This version of the page http://consultant.parus.ua/_idocdigest.asp?y=2013&m=3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-26. The original page over time could change.
Обзор основных последних поступлений 24.09.2013
Главная
О компании

Регистрация
Условия доступа
Оплата доступа


Реклама








 Вход в систему   Логин Пароль запомнить  

 Обзор последних поступлений основных нормативно-правовых актов и консультаций


Поновлення № 181 від 24.09.2013 
Назва нормативно-правового акта,
Номер та дата прийняття,
Коментар 
1. Постанови Кабінету Міністрів України  
1.1. Постанова Кабінету Міністрів України від 4 вересня 2013 р. № 664
Про внесення зміни до пункту 2 Умов здійснення державних зовнішніх запозичень у 2013 році шляхом залучення позики

Постановою вноситься зміна до пункту 2 Умов здійснення державних зовнішніх запозичень у 2013 році шляхом залучення позики, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 592 "Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2013 році". 
1.2. Постанова Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 р. № 665
Про затвердження Порядку ведення Реєстру аграрних розписок

Порядок визначає вимоги до Реєстру аграрних розписок та механізм його ведення.
Вказується, що Реєстр створюється з метою накопичення, оброблення, зберігання та подання відповідно до закону інформації про видані боржниками аграрні розписки, а також про осіб, що є боржниками і кредиторами за такими розписками.
Ведеться Реєстр в електронній формі відповідно до національних стандартів.
Адміністратором Реєстру є державне підприємство, що належить до сфери управління Мінагрополітики і уповноважене ним здійснювати заходи з розроблення та супроводження програмного забезпечення Реєстру, відповідати за технічне і технологічне забезпечення, збереження та захист даних, що містяться в Реєстрі. 
1.3. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 667
Про затвердження Порядку координації головами місцевих державних адміністрацій діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та забезпечення сприяння у виконанні покладених на зазначені органи завдань

Порядок визначає механізм здійснення головами місцевих держадміністрацій на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць заходів з координації діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та забезпечення сприяння таким органам у виконанні покладених на них завдань, якщо інше не передбачено законодавством.
Координація діяльності територіальних органів та забезпечення сприяння їм у виконанні покладених на такі органи завдань здійснюється головами місцевих держадміністрацій шляхом:
- погодження призначення на посади керівників територіальних органів, якщо інше не передбачено законом;
- погодження пропозицій щодо пріоритетів та проектів планів роботи територіальних органів (крім випадків здійснення контролю за діяльністю місцевих держадміністрацій);
- заслуховування на засіданнях колегій місцевих держадміністрацій звітів (інформації) керівників територіальних органів про виконання планів роботи та стану справ у відповідній сфері;
- включення до складу консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб місцевих держадміністрацій керівників територіальних органів за згодою;
- визначення (у разі потреби) посадової особи місцевої держадміністрації для включення до складу колегії територіального органу;
- проведення спільних засідань колегіальних органів, нарад та інших спільних заходів з територіальними органами;
- визначення структурного підрозділу або посадової особи, що відповідає за взаємодію місцевої держадміністрації та територіального органу. 
1.4. Постанова Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. № 670
Про затвердження Порядку надання центральними та місцевими органами виконавчої влади допомоги адміністрації морських портів України, власникам морських терміналів, портовим операторам у ліквідації наслідків стихійного лиха, аварій і катастроф, а також у запобіганні можливим протизаконним і несанкціонованим втручанням у портову діяльність

Порядок визначає механізм і умови надання необхідної допомоги центральними та місцевими органами виконавчої влади у ліквідації наслідків стихійного лиха, аварій і катастроф, які сталися на території та акваторії морських портів, а також у запобіганні можливим протизаконним і несанкціонованим втручанням у портову діяльність, що створює загрозу життю або здоров'ю людей, безпечному мореплавству, експлуатації транспортних засобів у морському порту і схоронності вантажів.
Допомога надається центральними та місцевими органами виконавчої влади в межах їх повноважень та у разі наявності відповідних сил та засобів.
Допомога надається для ліквідації наслідків стихійного лиха, аварій і катастроф у разі, коли адміністрація морських портів України не має достатніх сил та засобів для самостійної ліквідації таких наслідків. 
1.5. Постанова Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. № 671
Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 3 січня 2013 р. № 5

Постановою вноситься зміна до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 3 січня 2013 р. № 5 "Питання Секретаріату Кабінету Міністрів України", збільшивши граничну чисельність працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України на 10 одиниць.
 
