This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-03. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки
 
Реклама

 
НОВИНИ
Торговая война с Польшей
2013-09-02
   Россия может ввести запрет на ввоз мясной и молочной продукции из Польши.
Об этом ИТАР-ТАСС сообщил помощник руководителя Россельхознадзора Алексей Алексеенко.
Он отметил, что только за последнюю неделю со стороны польских поставщиков было выявлено 3 случая нарушения, которые российское ведомство квалифицирует как крупное мошенничество. Импортеры пытались ввести мясо и сыры по ветеринарным сертификатам, которые не соответствовали самой продукции. Например, ввозилась продукция под несоответствующими клеймами предприятий другой страны происхождения /например, из Германии, Испании/, а также с измененными этикетками. Так, 28 августа Россельхознадзор вернул Польше 12 тонн сыра сомнительного качества, отправленных фирмой Polmek.
Срок аренды сельхозземель от 15 лет
2013-09-02
   Минагрополитики предлагает предоставить право покупки земель сельхозназначения Украины только ее гражданам, государству, Земельному банку, а также территориальным громадам. Предельный размер частной собственности на землю предлагается установить в размере 100 гектаров, а минимальный срок аренды - 15 лет. Такое решение согласовали вчера во время совещания относительно законопроекта «Об обороте земель сельскохозяйственного назначения» под председательством Первого заместителя Министра аграрной политики и продовольствия Ивана Бисюка.
Украина и Беларусь - совместное производство комбайнов
2013-08-28
   В Херсонской области состоялась встреча председателя областной государственной администрации Николая Костяка с первым заместителем министра промышленности Республики Беларусь Иваном Демидовичем. Об этом 27 августа сообщила пресс-служба ОГА.
   Главной темой обсуждения стал вопрос организации совместного производства зерноуборочного комбайна «СКИФ-330 Полесье» на базе ООО НПП «Херсонский машиностроительный завод».
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Павло Кулинич: «Законопроект позбавляє українців права купити землю»
   В Україні триває земельна реформа. Найближчим часом очікуються серйозні зміни на ринку землі. Про них розповів гість номера — головний юридичний радник Проекту USAID «АгроІнвест», доктор юридичних наук Павло Кулинич.
Bayer розпочинає революцію у сільському господарстві
   Провідна міжнародна компанія Bayer CropScience оголосила про старт проекту підвищення продуктивності агропрому в Україні.
За все заплатить село
   Збільшення штрафів за перевантаження загрожує перевізникам зерна збитками, — експерти.
Державне регулювання сівозмін
   Закон щодо регулювання сівозміни №1443-VІ від 04.06.2009 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості грунтів» зобов’язує сільськогосподарські підприємства з понад 100 га землі у використанні розробляти з 01.01.2013 р. так звані проекти землеустрою з еколого-економічним обгрунтуванням сівозмін та впорядкуванням угідь.
Україна For sale
   З часу бурхливого розвитку медицини, десь наприкінці XVIII ст., так само бурхливо зростає населення Землі. «Мільярд людей у світі голодують», «Як нагодувати дев’ять мільярдів людей?» — такими заголовками рясніють друковані та електронні засоби масової інформації.
Експортні можливості України
   Україна була й залишається великим експортером зерна. Новий сезон є лише підтвердженням цього. У 2013/14 маркетинговому році вітчизняні компанії мають намір збільшити поставки українського зерна на зовнішні ринки, адже для цього є всі підстави.
Технології та соціальні процеси в агровиробництві
   Технології у широкому розумінні цього поняття — це обсяг знань, які можливо залучити до виробництва товарів і послуг, використовуючи економічні ресурси. У вузькому розумінні — це способи перетворення речовини і енергії у процесі виробництва продукції, обробки і переробки матеріалів, збірки готових виробів, контроль їхньої якості, управління.
Нові сорти озимої пшениці — нові можливості
   Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні на 2013 р., нараховує 249 сортів пшениці м’якої озимої, в тому числі сортів вітчизняної селекції — 194, іноземної — 55.
