This version of the page http://www.pohlyad.com/blogs/n/10 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-14. The original page over time could change.
Талановита влада 
Новий Погляд, інтернет-видання
Кияни знесли паркан чергвої рейдерської забудови•  У Дніпрі все частіше виловлюють риб-мутантів •  По всій Україні оголошено штормове попередження•  «Ніч у Львові»: концерт органної музики у музеї історії релігії, ретроспективний показ в Опері і багато цікавого•  Бив міліціонер чи наштовхнулась на руки сама: постраждала Ірина Бондар розповідає подробиці•  До госпіталізованих працівників міліції у лікарню прийдуть ще й активісти •  Оприлюднили фото, постраждалих у “бою” під Святошинським райвідділом міліціонерів. До лікарні прийшов Захарченко •  Голова КМДА Попов вийшов на люди у трусах і підколінках, а потім скупався у шампанському •  Мирослав Скорик на своє 75-ліття приймав іспити у Львівській консерваторії•  На Запоріжжі перекинувся автобус з дітьми. З постраждалими працюють психологи•  
30.07.2010   16:56
Наталя ЧИЖ

журналіст, головний редактор Інтернет-видання "Новий погляд"

Талановита влада

 В Україні доволі великої популярності набуло шоу «Україна має талант». Незрозуміло тільки, чому участі у ньому не бере владна верхівка нашої держави. Вміння замилити очі мільйонам українців і в той же час тихенько дірявити бюджет та влазити у величезні борги – то таки ексклюзивний талант. Зрештою, один чи два мільйони гривень за перемогу, мабуть, не зашкодили би жодному із великодержавних чиновників. За них, наприклад, можна було б купити ще одну машину останньої моделі, або ж з’їздити у відпустку в Китай. Хоча…хіба мільйон – це гроші?

Прийшовши до влади, новоспечені рятівники народу голосно повідомили: «Тепер кожна копійка відкладатиметься, аби тільки великомученикам українцям зажилося краще». Першим сенсаційним рішенням стала заява Миколи Азарова про скорочення на 20% видатків на державне управління. Українці втішилися - нарешті хтось додумався зменшити фінансування роботи людей, результатів якої ніхто ніколи не бачив. А коли радість людей стихла і всі зажили звичним життям, Кабмін збільшив фінансування діяльності Верховної Ради та Президента. В результаті, замість скоротити на 20%, талановиті можновладці посприяли зростанню видатків на утримання чиновників на 25%. Хіба ж такі діяння не варті премії за найбезсовіснішу брехню?
Перемоги у конкурсі хитрості заслуговує і наш Президент. Спершу у передвиборчій програмі він щиро обіцяв Україні другу державну мову, себто російську. Після перемоги на виборах, це питання тихенько закрилося і українці, які не підтримували такої ідеї, засумнівалися у своїй неприязні до нового очільника держави. Так, прихильники другої державної мови чекали рішучих кроків з боку Віктора Федоровича, а противники – надіялися, що президент одумався. А поки одні і другі роздумували над діями українського керманича, державні можновладці «просунули» регіональні мови, а тепер ще й дозволили їх використання у судах. Щоправда, механізму дії останнього поки що пояснити не може ніхто, бо це не лише суперечитиме Конституції, у якій державна мова, на щастя, досі одна, а й створюватиме плутанину у і так заплутаній судовій системі.
Зрештою, усі ці рішення ніщо, порівняно із реальною ситуацією в країні. Поки нам наївним закидають, як наживку, скандальні заяви - депутати купляють дорогезні автомобілі та їздять у екзотичні відпустки, довкола ростуть ціни, уряд бере багатомільйонні кредити і не цурається брати їх ще і ще, а національне з України помаленьку зникає завдяки послідовній мовній і освітній політиці. Очевидно, Віктор Янукович та його команда здатні не тільки перед світовою спільнотою перевернути догори-дригом національний прапор, а й загнати за 5 років країну у таких глухезний кут, звідки ніхто і ніколи нас уже не почує. Що не кажіть, а так вміло псувати життя мільйонам людей – таки талант.

 

Інші публікації цього автора
RedTram