This version of the page http://www.uapp.org/jur.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-11. The original page over time could change.
Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



  • 3 лютого 2010Судова практика з питань захисту честі, гідності та ділової репутації

    За чинним законодавством, підчас виборчого процесу, чи не найбільшу загрозу для друкованих ЗМІ та журналістів, складають позови про про захист честі, гідності та ділової репутації. Найбільш ризикованим у цьому випадку є критичні матеріали щодо учасників виборчого процесу. Оскільки відповідальність за такими позовами може бути дуже великою, а такі поняття, як честь та гідність, можуть розумітися по різному, слід дуже уважно дотримуватись стандартів тлумачення законодавства при підготовці матеріалі для публікації у пресі.  Для правильного розуміння норм законодавства про захист честі гідності та ділової репутаці, рекомендуємо ознайомитись з практикою Верховного суду України.

    Скачати рішення одним файлом тут.


    Докладнiше
  • 21 січня 2010Приклади судової практики за участю журналістів

    Даниий матеріал буде корисний для журналістів та юристів видавництв. На конкретному прикладі представлено варіанти перешкоджання роботі журналістів та шляхи (у тому числі реальні юридичні документи) за допомогою яких вдалося їх захистити.


    Докладнiше
  • 14 січня 2010Регулювання ЗМІ під час виборів

    ОБСЄ в Україні  видало аналітичну записку під назвою «Регулювання  діяльності засобів масової інформації під час виборів» в якій проаналізоване  законодавство  України  та  запропоновані успішні міжнародні  практики діяльності журналістів під час виборчої кампанії. Дане  видання  здійснено  в  рамках  проектів «Сприяння  подальшому зміцненню  виборчих  процесів  в  Україні»  та «Сприяння  розробці  Виборчого кодексу в Україні», що реалізуються Координатором Проектів ОБСЄ в Україні за фінансової  підтримки  ЄC,  Канадського  агентства  з міжнародного розвитку та Уряду Французької Республіки.


    Докладнiше
  • 21 грудня 2009Депутаты хотят защитить СМИ от давления властей

    В пятницу Верховная рада создала временную следственную комиссию (ВСК) по выявлению случаев вмешательства органов власти в работу журналистов. Поводом для создания ВСК стали жалобы журналистов на давление со стороны органов государственной власти. По словам народного депутата Елены Бондаренко, Госкомтелерадио рассылает руководителям областных телерадиокомпаний рекомендации по освещению деятельности премьер-министра Юлии Тимошенко. В Госкомтелерадио называют это "обычной рабочей практикой".


    Докладнiше
  • 17 грудня 2009Документи для отримання інформації

    Данний матеріал містить зразки запитів для отримання необхідної інформації, а також приклад скарги у випадку недання відповіді на запит.


    Докладнiше
  • 10 грудня 2009Доступ до інформації підчас виборів

    Данний матеріал допоможе журналісту чи іншій зацікавленій особі при отриманні інформації щодо виборчого процесу. У ньому поетапно розкрито послідовність дій необхідних для отримання інформації та шляхи захисту права на інформацію у випадку порушення.


    Докладнiше
  • 1 грудня 2009Угода про розміщення виборчої агітації

    Скачати угоду про розміщення виборчої агітації (варіан 1)

    Скачати угоду про розміщення виборчої агітації (варіант 2)


    Докладнiше
  • 30 листопада 2009Практичний посібник для редакторів і журналістів "ЗМІ і вибори Президента України в 2010 р."

    Практичний посібник для редакторів і журналістів "ЗМІ і вибори Президента України в 2010 р."


    Докладнiше