Швидкісний інтернет
Передача даних
Телефонія
Сервіс та підтримка
Про компанію

Тарифи на додаткові телекомунікаційні послуги
Реєстрація та перереєстрація доменів (грн. з ПДВ)/рік
.UA 480
.COM.UA, .NET.UA, .ORG.UA, .KIEV.UA, IN.UA 108
.COM, .NET, .ORG 180
.RU 190
   
Поштова скринька (грн. з ПДВ)/місяць
Відкриття та підтримка поштової скриньки 20.00
   
Вказані тарифи введені з 1 жовтня 2012 року.  
Замовити реєстрацію доменів  
Що є домен? Реєстрація доменів
Домен - це область простору ієрархічних імен мережі Інтернет, яка обслуговується набором серверів доменних імен (DNS) та централізовано адмініструється. Доменне ім'я - це адреса мережного з'єднання (наприклад, www.ldc.net), яке ідентифікує власника адреси. Що таке домен першого, другого та інших рівнів? Домени поділяються по рівням, найправіший в адресі домен називається доменом першого рівня, ті що слідують за ним справа наліво - другого, третього і так далі. Таким чином, в адресі www.ldc.net:

net - домен першого рівня
        (TLD, Top Level Domain)
ldc - домен другого рівня
www - домен третього рівня

Кількість доменів першого рівня обмежена, рішення про введення нових TLD приймає спеціальна міжнародна організація - ICANN. Домени першого рівня поділяються на домени загального використання (.com, .net, .org и .info), національні домени ( .ua - для України, .ru - для Росії, .by - для Білорусі і т.д.) та спеціальні домени (.edu - для учбових організацій, .gov - для урядових структур, .mil - для військових організацій). Практично будь-який бажаючий може запросити реєстрацію домена другого рівня в доменах загального користування та національних доменах. Реєстрацію доменів другого рівня в загальних доменах зараз здійснюють спеціальні комерційні компанії - реєстратори - авторизовані в ICANN. Реєстрацію в національних доменах виконують уповноважені органи відповідних країн, наприклад в Україні - ТОВ "Хостмастер". Що дає реєстрація домена другого рівня? Оплативши невеликий взнос та зареєстрировавши домен другого рівня Ви отримуєте на визначений час ( як правило 1 рік) право розпоряджатись цим доменом, в тому числі визничати, на який саме комп'ютер або сайт в мережі буде вказувати відповідна адреса. Зручна та логічно виправдана доменна адреса сайта - важливий елемент успіху в його просуванні. Крім того, власник (адміністратор) домена другого рівня може самостійно реєструвати домени третього та наступних рівнів. Як вирішуються спірні питання по належності домених імен? Формально доменне ім'я не є Вашою власністю, а делегується (арендується) на визначений термін. З приводу вирішення спорів та тонкощів реєстрації можна прочитати на окремій сторінці.

З регламентом реєстрації доменних імен в публічних доменах другого рівня можна ознайомитись тут.

На кого Ви реєструєте домени?
Ми реєструємо доменні імена на наших клієнтів.
При реєстрації на сайті та подачі заявки на реєстрацію домена Вам потрібно заповнити всі необхідні поля ( контактна особа, адреса, телефон, факс, e-mail ...), заповнивши перші п'ять полів та поле Регистрация / перенос домена", вказавши там домен, в Бланку замовлення або вислати письмо з запросом на адресу hostmaster@volz.ua - саме ця інформація і буде вказана для адміністратора домена. Після реєстрації доменного імені саме Ви будете мати права на керування ним.
Політика конфіденційності:
Поняття "реєстрант" та "контактна особа" передбачає збір персональнї інформації про замовника та передачу її в Реєстр домена вищого рівня. Дані, що ідентифікують замовника, являються відкритими та доступними, зокрема, через службу whois Реєстра. Конфіденційними даними являються відомості комерційного характера, які стосуються вартості послуг, а також авторизаційна інформація замовника.
Скільки часу займає процес реєстрації доменного імені?
Якщо всі вихідні данні вказані користувачем повністю та правильно, то ми зареєструємо домен для Вас менш ніж за добу після надходження оплати. Ще десь біля доби після цього знадобиться для розповсюдження інформації про Ваш новий домен по всім ДНСам мережі Інтернет.
Чи можна просто зареєструвати доменне ім'я через вашу компанію, при цьому розміщувати свій сайт в іншому місці?
Так, звичайно, але у нас краще ! :)

