This version of the page http://www.uapp.org/legal_news.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-18. The original page over time could change.
Новини / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини

Ми відстежуємо  прийняття нового законодавства з моменту його розробки аби Ви могли вчасно помічати та прогнозувати зміни законодавчого середовища. 

Підпишіться на юридичну розсилку УАВПП та отримуйте електронною поштою оперативну інформацію про останні зміни в чинному законодавстві стосовно ринку друкованих та Інтернет ЗМІ та аналітику  з актуальних питань в сфері медіа-права і законодавства. Щоб підписатись  - надішліть листа з Вашими контактними даними на нашу адресу - lawyers@uapp.org

  • 3 червня 2013Огляд консультацій юридичного відділу УАВПП за травень 2013 року

    Протягом травня 2013 року на Гарячу лінію УАВПП надійшло 15 звернень, що  стосувались наступних питань:

    • Публікація матеріалів, поданих народним депутатом України.
    • Співвідношення понять партнерства та спонсорства.
    • Чи зобов’язані видавці на адвокатський запит надавати інформацію про особу?
    • Якщо видання змінює періодичність виходу, чи потрібно здійснювати його перереєстрацію?
    • Надання інформації на запит від органів досудового слідства.
    • Реклама нотаріусів.

    Докладнiше
  • 3 червня 2013Огляд законопроектів внесених до ВРУ протягом травня 2013 року.

    За період квітень-травень 2013 року до Верховної ради України надійшло 10 законопроектів, що стосуються діяльності засобів масової інформації.

    Серед поданих законопроектів:

    • Ті,стосуються рекламної сфери – 4;
    • Ті, що загрожують свободі слова – 3;
    • Ті, що стосуються прав журналістів та сприяють свободі слова – 2;
    • Законопроекти про роздержавлення друкованих ЗМІ – 1.

     

     

    Докладнiше
  • 13 травня 2013Міністерство інфраструктури України врахує пропозиції ринку преси щодо розвитку сфери доставки друкованих видань

    Доставка преси читачам має здійснюватись за прогнозованою ціною та у спосіб, що відповідає потребам, в першу чергу, самих читачів. Про це наголосила Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси в рамках відкритого обговорення проекту Закону України ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового зв'язку").


    Докладнiше
  • 30 квітня 2013Депутати планують ввести кримінальну відповідальність за спостереження за особою.

    До Верховної Ради подано законопроект, що встановлює кримінальну відповідальність за незаконне спостереження за особою. За задумом авторів, він має захистити громадян від незаконного втручання в особисте життя, однак на практиці може стати перешкодою для здійснення журналістської діяльності.


    Докладнiше
  • 24 квітня 2013АМКУ підтримав пропозиції галузі про недопущення монополізації доставки преси за передплатою.

    Недопущення монополізації доставки преси обговорювалось 23.04.2013 в Антимонопольному комітеті України під час дискусії за круглим столом під керівництвом голови комітету Цушка В.П. Дискусія була присвячена розробленому Міністерством інфраструктури України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового зв'язку» (http://www.mtu.gov.ua/uk/alias_50/30600.html). Зазначений законопроект був виставлений на публічне обговорення наприкінці минулого року та викликав рішучий протест УАВПП та інших професійних асоціацій та гравців ринку, оскільки передбачав монополізацію ринку доставки преси за передплатою національним оператором поштового зв’язку УДППЗ Укрпошта.


    Докладнiше
  • 17 квітня 2013УАВПП закликає читачів звертатися до асоціації із скаргами та пропозиціями про покращення контенту у ЗМІ.

    Судове оскарження публікацій у пресі та мережі Інтернет, передбачає величезні витрати сил та часу. Значно швидше та ефективніше вирішити подібний конфлікти може позасудове оскарження. Аби допомогти вирішувати спори щодо інформації пошиеної друкованих та Інтернет ЗМІ в УАВПП створено спеціальний онлайн сервіс «Подати скаргу на ЗМІ».


    Докладнiше
  • 17 квітня 2013Народні депутати забезпечать захист журналістів на законодавчому рівні

    Народний депутат М.Д. Катеринчук пропонує прийняти єдиний закон, який регулюватиме відносини, що встановить основи правового захист діяльності журналістів. Потребу в прийнятті єдиного акту його автор пояснює застарілістю чинного законодавства та його невідповідністю сучасним реаліям.

     


    Докладнiше
  • 12 квітня 2013Державним службовцям заборонять використовувати соціальну рекламу для самопіару

    Верховна Рада України має намір вирішити проблему зловживання посадовим становищем службовців, що використовують соціальну рекламу у власних цілях.  Так, народний депутат О.Б. Мочковий запропонував внести зміни до Закону України "Про рекламу" щодо заборони використання у соціальній рекламі зображення посадових осіб що є державними службовцями або службовцями місцевих органів самоврядування.

     


    Докладнiше
  • 12 квітня 2013Верховна Рада в черговий раз намагається криміналізувати інформацію про нацизм

    Встановити  кримінальну відповідальність за публічне заперечення чи виправдання злочинів нацизму та сталінізму пропонують народні депутати В.А. Кириленко та А.М. Міщенко. Як стверджують автори законопроекту, криміналізація діяння сприятиме утвердженню в суспільстві нетерпимості до будь-яких проявів насильства, недопущенню приниження загальнолюдських цінностей, руйнування соціальних основ, захисту репутації та прав осіб, постраждалих від злочинів нацизму та сталінізму, а також підвищенню авторитету України на міжнародній арені.


    Докладнiше
  • 11 квітня 2013Уряд спробує контролювати монополізацію преси.

    Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект, що зобов’язує відкрити інформацію про осіб, що мають вплив на засновників друкованих засобів масової інформації. Метою законопроекту є забезпечення прозорості відносин в медіа сфері.

     


    Докладнiше
  • 8 квітня 2013Уряд має відновити міжвідомчу комісію з питань доставки періодичної преси

    08.04.2013р. у Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації під головуванням Голови Комітету Томенка М.В. відбулась нарада щодо розгляду ситуації яка склалася з доставкою передплатних друкованих періодичних видань в Україні. Участь у нараді взяли Генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Погорелов Олексій Валерійович, Голова Національної спілки журналістів України Наливайко О.І., перший заступник Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Мураховський А.Л., генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Плотнікова О.М., та головний редактор газети «Голос України» Горлов А.Ф.


    Докладнiше
  • 8 квітня 2013Кабінет Міністрів України хоче заборонити рекламу фінансових пірамід


    До Верховної Ради України було внесено законопроект  2700 від 03.04.2013, що має на меті заборонити діяльність фінансових пірамід в Україні. Для цього пропонується встановити кримінальну відповідальність за створення умов для фінансової піраміди та пропонування участі у ній, а також заборонити розповсюдження реклами пірамід.


    Докладнiше