This version of the page http://www.pohlyad.com/news/n/19159 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-31. The original page over time could change.
«Помісною церквою керуватиме обраний патріарх», – Архієпискп Євстратій 
Новий Погляд, інтернет-видання
«Довимахувалися». У кременчуцькому барі смачно відлупцювали трьох київських мажорів•  Арбузов каже, що хоче в Європу•  Завтра ВНЗ сформують перші рейтингові списки•  «Економіка України перебуває під контролем дуже маленької групи людей», - британський політолог•  В Ужгороді горіла багатоповерхівка•  Голова Комітету Європарламенту у закордонних справах вимагає звільнення Юлії Тимошенко•  Юнак на Львівщині залишився живим, упавши з 8-го поверху•  Розпочато 3 кримінальні провадження за фактами неналежного збереження та використання державних санаторних установ •  У Львові грабіжник вкрав у жінки сумочку з 1700 доларами•  На Львівщині розбився юний скутерист•  
07.07.2013   20:26

«Помісною церквою керуватиме обраний патріарх», – Архієпискп Євстратій

Українська православна церква Київського Патріархату ніколи не відмовлялась від обрання власного патріарха, пише «Газета по-українськи».

«Про те, що церква має мати на чолі обраного нею патріарха говорить Статут та постанови Соборів, – каже архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій. – Тому наша церква має єднатися навколо патріаршого престолу в Києві. У разі, якщо нинішній патріарх відійде у кращий світ, можуть виникнути обставини, коли нового патріарха не варто буде обирати негайно, а лише, виконавши певні умови. Про що мова? З плином часу можуть виникнути умови об'єднання з більшою чи меншою частиною УПЦ Московського патріархату в єдину помісну церкву. У такому разі, на думку патріарха Філарета, яку підтримав і Помісний Собор, треба, щоби патріарха обирав об'єднавчий собор. Якщо ж Київський патріархат обере собі нового предстоятеля до можливого об'єднання з частиною УПЦ МП, то це може ускладнити процес. Бо комусь із керівників доведеться відмовитися від патріаршества, а це не відповідає традиції пожиттєвого обрання патріарха».

Архієпископ наголошує, що зачекати з обранням можна буде лише в тому разі, якщо насправді складуться умови для об'єднання церков.

«Московська церква в Україні стрімко змінюється. Зараз в УПЦ МП значно приязніше ставляться до Київського Патріархату, ні ще у недалекому минулому. 10 років тому важко було передбачити нинішні зміни. Так само важко уявити, що буде через 10 років. У будь-якому разі, якщо умов для об'єднання не виникне, то главу церкви Київського патріархату буде обрано Помісним Собором без затримок», - сказав він. 

RedTram