Керування доменами
Для точності формулювань введемо декілька визначень:
Домен ідентифікується ім'ям домена.
В нашому випадку ми будемо називати домени другого (іноді третього) рівня, тобто ті домени, які потребують реєстрації через акредитованого реєстратора доменних імен Інтернету.
Прикладами таких доменів можуть являтись ldc.net (другий рівень) та volz.ua (третій рівень).
Піддомен - нижчестоящий в ієрархії домен, відносно даного домена. В нашому випадку під доменами будь - якого домена ми будемо називати всі доменні імена, що стоять рівнем (або декількома рівнями) нижче за цей домен.
Прикладом піддомена для домена ldc.net може бути cards.ldc.net.
Під домени не потребують реєстрації у регістратора.
NS - сервер імен, тобто сервер, що зберігає записи про домен. Інакше кажучи - підтримує цей домен.
ВИДИ РЕЄСТРАЦІЇ ДОМЕНІВ НАЛАШТУВАННЯ ДОМЕНІВ
Форма реєстрації доменів може бути здійснена трьома різними способами в залежності від задачі.
Реєструвати домен.
Цей спосіб призначений для реєстрації неіснуючих ще доменів. Якщо доменне ім'я існує, панель керування повідомить про це.
Переносити домен
Цей спосіб призначений для переносу існуючого домену з іншого NS на наш. Наші NS'и здатні підтримувати домени будь-якого вигляду.
Зробити запис про домен
Цей спосіб призначений для тих випадків коли домен підтримується іншим NS, але сайт або пошту Ви бажаєте розмістити у нас. Для посилань не визначено ніяких статусів. Крім того, існує четвертий, особливий метод - підняття зони на наших NS. Для виконання такої операції Вам необхідно написати письмо в службу технічної підтримки. Таким чином, для реєстрації домену необхідно написати запит на hostmaster@volz.ua або заповнити необхідні поля у Бланку замовлення.
Робота з піддоменами.
Для роботи з під доменами необхідно написати запит на hostmaster@volz.ua зі вказанням записів, які необхідно модифікувати.
УВАГА! В ЗАГАЛЬНОМУ ВИПАДКУ МИ НЕ РЕКОМЕНДУЄМО РОБИТИ САМОСТІЙНЕ НАЛАШТУВАННЯ ДОМЕНІВ!
Якщо Ви не впевнені в наслідках зроблених налаштувань, буде правильніше звернутися в службу технічної підтримки, в іншому випадку Ви можете повністю порушити робото здатність Ваших сайтів та пошти!
Підтримується налаштування наступних записів DNS:
Запис A
Містить ІP сервера, на який указує домен або піддомен.
Запис MX
Містить ім'я поштового сервера, на який буде відправлятися пошта для домену або піддомену.
Ім'я записується або у виді повного доменного імені з крапкою наприкінці , наприклад maіl.іvanov.ru., або у виді аліаса, наприклад maіl
Запис NS
Містить адреса сервера імен, що підтримує домен.
Запис CNAME
Містить домен, для якого налаштований домен стане аліасом, тобто синонімом.
Запис TXT
Допоміжне поле, може містити будь-як текстову інформацію.
ОПЕРАЦІЇ З ДОМЕНАМИ
Що таке перенос домена (трансфер) і коли він здійснюється?
Перенос домену необхідний, коли Ви хочете перенести свій сайт або інші сервіси, пов'язані з доменом від одного реєстратора до іншого. При переносі сайта також необхідно змінити деякі інформаційні поля у записі про Ваш домен, сайт чи пошта, пов'язані з доменом працювали коррекно.

Послідовність дій при реєстрації та переносі домена від іншого реєстратора:
1. Замовити послугу, шляхом заповнення веб-форми, або звернутися в Абонентський відділ за телефоном 247-40-04.
2. Оформити договірні відносини. Для юридичних осіб необхідно надати оригінал заяви, завірений печаткою. Для физичних осіб необхідно надати оригінал заяви з підписом, та пред'явити документ, що засвідчує особу.
3. Оплатити послуги.

