This version of the page http://pon.org.ua/socialny-zahyst (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-13. The original page over time could change.
Соціально-економічний захист » Профспілка працівників освіти і науки України
 
 
 

Спеціальні тарифи для викладачів, вчителів, студентів та учнів
 
«    Липень 2013    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Головна » Соціально-економічний захист

Відповідь ФПУ на звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
10 липня 2013
    Від Федерації профспілок України надійшла відповідь на звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від 20.06.2013 № 02-7/391 та № 02-7/387 стосовно зволікання урядовою стороною з прийняттям рішень щодо підвищення рівня посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з оплати праці працівників бюджетної сфери та фінансового забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам установ, закладів освіти.


Категорія: Офіційні документи та повідомлення, Соціально-економічний захист, Оплата праці Детальніше
 
Йдемо у відпустки. Запитуєте – відповідаємо
4 липня 2013
    Надаємо роз’яснення на запити з місць щодо відпусток працівників навчальних закладів та установ освіти.
    1. Якої тривалості надається щорічна відпустка інструктору з фізкультури дошкільного навчального закладу, який працює на 0,5 одиниці посади в групах дітей загального призначення та 0,5 одиниці посади в групах компенсуючого типу?

    Тривалість щорічних відпусток педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам».
Категорія: Соціально-економічний захист » Відпустки Детальніше
 
Щодо виплати компенсації за невикористану відпустку
3 липня 2013
    Відповідно до ст. 24 Закону України «Про відпустки» у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.
    Міністерство соціальної політики України у листі від 27.03.2013 р. №321/13/84-13 зазначає, що обчислення середньої заробітної плати для нарахування компенсацій за невикористану відпустку проводиться згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю виплати компенсації за невикористану відпустку.
Категорія: Новини, Соціально-економічний захист, Відпустки Детальніше
 
Право на освіту і права освітян: теорія і практика в Україні – результати дослідження
26 червня 2013
    Сьогодні в Україні відбувається реформування системи освіти. Розуміння права на освіту – це включення його до переліку прав і свобод громадянина як джерела влади в демократичному суспільстві. І дуже важливо аби у процесі реформування не звужувалися права освітян.
    Саме на питання правової обізнаності та готовності скористатися своїми правами чи захистити їх було націлене дослідження «Право на освіту і права освітян: теорія і практика в Україні».


Категорія: Новини, До відома регіонів Детальніше
 
Запитуєте. Відповідаємо.
20 червня 2013
    Якої тривалості має надаватися відпустка керівникам гуртків дошкільних навчальних закладів?
Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 р. № 346.
Категорія: Соціально-економічний захист, Консультація Детальніше
 
Зарахування до страхового стажу «декретної відпустки»
18 червня 2013
    З 1 липня періоди перебування жінок у відпустках по вагітності та пологах зараховуватимуться до страхового стажу для призначення їм пенсії. Відповідна норма передбачена Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії».

Категорія: Новини, Соціально-економічний захист, Пенсійне забезпечення Детальніше
 
Умови, за яких здійснюється виплата грошової допомоги при виході на наукову пенсію
17 червня 2013
    Згідно зі статтею 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» при виході на пенсію з посади наукового (науково-педагогічного) працівника відповідно до цього Закону науковому (науково-педагогічному) працівнику видається грошова допомога в розмірі шести місячних посадових окладів (ставок) з урахуванням надбавок і доплат за наявності стажу роботи на відповідних посадах.


Категорія: Соціально-економічний захист, Пенсійне забезпечення, Консультація Детальніше
 
Праця сторожа: особливості режиму роботи
14 червня 2013
    Встановлення робочого часу сторожа підпорядковується загальним правилам, передбаченим Кодексом законів про працю України (КЗпП) і, як правило, передбачає застосування змінного режиму роботи.
    Можливість встановлення змінного режиму роботи передбачена ст. 58 КЗпП України, а згідно зі ст. 57 КЗпП час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) передбачається правилами внутрішнього трудового розпорядку і графіками змінності відповідно до законодавства.

Категорія: Соціально-економічний захист, Оплата праці, Консультація Детальніше
 
Право на відпустку: щорічну основну та додаткову за особливий характер праці
12 червня 2013
    Державні гарантії права на відпустки, умови, тривалість і порядок надання їх працівникам для відновлення працездатності, зміцнення здоров'я, а також для виховання дітей, задоволення власних життєво важливих потреб та інтересів, всебічного розвитку особи, а також відносини, пов'язані з відпусткою, регулюються Конституцією України, Законом України «Про відпустки», Кодексом законів про працю України, іншими законами та нормативно-правовими актами України.
    Статтею 45 Конституції України гарантує кожному, хто працює, право на відпочинок. Це право забезпечується, зокрема, наданням оплачуваної щорічної відпустки.
Категорія: Відпустки, Юридичні консультації Детальніше
 
Санаторна путівка під час відпустки
7 червня 2013
    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на запити з місць щодо надання путівки під час відпустки за відпрацьований час та без збереження заробітної плати, повідомляє наступне.
    Питання щодо видачі путівок для санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей регулюється Порядком отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженим постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 12, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14.04.2009 за № 339/1655 (із змінами).


Категорія: Соціально-економічний захист » Соціальне страхування Детальніше
 

 
Відповіді на запитання спілчан
 Подаємо розгорнуті відповіді і щиро сподіваємося, що вони допоможуть у вирішенні проблемних питань праці освітян України.


Відповідь ФПУ на звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року
СПО врахував позицію ЦК Профспілки
Звернення ЦК Профспілки до органів державної влади щодо необхідності прискорення рішень про фінансове забезпечення своєчасної виплати заробітної плати освітянам та її підвищення
Захист прав працюючих мігрантів: роль і можливості Профспілок

 
Як часто Ви відвідуєте сайт ЦК Профспілки?

1 раз в день
кілька разів на день
2-3 рази в тиждень
1 раз на 2 тижні
раз у місяць
 





Погода
Погода у Києві

волог.:

тиск:

вітер:

 
       Профспілка працівників освіти і науки України © 2009-2013