FINANCE.UA FINANCE.UA: фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економичні новини України, фінансовий аналіз, головні новини дня http://finance.ua/ua/ http://finance.ua/img/finance.ua.rss.gif FINANCE.UA http://finance.ua/ua/ Mon, 19 Aug 2013 16:48:37 +0300 Sat, 29 Jun 2013 10:05:00 +0300 <![CDATA[Техобслуговування: 30.06 з 4:00 до 6:00 можливі проблеми з доступом до Finance.UA]]> 30.06.13 (неділя) у період з 04:00 до 6:00 можуть спостерігатися проблеми з доступом до Finance.UA.

У цей період будуть проведені планові технічні роботи з обслуговування серверів.

Вибачте за тимчасові незручності.

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/06/29/304546 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/06/29/304546
Mon, 15 Apr 2013 15:00:00 +0300 <![CDATA[Спробуйте ДОМАШНІ ФІНАНСИ для ANDROID-а!]]> Із задоволенням повідомляємо, що наш найбільш особистий онлайн-сервіс Домашні Фінанси отримав мобільний додаток для пристроїв під управлінням ОС Android.

Додаток створено для зручної роботи через мобільні пристрої, і, на відміну від веб-версії, не вимагає постійного інтернет-з’єднання.

Вносити нові витрати і доходи можна за кожної зручної нагоди, наприклад, в магазині або біля банкомату, зберігаючи їх у пам’яті смартфона. Синхронізація операцій з сервером здійснюється за Вашим бажанням і за наявності інтернет-з’єднання.

Домашні Фінанси для смартфонів під управлінням Android вже доступно в Google Play.


 
]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/04/15/300370 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/04/15/300370
Tue, 22 Jan 2013 11:05:00 +0200 <![CDATA[Конвертор валют від Finance.UA тепер можна експортувати]]> Ми дуже раді, що змогли реалізувати давню просьбу наших користувачів. Тепер Конвертор валют від Finance.UA володіє функцією портіруємості, завдяки якій його можна вбудовувати в будь-які сайти.

Конвертор валют додасть вашому сайту більше функціональності і підвищить його інформативність.

Ось основні достоїнства конвертера валют від Finance:

  • Всі розрахунки проводяться “на льоту”;
  • Округлення додає реалістичності розрахунків;
  • Ввівши суму в полі “отримує” валютного калькулятора – ви отримаєте розрахунок зворотної конвертації;
  • Можливий облік комісії конвертації.

Щоб скористатися цією послугою ознайомтеся, будь ласка, з Інструкцією Експорт конвертера валют.

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/01/22/295199 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2013/01/22/295199
Mon, 17 Dec 2012 11:40:00 +0200 <![CDATA[Чотири свіжі оновлення від Finance.UA]]> Чотири свіжі доопрацювання: оновлений пошук, FUDI в таблоїдах, інформер і реклама по-новому!

Із задоволенням повідомляємо про оновлення, які ми нещодавно зробили.

Пошук по Finance.UA тепер працює з використанням API від Google. Спробуйте цей оновлений пошук – і ви переконаєтеся, що результати обробки Ваших запитів якісно покращилися. Окрім того що пошук тепер відбувається по всіх основним ресурсам Порталу: новини, таблиці, форум, в ньому реалізована можливість відфільтрувати результати пошуку лише по Новинах або лише по Форуму.

Тепер ви зможете протягом декількох секунд знайти все, що було написано і прокоментовано про ту або іншу тему, подію або спікера.

У депозитному таблоїді, окрім відомого та шанованого вами Народного рейтингу додано відображення значення індексу FUDI, мета якого – надати вкладникам якісну експертну оцінку банків-учасників депозитного ринку України на основі надійності банків і прибутковості їх депозитних пропозицій.

Нагадаємо, що місяцем раніше, за Вашими проханнями, ми додали альтернативний варіант перегляду депозитів – у вигляді таблиці ставок. Для вибору цього варіанту необхідно натискати кнопку “По ставках”.

Новий валютний інформер дозволить швидко і без особливих навичок відтворити в потрібних місцях наші знамениті таблиці готівкових валют. Інформер можна запросто пристосувати до геометрії Вашого сайту, регіону інтересів і мови контента. Спробуйте розмістити цей інформер – і він однозначно підвищить лояльність аудиторії Вашого ресурсу і додасть йому інформативності.

Нарешті, запрошуємо вас відвідати оновлену сторінку описання наших рекламних послуг. Навіть якщо Вам не підійде жодна з них, сама сторінка напевно Вам сподобається своїм оригінальним зовнішнім виглядом і функціональністю.

