This version of the page http://avk.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-23. The original page over time could change.
Асоціація велосипедистів Києва
  • Про нас
  • Учасникам Асоціації
  • Стати учасником
  • Велошколи
  • Пожертвувати
  • Контакти
Новини на е-mail
Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design

Семінар з розробки веломережі у Дарницькому районі

Новини - Місто Київ

На 24-26 липня 2013 року заплановано проведення семінару з розробки велосипедної концепції у Дарницькому районі Києва.

Організатори семінару:

  • Німецьке товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)
  • Київська міська державна адміністрація
  • Асоціація велосипедистів Києва

Мета семінару: Розробити перший чорновий варіант концепції комфортної та безпечної мережі велосипедного транспорту в Дарницькому районі м. Києва (проект СТАРТ). Популяризувати підходити сталого міського планування мобільності та сталі види пересування за допомогою практичної розробки велосипедної концепції відповідно до європейських стандартів (ЕРА 2010).

Попередня програма семінару

Більше про ідею веломережі у Дарницькому районі

Результати цієї першої стадії розробки планів розвитку велоінфраструктури будуть опубліковані для ознайомлення, коментарів та пропозицій.

 

ДТП з велосипедистами: дані за п’ять місяців 2013 року

Новини - Місто Київ

Асоціація проаналізувала статистику ДТП з велосипедистами у Києві та Київські області за перші п’ять місяців цього року. Матеріал підготовлено на основі листа від Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем (ЦБДР та АС), якого отримали у відповідь на наш запит щодо надання інформації про кількість зареєстрованих ДТП з велосипедистами. Також ми використали інформацію, яку збираємо спільно зі службою «Мотохелп» та з відкритих джерел.

Згідно з базою даних автоматизованої інформаційно-пошукової системи «ДТП» повідомляємо, що за перші п’ять місяців 2013 року зареєстровано 37 ДТП у Києві та 41 ДТП у Київській області, з них 18 травматичних ДТП у столиці та 24 в області. Також в області зареєстровано 4 смертельні випадки наїзду на велосипедиста. Для порівняння, за аналогічний період 2012 року у Києві зареєстровано 42 ДТП з велосипедистами і стільки ж у Київській області, із них в області 9 смертельних випадків.

Діаграма: кількість ДТП по місяцях.

Найчастіше у столиці ДПТ стаються через порушення правил маневрування, рідше через недодержання дистанції та керування у нетверезому стані. В області причин наїзду на велосипедистів більше, але основна причина та сама: порушення правил маневрування. На другому місці серед причин наїзду стоїть перевищення безпечної швидкості. Серед інших причин, порушення правил переїзду перехресть, виїзд на смугу зустрічного руху та порушення правил обгону.

Найбільш небезпечними районами для велосипедистів у столиці можна визнати Шевченківський, Оболонський та Деснянський. А найбільш безпечними – Святошинський та Дніпровський. В області найбільш небезпечний напрямок – Білоцерківський.

Також потрібно зазначити, що за нашими даним трапилось ще 5 ДТП з велосипедистами, про які немає згадки в офіційних даних МВС України. Основна причина тому - відмова в оформленні або учасниками ДТП, або службовцями ДАІ. Звісно, таких ДТП та наїздів на велосипедистів значно більше, але вони не оформлюються з різним причин. Прохання повідомляти про такі випадки Асоціації для більш ефективного відстоювання прав велосипедистів на дорогах.

Будьте уважними на дорогах й хай вам щастить!

 

Асоціація запропонувала рішення для проблемних ділянок велодоріжки на пр. Перемоги

Новини - Місто Київ

У четвер, 11 липня, Асоціація подала пропозиції щодо організації руху велосипедистів на двох ділянках проспекту Перемоги, реконструкція якого всключає будівництво велосипедної доріжки. За проектом двостороння велосипедна доріжка планується з північної сторони проспекту на ділянці між Чорновола та м. Нивки, а далі доріжка "переходить" на південну сторону і веде до виїзду за місто.

Ілюстрація пропозиції організації руху велосипедистів перед виходом з м. Шулявська

Зараз у проекті відсутні рішення для проїзду велосипедистів біля метро Шулявська та Берестейська. На зустрічі з головним інженером проекту від замовника (КК "Київавтодор") Асоціація запропонувала своє бачення безпечної організації проїзду велосипедистів. Щодо варіанту проїзду біля метро Шулявська, в цілому, відповідь інженера Київавтодору Богдана Мусурівського була позитивною і було обіцяно уважно розглянути наші пропозиції на цій ділянці. Стосовно пропозицій поблизу м. Берестейська, де Асоціація пропонує організувати проїзд велосипедистів через верхню частину, перетинаючи вул. Лагерну та Дегтярівську, інженер зазначив, що ця ділянка не входить до меж проектування і для включення її у територію реконструкції та, відповідно, можливості організації руху велосипедистів, необхідно зустрічатись з директором КК "Київавтодор". Асоціація планує це зробити найближчим часом.

Окрім цього, інженер зазначив, що усі бордюри на велодоріжці будуть занижені до 0-2,5 см, тобто максимальна висота бюрдюра може становити 2,5 см. На перетинах з бічними вулицями на дорозі буде нанесено символи велосипеда, які попереджають автомобілістів про рух велосипедистів.

