This version of the page http://irc.gov.ua/ua/Reiestri.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-07. The original page over time could change.
Інформаційно-ресурсний центр - Про підприємство

Про підприємство

Державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр» (ДП «ІРЦ») є підприємством державної форми власності, що здійснює свою господарську діяльність з 2005 року.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання Державної реєстраційної служби» № 816 від 13.07.2011 року ДП «ІРЦ» віднесено до сфери управління Державної реєстраційної служби України.

ДП «ІРЦ» є технічним адміністратором єдиних та державних реєстрів, розпорядником яких є Державна реєстраційна служба України та Державна служба України з питань регуляторної політики та підприємництва:

  • Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДР)
  • Реєстру документів дозвільного характеру (РДДХ)
  • Єдиного ліцензійного реєстру (ЄЛР)

ДП «ІРЦ» забезпечує функціонування єдиних та державних реєстрів, відповідає за збереження даних та їх захист від несанкціонованого доступу та руйнування, проводить технічне навчання державних реєстраторів та адміністраторів, видає спеціалізований друкований засіб масової інформації з питань державної реєстрації, здійснює інформаційно-довідкове обслуговування єдиних та державних реєстрів та виконує інші функції, передбачені актами законодавства.

ДП «ІРЦ» є уповноваженою особою від України щодо членства в Європейському бізнес реєстрі відповідно до наказу Держкомпідприємництва від 22.08.2006 року № 70 «Про приєднання до Європейського бізнес реєстру» (зі змінами) та Угоди про спільне використання інформації від 12.10.2006 року між державним підприємством «Інформаційно-ресурсний центр» та учасниками Європейського бізнес реєстру.