Для того щоб перенести домен до іншого реєстратора:
Для юридичних осіб необхідно надати оригінал заяви, завірений печаткою. Для физичних осіб необхідно надати оригінал заяви з підписом, та пред'явити документ, що засвідчує особу.
Далі варто діяти , виходячи з імені домену та ситуації:
  • Домен у зоні .COM.UA, .KІEV.UA, .ORG.UA або .NET.UA Для переносу подібного домену необхідно попередити нас та свого поточного реєстратора про бажання перевести домен на обслуговування до компаніі ТОВ "Науково-виробнича фірма "Волз" (ідентифікатор раєстратора UA.VOLZ). Всі подальші процедури ми візьмемо на себе.

  • Домен у зоні .UA Необхідно надати копію посвідчення на знак для товарів і послуг (ТМ), надіслати по факсу (247-4009) або на e-maіl hostmaster@volz.ua копію посвідчення , за яким буде здійснюватися реєстрація домену.

  • Домен у зоні .COM, .ORG, .NET, .BІ або .ІNFO У випадку з даними зонами ситуація небагато складніше. У загальному випадку для технічного переносу необхідно знов-таки попросити старого провайдера змінити ns-сервера Вашого домену на ns.ldc.net (213.160.128.3) і ns2.ldc.net (213.160.134.23). Однак, деякі хостери не роблять змін записів про ns-сервери у доменів, що йдуть від них . Та й домен потрібно буде колись продовжувати, а для цього необхідно зробити трансфер домену до нашого реєстратора.

Трансфер домену є безкоштовною процедурою, однак, при трансфері домен автоматично продовжується на 1 рік, що буде коштувати згідно тарифів. Можливий безкоштовний трансфер домену, у випадку, якщо Вашим тарифним планом передбачена бонусна безкоштовна реєстрація домену.
Перед трансфером домену необхідно переконатися, що Ви маєте доступ до тієї поштової скриньки, що зазначена в якості e-maіl власника даного домену. Для активізації процедури трансферу Вам необхідно написати нам лист на hostmaster@volz.ua із проханням почати трансфер.
Наш реєстратор відішле Вам лист із проханням підтвердити трансфер домену, Ви повинні, дотримуючись інструкцій у листі, підтвердити перенос домену.
Якщо усе буде в порядку, то через 4-5 днів домен буде перенесений до нашого реєстратора під наш контроль.
Трансфер домену неможливо здійснити для доменів, що були зареєстровані або продовжені менш 60 діб тому. Також трансфер рекомендується робити не пізніше як за місяць до закінчення терміну реєстрації домену.
Якщо Ви утрудняєтеся у виборі правильного варіанта або у Вас просто немає часу на те, щоб у всім цьому розібратися, напишіть нам на hostmaster@volz.ua, ми Вам з радістю допоможемо і всі докладно пояснимо конкретно для Вашого домену.
Якщо я сам реєстрував домен
Якщо Ви самі займалися реєстрацією домена і зараз маєте повний доступ до керування доменним ім'ям у реєстратора, то Вам необхідно просто змінити у свого домену записи про ns-сервери на ns.ldc.net і ns2.ldc.net (у разі потреби вказівки іp-адрес ns-серверів увести 213.160.128.3 і 213.160.134.23 відповідно).
Як довго здійснюється процес переносу ?
Усі необхідні дії зазвичай здійснюються за 2-3 дня.
Як довго мій сайт буде недоступний при переносі домена?
У випадку, якщо не виникне непередбачених ускладнень з боку реєстратора і(або) Вашого старого хостера, процес переносу домена здійснюється прозоро, тобто непомітно для відвідувачів, для яких Ваш сайт буде доступний безперервно.
Якщо Ви не знайшли відповідь на запитання, що Вас цікавить.
Необхідно звернутися до цілодобової служби технічної підтримки за тел. 247-40-08 або надіслати листа на адресу support@volz.ua.

Copyright© НВФ ВОЛЗ 2005-2012
All Right Reserved