This version of the page http://irrp.org.ua/fond.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-21. The original page over time could change.
Фонд стратегічних судових справ » Інститут розвитку регіональної преси

Фонд стратегічних судових справ

30.05.2013 13:54

Фонд стратегічних судових справ у сфері свободи слова та діяльності ЗМІ, який утворено на базі Центру правового захисту та освіти журналістів та ЗМІ «Інституту розвитку регіональної преси» (ІРРП), з вересня 2012 року допомагає журналістам у захисті їхніх прав. Фонд сформовано за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», британського фонду Media Legal Defence Initiative (MLDI) та Українського медіа-проекту Інтерньюз Нетворк. Таким чином він є провідним центром з надання безкоштовної юридичної допомоги журналістам в Україні та діє через мережу регіональних медіа-юристів.

ІРРП запрошує звертатися до Фонду за правовою допомогою у судових справах ЗМІ та журналістів, права яких були порушені. Для отримання правової допомоги у судових справах необхідно заповнити анкету та заяву-звернення forma-zayavi-na-pravozahisnu-radu-4.doc [24.5 Kb] (завантажень: 4) з коротким викладом ситуації на адресу law.irrp.org.ua@gmail.com і у темі листа вказати «Судова справа».

До заяви необхідно додати:

-  для оскарження відмови у наданні інформації: а) інформаційний запит, з відміткою приймальні та вхідним номером або квитанцією про відправку запиту рекомендованим листом; б) відповідь на інформаційний запит (за наявності);

-  для захисту від вимог про спростування інформації/втручання у приватне життя/поширення персональних даних: а) публікацію/програму, щодо якої заявлено вимоги; б) вимогу про спростування; в) претензії іншого характеру (якщо є);

- для захисту журналіста у справі про захист честі/гідності/ділової репутації/відшкодування моральної шкоди: а) публікацію/програму, яка стала предметом позову; б) позовну заяву та додані до неї документи; в) ухвалу про відкриття провадження у справі.

Всі документи подаються в електронному вигляді.

Рішення про  підтримку справи приймається на засіданні Правозахисної Ради (з Критеріями підтримки можна ознайомитися тут kriteryi-pdtrimki-sprav.doc [31 Kb] (завантажень: 7)), які проводяться регулярно.

Консультації за зверненнями журналістів надаються незалежно від того, чи схвалене позитивне рішення про фінансування правової підтримки.

Роздрукувати | Переглядів: 302
Підписатись на RSS | Підписатись на e-mail
 
 
Газети
Журнали
Персони
  Partnerschaft - Партнерство


Область: Київська область
Місто: Київ

Усі
Додати
  БиАф ("Бізнес-Афіша")


Область: Полтавська область
Місто: Полтава

Усі
Додати

На даный момент функция не доступна.

 
Відгуки про заходи ІРРП

Андрій Бейник
Раніше вже був на подібних заходах, звертався до тренерів за юридичною допомогою. Завдяки Олександру навіть виграв суд проти свого колишнього редактор...
10.07.2013 11:55

Євгеній Коваленко
Тренінг дуже сподобався, багато цікавої інформації. Сподобалось викладення матеріалу - цікаво та доступно,Практичні заняття дуже допомагають у роботі ...
09.07.2013 17:02

 
  • Журнали
  • Газети
Авторизація


  • Реєстрація

Підписка на новини

       
Фотоальбоми
 

Наші
Партнери