This version of the page http://www.pohlyad.com/blogs/n/9 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-14. The original page over time could change.
Не копай яму ближньому 
Новий Погляд, інтернет-видання
19 іноземців, що приїхали на військові навчання на Львівщину, потрапили до лікарні•  Яценюк закликає не використовувати у політичних інтересах 1025-ліття Хрещення Русі-України•  Історія повинна примиряти, а не розділяти народи, - Коморовський •  На Волині в президента Польщі кинули яйцем•  На білорусько-українському кордоні затор із 250 автомобілів•  Регіонал нарахував уже 25 тушок, що уже "сидять на валізах"•  Для друзів Вілкула запросили дівчат з Playboy•  У Чорному морі катер наїхав на двох чоловіків, які купалися •  Упродовж доби в Україні потонули 9 людей•  У Харкові іномарка влетіла в зупинку: смерть на місці і двоє у лікарні•  
04.06.2013   16:54
Роман ОНИШКЕВИЧ

Керівник Центру експертних досліджень «Тема»

Не копай яму ближньому

 Футбольні уболівальники вже звикли, що львівські «Карпати» у Прем’єр-лізі інформаційні приводи створюють не так своєю яскравою грою, як скандалами. Чого варта хоча б заява керівництва клубу про можливий перехід у польську лігу…

Тепер маємо свіжу атракцію. Очевидно, як прояв особливої нелюбові Петра Петровича Димінського до Мирона Богдановича Маркевича слід розцінювати передачу у вищі футбольні інстанції сумнозвісної касети, на якій екс-футболіст «Карпат» Лащенков начебто зізнається у здачі гри «Металісту». Тобто команді, яку тренував і тренує Б. Маркевич.

Сам Лащенков здачу заперечує. Але суть не в тому. Коли львів’яни (навіть ті, хто не поділяє захвату від тренерського таланту Мирона Богдановича), здебільшого втішилися тим, що національну збірну очолив їхній краянин, Петро Петрович вирішив підлити у бочку з медом свою ложку дьогтю. На згадку одразу ж приходить неприхована радість «карпатівців», які геть не по-джентльменськи відправили у першу лігу своїх же хлопців із ФК «Львова», залишивши у «вишці» ганьбу з паршивою назвою «Іллічівець». Бий своїх, аби чужі боялися!

Ні, намагання «Карпат» відстоювати чесну гру заслуговує лише схвалення. Але всьому свій час і своє місце. Не беруся стверджувати, що вікопомний матч із «Металістом» (поразка «Карпат» із рахунком 0:4) був «чистим». Дива, які кояться у нашому футболі, вже нікого, вибачайте за каламбур, не дивують. Проте грали команди чорт зна коли. Зізнання Лащенкова, якщо воно справді було, бо молдавський футболіст, який уже давно не в «Карпатах», усе спростовує, - теж поросло мохом. Чому чесні «Карпати» не били на сполох тоді, коли це було доречно? Навмисне очікували слушного часу, аби насолити? Якщо ні, то як можна пояснити такий неквап?

Правдолюбів із нашого міста остудив Григорій Суркіс. Керманич українського футболу, якого у святості теж мало хто підозрює, виявився традиційно мудрим. Сказав, як відрізав: «Якщо факт "здачі" матчу львівськими "Карпатами" харківському "Металісту" буде доведено, львівський клуб гратиме в іншій лізі. "Якщо вони думають, що дадуть нам касету, і будуть нас шантажувати, що я буду покривати "Металіст"? Я не адвокат "Металіста". Ситуацію розслідують з усіх боків. Якщо буде доведено факт, що 11 гравців "Карпат" брали гроші за певний результат матчу, то я можу гарантувати, що ФК "Карпати" гратиме в іншій лізі". От і все. Щоправда, в такій ситуації в першу лігу треба відправляти і «Металіст». Бо якщо хтось продавав гру, значить, хтось її і купував. Я вже млію від очікування видовища – першолігове дербі «Карпат» із «Металістом».

 

Інші публікації цього автора
RedTram