This version of the page http://kpi.ua/faq (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-20. The original page over time could change.
Часті запитання на сайті КПІ - запитання-відповіді | Національний технічний університет України

Часті запитання на сайті КПІ - запитання-відповіді

Актуальні запитання

  • Яка кількість бюджетних місць на 2013 рік? План прийому в НТУУ "КПІ" за кошти державного бюджету буде опубліковано на сайті КПІ після затвердження у міністерстві. Орієнтовно у липні поточного року.
  • Як записатися на підготовчі курси? Інформація по курсам - http://kpi.ua/board-fdp. За телефонами (044) 406-85-80, 406-85-79 Ви можете дізнатися про наявність ліцейних класів у Вашому/сусідньому місті.
  • Чи є при КПІ коледжі чи технікуми? В структурі НТУУ "КПІ" є Військовий коледж підготовки сержантського складу (м.Полтава). Інших коледжів і технікумів на даний час немає. Школярі можуть вступити в ліцеї при НТУУ "КПІ"
  • Кому треба складати іспити? Вступники подають сертифікати ЗНО. Категорії вступників, яким надано право складати вступні іспити або проходити співбесіди в університеті, зазначені в правилах прийому.
  • які саме тести треба для кожного факультету? Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти (вступних екзаменів, творчих конкурсів).
  • Можно ли поступить в кпи и на какой курс после окончания техникума по специальности "***"?. КПІ приймає молодших спеціалістів по результатам вступних екзаменівабо ЗНО (на вибір абітурієнта) на технічні спеціальності, відповідно списку споріднених напрямів підготовки, на перший курс університету за індивідуальними програмами підготовки.
  • В связи с отсутствием вакцин график прививок в Украине не соблюдается, что привело к отсутствию необходимых прививок у будущих абитуриентов. Будут ли в данном случае приниматься документы? Так, будуть.
  • Який прохідний бал у 2012 році на бюджет на ...?. Прохідні бали 2012 року
  • Чи можна перевестися в КПI з... ? - Так, студенти можуть переводитися з одного ВНЗ в інший. Загальні правила - http://kpi.ua/document_trans_student. Уточнення в деканатах підрозділів, до яких плануєте переводитися.

Запитання - відповіді

FAQ - запитання - вступ в НТУУ "КПІ"

Основним Документом для Вступників є "Правила прийому до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»".
  • Чи мають пріоритет абітурієнти, які подадуть документи раніше? Ні, не мають. Дата подання документів не впливає на результати конкурсу.
  • Чи мають пріоритет абітурієнти, які подадуть оригінали? Ні, не мають. До моменту рекомендації копії та оригінали рівнозначні.
  • Як подати документи електронно? Для подання електронної заяви вступник повинен зареєструватись на інтернет-сайті за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua
  • Де можна побачити рейтингові списки абітурієнтів? Рейтингові списки вступників доступні в інформаційній системі "Конкурс" http://vstup.info/2012/i2012i174.html
  • А які екзамени треба здавати при вступі до інституту? Кількість і форма вступних випробувань визначаються "Правилами прийому на перший курс НТУУ "КПІ" та додатком "Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти (вступних екзаменів, творчих конкурсів)"
  • Які сертифікати потрібно мати для вступу до КПІ? Перелік предметів сертифікату і профільних предметів в Додатку до Правил
  • Коли приймаються документи навчання? Терміни прийому документів, початку конкурсного відбору та оголошення зарахованих осіб вказуються в Правилах.
  • Які пільги при прийомі? Перелік усіх пільг і пріоритетів зазначається в Правилах.
  • Випускникам ЗШ до 2007 треба складати ЗНО? Випускники 2007 і раніше мають вибір - подати ЗНО або скласти іспити у ВНЗ.
  • Чи можна подавати копії документів і чи треба їх нотаріально завіряти? Вступники представляють у Відбіркові комісії оригінали усіх документів. За власним вибором у Відбіркових комісіях на час конкурсу можна залишити копії, завірені Відбірковою комісією, або оригінали. Нотаріально завіряти копії не потрібно. Усі копії документів завіряються за оригіналами у відбіркових комісіях НТУУ «КПІ»
  • Чи є різниця між 086-о і 086-у? Ні, немає.
  • Обязательно ли присутствовать родителям несовершеннолетних детей при подаче документов? Присутність батьків не обов'язкова
  • Коли відбудеться "День відкритих дверей"? Загальноуніверситетський день Відкритих дверей НТУУ "КПІ" - 27 квітня 2013 року. Додаткові Дні відкритих дверей в інститутах та на факультутах НТУУ "КПІ" будуть проводитися з березня до травня.

Повний обсяг інформації по приймальній кампанії в НТУУ "КПІ" знаходиться на сторінці - http://kpi.ua/admission. Повний обсяг інформації по приймальній кампанії в Україні знаходиться на сайті Міністерства - http://www.mon.gov.ua.

