This version of the page http://carat.electron.ua/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-08-12. The original page over time could change.
Про підприємство - «Карат» вчора і сьогодні ||| Науково-виробниче підприємство КАРАТ
Головна Про підприємство «Карат» вчора і сьогодні

«Карат» вчора і сьогодні

Підприємство засновано у 1972 році і довший час було відомо як Львівський науково-дослідний інститут матеріалів – провідна організація Міністерства радіопромисловості колишнього СРСР в галузі радіоелектронного матеріалознавства. Згодом НДІ матеріалів перетворився у науково-виробниче об’єднання "КАРАТ” і стало однією з найпотужніших галузевих науково-виробничих установ за матеріалознавчим напрямом не тільки Львівщини, а й країни в цілому. З часу заснування акціонерного товариства "Концерн-Електрон” підприємство є його складовою частиною. Сьогодні Науково-виробниче підприємство "КАРАТ” – дочірнє підприємство ВАТ "Концерн-Електрон” і визначено провідною науковою установою Міністерства промислової політики України з питань науково-технічного забезпечення за напрямком "Матеріали електронної техніки” (Свідоцтво № 042) та внесено до Державного реєстру наукових установ України (Свідоцтво № 00341).

Основним напрямком науково-виробничої діяльності підприємства є проведення ґрунтовних досліджень, розробка технологій одержання новітніх матеріалів для потреб мікро- та радіоелектроніки і їх впровадження у промислове виробництво, а також розробка, координація та контроль виконання Державних, міжгалузевих і галузевих програм у галузі радіоелектронного матеріалознавства.

Сьогодні науковці та інженери НВП "КАРАТ” зосереджують свої зусилля на пошуку та розробці найсучасніших матеріалів, що мають забезпечити прорив у розвитку національних мікроелектронних технологій, нанотехнологій та технологій, які використовують нові або відомі фізичні явища у твердому тілі для створення пристроїв обробки інформації, тобто так званої функціональної твердотільної електроніки: магнітоелектроніки; акустоелектроніки; лінійної та нелінійної оптики, акустооптики і магнітооптики; квантової електроніки; сенсорики; кріоелектроніки та ін.

Виконанню поставлених задач сприяє сучасна технологічна та дослідницька база–унікальне обладнання, що немає аналогів не тільки в Україні, а і за її межами. Лабораторно-виробничий науково-технологічний комплекс з вирощування та дослідження об’ємних і тонкоплівкових монокристалічних матеріалів з групи складних оксидів є занесеним до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання України.


Електроніка 1970-их:
становлення вітчизняного електронного матеріалознавства


Директор
Львівського НДІ матеріалів
Зюбрик Олексій Іванович
(1972-1983)












Електроніка 1980-их:
від розробки перших матеріалів до функціональних пристроїв


Генеральний директор
Львівського НВО "Карат”
Гаврилюк Юрій Миколайович
(1983-1991)












Електроніка 1990-их:
час великих перемін, надій і сподівань, втрат і розчаровань


Генеральний директор
Львівського НВО "Карат”
Коробенко Едуард Олексійович
(1991-1993)


Генеральний директор
Львівського НВП "Карат”
Ваків Микола Михайлович
(з 1993 року)






© 2008-2013 Відкрите акціонерне товариство "Концерн Електрон". Права захищено.   Сайт створено в
RSS