This version of the page http://www.khai.edu/ru/site/dnevnoe-obuchenie.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-17. The original page over time could change.
Дневное обучение - Национальный аэрокосмический университет им. Н. Е. Жуковского
Национальный
аэрокосмический
университет
им. Н. Е. Жуковского

Дневное обучение


Обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у 2013 році (бакалаври) (pdf)
Обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою у 2013 році (спеціалісти та магістри) (pdf)
Напрями підготовки і спеціальності
Перелік конкурсних предметів та вартість навчання
Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання
Порядок прийому заяв і документів для вступу до ХАІ
Контакти приймальної комісії та відбіркових комісій факультетів
Часті питання та відповіді

 

Авіація - одна з провідних галузей науки і техніки в усьому світі. В Україні аерокосмічна галузь - одна з небагатьох, яка виробляє конкурентоспроможні об'єкти техніки. Тому нашій країні потрібні висококваліфіковані спеціалісти для цих галузей.

Тільки за останні роки ХАІ уклав понад десять угод на підготовку кадрів із лідерами аерокосмічної промисловості України: АНТК ім. О.К. Антонова, АТ "Мотор Січ", Харківським державним виробничим авіаційним підприємством, Науково-виробничою корпорацією "ФЕД", Дніпропетровським виробничим об'єднанням "Пiвденмашзавод", НДІАПС (м. Феодосія) та багатьма іншими.

На відміну від випускників більшості технічних вузів України наші випускники не мають проблем з престижним працевлаштуванням.
Саме тому щорічно, починаючи з першого вересня, до приймальної комісiї ХАІ звертаються старшокласники середніх шкіл України та зарубіжжя, що бажають розпочати підготовку до вступу до одного з найпрестижніших навчальних закладів нашої країни.
Незалежно від того, навчалися Ви в одному із підрозділів довузівської підготовки ХАІ чи готувалися до вступу самостійно, двері приймальної комісії гостинно відчиняються для Вас о 9-й годині 1 липня 2013 року.
Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання
Прийом заяв і документів, вступні екзамени, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти проводиться в такі строки:
 