Соя як один із попередників під озиму пшеницю
   Попередник — один із визначальних факторів впливу на продуктивність кожної культури
Застосування безводного аміаку в посівах озимих зернових культур
   У посівах озимої пшениці осіннє внесення безводного аміаку буде ефективнішим порівняно із весняним застосуванням його в аналогічних дозах.
Важковідокремлювані домішки в зерновій масі: як з ними боротися?
   Найбільше знань, умінь та зусиль під час очищення зерна потребує важковідокремлювана домішка, яку може в значній кількості містити зернова маса.
Про «здоров’я» пшениці озимої дбаємо з літа
   Фітосанітарний стан посівів озимих зернових культур протягом вегетації 2012–2013 рр. був складним, і не факт, що цієї осені він поліпшиться.
Захист озимих зернових від бур’янів у осінній період
   Під час вирощування пшениці озимої одним із основних завдань є збереження її високого врожаю. На сьогодні через порушення технології вирощування культури значно збільшується забур’яненість посівів і як наслідок — знижується її врожайність. Тож контроль бур’янів у посівах пшениці озимої має важливе значення для отримання високого врожаю належної якості.
Комірні кліщі — реальна небезпека для вашого зерна
   Зібране в комору зерно не вважається збереженим урожаєм. Після збирання зерна з поля необхідно забезпечити його захист від шкідників упродовж усього терміну зберігання. Так, за даними ООН, щороку в світі комахи і кліщі знищують 13 млн т зерна.
Захистимо посіви зернових від хлібної жужелиці
   Безконтрольне розміщення озимих по колосових попередниках може спричинити спалахи масового розмноження хлібної жужелиці. Це тягне за собою і значні пошкодження рослин даним фітофагом, і додаткові витрати на підсівання або пересівання культури, і, звичайно, недобори врожаїв зерна в межах 30–50, а в окремих випадках — навіть 100%.
Кореневі гнилі цукрових буряків
   В умовах нинішнього року надмірне зволоження грунту та висока температура повітря, з одного боку, погіршили аерацію, що, своєю чергою, негативно позначилось на розвитку рослин цукрових буряків, а з другого — активізувало в грунті патогенну мікрофлору.
Ринок живої худоби та м’ясної продукції: аналізуємо ціни
   Нинішня цінова політика на ринку живої худоби свідчить про складну ситуацію в тваринництві України, яка характеризується неузгодженістю взаємодій між виробниками і переробниками. Так, у структурі роздрібної ціни частка виробника становить 44,2%, переробника — 33,1, торгівлі — 22,7%.
Оксана Вялова: «Морська ферма — це город у морі, на якому потрібно працювати щодня…»
   « — Стоишь на берегу и чувствуешь солёный запах ветра, что веет с моря. И веришь, что свободен ты, и жизнь лишь началась…
— Я не был на море… Не успел, не вышло.
 — Пойми, на небесах только и говорят, что о море. Как оно бесконечно прекрасно. О закате, который они видели. О том, как солнце, погружаясь в волны, стало алым, как кровь. И почувствовали, что море впитало энергию светила в себя, и солнце было укрощено, и огонь уже догорал в глубине. А ты? Что ты им скажешь? Ведь ты ни разу не был на море…»
Діалог персонажів із кінофільма
«Достукатись до небес» / «Knockin' On Heaven's Door »
Увага: СКАЗ!
   З 1972 р. в Україні переважав природний сказ із провідним джерелом збудника — червоною лисицею. Але останнім часом смертоносний вірус упритул наблизився до українських мегаполісів. Попри обов’язкові щеплення собак і котів, людина не може відчувати себе цілком захищеною.
Антиоксиданти — проти згіркнення кормів
   Для підтримання фізіологічного стану тварин на належному рівні і керованого управління продуктивністю корми мають відповідати заданим показникам поживності. Найважливіші поживні речовини кормів — жири, які, на жаль, найчастіше руйнуються внаслідок окислення, та вуглеводи, які мають здатність набухати в кормі в процесі його зберігання та зумовлюють їхнє окислення. Реакція окислення незворотна і протікає внаслідок хімічних змін, що відбуваються у кормі, та призводить до зменшення терміну зберігання сировини і готової кормопродукції. Таку реакцію часто називають автоокисленням, або просто згіркненням корму.
