This version of the page http://www.uba.ua/ukr/den_prav_dopomogu/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-19. The original page over time could change.
Асоціація правників України
Для нормальної роботи з сайтом АПУ та адекватного відображення матеріалів на Вашому комп’ютері, користуйтесь, будь ласка, браузери Mozilla Firefox, Opera, Chrome чи Internet Explorer не нижче 7 версії. Дякуємо за співпрацю!
  • ENG
    УКР
    РУС


ЛОГІН
ПАРОЛЬ
НАГАДАТИ ПАРОЛЬ

Версія для друку

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

25 травня 2012 року відбувся вже третій Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, започаткований у 2010 році Асоціацією правників України.

Партнерами «Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги–2012» є Асоціація правників України, Асоціація адвокатів України, Союз адвокатів України, Рада адвокатів України, Міжнародний фонд «Відродження», Українська Гельсінська спілка з прав людини та Українська фундація правової допомоги.

Проведення такого заходу має не лише дієво допомогти тим, хто потребує допомоги адвокатів, проте не має достатніх коштів на її оплату, але і звернути увагу суспільства та держави на законодавчу неврегульованість питання надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Ініціатива передбачає надання в цей день адвокатами правової допомоги малозабезпеченим особам, громадським, благодійним та іншим неприбутковим організаціям, а також суб’єктам малого підприємництва. Асоціація правників України закликає адвокатів приєднатися до цієї акції та заздалегідь повідомити зацікавлених осіб про можливість отримання безоплатної правової допомоги (шляхом розміщення оголошень в офісах адвокатів, в електронних повідомленнях тощо).

На сайті АПУ розміщений список з компаніями, що підтримують цю ініціативу, завдяки якому люди, що потребують допомоги адвокатів, змогли отримати зворотній зв`язок з організацією-учасником.

Правові основи

Згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно.

2 червня 2011 року було прийнято Закон України "Про безоплатну правову допомогу", який розробило Міністерство юстиції України. Закон визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації, підстави та порядок надання безоплатних правових послуг.

З метою запровадження ефективної системи надання безоплатної правової допомоги в Україні було створено робочу групу при Міністерстві юстиції України з метою підготовки змін та доповнень до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та запрошено Президента АПУ Валентина Загарія взяти участь в її роботі.

Офіційний сайт акції – www.pravovadopomoga.org.

 

СПИСОК ОРГАНІЗАЦІЙ, ЯКІ ПІДТРИМАЛИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ДНІ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ - 2012

Місце проведення:

Конф