This version of the page http://odz.gov.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-06. The original page over time could change.
-=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 
Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке
НОВИНИ
05.06.2013р. - Микола Луханін привітав правоохоронців Одеської залізниці із Днем транспортної міліції України

5 червня 2013 року в актовій залі УМВС України на Одеській залізниці відбулася урочиста зустріч начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна із працівниками транспортної міліції, яка була присвячена святкуванню 94-ї річниці Дня транспортної міліції України.

В ході зустрічі начальник залізниці зазначив: “Сьогодні органи внутрішніх справ на транспорті — високоорганізована, самодостатня правоохоронна система. Вона здатна ефективно виконувати покладені на неї функції по забезпеченню суспільної безпеки і боротьбі зі всіма формами і проявами злочинності і працює в постійній співпраці із залізничниками, проводить заходи щодо профілактики правопорушень на транспорті. Співробітники внутрішніх справ оперативно реагують на заяви і повідомлення громадян про злочини і випадки, показуючи високий професіоналізм, знання не лише своєї спеціальності, але і особливостей функціонування багатьох транспортних служб, уміння миттєво зорієнтуватися в обстановці і негайно діяти. З нагоди професійного свята дякуємо всім співробітникам транспортної міліції за нелегку працю, мужність, вірність боргу, приносимо окрему вдячність ветеранам — тим, хто створював, і сьогодні дбайливо зберігає славні традиції органів внутрішніх справ на транспорті”. Микола Луханін подякував керівництву та всім правоохоронцям за сумлінне виконання службових обов’язків в справі протидії правопорушенням на Одеській магістралі, а також за вагомий внесок у розвиток залізничного транспорту та відзначив 15 кращих працівників почесними нагородами.

В свою чергу начальник УМВС України на Одеській залізниці полковник міліції Сергій Карташов побажав всім співробітникам управління та ветеранам транспортної міліції успіхів і натхнення в подоланні життєвих труднощів, стійкості, наполегливості і мужності при виконанні службових завдань по забезпеченню правопорядку і безпеки на залізничних магістралях нашої держави.

* Довідка

Транспортна міліція заснована 5 червня 1919 року Постановою Ради Народних Комісарів. Сьогодні до транспортної міліції належать відповідні підрозділи, які забезпечують охорону громадського порядку і боротьбу зі злочинністю на залізничному, водному та повітряному транспорті.

Прес-служба Одеської залізниці




03.06.2013р. - В Одесі пройшов XI День Міжнародного експедитора

31 травня 2013 року в Одесі пройшов XI День Міжнародного експедитора. Дана конференція була присвячена питанням організації міжнародних вантажних перевезень через регіони Чорного, Балтійського та Каспійського морів у напрямках Північ-Південь, Захід-Схід, а також були розглянуті питання розвитку інтермодальних перевезень в цілому.

У роботі конференції взяли участь директор Українського транспортно-логістичного центру Володимир Іващук, генеральний директор Асоціації міжнародних експедиторів України Юрій Приходько, генеральний директор асоціації “Транспортно-експедиторських та логістичних організацій України “УКРЗОВНІШТРАНС” Євген Новіков, президент FIATA (Міжнародної федерації асоціацій експедиторів) Стенлі Лім, регіональний радник Європейської економічної комісії ООН Маріо Апостолов, президент АТ “ПЛАСКЕ” Олег Платонов та інші.

Директор Українського транспортно-логістичного центру Володимир Іващук зазначив, що на сьогоднішній день роль експедиторських організацій є дуже важливою для збереження існуючих обсягів перевезень вантажів, для їх нарощування та збільшення і дана конференція допоможе розглянути та вирішити актуальні питання задля досягнення нового рівня взаємодії учасників процесів перевезень.

Від імені генерального директора Укрзалізниці Володимир Іващук відзначив почесною нагородою Олега Платонова за сприяння розвитку залізничного транспорту.

День Міжнародного експедитора за 11 років проведення став щорічним форумом для представників транспортної галузі та зарекомендував себе як важливий результативний захід. Він об'єднує міжнародних експедиторів вантажів, залізничників та інших учасників процесу перевезень із країн Європи, Азії та інших континентів. Дана конференція надала її учасникам гарну можливість встановити нові ділові контакти для обміну накопиченим досвідом та спільно реалізувати нові проекти.