Асоціація і надалі інформуватиме про перебіг реконструкції пр. Перемоги.

Більше про весь проект реконструкції у попередній статті АВК

 

АВК зустрілась з розробниками вело-пішо-туристичної концепції Подолу

Діяльність Асоціації велосипедистів Києва - Діяльність Асоціації

В рамках міського проекту "Київ самобутній", який має на меті "збереження, відновлення і створення єдиного публічного простору Подолу і Дніпровських схилів" (цитата з сайту проекту), Асоціацію було запрошено на зустріч з розробниками пішохідно-туристично-велосипедної складової по Подолу, представниками та представницями ТОВ "Проектгенплан".

Велосипедна складова містила в собі велосипедні маршрути, які мають бути цікавими та зручними як для киян, так і стати частиною туристичної інфраструктури Подолу.

Так виглядав попередній план маршрутів для велосипедистів (Джерело: Презентація Андрія Кудєліна на конференції "Безпека пішоходів та велосипедистів")

На зустрічі Асоціація озвучила наступні пропозиції:

 

Велосипедисти вимагають відмінити безкарне перевищення швидкості до 80 км/год

Новини - Діяльність АВК

9 липня 2013, Київ. - Велосипедисти передали Президенту та Прем’єр-міністру вимоги щодо справжнього покращення безпеки руху на дорогах України, а не декларативних заходів, які зараз спостерігаються у законодавстві. Їхні вимоги: зменшити ліміт швидкості у місті до європейського стандарту 30/50 км/год та встановити штрафи за перевищення швидкості понад 10%, а при кожній новій реконструкції створювати насправді безпечні умови для проїзду велосипедистів та проходу пішоходів.

„На українських дорогах щодня гине 1 велосипедист і 5 пішоходів, а травми отримують 4 велосипедисти та 27 пішоходів. І найчастішою причиною ДТП з постраждалими є перевищення швидкості водіями автомобілів. У статистиці ДАІ за 2012 рік бачимо: від перевищення швидкості загинули 1 742 особи, травмовано 10 063. Це – левова частка усіх смертельних та травматичних ДТП”, - заявив організатор передачі петиції за безпеку руху, активіст Асоціації велосипедистів Києва Антон Вакуленко.

 

 

Анонс: 9 липня завозимо вело-петицію Президенту

Новини - Діяльність АВК

9 липня о 9:00 активісти Асоціації велосипедистів Києва планують завезти до Адміністрації Президента та приймальні Кабінету міністрів України петицію за справжню, а не декларативну безпеку дорожнього руху, що її підписали 2000 велосипедистів у 10 містах України на Велодень (25 травня) – можливо, там є і ваш підпис!

 

Москва: За перший місяць велопрокату придбали 21,5 тисяч абонементів

Новини - Світ

За перший місяць роботи міського велопрокату у Москві було куплено понад 21,5 тисяч абонементів. Про таке повідомлення Максима Ликсутова, виконавця обов'язків заступника мера Москви, повідомляє Итар-Тасс.

Цікавим є, що середній час однієї поїздки на велосипеді складає близько 40 хвилин. За статистикою, "години пік" використання велопрокату припадають на вечірній час: між 17 та 22.

 

3.07 - робоча вело-зустріч по забороні в'їздів у парки Києва

Новини - Діяльність АВК

У середу, 3 липня, проводимо робочу вело-зустріч щодо заборони в'їзду у деякі парки Києва (Феофанія, Пирогів).

У планах: визначити, що саме ми хочемо змінити і яким чином, яка ситуація в інших країнах з подібними заборонами, якими аргументами оперувати при спілкуванні, хто відповідальний.

Зустріч в офісі Асоціації велосипедистів Києва (вул. Іллінська, 12, оф. 313), без запізнень рівно о 18:30.

Запрошені усі зацікавлені.

 

Поштова площа: Організуймо рух велосипедистів по дорозі

Новини - Діяльність АВК

Оскільки організувати нормальний рух велосипедистів через Поштову площу проектувальники відмовляються (або "не можуть"), активісти велоруху вирішили розробити та запропонувати прийнятні варіанти проїзду велосипедистів через проїжджу частину Поштової площі. Про це домовилися активісти коаліції "За доступний громадський простір" (велосипедисти, пішоходи, люди з інвалідністю та всі зацікавлені) під час обговорення 21 червня.

 

Велорух необхідно враховувати при проектуванні нових доріг та розв'язок

Новини - Діяльність АВК

При проектуванні нових вулиць та доріг необхідно обов'язково враховувати рух велосипедистів. Інакше це призводить до значних погіршень безпеки дорожнього руху, адже велосипедистів стає все більше, і їх уже не можна зневажати. Про це заявила координаторка Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко під час конференції "Безпека пішоходів та велосипедистів" 21 червня у Києві.

Врахування велосипедистів при проектуванні та будівництві - не надто і складне. Організувати рух велосипедистів можна за допомогою конструктивно відділених велодоріжок (як поки що виконується уся велоінфраструктура Києва), або велосмуг, або інших видів велоінфраструктури - і це не так складно, як здається на перший погляд.

Водночас, врахування велоруху при проектуванні нових транспортних об'єктів несе значні подальші переваги:

 
Більше
Наші друзі

Велосипедні маршрути, описи, GPS-треки


Нас підтримують: