This version of the page http://www.expert.ua/press/340/252/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-28. The original page over time could change.
Пресс-релизы :.: Эксперт Украина
Рубрики
Главное  
Повестка дня  
Тема недели  
Тема года  
БЛОГИ  
Украинский бизнес  
Международный бизнес  
Экономика и финансы  
Политика  
Общество  
Наука и технологии  
Культура  
Книги  
КСО  
Рейтинги  
Регионы  
Страновой проект  
Эксперт-Авто  
Алкоголь&Табак  
Эксперт-Недвижимость  
Эксперт-Вещь  
Галерея  
Оперативные Новости
работа мастер маникюра Одесса, сюда, книга перемен, Форсаж, Забытый сентябрь Hi-Fi, тут
Пресс-релизы

Ukraine Jazz Summer Fest расширяет свои горизонты
11.07.2013

В РАЗІ НЕУЧАСТІ У ВИБОРАХ МЕРА КИЕВА ВІТАЛІЯ КЛИЧКА ТРИ КАНДИДАТИ МАТИМУТЬ СХОЖІ ШАНСИ НА ПЕРЕМОГУ
Про це свідчать результати опитування киян, яке GfK Ukraine здійснила на замовлення ділового журналу «Эксперт Украина». 08.07.2013

Великое и Величественное
Киев, «Мистецький Арсенал», 26 июля — 22 сентября 2013 05.07.2013

Европейская неделя устойчивой энергетики помогает экономить энергию в Украине
26.06.2013

MasterCard® PayPass ™ освободил фестиваль Alfa Jazz Fest от наличных
23.06.2013




Loading...

Главная Реклама в журнале Форум RSS
Подписка О журнале Архив Реклама на сайте
Эксперт Конференции
Пресс-релизы

Міжнародний фестиваль АртПоле’2010 12-18 липня, Одеса, Куяльницький лиман

15.06.2010









Міжнародний фестиваль АртПоле’2010

12-18 липня, Одеса, Куяльницький лиман

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

 

По-справжньому постійні в нашому житті лише зміни. Ті, хто вісім років тому започаткували невеликий фестиваль в гуцульському селі Шешори, перетворили його на масштабну подію з десятками майстерень, об’єктів у відкритому просторі й безліччю хорошої музики. АртПоле — це яскраве мистецьке явище з унікальним сполученням музики, театру та візуальних мистецтв, що з року в рік приваблює десятків тисяч відвідувачів з усієї України та інших крїн світу. У пошуках нових форм і сенсів ми дослідили чимало місцевостей. Як справжні чумаки з Поділля мандрували аж до Одещини. І врешті знайшли сіль наших пошуків — міжнародний фестиваль АртПоле’2010 проходитиме на Куяльницькому лимані.

 

Куяльник 200 грамів солі на літр води у лимані, чорна лікувальна грязь, що ховається під білим пляжем, степові трави та взірці радянської архітектури 80-х років минулого століття, і все це в 15 км від залізничного вокзалу Одеси. Еклектика, що проникає всюди, як сіль, є домінантою пропонованого простору. І цим він радикально відрізняється від попередніх фестивальних локацій у Карпатах та на Вінниччині. Це новий вимір із власною дуже цікавою атмосферою. Тут добували сіль, тут відкрили лікувальні властивості грязі, тут, нарешті, намагались забезпечити лікуванням та відпочинком якнайбільшу кількість населення. Кожна з цих «колонізаційних» спроб залишила матеріальні сліди свого існування — від елегантної будівлі 1892 року до радянсько-імперських 15-ти поверхових корпусів. Тут створення та руйнування застигли у хиткій рівновазі. Природа намагається поглинути збудоване людиною, відбувається процес «деколонізації» — дематеріалізації людської присутності. Покриваючись сіткою тріщин, вивітрюючись, іржавіючи, споруди та механізми перестають бути імплантованими чужорідними тілами в пейзажі. Втрачаючи функціональність, вони перетворюються на дійові естетичні чинники краєвиду. Конкретність побутового вжитку, з’їдена ерозією часу, робить із звичайного предмета артефакт.  Ефемерність та химерність так само розлиті у повітрі, як спека і запах солоної води. Це простір трансформації, де речі вже не є тотожними первісному задуму. Достатньо вкинути зовсім малого камінця, аби почався процес естетичної кристалізації. Завдяки цьому інструментарій митців значно розширюється. Отже художники можуть пропонувати тепер не лише лендарт-проекти, але й, скажімо, інсталяції, що знайдуть своє місце в просторі, своє облямування.

 

Ширшими стануть і рамки музичні. Формат цьогорічного «АртПоля» не передбачає автентики в чистому вигляді, натомість звучатиме актуальна музика, в якій присутні цитати, нагадування, звернення до прадавнього. Отже, експеримент і вдалий синтез — нетрадиційне поєднання традиційних інструментів, ідей, способів виконання, наприклад, живих інструментів і автентичного вокалу з електронікою. Від суто акустичних експериментів «Port Mone» (Білорусь) та «Kapela Kvety» (Чехія) — крізь етно-електронні суміші українських «Piss&Laugh» та «Ойри», стародавні наспіви сплавлені з дабом, трип-хопом, хаусом польського «Village Kollektiv» та української «ДахаБрахи» — до щирої, емоційної, танцювальної музики — «Перкалаба» (Україна), «Gattamolesta» (Італія), «Di Grine Kuzine» (Німеччина), «OqueStrada» (Португалія), «Fatima Spar» (Австрія) та ін.