Прес-служба Одеської залізниці




31.05.2013р. - Влітку 2013 року понад 4 тис. дітей залізничників планує відпочити у оздоровчих таборах Одеської залізниці

Влітку 2013 року понад 4 тис. дітей залізничників віком від 6 до 14 років планує відпочити в оздоровчих таборах Одеської залізниці. В першу чергу це діти, що потребують соціальної допомоги — діти-інваліди, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти, що постраждали внаслідок Чорнобильської аварії та діти, батьки яких загинули в результаті нещасних випадків на виробництві чи під час виконання своїх службових обов'язків.

1 червня почнуть приймати дітей оздоровчий табір “Юний залізничник” (м.Одеса) та корпус №2 санаторія-профілакторія на станції Бугаз. 3 червня розпочне свою роботу санаторна група “Здоров'я” на базі дитячої клінічної лікарні (м.Одеса). Оздоровниця “Гайдаровець” (село Чапаївка, Черкаська область) Шевченківської дирекції готується приймати відпочивальників 9 червня. З 12 червня прийматимуть спортивно-оздоровчий табір “Чемпіон” (Одеська область) та табір імені Любові Шевцової (селище міського типу Затока в Одеській області). Також до відкриття готовий табір “Алые Паруса” (село Рибаківка, Миколаївська область) Херсонської дирекції, де дітлахи зможуть оздоровитися починаючи з 25 червня.

Одеська залізниця подбала про відпочивальників — до їх заїзду відремонтували та облаштували табори, закупили необхідне технічне обладнання, меблі, постільні приналежності та посуд, оновили спортивний інвентар. Медпункти укомплектовано необхідними лікарськими препаратами. Для роботи в таборах підібрано висококваліфікованих педагогів, медичних працівників та кухарів.

Прес-служба Одеської залізниці




31.05.2013р. - Одеську залізницю визнано найкращим підприємством з охорони праці за 2012 рік

Згідно з рішенням Центральної комісії Укрзалізниці за результатами огляду-конкурсу на краще підприємство з охорони праці у 2012 році перше місце присвоєно Одеській залізниці. Серед галузевих служб залізниць друге місце посіла служба локомотивного господарства. Серед дирекцій залізничних перевезень друге місце зайняла Шевченківська дирекція залізничних перевезень.  Почесне перше місце серед структурних підрозділів посіли Котовське будівельно-монтажне експлуатаційне управління №2 та станція Знам'янка, друге місце — Херсонський загін відомчої воєнізованої охорони, третє місце — вагонне депо Херсон. А за результатами проведеного конкурсу за створення кращого навчального відеофільму з питань охорони праці кращими були визнані вагонне депо Херсон з посіданням першого місця та Дорожній учбово-методичний центр охорони праці Одеської магістралі — друге місце. Почесні нагороди переможцям від Укрзалізниці вручив перший заступник начальника Головного управління охорони і організації праці Укрзалізниці Віктор Митрофанов.

Також було підбито підсумки огляду-конкурсу з охорони праці на Одеській залізниці серед структурних підрозділів. Перше місце посіли пасажирське вагонне депо Каховка та Миколаївська дистанція сигналізації та зв'язку. Друге місце присвоєно Знам'янському загону відомчої воєнізованої охорони та оборотному локомотивному депо Херсон. Третє місце зайняли вагонне депо Шевченко, локомотивне депо Знам'янка та вагонне депо Котовськ. Нагороди від начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна вручив начальник служби охорони праці Одеської залізниці Юрій Баранов.

Метою огляду-конкурсу є поліпшення роботи зі створення безпечних і нешкідливих умов праці залізничників та профілактика травматизму.

Прес-служба Одеської залізниці




30.05.2013р. - У XII Міжнародній виставці-конференції “Інтер-ТРАНСПОРТ” в Одесі беруть участь 165 підприємств з 27 країн світу

29 травня 2013 року Міністр інфраструктури України Володимир Козак відкрив в Одесі XII Міжнародну виставку-конференцію “Інтер-ТРАНСПОРТ” та виставковий стенд Міністерства інфраструктури України. Також у відкритті виставки взяли участь Генеральний секретар Організації чорноморської економічної співдружності, посол, доктор Віктор Цвіркун, директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту України Сергій Сероштан, директор департаменту координації політики розвитку інфраструктури та туризму Міністерства інфраструктури України Микола Снітко, заступник генерального директора Укрзалізниці Петро Науменко, заступник директора департаменту міжнародної співпраці Міністерства інфраструктури України Катерина Соляник, начальник головного комерційного управління Укрзалізниці Юрій Меркулов, заступник голови-керівник апарату Одеської обласної державної адміністрації Петро Хлицов, директор ДП “УДЦТС “Ліски” Анатолій Слободян, радник президента АТ “ПЛАСКЕ” Василь Зубков, начальник Одеської залізниці Микола Луханін та інші.

“Цього року виповнюється 21 рік Організації чорноморської економічної співдружності, а виставці “Інтер-ТРАНСПОРТ” — 12 років. Сьогодні ця виставка — один з найбільших майданчиків Причорномор'я, де можуть продемонструвати свої досягнення, зробити пропозиції та організувати співпрацю велика кількість підприємств. У виставці беруть участь 165 підприємств з 27 країн світу. І не лише 12 країн-учасниць Організації чорноморської економічної співдружності, але й інші виявляють активний інтерес”, — зазначив Володимир Козак.

На виставці “Інтер-ТРАНСПОРТ” відбулася ювілейна презентація поїзда комбінованого транспорту “Вікінг” під час Форуму “10-річний досвід роботи поїзда “Вікінг”: основа для створення міжнародного транспортного коридору Балтійське море — Чорне море”.

*Довідка:

Поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» почав курсувати з 2003 року. Учасниками проекту є Україна, Білорусь, Литва, Латвія, Естонія, а з 2012 року і Болгарія. Загальна довжина його маршруту Іллічівськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Драугісте (Литва) становить 1766 км. Комісія Європейського Союзу по транспорту визнала поїзд «Вікінг» кращим проектом 2009 року з перевезення вантажів. Детальніше про «Вікінг» - http://www.vikingtrain.com/

Прес-служба Одеської залізниці




29.05.2013р. - До послуг пасажирів - міжнародний поїзд №642/641 Одеса – Кишинів – Одеса

З введенням нового графіка руху поїздів на 2013 – 2014 роки пасажири можуть скористатися міжнародним поїздом №642/641 Одеса – Кишинів – Одеса.

Поїзд курсує по маршруту впродовж року щоденно. Відправляється зі станції Одеса-Головна о 16:48 та прибуває на станцію Кишинів о 21:44, час в дорозі поїзда 04:56. Зупинки по станціям Роздільна-1 – 17:50, Кучурган – 18:12, Тираспіль – 19:16, Бендер – 19:38 та Бульбока – 20:28.

У зворотному напрямку поїзд Кишинів – Одеса відправляється зі станції Кишинів о 07:30 та прибуває на станцію Одеса-Головна о 12:18, час в дорозі поїзда 4:48. Зупинки по станціям Бульбока – 08:17, Бендер-2 – 08:59, Тираспіль – 09:40, Кучурган – 10:20, Роздільна-1 – 11:06.

Наразі сполучення між Одесою та Кишиневом забезпечується поїздом, до складу якого входять пасажирські вагони, рух яких забезпечується за допомогою різних локомотивів (тепловозів та електровозів) на електрифікованих та не електрифікованих дільницях. Нині триває робота щодо формування цього поїзда за допомогою іншого рухомого складу, з використанням вагонів ДП «Залізниці Молдови», які пройшли капітальну модернізацію у 2013 році. Зокрема, усі вагони обладнано кондиціонерами, автоматизованою системою інформування пасажирів, а також пристосовані для людей з обмеженими можливостями.

Прес-центр Укрзалізниці




28.05.2013р. - На Одеській залізниці відбувся семінар-нарада з питань екологічної безпеки на залізничному транспорті

14-16 травня 2013 року у конференц-залі санаторію-профілакторію «Біла акація» відбувся галузевий семінар-нарада на тему “Удосконалення форм і методів управління системою екологічної безпеки на залізничному транспорті України в процесі реформування”. У заході взяли участь представники Головних управлінь, управлінь Укрзалізниці та підлеглих їй підприємств, шести українських залізниць, профільних навчальних закладів, а також керівники підприємств, які працюють на ринку послуг у сфері природоохоронної діяльності.

Відкрив семінар-нараду заступник головного інженера залізниці — начальник технічної служби Одеської залізниці Олег Батир.

Під час семінару-наради були розглянуті та обговорені підсумки природоохоронної діяльності галузі за 2012 рік, організаційні аспекти вдосконалення природоохоронної роботи залізничного транспорту в умовах реформування. Також відбулися дебати стосовно процедури здобуття дозвільних документів у сфері природокористування, вдосконалення форм і методів управління системою екологічної безпеки на залізницях України.

У ході семінару-наради було відмічено великий вклад начальника управління екологічної безпеки Укрзалізниці Анатолія Павлюка у створення у жовтні 2012 року Управління екологічної безпеки Укрзалізниці, що дозволить сформувати ефективну вертикаль для управління та контролю стосовно широкого спектру питань природоохоронної діяльності залізничної галузі.

