This version of the page http://www.pohlyad.com/blogs/n/6 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-14. The original page over time could change.
Глухоніма країна 
Новий Погляд, інтернет-видання
Святошинський РВВС знову в оточенні: міліція в шоці і розпачі вмовляє людей не йти на штурм•  Міністр МВС закликає не вестися на провокації активістів•  На Одещині натовп хотів влаштувати самосуд над п’яним водієм, який збив пішоходів•  Міліція таки збирається покарати людей, що вчора штурмували райвідділ у Києві•  У Росії вантажівка розірвала автобус:18 загиблих•  На Закарпатті двоє дітей згоріли заживо•  Сьогодні активісти знову прийдуть під Святошинський райвідділ•  Міжнародна організація закликає Україну недопустити безкарності міліції, інакше буде самосуд•  По Льовову промчало ралі “Галіція”. По трасі проїхав навіть міський голова •  І сміх, і гріх: на Кубані кавказець згвалтував козака за борги •  
04.06.2013   16:32
Наталя ЧИЖ

журналіст, головний редактор Інтернет-видання "Новий погляд"

Глухоніма країна

 “Мої батьки з дитинства привчали мене поважати рідний край, в якому я все своє життя житиму, зароблятиму якісь копійки на хліб...” – написала в шкільному творі шестикласниця однієї з київських шкіл Катя. «Учителі в школі вчать нас жити, із правдою не розминаючись. А за якими законами живуть наші депутати? Хто їх вчив?", - запитує шестикласник Андрій. Дослідження обізнаності дітей у політичних процесах країни проводять практично щороку. Регулярно оголошують їхні результати та цитують наймудріших дітлахів. От тільки потім просто забувають про те, що наболіло маленьким громадянам. А діти розуміють, що їх ніхто не чує і вчаться жити в глухонімій країні, де людей не слухають і де людям не відповідають.

“В Україні є чорні ринки, на яких продають людей, крадені речі, кокаїн, травичку і зброю. В Україні поширені хвороби: СНІД і курячий грип”, - таке бачення своєї країни свого часу запропонував шестикласник Микола. Чотирнадцятирічний Андрій написав: "Дивлюся по телевізору, що робиться у Верховній Раді. Дії, вчинки розходяться з передвиборчими обіцянками. Ніхто з них не думає. Не дбає про Україну, її народ...» А ще одна школярка просто сумно запитала: "Якщо усе розуміємо ми, діти, то що ще має трапитись, щоб зрозуміли дорослі?!"

Діти все бачать і все чують. Вони обговорюють в школі вибори: так, як почули про них по телевізору чи від батьків. Вони бавляться у Верховну Раду. Вони легко оперують такими словами, як корупція, хабарі, електорат. Нещодавно мій трирічний похресник на запитання, чому він не хоче йти в садочок, обурено відповів: «Не піду на роботу, бо нам зарплату не дають». І хай як би це не було смішно, це насамперед страшно. Страшно, що наші діти ростуть із усвідомленням того, що жити доводиться за копійки і відповідальності за це ніхто не несе.

А хотілося б, щоб діти жили у країні дитинства, де немає політики, зарплат і корупції. Щоб дитина не питала у мами, чи то хабар, коли гості приносять до хати коробку цукерок. Держава повинна бути державою, яка забезпечує батькам нормальні умови для виховання своєї дитини. А діти повинні бути дітьми. Малювати сонячні малюнки і вірити в те, що існує казка, добра фея і що коли вони виростуть – у них все буде добре. Бо якщо уже навіть дітлахи перестають вірити і починають бавитися у корупцію – страшно навіть подумати, що буде завтра.

 

Інші публікації цього автора
RedTram