 

 

 

Особливої уваги вартий проект «Старе кіно по-новому» — три медіа-вистави, що поєднають класику німого кіно зі сучасною імпровізаційною музикою. Одна з них створюватиметься безпосередньо під час фестивалю. «АртПоле» традиційно не встановлює рамок між митцями й публікою. Кожен зможе спробувати себе в ролі актора чи художника. Так, наприклад, сценічні декорації художня студія «Антресоля» створюватиме разом з усіма охочими. А результатами деяких майстерень зі співу та танцю мають стати перформанси, в яких будуть задіяні відвідувачі майстерень.

 

Партнери фестивалю: Департамент рекреаційного комплексу і туризму Одеської міської ради, санаторій ім. Пирогова курорту «Куяльник», Польський Інститут, Австрійський культурний форум, Французький культурний центр, компанія «Галичина», клуб EXIT (Одеса). Генеральний медіа-партнер: журнал «Український тиждень», інформаційні партнери: журнал «Эксперт Украина», on-line центр сучасної української культури «АртВертеп», інтернет-радіо My Radio, портал M Joy, мережа книгарень «Є».

 

Більше про фестиваль — на www.artpolefest.org,

з питань акредитації — press@artpole.org, 067 914 1403.

 

 

Тріо PORT MONE як одне з найяскравіших відкриттів минулорічного фестиваля, презентують АртПоле’2010. Це інструментальне тріо, створене в 2005 р. в Мінську, майже одразу було помічене музичною критикою, прийняте журі й публікою численних фестивалів, серед яких польський «Muzyczne Smaki Europy», російські  «S.K.I.F.» и «Пустые холмы», литовський «Kultflux», український «АртПоле», тегеранський міжнародний фестиваль лялькових театрів «Mobarak». Далі почалося активне гастрольне життя, яке учасники гурту — Олексій Ворсоба (акордеон), Сергій Кравченко (ударні) та Олексій Ванчук (бас-гітара) — поєднують зі створенням нових композицій, зокрема, музики для вистав та документального кіно. Останній виступ Port Mone відбувся 15 травня у Варшаві під час Ночі музеїв і залишив по собі лише захоплені відгуки кількох сотень польської публіки, що відкрила для себе нову, надзвичайно глибоку, чутливу й тонку музику.

Одними з перших назвали «DiP» назвали кращим альбомом 2009 р. критики музичного порталу «Терапія», зазначивши що «Port Mone» є абсолютно новим явищем, яке важко вписати в рамки певних стилістичних форм, оскільки музика тріо — це дуже своєрідна суміш ембієнту, нойзу, експериментального та класичного фолку. Іноземне журі незалежного музичного порталу Experty.by також визнало DIP найкращим релізом року.

«Альбом цього білоруського тріо я напевне хотів би мати в своїй фонотеці, —  зазначає Артемій Троїцький Авторська й композиторська думка цього колективу найвищою мірою якісна на відміну від великої кількості сучасної акордеонної імпровізаційної музики (включно з джазом і авангардом)».

 

   карта сайта
Свежий номер
#28–29(398) 22 Июля 2013
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Работа в Украине
Специалист по системам безопасности
Мойщик
паспортист
Тестировщик игр
Няня
работа пилотом Харьков
Новости в мире кино
Загрузка...
Телепрограмма на TVgid.ua

E-MAIL рассылка
Укажите адрес электронной почты
для оформления подписки


Свежий номер # 28–29(398) 22 ИЮЛЯ
Повестка дня
Врадиевка, далее везде
Матерный налог
Биржевая математика: 1+1=1
Навалились, но отпустили
ЦИФРЫ НЕДЕЛИ
Тема недели
Тройская унция самообмана
ЗОЛОТО
Зачахшие над златом
РЕДАКЦИОННАЯ СТАТЬЯ
Украинский бизнес
Лопнувший пузырёк
БЕЗАЛКОГОЛЬНЫЕ НАПИТКИ
Честно о водке
ИНВЕСТИЦИИ
Поперек трубы
Складный сезон
Сменить вагон на переправе
Международный бизнес
Яхонты Yahoo!
IT
Экономика и финансы
Свой человек на Востоке
ВНЕШНЕЭКОНОМИЧЕСКАЯ ИНТЕГРАЦИЯ
Нон-стоп для пенсионеров
СОЦИАЛЬНАЯ ПОЛИТИКА
Приходите завтра
БЮДЖЕТ
ВЕТЭК-банк
Пластик победил бумагу
Политика
«Одинокий рейнджер» против Сноудена
США
Наследники фараонов с ружьями
ЕГИПЕТ
Культура
Рок-колокола Новоселицы
ФЕСТИВАЛИ
Школа, техника, душа
КИНЕМАТОГРАФ
Эксперт-Авто
Летние премьеры’2013
НОВИНКИ
Генераторы адреналина
ТЕТ-А-ТЕСТ
Куда пойдет прокат?
ПРОКАТ
Заповеди автомобильного паломника
БЕЗОПАСНОСТЬ
Галерея
Выставка «ИСКУССТВО. ДИЗАЙН. ФОТОГРАФИЯ»
СОВРЕМЕННОЕ ИСКУССТВО





©2004-2013 Эксперт.UA    Реклама на сайте

Материалы помеченные значком имеют ограниченный доступ
Использование материалов Эксперт.UA разрешается при условии ссылки
(для интернет-изданий - гиперссылки) на Expert.UA

Разработка webo.com.ua