Доповідачі підкреслили позитивні зрушення стосовно структурних перетворень у сфері природоохоронної діяльності вітчизняного залізничного транспорту.

Прес-служба Одеської залізниці




27.05.2013р. - З початку 2013 року Одеські залізничники оздоровили майже 167 км колії

Станом на 24 травня поточного року Одеська залізниця оздоровила майже 167 км колії різними видами ремонту, що на 39% перевищує плановий показник. Зокрема були виконані роботи з модернізації колії — 29 км, капітального ремонту — 33 км, середнього ремонту — 63 км і комплексно-оздоровчого — 41 км. Також на нові було замінено сім комплектів стрілочних переводів та ще 60 комплектів відремонтовано середнім ремонтом.

Наймасштабніші роботи проводились на дільниці Миронівка — П'ятихатки, де було модернізовано 21,4 км колії. Роботи були виконані у довготривалі вікна у повному обсязі. Середнім ремонтом оздоровлено 8,3 км колії.

25 травня 2013 року були закінчені роботи з модернізації парної колії на напрямку Вапнярка — Одеса на перегоні Іванівка — Веселий Кут. Були виконані роботи з укладання рейко-шпальної решітки та очищення щебня, з укладання нових рейкових плітей і виправки колії, упоряджувальні роботи.

Прес-служба Одеської залізниці




27.05.2013р. - На Одеській залізниці за чотири місяці через мережу Інтернет замовили 100 тис. проїзних документів

За чотири місяці 2013 року на Одеській залізниці через мережу Інтернет було оформлено 100 тис. проїзних документів, що на 261,7% (або в 2,6 разів) більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Пасажирський вокзал Одеса-Головна є лідером продажу електронних квитків — 47 тис., що складає майже 50% від загальної кількості реалізованих проїзних документів.

Інтернет-замовлення можна зробити тільки повних та дитячих проїзних документів у поїздах, до відправлення яких залишилося більше 4-х годин. Зайшовши у підрозділ “Оплата квитків Online (Дослідна експлуатація)” розділу “Пасажирам” офіційного веб-сайту Укрзалізниці, користувач може отримати довідкову інформацію про наявність поїздів потрібного напрямку, вільних місць і вартість проїзду, час відправлення поїзда, його маршрут та календар курсування й оформити своє замовлення. Оплатити замовлення можна платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) або міжнародною платіжною карткою (Visa, Master Card). Після оплати автоматично відображається бланк замовлення на викуп проїзних документів з унікальним цифровим кодом (14 або 16 символів). Відповідні проїзні документи на підставі номера замовлення пасажир може одержати у спеціалізованих квиткових касах, які розташовані на позакласному пасажирському вокзалі Одеса-Головна та вокзалах першого класу Херсон, Миколаїв, Шевченка. Крім того, на вокзалі Одеса-Головна 5 квиткових кас та по 2 квиткові каси на залізничних вокзалах у Херсоні та Миколаєві обладнано сканерами штрих-коду, які значно скорочують час обслуговування пасажирів при оформленні проїзних документів за допомогою мережі Інтернет.

Прес-служба Одеської залізниці




22.05.2013р. - Одеська залізниця призначила 8 літніх поїздів

Новий графік руху пасажирських поїздів на 2013/2014 рр , який вступить в силу з 26 травня поточного року, передбачає курсування 23 поїздів, у тому числі 3 міжнародних (№24 Одеса-Москва, №62 Миколаїв – Москва та літній поїзд №236 Одеса - Москва).

Для забезпечення пасажирських перевезень у літні місяці Одеська залізниця призначила 7 додаткових поїздів у внутрішньому сполученні:

№210 сполученням Миколаїв – Київ – Феодосія та №205 Київ – Феодосія (поїзди у загальному обороті);

№ 228 сполученням Одеса – Львів;

№148 сполученням Одеса – Київ та № 247 Київ – Євпаторія(поїзди у загальному обороті);

№432 сполученням Одеса – Харків;

№455 сполученням Черкаси – Сімферополь;

№124 сполученням Одеса – Київ;

№ 236 сполученням Одеса – Москва.

Для того, щоб літня мандрівка залізницею залишила по собі тільки приємні спогади, одеські залізничники закликають своїх пасажирів завчасно потурбуватися про свої мандрівки і придбати квитки. Нагадаємо, що придбати проїзний документ можна за 45 діб до відправлення поїзда. Посадка в вагон здійснюється за пред’явлення документу, який засвідчує особу. Для мандрівки поїздом з дитиною до 14 років  слід при посадці пред’явити оригінал свідоцтва про народження.

