This version of the page http://lucl.kiev.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-08-12. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки міста Києва
Публічна бібліотека імені Лесі Українки

Бібліотека працює:
з 10:00 до 19:00

Субота, неділя:
з 10:00 до 18:00

Вихідний день - п'ятниця
Останній день місяця 
санітарний
Тел.: (38-044)486-01-46

Створіть акаунт!



  • Забули свій пароль
  • Забули своє імя
  • Реєстрація
Користуйтеся!

... Маючи справу з найціннішим і найблагороднішим - людиною та інформацією, бібліотека впливає на процес долучення наших громадян до цінностей вітчизняної та світової науки і культури, на формування духовності та гармонійний розвиток особистості.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Бібліотека запрошує!

Запрошуємо відвідати заходи бібліотеки у серпні 2013 р.


Події, що відбулися

8 серпня 2013

5 серпня 2013 року виповнилося 110 років від дня народження видатного українського оперного і камерного співака (бас) Бориса Романовича Гмирі (1903-1969).
ЮНЕСКО в своєму Посланні від 11.09.2003р. констатувало: „…Гмиря відомий як «Борис Великий» і його величний бас визнаний як унікальний феномен, що належить не лише Україні, а й світовій культурі в цілому. …Його філософські та епістолярні праці також становлять велику цінність для світової культури…“.
Частина виставки присвячена темі «Борис Гмиря співає Мусоргського», зокрема платівка та фотографії Бориса Гмирі в партії Царя Бориса в опері «Борис Годунов». Окремий розділ виставки «Гмиря і Шостакович» знайомить читачів з етапами творчої співпраці видатного співака і видатного композитора. Читачів зацікавлять представлені на виставці нові книги пов’язані з життям і творчістю геніального співака. Зокрема «Щоденники. 1936-1969» Бориса Гмирі (2010 рік видання) та дослідження «Гмиря і Шостакович»(2006 р.)
Виставка триватиме до 20 серпня 2013 року у відділі мистецтв (вул. Велика Житомирська,4).



1 серпня 2013

1 серпня минає 100 років з дня смерті Лесі Українки. Вся Україна вшанувала пам'ять великої дочки українського народу і наша бібліотека, що носить її ім’я також долучилася до цієї події.

Зранку працівники та гості бібліотеки взяли участь в церковно-громадській панахиді та покладанні квітів біля могили Лесі Українки на Байковому кладовищі. У фойє бібліотеки протягом дня демонстрували документальне відео про життя та творчість Лесі Українки, фрагменти з її творів. Проведено годину пам’яті «Зорій довіку серед нас!» з участю письменників, бібліотекарів та шанувальників творчості Лесі Українки. У відділі абонементу презентується розгорнута книжкова виставка «Леся Українка. Вічна в пам’яті народній».

Архів новин



Дорогі кияни!

Навесні, коли розцвітають яскраві квіти та буяють каштани, теплий весняний вітер приносить до нас Свято матері, а 15 травня Україна відзначає Міжнародний день родини!

Колектив Публічної бібліотеки імені Лесі Українки віддає шану та любов всім матерям – берегиням мудрості, доброти та милосердя.

Доземний вам уклін і щира дяка за натхненну та найвідповідальнішу материнську працю, за відданість, ласку, розуміння та надійну підтримку.
То ж піклуймося про наших матерів, оберігаймо наші родини, шануймо наші традиції, бережімо рідну Україну!
 




Онлайн перекладач