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/12/17/293176 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/12/17/293176
Fri, 26 Oct 2012 18:20:00 +0300 <![CDATA[Портал Finance.UA перебуває під впливом потужної DDoS-атаки! Заява директора Компанії]]> Орієнтовно з 15.30 (за київським часом) 26 жовтня портал Finance.UA піддався масштабній DDoS-атаці і став практично недоступним для користувачів.

Перша хвиля атаки тривала добу й припинилася в 15:00 27 жовтня.
Друга хвиля почалася увечері 28 жовтня (неділя) і поки що триває.

Усім велике спасибі за розуміння ситуації та моральну підтримку.
 



 
Костянтин Леонтьєв про DDoS-атаку на FINANCE.UA, події “до” і наміри

На сьогоднішній день (30.10.2012) фінансовий портал FINANCE.UA продовжує зазнавати впливу DDoS-атаки, що почалася 26 жовтня. Ресурс стає доступним лише на короткий час – атакуючі бачать, що сайт працює, змінюють тактику, і ресурс знову стає недоступний. Зараз технічні служби FINANCE.UA працюють цілодобово для стабілізації роботи сайту.

Костянтин Леонтьєв, генеральний директор ПрАТ “ІНФІНСЕРВІС” офіційно прокоментував ситуацію.

- Звичайно, вже те, що я коментую ці події, скоріше говорить про наше безсилля, ніж силу. Але ми завжди намагалися вести чесний діалог з нашими читачами і, думаю, буде правильно внести ясність і в цю неприємну ситуацію.

Останнім часом до нас надходили дзвінки з анонімними попередженнями і проханнями зупинити частину сервісів або Портал в цілому, зрозуміло, ми не домовилися. Дзвінки припинилися і одразу почалася DDoS-атака.

На сьогоднішній день я схильний думати, що це якась провокація, тому для нас дуже дивно опинитися в одній обоймі з політичними сайтами, які теж зараз атакуються. Курс долара це навряд чи утримає і стабільності в країні такий крок теж не додасть. А закривати нас для “розхитування” цієї самої стабільності теж якось не дуже ефективно. Взагалі, тактика “ламати табло” в розпал матчу виглядає вкрай незграбно. На результат це не вплине, а от що люди подумають – погано прогнозується.

Як перша особа компанії хочу відзначити, що ми не маємо наміру змінювати політику розміщення матеріалів на нашому сайті і ускладнювати формат співпраці з банками та пунктами обміну валют. Технологія відпрацьована роками і вона всіх влаштовує.

Ми вже готуємо заяву в правоохоронні органи з докладним викладенням фактів і описом того, що відбувається. Якщо атака найближчим часом не припиниться або перейде в іншу фазу, ми одразу її передаємо і будемо активно інформувати громадськість про події. Впевнений, що за непрямими ознаками знайти авторів наших проблем буде не складно. Тому є пропозиція відпустити нас і вважати наші здогадки результатом моєї параноїдальної фантазії:)

Також прошу нас зрозуміти читачів, рекламодавців і клієнтів. Коли ситуація стабілізується, ми обов’язково запропонуємо Вам варіанти компенсації простоїв у ці дні. А поки я сподіваюся на Ваше розуміння і дякую за підтримку.

І в кінці, користуючись нагодою, хочу привітати нашу Податкову службу з її професійним святом. Бажаю міцного здоров’я і залізних нервів всім співробітникам цього Органу та успіхів у їх нелегкій справі!

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/10/26/290183 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/10/26/290183
Mon, 22 Oct 2012 11:20:00 +0300 <![CDATA["МЕНЯЛА" - курси готівкових валют в твоєму iPhone або Android-смартфоні!]]> З великим задоволенням представляємо Вам нашу першу розробку для смартфонів – унікальний додаток «Меняла»!

«Меняла» наділений низкою цікавих функцій, однак, в першу чергу, він вирішує просте, але корисне завдання – показує найкращий курс в найближчих пунктах обміну валюти.

«Меняла» визначає Ваше місцерозташування і об’єднує всі наявні точки обміну валюти з урахуванням близькості та/або привабливості курсу.

Якщо вам потрібно швидко обміняти валюту десь поблизу – натискайте закладку «По відстані», якщо сума для обміну значна і відстань не принципова – тисніть «По курсу».

 


Натиснувши на вибраний Вами обмінник, Вы можете туди “Поїхати” («Меняла» намалює маршрут), або “Подзвонити”.

