This version of the page http://www.propozitsiya.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-08-09. The original page over time could change.
Пропозиція
 
Акції та виставки

 
Реклама

 
НОВИНИ
Украинские предприятия поставлены на усиленный контроль
2013-08-09
   В твердых сырах украинских компаний «Прометей» и «Миргородский сыродельный комбинат» обнаружены антибиотики - окситетрациклин и тетрациклин, сообщил Россельхознадзор. В говядине «Прилуки-Агропереработка» также выявлено повышенное содержание мезофильных аэробных и факультативно анаэробных микроорганизмов - это может вызывать у потребителей пищевое отравление.
Содержание антибиотиков в сырах запрещает не только российское, но и украинское законодательство, отмечает замдиректора Института экогигиены и токсикологии им. Медведя Анатолий Подрушняк. «Одноразовое употребление сыра, в котором есть окситетрациклин и тетрациклин, конечно, опасности не представляет. Но при длительном употреблении может вызвать дисбактериоз»,- добавил он.
Изучаем рост цен
2013-08-08
   В июле по сравнению с июнем 2013 года на 10,4% и 4,9% выросли цены на яйца и сахар, подорожали также мясо птицы, свинина, кисломолочные продукты, сыры и хлеб.
    Цены на яйца в прошлом месяце выросли на 10,4%, на сахар - на 4,9%. Хлеб, хлебопродукты и мясо подорожали на 0,1%, масло - на 0,7%, сыр и творог - на 0,2%, сообщает НБН.
Уборочная кампания принесла 167,8 млн.грн. убытков
2013-08-07
   В Крыму завершили уборочную кампанию ранних зерновых культур. Ее итог - крайне низкий показатель урожайности - 607, 6 тыс. тонн. со всего полуострова. Как сообщил министр аграрной политики и продовольствия АРК Николай Полюшкин, всего зерно было убрано с площади 444 тыс. га земли.
ГОЛОВНІ СТАТТІ НОМЕРА
Микола Присяжнюк: «Податкові пільги скасовувати не можна»
   Сьогодні гостем нашого журналу є головний аграрій України — міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Про перспективи розвитку агросектору та про зміни, яких найближчим часом очікують в українському агробізнесі, — на ці та інші запитання Микола Володимирович відповів у інтерв’ю журналістові «Пропозиції».
Анатолій Прокопенко: «Культури до нових кліматичних умов уже пристосовуються самі»
   Вчені констатують невідворотний факт: на нас насувається глобальне потепління і його вплив уже відчуваємо у всіх сферах життя. Особливо це, звичайно, стосується сільського господарства. Дехто з аграріїв жартує, що, мовляв, скоро вирощуватимемо банани й збиратимемо по два врожаї на рік. Наскільки реальними можуть стати подібні прогнози? На це та інші запитання відповідає людина, котра знає про погоду все, — заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.
Перша міжнародна бізнес-конференція «ABC: Ukraine & Partners»: «Денги, денги давай!»
   Почнемо з офіційного пост-релізу цього заходу.