1.6. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2013 р. № 672
Про внесення зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 р. № 937

Постановою вноситься зміна в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 р. № 937 "Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади. 
1.7. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2013 р. № 673
Про внесення зміни до пункту 2 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки будівництва вугле- та торфодобувних підприємств, технічного переоснащення зазначених підприємств

Постановою вномиться зміна до пункту 2 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки будівництва вугле- та торфодобувних підприємств, технічного переоснащення зазначених підприємств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2012 р. № 988. 
1.8. Постанова Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. № 685
Про затвердження форми довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форми довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів

Постановою затверджуються:
- форма довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних;
- форма довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. 
2. Нормативні акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,
зареєстровані Міністерством юстиції України 
2.1. Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 10.07.2013 № 584
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2013 р. за № 1561/24093
Про затвердження Інструкції з розрахунку оптимального ліжкового фонду спеціалізованих протитуберкульозних закладів, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на туберкульоз

Інструкція визначає механізм розрахунку оптимального ліжкового фонду спеціалізованих протитуберкульозних закладів, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на туберкульоз.

Результати розрахунків оптимального ліжкового фонду спеціалізованих протитуберкульозних закладів, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на туберкульоз, враховуються при проведенні заходів щодо оптимізації ліжкового фонду спеціалізованих протитуберкульозних закладів, що надають стаціонарну медичну допомогу хворим на туберкульоз.
Інструкція не визначає потребу у спеціалізованих протитуберкульозних ліжках денного перебування та стаціонарах на дому.  
2.2. Наказ Міністерства інфраструктури України від 26.07.2013 № 550
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 серпня 2013 р. за № 1453/23985
Про затвердження Правил експлуатації колісних транспортних засобів

Правила визначають механізм організації безпечного утримання колісних транспортних засобів категорій M, №, O впродовж експлуатаційного життєвого циклу автомобільним перевізником (їх власником, орендарем), автомобільним самозайнятим перевізником, а також підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності. Ці Правила можуть використовуватися підприємствами автомобільного сервісу.

Правила поширюються на суб'єктів господарювання, які організовують або здійснюють роботи у сфері технічної експлуатації колісних транспортних засобів (придбання-продаж, утримання, передання на утилізацію колісних транспортних засобів або їх частин).

Наказ визнає такими, що втратили чинність, "Правила технической эксплуатации подвижного состава автомобильного транспорта", затверджені заступником Міністра автомобільного транспорту Української РСР 24 лютого 1972 року.
 
2.3. Наказ Міністерства доходів і зборів України від 02.08.2013 № 318
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 2013 р. за № 1503/24035
Про затвердження Положення про порядок забезпечення жилими приміщеннями працівників Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів

Положення встановлює порядок забезпечення жилими приміщеннями працівників Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів.

Облік працівників, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку у виконавчому органі місцевого самоврядування за місцем проживання, здійснюється шляхом унесення їх до контрольного списку працівників.
У Міністерстві доходів і зборів України та в кожному з його територіальних органів ведуться окремі контрольні списки.

