This version of the page http://fpsu.org.ua/pozitsiya-profspilok (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-16. The original page over time could change.
Позиція профспілок
  • Трансфертне ціноутворення - як механізм боротьби з офшорами

  • Буклет "Федерація професійних спілок України: організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей"

  • Буклет "Федерація профспілок України: дії і результати"

  • Буклет "Федерація професійних спілок України: від Ради до Ради"

  • 2013 рік оголошено Роком боротьби профспілок проти нелегальної зайнятості та "тіньової" виплати заробітної плати

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Водіям – соціально-економічний захист

  На засіданні Кабінету Міністрів України 12 червня серед інших питань розглядався проект постанови Уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», які стосуються нормативних актів щодо прав водіїв на керування транспортними засобами. Проект розроблено МВС України за участю ДАІ. Як розповів перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, в. о. першого заступника Голови ФПУ Григорій Осовий, який брав участь від профспілкової сторони у засіданні..

Уряд приділив увагу соціально значущим питанням

      На засіданні Кабінету міністрів України 5 червня під час розгляду питання «Про стан виконання завдань і заходів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки», з якого доповідали міністр освіти і науки Дмитро Табачник та Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, Прем’єр-міністр Микола Азаров привернув увагу до того, що молодь під час обрання фаху, надає перевагу таким професіям..

Урядом передбачено механізми пожвавлення економіки

    На засіданні Уряду 29 травня було заслухано звіт міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.П.Темника «Про стан виконання завдань і заходів Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” за напрямом „Реформа житлово-комунального господарства”. Однією з тем доповіді стала перспектива підвищення тарифів на комунальні послуги, що нібито передбачено Національним планом дій...

Урядом поставлене завдання щодо найбільшого охоплення дітей оздоровчим відпочинком

  Одним з перших питань, що розглядалося на засіданні Уряду 29 травня, - «Про готовність закладів оздоровлення та відпочинку до оздоровчого сезону 2013 року». Уряд надає цьому питанню надзвичайне важливе значення. Інформацію з цього питання оголосили міністри соціальної політики Н.Королевська і освіти і науки Д.Табачник. У їх доповідях йшлося про те, що місцевими органами виконавчої влади забезпечено роботу регіональних оперативних штабів з координації проведення літньої оздоровчої кампанії,..

Здоров’я людини – основа держави

    22 травня на засіданні КМУ було винесено блок питань, підготованих до розгляду Міністерством охорони здоров’я України. Це проекти законодавчих актів «Про особливості діяльності закладів охорони здоров'я», «Про новітні харчові продукти», а також «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Нагадуємо, що на даний триває реформування системи охорони здоров’я, що здійснюється у рамках реалізації Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на..

Безпечні умови праці – пріоритет держави

  22 травня Уряд на своєму засіданні розглянув та схвалив проект Указу Президента України про деякі питання діяльності Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України. Указом затверджується Положення про Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки України, у якому зокрема зазначено, що Держгірпромнагляд бере участь у проведенні соціального діалогу та взаємодії із всеукраїнськими професійними спілками і організаціями роботодавців з питань розроблення і реалізації державної політики у..

Дитячий відпочинок – пріоритет державного рівня

  15 травня Уряд на своєму засіданні розглянув Концепцію Державної цільової програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів на період до 2017 року та ухвалив відповідне розпорядження. Про це повідомив представник профспілок в Уряді – перший заступник керівника СПО об’єднань профспілок, в.о. першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий. Зокрема, він підкреслив, що під час дискусії зазначалося,..

Більше статей...

  1. Акція «За чисте довкілля» об’єднала людей
  2. Створенню нових робочих місць – державну підтримку
  3. Процеси дерегуляції не повинні послабляти вимоги до забезпечення безпеки життя і здоров’я працівників
  4. Профспілки наполягатимуть на забезпеченні всебічного захисту працівників у разі перепрофілювання або ліквідації вугледобувних підприємств