13–14 червня 2013 р. у Києві відбулася Перша міжнародна бізнес-конференція «ABC: Ukraine & Partners». За два дні роботи в ній взяло участь 3,5 тис. осіб, які представляють понад 1,5 тис. українських та закордонних компаній з 62 країн світу.
Для висвітлення заходу було акредитовано понад 400 журналістів.
У рамках конференції відбулося 16 «панельних дискусій» та круглих столів з найактуальніших проблем розвитку економіки України. В тому числі: підвищення інвестиційної привабливості, забезпечення енергетичної незалежності та стійкості фінансової системи, максимально ефективне використання потенціалу окремих галузей (наприклад, аграрного, транзитного), стимулювання впровадження високих технологій в практику роботи вітчизняного бізнесу, реалізація ключових національних проектів, напрями та пріоритети зовнішньої економічної політики.
«Ноу-тілл» — це творчість, це філософія, це майбутнє України
   19–21 червня модельне агрокультурне підприємство «Агро-Союз» організувало Міжнародний практичний форум із самовідновлюваного ефективного землеробства на основі системного підходу до впровадження технології «ноу-тілл». У заході взяло участь понад 100 аграріїв з України, Росії та Молдови, які цікавляться сучасними агротехнологіями.
Згайнуєш на жнивах хвилину — втратиш не одну зернину
   Жнива — відповідальний період діяльності аграріїв, адже є результатом копіткої річної праці. Нинішнього виробничого сезону очікують отримати врожай кращий від тогорічного. Тому основним завданням для працівників села є його своєчасне збирання, збереження та отримання коштів від реалізації зерна для подальшого розвитку аграрного бізнесу.
Картина олією
   Cоняшник залишається найрентабельнішою культурою
   Олійні жнива на ланах країни вже розпочалися. І, як завжди, — з озимого ріпаку, який збирають нині у багатьох господарствах. На Дніпропетровщині, приміром, його врожай очікується щедріший, ніж минулого року. Фактором підвищення аграрії називають прийнятні погодні умови під час сівби. До того ж культура добре перезимувала. Тож в області молотять по 15–20 ц на круг. А в окремих господарствах гектар дає й по 25 ц олійної культури. Вдалим обіцяє бути рік і для соняшнику. Приміром, у Криму, де не так давно закінчили сіяти «золоту квітку», такі прогнози грунтуються на достатній кількості вологи в грунті.
Земельний мораторій досі дає привід для гарячих дискусій
   Більшість українських селян, як і раніше, виступають за продовження заборони на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. З мораторієм вони пов’язують сподівання на те, що ніхто не зазіхатиме на їхні гектари, отримані у вигляді паю, і з яких у нинішніх непростих економічних умовах змушені годуватися.
Озиме тритикале в посушливих умовах Степу
   Cеред багатьох агровиробників поширена думка про низьку якість зерна озимого тритикале, до того ж немає єдиної концепції щодо технології вирощування цієї культури, тому слід ознайомитися з нею більш детально.
Ефективність використання післяжнивних решток
   Агроном повинен уміти регулювати кількість гумусу в грунті й поліпшувати його склад, до того ж для різних природно-кліматичних зон має бути розроблено конкретний комплекс заходів, найефективніший у даних умовах.
Фестиваль «Живе вино’2013»
   Василь Єгорович Таїров, засновник Виноробної станції російських виноградарів і виноробів, - першої і єдиної на той час науково-дослідної установи з виноградарства й виноробства в Росії (1905), свого часу сказав прекрасні слова про те, що життя б'є джерелом, і думка енергійно працює в тих країнах, де вирощують виноград: там процвітають наука, мистецтво, поезія, красномовство. А народи, які обробляють виноград, є, переважно, піонерами прогресу, передовими носіями цивілізації. Людині, яка випила келих доброго вина, хочеться любити й творити.
Збирання і збереження врожаю зерна
   Збирання цьогорічного врожаю матиме свою специфіку, пов’язану зі строкатістю посівів озимих та ранніх ярих і зернобобових культур щодо свого стану на час жнивування.
Кукурудзяний метелик: небезпека та ефективні заходи захисту
   Кукурудзяний (стебловий) метелик є найнебезпечнішим шкідником кукурудзи в усіх зонах її вирощування в Україні. Крім кукурудзи, він пошкоджує просо, сорго, суданку, коноплі, хміль та інші сільськогосподарські культури. Розвивається також на грубостеблових бур’янах (полин звичайний, щириця, будяк, куряче просо).