Наказ визнає такими, що втратили чинність:

- наказ Державної митної служби України від 8 лютого 2000 року № 60 "Про затвердження Положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в митній службі України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 лютого 2000 року за № 107/4328;
- наказ Державної митної служби України від 17 травня 2004 року № 358 "Про внесення змін до наказу Держмитслужби України від 08.02.2000 № 60", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 червня 2004 року за № 784/9383;
- наказ Державної митної служби України від 25 квітня 2006 року № 320 "Про внесення змін до наказу Держмитслужби України від 08.02.2000 № 60", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22 травня 2006 року за № 588/12462;
- наказ Державної податкової адміністрації України від 20 серпня 2008 року № 543 "Про затвердження Положення про порядок забезпечення жилими приміщеннями працівників органів державної податкової служби України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 2 вересня 2008 року за № 801/15492;
- наказ Державної митної служби України від 9 лютого 2009 року № 96 "Про внесення зміни до Положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в митній службі України, затвердженого наказом Держмитслужби України від 08.02.2000 № 60", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 17 лютого 2009 року за № 144/16160. 
2.4. Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 12.08.2013 № 772
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 2013 р. за № 1507/24039
Про затвердження Змін до Інструкції про оперативне інформування в органах і підрозділах внутрішніх справ, внутрішніх військах та навчальних закладах МВС України

Наказом затверджуються Зміни до Інструкції про оперативне інформування в органах і підрозділах внутрішніх справ, внутрішніх військах та навчальних закладах МВС України, затвердженої наказом МВС України від 22 жовтня 2012 року № 940, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 03 січня 2013 року за № 55/22587.
 
2.5. Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 14.08.2013 № 966
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 вересня 2013 р. за № 1520/24052
Про затвердження Положення про аукціонний комітет з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

Положення визначає загальні організаційні та процедурні засади діяльності аукціонного комітету з реалізації матеріальних цінностей державного резерву, у тому числі мобілізаційного, а також права та обов’язки його членів.

Метою створення комітету є організація та проведення аукціонів з реалізації матеріальних цінностей державного резерву, у тому числі мобілізаційного, на підставі актів Кабінету Міністрів України, прийнятих відповідно до Закону України "Про державний матеріальний резерв".
Комітет очолює Голова Держрезерву або його заступник.

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету України з державного матеріального резерву від 09 грудня 2010 року № 439 "Про затвердження Положення про аукціонний комітет з реалізації матеріальних цінностей державного резерву", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 грудня 2010 року за № 1390/18685.
 
2.6. Наказ Міністерства інфраструктури України, Міністерства доходів і зборів України від 14.08.2013 № 606/351
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2013 р. за № 1571/24103
Про затвердження Порядку організації процедури габаритно-вагового контролю транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів у пунктах пропуску морського та річкового сполучення в частині обміну інформацією

Порядок визначає процедуру обміну інформацією щодо габаритно-вагових параметрів транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів у пунктах пропуску через державний кордон України морського та річкового сполучення.

У пунктах пропуску нараховується та справляється єдиний збір.
Габаритно-ваговий контроль транспортних засобів, що перетинають державний кордон України через пункти пропуску, здійснюється відповідними територіальними органами Міністерства доходів і зборів України згідно з вимогами законодавства.  
2.7. Наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України від 15.08.2013 № 1190/560
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2013 р. за № 1541/24073
Про затвердження Положення про військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів

Положення визначає повноваження органів управління військовими навчальними підрозділами (військові інститути, військові коледжі, факультети, кафедри військової підготовки і кафедри медицини катастроф та військової медицини) вищих навчальних закладів, порядок проходження особовим складом військової служби, використання військового майна, озброєння та військової техніки.

Положення поширює свою дію на вищі навчальні заклади незалежно від їх підпорядкування, в структурі яких функціонують військові навчальні підрозділи.
Вказується, що військові навчальні підрозділи функціонують з метою:
- підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації військових фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту;
- військової підготовки студентів ВНЗ за програмою підготовки офіцерів запасу;
- організації та проведення наукової, науково-технічної діяльності;
- підготовки наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників для Збройних Сил та інших військових формувань;
- здійснення військово-патріотичного виховання.