FAQ - запитання - Документи, довідки, дипломи

Можно ли взять оригинал документа об образовании из института?

Так, можна.
Оригінали видаються на три дні за заявою на ім'я проректора НТУУ “КПІ” з науково-педагогічної роботи. Приклад заяви - http://dnvr.kpi.ua/documents/dokumenti/

FAQ - запитання - різне

Влияет ли оценка за практику на стипендию? И перекрывает ли оценка по курсовой работе оценку на экзамене

Стипендії розраховуються відповідно Порядку використання коштів, призначених на виплату стипендій, матеріальної допомоги на премій студенам НТУУ "КПІ"": 3.6. При підрахуванні середнього балу враховуються оцінки, отримані на екзаменах, диференційованих заліках, при захисті курсових робіт, проектів, а також згідно з навчальними планами враховуються оцінки, отримані за результатами практики (навчальної, виробничої, технологічної, експлуатаційної, конструкторської, педагогічної, економічної, науково-дослідної, і т.д.). У разі проходження зазначеної практики в літній період, оцінка враховується в середньому балі зимової екзаменаційної сесії.

FAQ - запитання - аспірантура

Чи можна скласти іспит з кандидатського мінімуму по англійській мові не в КПІ, а іншому вузі? Що для цього потрібно?

Кандидатський іспит можна скласти у будь-якому ВНЗ чи установі, яка має дозвіл такі іспити приймати. Потрібно для цього найти таку установу або ВНЗ, і виконати їх умови щодо підготовки та складання іспиту. Аспіранти, які вирішили складати іспит не в університеті, після здачі приносять ксерокопію посвідчення про складання іспиту до відділу аспірантури та докторантури (ВАД). З повагою, ВАД.

FAQ - запитання - навчання в НТУУ "КПІ"

Куда можно обратиться студенту в случае, когда его кинули с дипломной работой?:( выдали халтуру, а деньги за некачественно выполненную работу не отдают?:(

Виконання дипломних проектів (робіт), підготовка до державних екзаменів є заключним етапом навчання студентів за відповідною програмою підготовки і має на меті систематизування, закріплення і розширення теоретичних знань, вмінь та навичок, визначення спроможності їх практичного застосування у вирішенні професійних завдань, що передбачені для первинних посад відповідно до вимог ОКХ. Купівля дипломної роботи - свідчення неспроможності студента отримати диплом ВУЗу.

FAQ - запитання - освіта в НТУУ "КПІ"

Я не поступив на бюджетну форму навчання і пішов на контрактну форму навчання, чи маю я змогу перевестись на бюджет? при яких умовах це здійснюєтся?

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу в НТУУ "КПІ" студенти мають право на "переведення на денну форму навчання та на місця з бюджетним фінансуванням за конкурсом, на підставі рішення Вченої ради факультету (інституту) з урахуванням успішності навчання студента та його соціального положення". Основні умови - наявність вільних бюджетних місць, Ваше відмінне навчання, наукові дослідження та соціальна/громадська робота. Подробиці можна отримати в деканаті Вашого підрозділу. Порядок Переведення студентів університету, що навчаються за договором (контрактом) з компенсацією вартості навчання на бюджетну форму навчання

FAQ - запитання - мережа КПІ

Яка адреса електронної пошти в НТУУ "КПІ"?

Загальноуніверситетських адрес декілька тисяч. Вкажіть конкретно, яка служба Вам потрібна, і ми надішлемо Вам контакт.
mzz@kpi.ua - адреса ректора
webmaster@kpi.ua - питання про роботу сайту КПІ
support@kpi.ua - питання по роботі мережі КПІ
post@kpi.ua - загальні питання для зовнішніх користувачів
pk@kpi.ua - загальні питання приймальної комісії

Адреси для зв'язку із навчально-науковими підрозділами на сторінках - http://kpi.ua/kpi_faculty

Поставити запитання

Ви можете поставити запитання, використовуючи розташовану нижче форму контактів. Будемо вдячні, якщо Ви спершу переглянете розділ FAQ, де зібрані часті запитання і відповіді на них.

P.S.: Шановні користувачі. Ми не відповідаємо на питання "які сертифікати..." (відповідь), "чи можу я вступити..." (відповідь) і "чи можу я перевестись" (відповідь). З повагою.

Введіть символи на малюнку

Запитання також можна поставити:

  • на сайті Департамента навчально-виховної роботи - http://dnvr.kpi.ua/vidpovidi/
  • на сайті профкому студентів НТУУ "КПІ" (запитання, що стосуються проблем навчання, стипендій, проживаня, побуту тощо) - http://studprofkom.kpi.ua/questions/
  • на сайті Факультету військової підготовки НТУУ "КПІ" (навчання на військовій кафедрі, умови вступу) - http://fvp.kpi.ua/pages/faq