Шпаргалка із заготівлі сінажу
   (Із розрахунку на надій у 4500 кг/гол./рік без використання концкормів) За матеріалами ТОВ «ПЬОТІНГЕР Україна»
Технологія доїння корів: повторення пройденого матеріалу
   У молочному скотарстві процес доїння — наріжний камінь виробництва молока. Проте, хоча вчитися доїти корову спеціалісти починають практично змалечку, нагадати про основні правила доїння ще раз буде не зайвим.
ЧУЧЕЛО ДЛЯ КНУРІВ: робимо правильний вибір
   На сьогодні одним із найпоширеніших методів отримання сперми у кнурів-плідників є мануальний метод (отримання сперми за допомогою руки) на фантомі-чучелі свиноматки або підставній тварині.
Консервувальна система обробітку грунту
   Основний обробіток грунту є ключовим аспектом ефективного ведення галузі рослинництва та основою ресурсозбереження. Правильний вибір системи основного обробітку грунту з урахуванням його типу, зональних кліматичних умов та обраної сівозміни сприяє вирішенню завдання досягнення високого рівня врожайності.
Співпраця без вагань
   Стабільно працююча, безвідмовна техніка... Саме так кожен господар волів би характеризувати власних «залізних коней». Але інколи і з ними трапляються прикрі ситуації, внаслідок яких термін їхньої роботопридатності дещо скорочується. Власник починає дошукуватися причин такої ситуації. Як правило, одним із основних чинників завчасного виходу з ладу техніки є використання неякісних витратних матеріалів.
Особливості збирання сої
   Збирання сої, на перший погляд, нічим не відрізняється від збирання інших видів зернових культур. Проте аналіз якості роботи жаток комбайнів свідчить, що втрати зерна, які підпадають під категорію «незрізані боби, що залишились нижче лінії зрізу», становлять мінімум 7%.
Сушарка — запорука якості зерна
   Коли елеватор побудовано, то помилки, допущені на стадії проектування, виправити вже і пізно, і здебільшого неможливо. Тому слід заздалегідь обдумувати кожен крок. І не в останню чергу це стосується вибору зерносушильного обладнання, яке нині на ринку пропонує безліч фірм. Від цього залежить якість урожаю, закладеного в «банки», особливо це стосується кукурудзи.
Конструкційні особливості кормозбиральних комбайнів
   На сучасному етапі розвитку сільськогосподарського машинобудування головним напрямом стратегії створення машин стає розробка інтелектуального покоління техніки, яка матиме високу технічну та технологічну надійність і буде оснащена системами автоматизації для керування та контролю за технологічними операціями.
ГМО довкола нас
   ГМО оточують нас звідусюди, подобається це комусь, чи ні. І якщо людині пересічній це здебільшого невідомо, то чиновники, тим більше на відповідальних посадах, мають це знати і, більше того, не робити безвідповідальних заяв, особливо перед іноземною аудиторією.
Прихована загроза після отелення
   Кожна п’ята корова у Німеччині потерпає від субклінічного кетозу, який може стати причиною метриту або кульгавості. Про європейське дослідження майже 6000 корів нам повідомив професор доктор Вольфганг Хойвісер, Вільний університет Берліна.
«Ми не шахтарі — прийшли надовго»
   Як в Україні господарюють іноземні інвестори — на власні очі побачили журналісти «Пропозиції», завітавши у ТОВ «Герром Інвест-Україна».
Ріпак за системою Clearfield: європейські «гулі» та вітчизняні реалії
   Популярна в усьому світі аграрна виробнича програма Clearfield наразі добре поширена і в Україні. Та попри те, що українські аграрії почали отримувати зиск від її переваг, європейські фермери мають більший досвід застосування цієї технології і виявили низку правових та технологічних труднощів, які почали проявлятися із роками. Про це — детальніше.
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Наші Партнери

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06