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України від 20 червня 2003 року № 400/192 "Про затвердження Положення про військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 жовтня 2003 року за № 978/8299.
 
2.8. Наказ Міністерства соціальної політики України від 15.08.2013 № 506
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 2 вересня 2013 р. за № 1510/24042
Про затвердження Положення про проведення Всеукраїнського дитячого хорового конкурсу-фестивалю "Артеківські зорі"

Положення визначає порядок проведення Всеукраїнського дитячого хорового конкурсу-фестивалю "Артеківські зорі".

Всеукраїнський дитячий хоровий конкурс-фестиваль "Артеківські зорі" - відкритий комплексний культурно-просвітницький захід, що проводиться щороку з метою виявлення і підтримки талановитих і обдарованих дітей, сприяння самовдосконаленню і самоствердженню юних талантів, розвитку їх творчих здібностей під час оздоровлення та відпочинку в державному підприємстві України "Міжнародний дитячий центр "Артек" за підтримки Міністерства соціальної політики України.
Конкурс-фестиваль проводиться з метою сприяння зміцненню культурного потенціалу суспільства, розвитку духовно-етичного потенціалу особистості дитини на основі пізнання мистецтва. Конкурс-фестиваль покликаний сприяти:
- пропагуванню української вокальної культури;
- залученню зацікавлених державних, суспільних структур, приватних осіб, інститутів виховання до підтримки дитячої творчості і міжнародних контактів. 
2.9. Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду державного майна України від 16.08.2013 № 978/1674
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 9 вересня 2013 р. за № 1554/24086
Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства економіки України та Фонду державного майна України від 11 серпня 2006 року № 275/1252

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Міністерства економіки України та Фонду державного майна України від 11 серпня 2006 року № 275/1252 "Про затвердження Порядку утворення державних холдингових компаній у процесі корпоратизації та приватизації", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 05 вересня 2006 року за № 1032/12906.
 
2.10. Наказ Міністерства освіти і науки України від 22.08.2013 № 1228
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 вересня 2013 р. за № 1567/24099
Про затвердження Правил проведення Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

Правила визначають порядок організації та проведення Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Конкурсі беруть участь учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та форм власності України та учнівська молодь, яка проживає за межами України.
Основними завданнями Конкурсу є:
- розвиток інтелектуального потенціалу учнівської молоді на засадах українознавства;
- залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми;
- визначення перспектив учнівських наукових досліджень та їх подальше прогнозування;
- пропаганда сучасних досягнень науки про Україну та український народ;
- виховання творчої особистості на засадах українознавства як цілісної системи освіти та виховання;
- активізація міжнародного співробітництва з науковими та освітніми установами зарубіжних країн, впровадження українознавства у навчальний процес освітніх закладів зарубіжжя. 
2.11. Наказ Міністерства інфраструктури України від 27.08.2013 № 635
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2013 р. за № 1580/24112
Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства транспорту України

Наказ визнає такими, що втратили чинність:

- наказ Міністерства транспорту України від 09 червня 1993 року № 3/3-174 "Про затвердження Таблиці значень граничних розходжень визначення маси нетто нафти і нафтопродуктів при різних способах і методах виміру на станціях відправлення і станціях призначення України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24 червня 1993 року за № 74;
- наказ Міністерства транспорту України від 27 грудня 1993 року № 3-1027 "Про виключення з державної реєстрації Таблиці значень граничних розходжень визначення маси нетто нафти і нафтопродуктів при різних способах і методах виміру на станціях відправлення і станціях призначення України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 січня 1994 року за № 5/214. 
2.12. Наказ Міністерства інфраструктури України від 02.09.2013 № 656
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2013 р. за № 1574/24106
Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою

Наказом затверджується та наводиться Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою та застосовувати їх на передплату видань доставкою з 1 січня 2014 року.


Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Міністерства транспорту та зв’язку України від 10 червня 2009 року № 665 "Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 червня 2009 року за № 563/16579.
 
