самостійно.
    • За допомогою банкомату підключіть послугу 3D-Secure (Verified by Visa/MasterCard Secure Code).
  2. Оплата в Інтернет із використанням технології 3D-Secure (Verified by Visa/MasterCard Secure Code):
    • За допомогою банкомату Райффайзен Банку Аваль підключіть послугу 3D-Secure (Verified by Visa/MasterCard Secure Code). Для цього вставте свою картку в банкомат, у меню «Додаткові послуги» оберіть «Ппідключення до 3Д-Секьюр» та введіть свій номер мобільного телефону.
    • Після отримання SMS -повідомлення про підключення послуги (протягом 10 хвилин) Ви зможете здійснювати трансакції в Інтернеті, використовуючи технологію 3D-Secure.
    • Під час трансакції та введення номеру картки на спеціальній сторінці для здійснення трансакцій (https://...) Ви отримаєте SMS-повідомлення з оригінальним числовим паролем, який необхідно ввести на сторінці, куди Вас автоматично перенаправить браузер. Після успішного введення оригінального числового паролю трансакція має пройти успішно.
  3. Переваги підключення послуги 3D-Secure:
    • Ніхто, крім Вас, не зможе здійснити операції на захищених сайтах торговця (таких, де  використовується для прийому карток технологія 3D-Secure).
    • У разі здійснення за допомогою Вашої картки  трансакцій, які не були санкціоновані Вами, у не-3D-Secure торговця, Ви зможете їх оскаржити.
    • Деякі торговці використовують при реєстрації технологію 3D-Secure для першої трансакції, після чого Ви зможете здійснювати покупки на такому ресурсі без перевірки CVV2/CVC2 (в автоматичному режимі).

Основні принципи безпечних розрахунків у торгівельній мережі

  • Розраховуючись карткою, звертайте увагу на те, щоб під час введення ПІН-коду касир не стежив за Вами, а також на те, щоб поряд із ПОС-терміналом не було встановлених дзеркал чи відеокамер.
  • Використовуючи картку для розрахунку в ресторані, попросіть офіціанта принести Вам ПОС-термінал (більшість закладів уже мають переносні термінали) або ж пройдіть із офіціантом до ПОС-терміналу, щоб розрахунок здійснювався у Вашій присутності (якщо це дозволено). Таким чином, контролюючи дії з карткою, Ви зможете убезпечити себе від можливого зчитування даних з магнітної стрічки Вашої картки та її подальшої підробки.

Райффайзен Банк Аваль пропонує дотримуватися рекомендацій банку щодо безпеки здійснення карткових трансакцій – це дозволить значно знизити ризики можливого шахрайства з Вашою карткою.

Корисні посилання

  • Райффайзен Банк Інтернаціональ
  • Депозитні та поточні рахунки
  • Грошові перекази
  • Система «Райффайзен Онлайн»
  • Рінгтон від Банку

Показники Банку*

На 30 червня 2013 р.
млрд грн.
Статутний капітал3,0
Власний капітал7,04
Активи44,93

* згідно з українськими стандартами бухгалтерського обліку та вимогами НБУ

Курси валют *

 куп.прод.**НБУ
$8,1658,1997,993000
11,00011,35010,848100
Руб.0,2500,2600,247510

* станом на 08.10.2013

** у т.ч. застосовуються для погашення валютних кредитів у центрах самообслуговування

$/€ 0,7368
€/$ 1,3572