Захист посівів сої від павутинних кліщів
   В Україні на посівах сої нараховується понад сотні видів шкідників, 43 з яких можуть завдати серйозної шкоди і знизити врожай на 50–96%. Останніми роками теплі зими та спекотне літо сприяли істотному розвитку фітофагів і, особливо, павутинних кліщів.
Крилата карантинна небезпека — американський білий метелик
   Минулого року в багатьох регіонах України фахівці відмічали посилення шкодочинності небезпечного карантинного шкідника — американського білого метелика. Спалахи його розмноження спостерігали як на півночі, так і на півдні та в центрі країни. Особливого клопоту він завдавав мешканцям Севастополя.
Хвороби цукрових буряків та заходи з обмеження їхнього розвитку в 2013 році
   Рослини цукрових буряків у період вегетації уражуються комплексом хвороб, які пошкоджують як листковий апарат, так і кореневу систему.
Обережно: бактеріальний опік плодових!
   Небезпечне карантинне захворювання багатьох видів плодових культур — бактеріальний опік плодових — розповсюджується, насамперед, із садивним матеріалом рослин-господарів (живці, саджанці), які містять приховану інфекцію.
Ринок живої худоби та м’ясної продукції: аналізуємо ціни
   «Середня ціна по Україні становить 52,04 грн/кг, що є досить високою для пересічного покупця. Незважаючи на це, спостерігається стабільна цінова ситуація протягом червня (ціна знизилась за місяць на 0,2%). Зокрема, за останній місяць відбулися зниження цін у Тернопільській (на 2,8%), Вінницькій (2,5), Хмельницькій (0,5%) областях. Тобто в тих регіонах, де сконцентровано основне поголів’я ВРХ господарств населення. Триває зростання цін у цьому сегменті в Львівській (за останній тиждень — на 0,5%, за місяць — 1,9), Київській (0,4%) областях».
Аквакультура по-новому
   З 01.07.2013 р. набуває чинності Закон України «Про аквакультуру» (далі — Закон) від 18.09.2012 р., що привнесе не тільки істотні зміни у діяльність суб’єктів господарювання у галузі рибного господарства, але може торкнутись і пересічних громадян.
Ірина Дем’янюк: «Обдурити мене було легко: сіно від соломи не відрізняла!»
   На невеликій височині, далеко від поселень і виробництв (найближчий населений пункт — за 6 км звідси) розміщена унікальна молочна ферма Ірини Дем’янюк «Семеро козенят». «У чому її унікальність?» — запитаєте ви. Унікальність, перш за все, в тому, що вона козина...
Еймеріоз птиці: що треба знати
   На сьогодні актуальність питання еймеріозу птиці залишається на досить високому рівні. Значне поширення хвороби та висока летальність серед хворого молодняку спричинюють значні економічні збитки: зниження приростів ваги та яєчної продуктивності, падіж курчат, додаткові витрати на санацію приміщень та проведення лікувальних заходів.
Здорові копитця — запорука продуктивного довголіття корів
   Хвороби копитець — одна з найпоширеніших патологій великої рогатої худоби як у великих тваринницьких господарствах, так і на звичайних виробничих фермах.
Молочні ріки «Променя»
   Село Воєводське розміщене у самій глибинці Миколаївської області. Від траси, що веде до Миколаєва, сюди потрібно добиратися буквально крізь зарослі зелених насаджень. Але саме у цій мальовничій глушині розташоване СТОВ «Промінь» — підприємство, яке сьогодні в Україні є одним із найкращих виробників молока. Корови тут справді «щедрі» — дають по 35 (а то і по 60!) літрів молока щодня.
Боріться з мухами, перш ніж вони полетять!
   Центр Хауз Дюссе й Університет прикладних наук у Південній Вестфалії випробували два методи боротьби з мухами, що оселялися на підлогових решітках тваринницьких ферм. Тобіас Шольц, професор Марк Боельхауве і Хенріке Дікерхофф поділилися з нами своїми результатами.*
Зміщення сичуга: правильна допомога корові
   На зміщення сичуга хворіють переважно високопродуктивні корови. Рівень захворюваності у деяких стадах може сягати 21,7%. Серед усіх випадків хвороби 80–90% — зміщення сичуга вліво й лише 10–20% — вправо. Правостороннє зміщення сичуга найчастіше діагностують серед молодняку та нетелей. Хвороба часто ускладнюється скручуванням органа й перебігає надгостро, спричинюючи навіть розривання сичуга та загибель тварин.
Як правильно формувати технологічні групи тварин