2.13. Наказ Міністерства інфраструктури України від 04.09.2013 № 662
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2013 р. за № 1575/24107
Про затвердження Переліку районів обов’язкового лоцманського проведення та категорій суден, що звільняються від обов’язкового лоцманського проведення

Перелік визначений відповідно до статті 94 Кодексу торговельного мореплавства України та є обов’язковим для застосування підприємствами, що надають лоцманські послуги, капітанами морських портів, у межах акваторії яких здійснюється лоцманське проведення, та судновласниками, судна яких здійснюють плавання в районах обов’язкового лоцманського проведення.
 
2.14. Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 10.09.2013 № 793
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 вересня 2013 р. за № 1587/24119
Про затвердження Нормативів забезпеченості мережею амбулаторій - підрозділів центрів первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

Нормативи визначають пропорцію між кількістю населення та кількістю закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу з урахуванням характеру розселення.

Нормативи використовуються при плануванні розвитку мережі амбулаторій у регіонах України на період до 2020 року з метою досягнення рівної доступності первинної медичної допомоги та моніторингу й оцінки цього процесу. 
2.15. Наказ Фонду державного майна України від 06.08.2013 № 1534
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 серпня 2013 р. за № 1457/23989
Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року № 1229

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 18 серпня 2011 року № 1229 "Про затвердження Стандарту адміністративної послуги з надання інформації (відомостей або витягу) з Єдиного реєстру об'єктів державної власності", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 9 вересня 2011 року за № 1066/19804.
 
2.16. Наказ Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 07.08.2013 № 420
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 3 вересня 2013 р. за № 1512/24044
Про затвердження Граничних тарифів на послуги конфіденційного зв'язку

Наказом затверджуються та наводяться Граничні тарифи на послуги конфіденційного зв'язку, які надаються споживачам у Національній системі конфіденційного зв'язку.


Наказ визнає такими, що втратили чинність:

- наказ Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації Служби безпеки України від 14 липня 2004 року № 56 "Про затвердження Граничних тарифів на послуги конфіденційного зв'язку", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22 липня 2004 року за № 909/9508;
- наказ Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації Служби безпеки України від 19 грудня 2005 року № 147 "Про затвердження Змін та доповнень до наказу Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації Служби безпеки України від 14.07.2004 № 56", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 28 грудня 2005 року за № 1578/11858. 
2.17. Наказ Фонду державного майна України від 28.08.2013 № 1955
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 вересня 2013 р. за № 1547/24079
Про затвердження Змін до Методики оцінки активів суб’єктів природних монополій, суб’єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної та теплової енергії

Наказом затверджуються Зміни до Методики оцінки активів суб’єктів природних монополій, суб’єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комбінованого виробництва електричної та теплової енергії, затвердженої наказом Фонду державного майна України від 12 березня 2013 року № 293, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2013 року за № 522/23054.

Серед іншого, Методику доповнено новим розділом V, яким встановлено особливості оцінки активів підприємств, що здійснюють діяльність у сфері розподілу природного газу трубопроводами.
Додаток 10 до Методики викладено в новій редакції та доповнено новими додатками 11 - 14. 
2.18. Наказ Служби безпеки України від 29.08.2013 № 361
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2013 р. за № 1599/24131
Про визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Служби безпеки України

Наказ визнає такими, що втратили чинність:

- наказ Служби безпеки України від 29 вересня 2005 року № 522 "Про затвердження Положення про порядок ведення обліку голографічних захисних елементів та надання звітності у сфері голографічного захисту", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2005 року за № 1225/11505;
- наказ Служби безпеки України від 09 листопада 2007 року № 809 "Про затвердження Змін до Положення про порядок ведення обліку голографічних захисних елементів та надання звітності у сфері голографічного захисту", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26 листопада 2007 року за № 1309/14576. 
2.19. Постанова Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики від 15.08.2013 № 1110
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 вересня 2013 р. за № 1532/24064
Про затвердження Положення про порядок подання, визначення та затвердження економічних коефіцієнтів нормативних технологічних витрат електроенергії

Положення поширюється на суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом на закріпленій території на підставі відповідних ліцензій.