Етапи вступної компанії Денна форма навчання Заочна форма навчання
вступники на основі освіти
повної загальної середньої повної загальної середньої
Початок прийому заяв та документів 1 липня 2013 року 5 серпня 2013 року
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають складати вступні випробування, що проводить ХАІ 20 липня 2013 року 28 серпня 2013 року
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних випробувань у ХАІ 31 липня 2013 року 3 вересня 2013 року
Строки проведення ХАІ вступних екзаменів 21 – 31 липня 2013 року з 29 серпня по 3 вересня 2013 року включно
Термін оприлюднення рейтингового списку вступників перший - не пізніше 12 години 1 серпня 2013 року; другий - не пізніше 12 години 5 серпня 2013 року; третій - не пізніше 12 години 8 серпня 2013 року не пізніше
4 вересня 2013 року
Терміни зарахування вступників
за державним замовленням - не пізніше 11 серпня;
за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки - не пізніше 25 серпня
за державним замовленням - не пізніше 9 вересня;
за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму підготовки - не пізніше 15 вересня
  1. Прийом заяв і документів, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста проводиться в такі строки: прийом заяв і документів з 1 липня до 31 липня, конкурсний відбір та зарахування — за державним замовленням не пізніше 11 серпня, за кошти фізичних та юридичних осіб — після зарахування на місця державного замовлення, але не пізніше 25 серпня.
  2. Прийом заяв і документів, вступні випробування, що проводить ХАІ, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі базової або повної вищої освіти проводиться в такі строки: прийом заяв і документів з 25 червня до 5 липня, прийом фахових вступних випробувань — з 6 липня до 10 липня, конкурсний відбір та зарахування — за державним замовленням не пізніше 12 липня, за кошти фізичних та юридичних осіб — після зарахування на місця державного замовлення, але не пізніше 25 серпня.
Порядок прийому заяв і документів для вступу до ХАІ
  1. Вступники подають заяву про участь у конкурсному відборі до ХАІ в паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії ХАІ. Заява обробляється відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».
    В заяві вступники вказують напрям підготовки (у разі вступу на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра) або спеціальність (у разі вступу на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, магістра) та форму навчання.
  2. При поданні заяви в паперовій формі вступник пред’являє особисто:
    • ддокумент державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;
    • сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти);
    • медичну довідку за формою 086-о;
    • документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон), військовий квиток або приписне свідоцтво, свідоцтво про народження - для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який засвідчує особу і громадянство.
    • На вимогу вступника приймальна (відбіркова) комісія засвідчує копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання.
  3. До заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає:
    • документ державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього, за особистим вибором оригінали або копії;
    • сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти), за особистим вибором оригінали або копії;
    • копію документа, що посвідчує особу та громадянство;
    • медичну довідку за формою 086-о;
    • шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см.
  4. Інші документи або їх копії подаються вступником, якщо це викликано особливими умовами зарахування за відповідними напрямами підготовки (спеціальностями), установленими законодавством, у строки, визначені для прийому документів, не пізніше строку для прийняття приймальною комісією першого рішення про рекомендування вступників до зарахування.
  5. Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2013 році, або сертифікати чи їх дублікати за 2008, або 2009, або 2010, або 2011, або 2012 рік.
  6. Усі копії документів засвідчуються за оригіналами приймальною (відбірковою) комісією ХАІ, або в установленому законодавством порядку. Копії документів без пред’явлення оригіналів не розглядаються.
  7. Особи з обмеженими фізичними можливостями (інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди) подають документи, що засвідчують їхнє право на складання вступних екзаменів у ХАІ.
  8. Особи, які в 2013 році не брали участь у зовнішньому незалежному оцінюванні подають документи, що засвідчують їх право на складання тільки вступних екзаменів у ХАІ:
    • громадяни України, звільнені зі строкової військової служби в рік вступу до ХАІ;
    • військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, при вступі на заочну форму навчання;
    • особи, що мають захворювання, вказані в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленому Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не може забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень.
  9. Особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ХАІ за їх вибором.
  10. Громадяни України, які у 2013 році здобули повну загальну середню освіту за кордоном, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ХАІ за їх вибором.
  11. Заяви в електронній формі подають вступники, які мають атестат про повну загальну середню освіту, сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів, які встановлені правилами прийому до ХАІ, та вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.
  12. Заява в електронній формі подається шляхом заповнення вступником електронної форми в режимі он-лайн відповідно до Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі у конкурсному виборі до вищих навчальних закладів, наведеному у додатку 10.
  13. Вступник може подати заяву в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями підготовки (спеціальності) у кожному з них. Факт кожної подачі заяви в паперовій формі (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) заноситься уповноваженою особою приймальної комісії до Єдиної державної електронної бази з питань освіти безпосередньо під час прийняття заяви. Факт подачі заяви в електронній формі фіксується у Єдиній державній електронній базі з питань освіти автоматично.
  14. Вступники, які подають сертифікат з кількістю балів з визначених предметів нижче встановленої Умовами прийому до вищих навчальних закладів в 2013 році та правилами прийому до ХАІ мінімальної кількості балів, на навчання не зараховуються (крім випадків, передбачених абзацом другим пункту 6.1 розділу 6 цих правил).
  15. Приймальна комісія здійснює перевірку достовірності даних, поданих вступником для участі у конкурсному відборі, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.
  16. Приймальна комісія розглядає заяви та документи вступників та приймає рішення про допуск до участі в конкурсному відборі для вступу на навчання до ХАІ.
  17. Факт ознайомлення вступника з правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідного напряму підготовки (спеціальності), а також надання ним згоди на оприлюднення результатів зовнішнього незалежного оцінювання (вступних екзаменів), наявності підстав для вступу поза конкурсом та на обробку його персональний даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти фіксується в заяві вступника і підтверджується його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі.
  18. При прийнятті на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра на основі базової або повної вищої освіти осіб, які подають документ про здобутий за кордоном освітньо-кваліфікаційний рівень, обов’язковою є процедура нострифікації документа про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень, що проводиться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в установленому порядку. Нострифікація цих документів здійснюється протягом першого року навчання.
Будь ласка, уважно ознайомтесь з Правилами прийому до Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут".
Перелік сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти, які будуть зараховуватися при конкурсному відборі вступників на підготовку за напрямами до Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут".
Перелік конкурсних предметів та вартість навчання
 
Назва предметів Напрями  підготовки Факультет Вартість за 1 курс, грн.

 1. Математика.

