This version of the page http://www.mercury-bank.com/programma_ipotech.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-04. The original page over time could change.
Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов
  • Про банк
  • Регіональна мережа
  • Контакти
  • Новини
  • Вакансії
  • Реалізація заставного майна
  • Банкомати
  • Житлова програма
  • Дематеріалізація цінних паперів
  • Акції банку
  • БАНКУ «МЕРКУРІЙ» - 20 років

Про затвердження в Україні Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Соціальними ініціативами Президента України передбачено запровадження в Україні Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

З метою реалізації цієї ініціативи Урядом затверджено відповідний Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов (постанова КМУ від 25.04.2012 №343).

Суть механізму полягає у частковій компенсації ставки за іпотечними кредитами.

Громадянин, який має бажання прийняти участь у Програмі, має звернутися до місцевих органів виконавчої влади з документами щодо участі в програмі та до банку для отримання іпотечного кредиту.

Отримавши кредит, громадянин придбаває житло у забудовників в об’єктах житлового будівництва, перелік яких формується Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні за поданням обласних та міських держадміністрацій.

В подальшому місцеві органи виконавчої влади перераховують громадянам часткову компенсацію процентів.

Відповідно до Порядку та укладеного Договору про компенсацію процентів, громадянин сплачує 3 відсотки ставки за кредитом та тіло кредиту. Місцевий орган влади за рахунок коштів держбюджету компенсує 13 процентів ставки за кредитом.

Кредит надається у гривнях, на строк до 15 років з моменту укладання позичальником кредитного договору, процентна ставка на момент видачі кредиту не перевищує 16 процентів річних. При цьому обов”язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 відсотків вартості житла, розмір якого може бути зменшено у разі надання додаткової застави за кредитним договором.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України до участі у Програмі в Харківській області акредитовано 7 забудовників, а саме: ОК «ЖБК «Житлобуд-1», ТОВ «Житлобуд-2», ТОВ «Фінансово-будівельна група», ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс», ПрАТ «Будівельний торговий будинок», ТОВ «База будівельної комплектації», ТОВ «Міні-Макс».

З метою спрощення роботи по реалізації Програми в Харківському регіональному управлінні Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (м. Харків, вул. Данилевського,38, каб 7-8) організована робота «Єдиного вікна», де в оперативному режимі громадяни можуть отримати відповіді на питання, як через мережу Інтернет (сайт фонду www.molod-kredit.gov.ua, сторінка «Форум»), а також за телефонами фонду 715-66-33, 705-27-03, 717-27-79.

 

З серпня 2012 року АТ БАНК «МЕРКУРІЙ» став учасником цієї Програми та надає іпотечні кредити згідно затверджених вимог.
За більш детальною інформацією звертайтесь за телефонами: (057) 758-1-888, 758-5-888 або до Головного офісу банку за адресою: м. Харків, вул. Петровського,23.

 

версія для друку

ДОМАШНІЙ БАНК Інтернет – банкінг

УВІЙТИ Дізнатися більше!

КУРСИ ВАЛЮТ на 04.09.2013


  • валюта
  • купівля
  • продаж
EUR 10.650 10.770
RUB (10) 2.370 2.440
USD 8.080 8.135
Курси купівлі та продажу банківських металів на 04.09.2013