ДЕКНТВЕ застосовується при здійсненні взаємних розрахунків між енергопостачальниками для визначення частки НЗТВЕ.
ЕКНТВЕ затверджується НКРЕ з урахуванням НЗТВЕ власної місцевої електромережі, а також часток НЗТВЕ електромереж споживачів, суміжних енергопостачальників та електропередавальних організацій, які використовуються енергопостачальником під час передачі електроенергії до споживачів. 
2.20. Постанова Правління Національного банку України від 16.09.2013 № 364
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2013 р. за № 1591/24123
Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України

Постановою вносяться зміни до розділу 3 Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 24 березня 1999 року № 136, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 28 травня 1999 року за № 338/3631.


Постанова визнає такими, що втратили чинність, пункти 1-3 постанови Правління Національного банку України від 19 листопада 2001 року № 482 "Про повідомлення спеціальним органам по боротьбі з організованою злочинністю про одержані клопотання щодо видачі ліцензій на здійснення операцій з іноземною валютою та внесення відповідних змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 7 грудня 2001 року за № 1015/6206.
 
2.21. Постанова Правління Національного банку України від 16.09.2013 № 365
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 вересня 2013 р. за № 1592/24124
Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України

Постановою встановлено, що надходження коштів в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) здійснюється виключно шляхом переказу коштів в іноземній валюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку.

Внесення готівкової іноземної валюти на поточний рахунок фізичної особи-нерезидента здійснюється на підставі документів, що підтверджують джерела її походження
Уповноважений банк зобов’язаний здійснити продаж таких надходжень на міжбанківському валютному ринку України та зарахувати гривневий еквівалент від продажу іноземної валюти на поточний рахунок в національній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента). 
2.22. Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06.08.2013 № 1407
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 серпня 2013 р. за № 1481/24013
Про затвердження Положення про порядок складання та подання інформації щодо діяльності саморегулівних організацій та об'єднань професійних учасників фондового ринку до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Положення визначає склад, строки та порядок подання до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку інформації саморегулівними організаціями та об'єднаннями професійних учасників щодо своєї діяльності на фондовому ринку.


Рішенням вносяться зміни до пункту 2 розділу I Положення про подання адміністративних даних та інформації у вигляді електронних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 13 травня 2011 року № 492, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 червня 2011 року за № 789/19527.

Рішення визнає таким, що втратило чинність, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14 червня 2005 року № 316 "Про затвердження Положення про порядок складання інформації щодо діяльності саморегулівних організацій ринку цінних паперів та подання відповідних документів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку", зареєстроване в Міністерстві юстиції України 9 вересня 2005 року за № 1026/11306.
 
3. Офіційні роз'яснення 
3.1. Лист Міністерства доходів і зборів України від 14.08.2013 № 8902/6/99-99-19-04-02-15
Щодо відображення у звітності з ПДВ діяльності філії, розміщеної на території Російської Федерації

Відповідно до наведених у листі роз'яснень, визначено, що так як філія, розташована на території Російської Федерації, є самостійним платником податку на додану вартість відповідно до законодавства Російської Федерації та здійснює підприємницьку діяльність за межами митної території України, зокрема в Російській Федерації, операції з придбання та постачання товарів (послуг) цієї філії не регламентуються нормами ПКУ, а тому не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість на митній території України та не відображаються у податковому обліку та податковій звітності з податку на додану вартість ПАТ як головного підприємства, яке є зареєстрованим платником ПДВ в Україні.
 
