Акція протесту у Полтаві

Сьогодні, 16 серпня, біля Полтавської міськради відбулася акція протесту, організована Полтавським міським комітетом Комуністичної партії України. Полтавці прийшли виказати своє незадоволення щодо підвищення оплати за проїзд та тарифів за квартплату та економічною ситуацією в країні загалом.
Розпочала мітинг перший секретар Полтавського МК КПУ О.Федорченко.

Першою слово взяла депутат Полтавської обласної ради, голова обласної організації «Всеукраїнський союз жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Р. Крайнова. Вона зокрема зазначила, що підвищення тарфів ЖКХ, яке згдно рішення міськвиконкому відбудеться у місті з 1 вересня цього року є економічно необгрунотованим і антинародним, і закликала полтавців відстоювати свої права, на які посягає злочинна полтавська влада.

Також зі словом до полтавців звернулися ветеран праці Т.Соляник, голова обласної організації «Інтелегенція за соціалізм» В.Собін, перший секретар Полтавського обласного комітету ЛКСМУ Т.Смолійчук, голова Полтавського обласного Антифашистського комітетету П. Мєркулов , секретар Полтавського міського комітету Комуністичної партії Н.Клімко та жителі м. Полтави, які не змогли залишитись осторонь наболілих проблем.

Учасники протестної акції закликали владу припинити знущання над полтавцями, які в тяжкий економічний час не в змозі будуть платити за послуги ЖКХ згідно нових тарифів, встановлених рішенням міськвиконкому № 112 від 1.08.2013 року, розкритикували також підвищення цін на проїзд в міському транспорті, завуальоване під надання послуг по перевезенню мешканців міста так званими автобусами «Експресс», піддали критиці діяльність нинішньої влади, в результаті якої народ України поступово доходить до повного зубожіння.

Також учасниками мітингу була виказана думка, що головним порятунком для нашої країни від економічної прірви є не тільки повний контроль за видобутком газу державою, повернення підприємств ЖКХ у власність держави, а й вступ України до Митного союзу.

Від полтавців надійшла пропозиція звернутися до Президента України, Верховної Ради, фракції Компартії України у Верховній Раді з вимогою провести всеукраїнській референдум щодо вступу України до Митного союзу з республікою Білорусь, Казахстаном та Російською федерацією. Звернення підписали більше 150 учасників мітингу.

Наприкінці мітингу було прийнято відповідну резолюцію, яку оголосила другий секретар Октябрьського РК КПУ м. Полтави Г.Шевченко.

Прес-центр Полтавського ОК КПУ

Додати коментар Скасувати відповідь

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>