   Якість усіх кормів, що входять до складу суміші, має бути високою. Ця вимога зумовлена тим, що велика рогата худоба не може вибирати із суміші окремі її компоненти. Тому неякісний корм, який входить у склад суміші, може викликати захворювання тварин або спричинити недоотримання певної кількості якісних компонентів, потрібних для нормального функціонування організму. Результатом буде недоотримання запланованої продуктивності.
Секрети продуктивності комбайна
   Неправильне налаштування комбайна під час експлуатації зумовлює не тільки зменшення врожайності, а й зниження продуктивності. Сьогодні, в час «холдингізації», аграрії все більше використовують зернозбиральні комбайни високої продуктивності. Але, як правило, на практиці не досягають показників, зазначених виробником даної зернозбиральної техніки.
Визначення та прогнозування втрат урожаю
   Зменшення втрат вирощеної агропродукції завжди було і залишається актуальним для сільгоспвиробників. Оскільки зернові культури в Україні є основою цієї продукції, то прогнозування і контроль втрат зернових під час жнив є вкрай необхідним.
Зернові парадокси сьогодення: збираємо врожай по-новому, а транспортуємо — по-старому
   Затрати оперативного часу на вивантаження зерна із зупинкою комбайна становлять до 15%. А з урахуванням часу очікування транспорту та під’їзду його до комбайна ці затрати збільшуються до 20%. Тобто 1/5 часу зміни комбайн перебуває в режимах очікування транспорту для вивантаження зерна та власне вивантаження.
Надійність сучасного елеваторного комплексу: високоефективні системи гравітаційного транспорту
   В умовах сучасного розвитку економіки нашої країни спостерігається інтенсивний розвиток зернопереробної промисловості. У результаті цього більшість підприємств галузі має потребу в збільшенні обсягів приймання і переробки зерна, що, своєю чергою, зумовлює підвищену інтенсивність експлуатації транспортно-технологічних ліній, унаслідок чого посилюється спрацювання не тільки транспортного, а й, насамперед, гравітаційного обладнання.
Огляд нових розробок для сівби сидеральних культур
   Промислова революція XIX ст. зумовила нестримне захоплення мінеральними добривами в агровиробництві. Але з ростом попиту на добрива, що спричинив їхнє здорожчання внаслідок зростання цін на сировину та пальне, з розпадом великих господарств на дрібні їхнє використання стало не завжди доступним.
ГМО: від міфів до правди
   Лекція Марка Лайнаса (Mark Lynas) в Оксфорді — це справжня бомба. Адже один із засновників руху проти ГМО й активний антиГМО-активіст публічно розкаявся у своїх хибних поглядах і діях.
R-еволюція
   Багато хто з нетерпінням чекав на демонстрацію нової серії 6R від John Deere. І цей момент настав! Про еволюцію і революцію нових тракторів розповідає наш перший ексклюзивний драйв-репортаж.
Польський досвід кредитування фермерів: використовувати чи ні?
   На прилавках багатьох наших супермаркетів можна побачити сільгосппродукцію, вироблену в Польщі. Її обсяги та асортимент постійно збільшуються, а якість, як визнають самі покупці, поліпшується. Як польські фермери, значна більшість із яких належить до розряду малоземельних, змогли нагодувати власну країну та успішно конкурувати на зовнішніх ринках? І чи можемо ми використати цей досвід? А якщо так, то що саме? Відповіді на ці запитання дають співробітники Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Всесвітнього банку) «Розвиток агрофінансування в Україні», які недавно побували в сусідній країні. За результатами свого візиту вони підготували детальний звіт. Сьогодні ми пропонуємо його скорочений варіант.
Змолотити вчасно за будь-яку ціну
   Напередодні жнив головна турбота господаря — щоб техніка була «на мазі» та не підвела під час збирання врожаю, бо ж від «заліза» можна очікувати чого завгодно. Але яка б технічна неприємність не спіткала вашу зернозбиральну техніку в гарячу пору, досвідчений головний інженер (якщо ви такого маєте) повинен оперативно прийняти рішення щодо усунення будь-якої несправності, аби у визначені строки завершити збирання збіжжя.                        
Поточний номер
Пошук

Пошук
 
Вхід в систему
Логін (Електронна пошта)
Пароль
Запам'ятати мене!
Реєстрація!
Забули пароль?
 
Наші Партнери

 
 
Copyright © 2002-2009
All rights reserved.
Powered by:
Develop&Design by:
Hazhir Haghshenas
м. Київ, вул. Тургенєвська, 38, а.с.7
тел. +38 (044) 494-09-06