 2. Українська мова та література

 3. Фізика або іноземна мова.
1. Авіа- і ракетобудування 1; 4 5640
2. Обслуговування повітряних суден 1 5640
3. Автомобільний транспорт 1 5640
4. Комп’ютерні науки 1, 3 8300
5. Авіоніка 3 5640
6. Аеронавігація 3 5640
7. Прикладна математика 3 5640
8. Інформатика 3 5640
9. Системна інженерія 3 5640
10. Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології 3 6790
11. Системний аналіз 4 5640
12. Телекомунікації 5 7940
13. Комп’ютерна інженерія 5 7940
14. Програмна інженерія 6 7940
15. Безпека інформаційних та комунікаційних систем 5 7940

1. Математика

2. Українська мова та література.

3. Фізика або хімія

16. Двигуни та енергетичні установки літальних апаратів 2, 4 5640
17. Прикладна механіка 1, 2 5640
18. Теплоенергетика 2 5640
19. Енергомашинобудування 2 5640
20. Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології 3 6790
21. Метрологія, стандартизація та сертифікація 3 6790
22. Інженерна механіка 4 5640
23. Машинобудування 4 5640
24. Електротехніка та електротехнології 4 5640

1. Математика.

2. Українська мова та література.

3. Фізика або іноземна мова

25. Радіотехніка 5 5640
26. Радіоелектронні апарати 5 5640

1. Математика.

2. Українська мова та література.

3. Географія або історія України
27. Економіка підприємства 6 6790
28. Маркетинг 6 6790
29. Фінанси і кредит 6 6790
30. Облік і аудит 6 6790

1. Математика.

2. Українська мова та література.

3. Географія або іноземна мова

31. Міжнародна економіка 6 7940
32. Менеджмент 6 6790

1. Математика.

2. Українська мова та література.

3. Географія або хімія

33. Товарознавство і торговельне підприємництво 1 6790
34. Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування 1 6790

1. Математика.

2. Українська мова та література.

3. Географія або історія України

35. Геодезія, картографія та землеустрій 5 6790

1. Українська мова та література.
2. Історія України.

3. Математика або світова література

36. Документознавство та інформаційна діяльність 7 7940

1. Англійська мова.

2. Українська мова та література.

3. Історія України або світова література

37. Філологія 7 7940

1. Біологія.

2. Українська мова та література.

3. Історія України або іноземна мова

38. Психологія 7 7940
 
Примітка. Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або зарахування на навчання поза конкурсом, за співбесідою – 124 (з непрофільних предметів) та 140 (з профільного предмету). Квота пільгових категорій кожного напряму – 25 відсотків. Предмет №1 - профільний, №3 - на вибір.
 Наші телефони:
  • центральна приймальна комісія - (57) 788-43-13, (57) 315-98-61, ауд. 129 головного корпусу 
  • відбіркова комісія літакобудівного факультету (№1) - (57) 788-48-10, ауд. 209 літакобудівного корпусу 
  • відбіркова комісія факультету авіаційних двигунів (№2) - (57) 788-48-20, ауд. 224 моторного корпусу
  • відбіркова комісія факультету систем керування ЛА (№3) - (57) 788-48-30, ауд. 104А радіокорпусу
  • відбіркова комісія факультету ракетно-космічної техніки (№4) - (57) 788-48-40, ауд. 301 навчально-лабораторного корпусу 
  • відбіркова комісія факультету радіотехнічних систем ЛА (№5) - (57) 788-48-50, ауд. 123 радіокорпусу 
  • відбіркова комісія факультету економіки і менеджменту (№6) - (57) 788-48-60, ауд. 315 імпульсного корпусу 
  • відбіркова комісія гуманітарного факультету (№7) - (57) 788-48-70, ауд. 224 головного корпусу 
  • відбіркова комісія заочного факультету (№9) - (57) 788-48-90, ауд. 125 головного корпусу 
  E-mail (центральної приймальної комісії): pk@khai.edu

 

1. Чи готують в ХАІ стюардес?

1. В нашому університету стюардес не готують, але після закінчення ХАІ випускники можуть працювати навіть стюардесами.

2. Чи можу я після закінчення ХАІ працювати в "Украерорусі"

2. Звістно зможет. Все залежить від Вашої наполегливості в навчанні.

3. Як дістатись до ХАІ?

 

Наверх