This version of the page http://www.ksada.org/html/stw22u.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-28. The original page over time could change.
ХДАДМ >>> навчальна робота >>> факультет "Дизайн"
головна   >>  навчальна робота   >>>  факультет "Дизайн"   |  рус  |  eng  |   головна  |  
ХДАДМ Харківська державна академія дизайну і мистецтв

:: події
:: контакт


:: академія
:: спеціалізації
:: приймальна комісія

:: навчальна робота
:: наукова робота
:: міжнародні зв'язки
:: інформаційний центр

:: бібліотека
:: музей

[ Навчальна робота ]




::: ПЕРШИЙ ПРОРЕКТОР
З НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ

::: НАВЧАЛЬНА ЧАСТИНА

::: ФАКУЛЬТЕТ "ДИЗАЙН"

::: ФАКУЛЬТЕТ "ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА"

::: ФАКУЛЬТЕТ "ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО"

::: КАФЕДРИ ГУМАНІТАРНОГО,
ІНЖЕНЕРНОГО, СПОРТИВНОГО НАПРЯМКІВ

















КАФЕДРА
ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ






Школа графічного дизайну на Лівобережній Україні має цікаву і неоднозначну історію, до якої неодноразово будуть звертатися мистецтвознавці, дизайнери та митці.

У 1921 році була відкрита перша графічна майстерня при Харківському художньому інституті.
В 1963 в результаті все тієї ж реорганізації ХДХІ, на базі спеціалізації "Станкова графіка" була створена нова: "Промислова графіка та упаковка", що у 1989р. одержала назву "Графічний дизайн".

Становлення і розвиток кафедри тісно пов'язані з ім'ям В.Побєдіна - одного з фундаторів вітчизняної школи товарного знаку, та І.Криворучка засновника школи шрифту та каліграфії.

У різні роки кафедру очолювали: доцент В.Селезньов(1963), ст.викладач А.Кузьменко (1972), доценти В.Ненадо (1974) та В.Віхтинський (1980), професори А.Кузьменко (1983) та О.Векленко (2000), доцент Н.Сбітнєва (із 2004 року).

Концепція підготовки фахівців з графічного дизайну та плани навчального процесу забезпечені логічною послідовністю дисциплін, оптимальним розподілом годин між вивченням теоретичних дисциплін і практичними заняттями.
Викладачі кафедри мають великий досвід навчальної, методичної, наукової і проектно­творчої роботи.

Підготовка студентів зі спеціальних дисциплін ведеться на засаді авторських навчальних програм, що розроблялися й удосконалювалися протягом багатьох років.
Серед методів, які використовуються викладачами кафедри - вивчення класичних витворів мистецтва, виробів декоративно-прикладного мистецтва, аналіз сучасних та історичних об'єктів графічного дизайну, участь у майстер-класах видатних українських та закордонних дизайнерів.

Сьогодні на кафедрі працюють: доцент, канд.мистецтвознавства Н.Сбітнєва (зав.кафедри), професори: В.Лесняк, О.Векленко, А.Кузьменко, доценти: В.Гальченко, Т.Іваненко, О.Соболєв, ст.викладачі: О.Ганоцька, Л.Закалюжна, В.Жубр, О.Квітка, А.Макарова, Т.Сердобинська, В.Христенко, викладачі: О.Жолудь, В.Комаров, Н.Надьон, Ф.Целуйко, К.Лаврикова та інші.

Наші студенти є постійними учасниками виставок і переможцями конкурсів не тільки в Україні, але й за її межами. Багато хто з випускників кафедри графічного дизайну стали членами творчих спілок художників і дизайнерів, мають почесні звання, працюють у різних містах України, країнах СНД і за кордоном.

ХДАДМ © 2004-2010 | головна | контактна інформація |  
Академія дизайну і мистецтв,
Харків, Україна


Created by ulanchenko.com