3.2. Лист Міністерства доходів і зборів України від 27.08.2013 № 9618/6/99-99-19-04-02-15
Про особливості застосування касового методу при постачанні житлово-комунальних послуг

Згідно наведених листом роз'яснень та враховуючи особливості застосування касового методу визначення податкових зобов'язань та формування податкового кредиту, незалежно від того, була проведена реструктуризація боргу за спожитий товар, чи ні, суми податку на додану вартість, зазначені в такій податковій накладній, на момент її отримання підлягали розподілу з метою формування податкового кредиту в такому порядку:

- частина вказаного в зазначеній податковій накладній податку на додану вартість, яка пропорційна частині тарифу, оплаченій споживачами, що перераховані в пункті 187.10 статті 187 розділу V Кодексу, включаючи і ту частину тарифу, що перераховується виробнику (виконавцю) житлово-комунальних послуг з відповідного місцевого бюджету замість пільгових категорій населення, формує податковий кредит за касовим методом, тобто повинна включатися до складу податкового кредиту у тих звітних періодах, в яких здійснюватиметься оплата отриманого товару (в даному випадку - природного газу), при постачанні якого була видана така податкова накладна;
- частина вказаного в зазначеній податковій накладній податку на додану вартість, яка пропорційна частині вартості житлово-комунальних послуг, які надані споживачам, що не перераховані в пункті 187.10 статті 187 розділу V Кодексу, повинна була бути включена до складу податкового кредиту за правилом першої події, тобто в грудні 2010 року;
- частина вказаного в зазначеній податковій накладній податку на додану вартість, яка пропорційна операціям, що звільняються від оподаткування згідно з підпунктом 197.1.28 статті 197 розділу V Кодексу (виробнича дотація на покриття збитків від постачання послуг за встановленим тарифом), не підлягає включенню до складу податкового кредиту, оскільки податкову накладну отримано до 1 липня 2012 року. 
4. Консультації 
4.1. Консультація від 16 вересня 2013 року
Консультант бухгалтера № 37-38 від 16 вересня 2013 року
Що потрібно відображати в обліковій політиці підприємства

У консультації наводиться в табличному розрізі доповнення до
переліку питань, які мають бути визначені в ОП (пункт 2.1 Методичних рекомендацій № 635) і надається йому певна система виходячи зі структури плану рахунків бухгалтерського обліку та звіту про фінансовий стан (балансу). 

Календарь обновлений
<<Март 2013>>
ПнВтСрЧтПтСбВс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Актуальные консультации
Списання автомобіля: від «а» до «я»
Штатний розпис професійно-технічного навчального закладу за новими вимогами
Новые группы 5 и 6 плательщиков ЕН: воплощение в жизнь
Электронные деньги и расчеты карточками: правила игры для субъектов хозяйствования
Вакцинация работников предприятия против гриппа, или Я уколов не боюсь: если надо уколюсь!
Внимание! Важная информация
  24.09.2013  

Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України
Постанова Правління Національного банку України N 365 від 16.09.2013

Про затвердження форми довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форми довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів
Постанова Кабінету Міністрів України N 685 від 18 вересня 2013 р.

  16.09.2013  

Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2014 рік
Лист Міністерства соціальної політики України N 9884/0/14-13/13 від 04.09.2013

  02.09.2013  

Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою (набирає чинності з 01.09.2013)
Постанова Правління Національного банку України N 210 від 06.06.2013

Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм (набирає чинності з 01.09.2013)
Закон Верховної Ради України N 422-VII від 4 липня 2013 року

[Архив новостей]
Бланки и отчетность
Податкова звiтнiсть
Фiнансова звiтнiсть
Вiдрахування у фонди
Форми документiв
Справочные материалы
Виробничий календар на 2013 рiк
Облiкова ставка НБУ (2013 р.)
Ломбардна ставка НБУ (2013 р.)
Iндекси iнфляцiї (2013 р.)
Розмiр мiнiмальної заробiтної плати
Розмiр прожиткового мiнiмуму
Розмiр податкової соцiальної пiльги
Кориснi посилання
2005-2010 © Корпорация ПАРУС