This version of the page http://shkola.ukrinform.ua/node/356 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-23. The original page over time could change.
"Моє майбутнє і майбутнє моєї держави" | Школа молодого журналіста Укрінформ

"Моє майбутнє і майбутнє моєї держави"

Голосувати
8 користувачів проголосувало.
Іван Качайкін, с.Ювілейне, Дніпропетровська обл.

Хто не пам’ятає про минуле, той не має майбутнього. Проте багато хто забуває про це, вважаючи, що те, що вже сталося, немає наслідків. Але, як і будь -яка хімічна реакція, історичні процеси також мають наслідки. І задача кожного з нас – не повторити помилок минулого і вивести Україну на новий, світовий рівень.

Що треба робити, щоб наша країна стала своєрідним центром Європи? Щоб кожен європеєць з великим бажанням приїжджав до України у відпустку, а великі «акули бізнесу» знайшли тут чимало партнерів? Я пропоную свій план по перетворенню країни на Велику Вільну Державу Україну.

Перш за все, я вважаю, що треба позбавити людей так званого «страху», що давно вже оселився в їх душах. Вони бояться буквально усього: їм страшно вийти на вулицю після заходу сонця,адже хтось може напасти і відібрати коштовності, телефон, гаманець або сумку з усім перерахованим. Вони бояться свавілля влади, через яке потерпає саме народ. Бояться посміхнутися людині на вулиці, бо в голову неодмінно лізе думка: а хто що подумає, а чи не сприйматимуть мене диваком? Окрім того, кожна людина має страх залишитися нікому не потрібною. З цього випливає моя друга пропозиція.

Я пропоную забезпечити кожного студента місцем, де він може працювати після закінчення університету. І неодмінно привертати увагу до факультетів, які сьогодні не є досить популярними. Треба зацікавити кожного! А що ми маємо сьогодні? Кожен хоче бути адвокатом чи бізнесменом. Треба повернути людям впевненість у майбутнє!

По-третє, необхідно повернути на високий рівень науку. Сьогодні ще залишилися люди, які прагнуть нею займатися, проте через недостатнє фінансування вони найчастіше за все від’їжджають за кордон. Я вважаю, що необхідно зробити науку привабливою й для майбутнього покоління. Проте, як я вже зазначав, необхідно, перш за все, забезпечити фінансування. Як? Можливо, комусь не так вже й не необхідно чергове «Бентлі»…

По-четверте, необхідно налагодити економічні відносини України з Європою. Це допоможе нашій Вітчизні вступити до Євросоюзу.

Не дивлячись на те, що я ще не визначився, ким хочу бути у своєму подальшому житті, своє майбутнє я неодмінно хотів би зв’язати з Україною. Я вважаю, що кожен українець повинен мати мету- перевести Україну на новий світовий рівень, і тільки тоді ми зможемо чогось досягти.