This version of the page http://www.pohlyad.com/blogs/n/12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-14. The original page over time could change.
Табу на "Свободу" 
Новий Погляд, інтернет-видання
Святошинський РВВС знову в оточенні: міліція в шоці і розпачі вмовляє людей не йти на штурм•  Міністр МВС закликає не вестися на провокації активістів•  На Одещині натовп хотів влаштувати самосуд над п’яним водієм, який збив пішоходів•  Міліція таки збирається покарати людей, що вчора штурмували райвідділ у Києві•  У Росії вантажівка розірвала автобус:18 загиблих•  На Закарпатті двоє дітей згоріли заживо•  Сьогодні активісти знову прийдуть під Святошинський райвідділ•  Міжнародна організація закликає Україну недопустити безкарності міліції, інакше буде самосуд•  По Льовову промчало ралі “Галіція”. По трасі проїхав навіть міський голова •  І сміх, і гріх: на Кубані кавказець згвалтував козака за борги •  
15.06.2013   15:47
Олег КАНІВЕЦЬ

Народний депутат України

Табу на "Свободу"

Якби Кафка жив у сучасній Україні, він ніколи б не став великим письменником. Весь абсурд пана Франца – ніщо порівняно з абсурдом української дійсності. От вичитав, що регіонали зібралися заборонити використання в назвах політичних об’єднань слова "Свобода". І не просто заборонити, а на законодавчому рівні. Виявляється, ініціатором внесення такого законопроекту є нардеп від провладної фракції Сергій Горохов.

Направду, з боку це виглядає так, начебто регіонали починають страждати "свободофобією". І чим далі, тим завзятіше змагаються, хто з них по ...відношенню до "Свободи" утне таку безглузду дурницю, яка б наробила найбільше смороду.

Черговий учасник цього абсурдного змагання вважає, що "Свобода" у сучасній Україні асоціюється з поняттями "агресивний націоналізм" та "українські фашисти".

Мені складно сказати про яку "сучасну Україну" говорить цей нардеп… Складається таке враження, що регіонали живуть в одному світі, а весь український народ – в іншому. І ці світи не перетинаються!

Інакше чого б вони боялися таких слів, як "свобода", "незалежність", "демократія", "відповідальність", "законність"…?

Ця ініціатива провладного табору красномовно може засвідчити хіба що ницість думки її ініціаторів. І не більше.

Гадаючи, що пізніше цей підхід вони можуть застосувати і до будь-якого іншого "не зручного" для себе слова чи поняття, вони не розуміють, що свободу не зупинити!

І тут мова не про формулювання того чи іншого слова - мова про відчуття, що живе в серцях мільйонів.

 

Інші публікації цього автора
RedTram