 

У App Store доступний «Меняла» для iPhone.

У Google Play – «Меняла» для смартфонів під управлінням Android.

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/10/22/289773 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/10/22/289773
Thu, 27 Sep 2012 10:10:00 +0300 <![CDATA[FUDI - унікальний проект депозитних індексів банків від UCRA і FINANCE.UA]]>

Напередодні Міжнародного дня заощаджень на фінансовий ринок України виходить новий інтернет-проект «Перший Український Депозитний Індекс» (FUDI), в рамках якого будуть розміщуватися оперативні дані про надійність та прибутковість депозитів українських банків. Проект був ініційований «Українським кредитно-рейтинговим агентством» (UCRA) спільно з порталом FINANCE.UA і розташований у вільному доступі за адресою fudi.finance.ua. Метою створення даного інтернет-майданчика є інформаційна підтримка українських вкладників при виборі банку для розміщення вкладів.

Депозитні індекси присвоюються індивідуально кожному банку в трьох видах валют – гривня, долар США і євро. Формат депозитного індексу має дві складові: рейтинг надійності банку і рівень прибутковості депозиту. Перший компонент – рейтинг надійності, визначений за спеціальною шкалою з буквеними значеннями від А до F – відображає ймовірність виникнення у банку проблем з виконанням зобов’язань щодо повернення депозитів і дозволяє порівняти його надійність з надійністю інших банків. Для присвоєння рейтингів використовується спеціальна методологія UCRA, що враховує не тільки власну фінансову стійкість банку, але і його здатність протистояти негативним зовнішнім чинникам, а також можливість отримання фінансової підтримки. Аналіз проводиться на основі офіційної публічної інформації, а також за даними, наданими банками.

Визначення другої складової індексу – рівня прибутковості вкладів в різних валютах, вираженого цифровим значенням від 1 до 6 – здійснюється шляхом порівняння даних про депозитні ставки банку з базовим рівнем прибутковості. За базовий рівень береться Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (для періоду розміщення 12 місяців), що розраховується Thomson Reuters та публікується на сайті НБУ. Для розрахунку рівнів прибутковості банків використовується інформація про фактичні депозитні ставки в українських банках, що надається ними для розміщення на FINANCE.UA.

«Незважаючи на доступність фінансової та іншої інформації про українські банки, переважна більшість вкладників не в змозі провести якісний самостійний аналіз цієї інформації для визначення ступеня надійності банку. У всьому світі таким аналізом займаються спеціалізовані рейтингові агентства, допомагаючи клієнтам банків оцінити ризики, з якими вони зіткнуться, розміщуючи кошти в тому чи іншому банку», – прокоментував створення проекту генеральний директор «Українського кредитно-рейтингового агентства» Станіслав Дубко. Генеральний директор FINANCE.UA Костянтин Леонтьєв зазначив, що «зараз існує високий попит вкладників на інформацію про умови банківських депозитів, і наш спільний проект з агентством UCRA дає унікальну можливість в одному місці отримати комплексну інформацію про надійність банку і прибутковість за його депозитами».

«Українське кредитно-рейтингове агентство» (UCRA) – незалежне рейтингове агентство, що надає послуги з оцінки кредитоспроможності українських підприємств, фінансових установ та муніципалітетів, має статус уповноваженого агентства НКЦПФР України.

FINANCE.UA – найбільший інформаційно-аналітичний портал України в тематиці “Фінанси”. Працюючи на ринку з 1997 року, є одним з найперших та найуспішніших українських інтернет-проектів. Щоденна аудиторія FINANCE.UA нараховує понад 60 тисяч осіб, що активно цікавляться подіями на фінансових ринках. Місячна аудиторія порталу близько 800 тис. відвідувачів (дані Gemius).

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/27/288324 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/27/288324
Fri, 21 Sep 2012 17:50:00 +0300 <![CDATA[Finance.UA: хто поїде кататися на лижах з Activ Sport? Оголошуємо переможця розіграшу сертифікату до школи у Масо Корто!]]> Шановні користувачі Finance.UA, спасибі Вам за інтерес до наших спортивних заходів!

Ми отримали в Форумі Finance.UA 20 заявок, серед яких сьогодні розіграли сертифікат в гірськолижну школу Activ Sport в Масо Корто.

Переможцем став valexander. Переможець отримує сертифікат на навчання 2-х осіб карвінгу в Масо Корто (Італія) в період з 27.10.12 по 03.11.12 і буде навчатися у найкращих тренерів школи Activ Sport. Вітаємо!

Також ми обрали двох дублерів, на випадок, якщо наш переможець з якихось причин відмовиться. Дублерами стали solnake и a_indigo.

Ще раз дякуємо за інтерес до наших програм і нагадуємо, що наступного тижня розпочнеться збір заявок на розіграш квитків на концерт гурту "Accept". Слідкуйте за нашими оновленнями на Форумі "Конкурси від Finance.UA"!

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/21/288055 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/21/288055
Wed, 19 Sep 2012 17:15:00 +0300 <![CDATA[Кидай палити і... Вставай на лижі з Finance.UA та Activ Sport!]]> Шановні читачі Finance.UA, повідомляємо, що крім квитків на найпопулярніші концерти, ми також починаємо розігрувати серед наших користувачів сертифікати на навчальні спортивні програми.

Цього року партнером Finance.UA є школа карвінгу Activ Sport.

В Activ Sport навчальні програми різних рівнів (включаючи програми для дітей і новачків!) в Україні, Польщі, Італії, кращі інструктори, бездоганна репутація. У нас будуть місця в майже кожній лижній школі, а це приблизно вісім-десять програм за лижний сезон.

Найближча програма - на шкільні осінні канікули з 27.10 по 03.11 в Масо Корто (Італія). Розіграш буде відбуватись серед усіх охочих на нашому Форумі.

Розігрується два квитки, які отримає Переможець. Витрати на проїзд, візи, харчування, проживання, скипас за рахунок Переможця. Finance.UA та Activ Sport дарують тільки саму школу і медичне страхування під час навчання. За посиланням можна приблизно зрозуміти загальні витрати на Масо Корто.

Ми вважаємо, що це буде цікаво і корисно не тільки досвідченим лижникам, але й тим, хто давно хотів підняти свій рівень у карвінгу, а ще просто любителям активного відпочинку як новий досвід.

Пишіть на форумі, хто хоче взяти участь у розіграші на першу школу в Масо Корто. Заявки приймаються до п'ятниці 21.09, до 17:30. Переможець буде визначений шляхом лотереї, о 18:00 цього ж дня. Переможець отримає 2 місця в школі Activ Sport.

Слідкуйте за нашими оголошеннями! Нагадаємо, що вже більше 200 наших користувачів виграли квитки на найцікавіші культурні заходи України: балет Сухішвілі, концерти Х'ю Лорі, 3G, Костянтина Нікольського, Григорія Лепса, Статусу КВО і багатьох інших. Найближчим часом розпочнеться збір заявок на концерти Seal і групи Accept!

Завжди вдячні за Вашу увагу, колектив Finance.UA

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/19/287877 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/19/287877
Wed, 12 Sep 2012 13:00:00 +0300 <![CDATA[Finance.UA перевів банери преміум-формату "в динаміку" і передав ексклюзив в DMDim]]> З вересня розміщення банерів преміум-формату (240х350) на Finance.UA стало більш доступним для клієнтів з малим бюджетом, тому почалися продажі цього формату в динамічному розміщенні.

Нагадаємо, що раніше даний формат припускав лише статичне (мультіскрін) розміщення банерів рекламодавця. Ексклюзивні права на продаж банерів в преміум-форматі отримав сейлз-хаус Digital Media Dim.

"Хороша дворічна практика нашої співпраці з Finance.UA за ексклюзивним продажем контентних банерів формату 520х520 стала приводом для її розширення. Зрозуміла і лояльна аудиторія Finance.UA дозволяє проводити ефективні рекламні компанії з оптимальними показниками CTR і CPM. Наші менеджери регулярно отримують позитивні відгуки від клієнтів і розміщують їх повторні замовлення, - підкреслила керівник DMDim Мельничук Ганна, - ми розраховуємо, що новий формат у динамічному розміщенні дозволить залучити новий сегмент аудиторії з невеликими бюджетами, але з високими вимогами до CTR".

"Дворічний досвід співпраці з сейлз-хаусом DMDim дозволяє говорити про нього як про серйозного і надійного партнера, на якого можна покластися. В результаті ми отримали можливість планувати свій дохід, і зосередиться на завданнях щодо поліпшення якості своїх продуктів і послуг. Думаю, наша співпраця буде так само плідно продовжуватися й надалі", - резюмував Сергій Матушевич, директор з продажу Finance.UA.

]]>
http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/12/287398 http://news.finance.ua/ua/~/9/0/all/2012/09/12/287398