Прес-служба Одеської залізниці




17.05.2013р. - Залізничне ретро: 150 років тому розпочато будівництво Одеської залізниці

Старовинний паровоз, залізничники у формі XIX століття, духовенство й вище керівництво міста й області… Усе, як півтора століття тому.

17 травня 1863 року в Одесі відбулася урочиста церемонія освячення початку будівництва залізниці. У молебні взяли участь генерал-губернатор, міський голова, вищі військові чини, духовенство та місцеві жителі. Через 150 років митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел освятив ікону Миколая Чудотворця, що є покровителем усіх мандрівників. Ікону встановили між першим та другим поверхами у круглому залі пасажирського вокзалу Одеса-Головна.

Далі урочистості тривають на четвертій платформі вокзалу, де на гостей уже чекає оркестр. Тут керівництво залізниці, міста й області разом вітають одеситів з ювілеєм та вручають пам’ятні нагороди. Серед двох сотень присутніх - - майбутні залізничники, поважні ветерани, працівники залізниці та інші.

Виступаючи з вітальним словом начальник Одеської залізниці Микола Луханін зазначив: «Готуючись до свята ми прагнули об’єктивно відтворити атмосферу 60-х років  ХІХ ст., максимально наблизитися до епохи зародження нашої залізниці. Сьогодні ви маєте унікальний шанс перенестися у історичне минуле – побачити давній паровоз, залізничників у формі того часу, разом з нами доторкнутися до історії Одеської магістралі».

 Запрошені гості визнають, що будівництво залізниці стало потужним поштовхом до активного розвитку промисловості та торгівлі регіону, а її необхідність була і залишається очевидною – стійке транспортне забезпечення хлібної торгівлі, доставка бавовни, цукру, машин та інших імпортних вантажів з Причорномор’я до центральних регіонів держави – це лише початок роботи залізниці. Обсяги перевезень зростали, що було і є основою росту національної економіки і найбільш доступним видом транспорту.

Протяжність першої залізничної гілки Одеса – Балта становила 220 верст, а за перший рік роботи залізниці (1866 рік) було перевезено майже 80 тис. пасажирів та 1,8 тис. тонн вантажів. Сьогодні Одеська залізниці забезпечує вантажоперевезення 4,5 тис. підприємств, на магістралі навантажується понад 30 млн. тонн вантажів щороку. Понад 43 млн. пасажирів на рік віддають перевагу комфорту та надійності залізничного транспорту для здійснення туристичних та ділових поїздок. Однак успішній роботі нинішнє покоління залізничників завдячує колосальній праці багатьох поколінь попередників, переконаний начальник Одеської залізниці Микола Луханін. «150 насичених подіями років історії нашої сталевої магістралі підтверджують, що саме залізниця забезпечує повноцінне економічне життя регіону. Ми шануємо пам'ять, історію нашого підприємства, а тому щиро вдячні тим, хто заклав міцний фундамент стабільної і динамічної роботи Одеської залізниці», - підкреслив начальник залізниці.

Завершилися урочистості святковою подорожжю ретропоїздом.

Прес-служба Одеської залізниці




14.05.2013р. - На Одеській залізниці підбито підсумки тижня охорони праці

Минулого тижня у Дорожньому центрі охорони праці Одеської залізниці головний інженер-перший заступник начальника залізниці Григорій Бойко провів нараду за підсумками Тижня охорони праці, що проводився на Одеській залізниці наприкінці квітня під гаслом «Запобігання професійним захворюванням». У нараді взяли участь працівники служби охорони праці та інженери з охорони праці галузевих служб та структурних підприємств. Стало відомо, що у період з 22 по 28 квітня 2013 року служба охорони праці організувала низку заходів спрямованих на проведення активної роз’яснювальної роботи серед колективу залізничників та учнів середніх шкіл.

25 квітня 2013 року служба охорони праці організувала виїзд вагону «Охорона праці» на Шевченківську дирекцію залізничних перевезень, де було організовано зустрічі з працівниками залізничного вузла станції ім. Т. Шевченка. На зустрічах проводилася роз’яснювальна робота з питань охорони праці, де до відома учасників занять доводилися обставини та причини ймовірних випадків виробничого травматизму. Фахівці вагону охорони праці провели лекції з 42 працівниками  та 30 школярами. Зокрема учні школи № 16 станції ім. Т. Шевченка прослухали лекцію та переглянули відеофільм на тему «Попередження випадків дитячого травматизму». Також на станції ім. Т. Шевченка було проведено семінар-нараду  на тему «Попередження випадків виробничого травматизму на Шевченківській дирекції залізничних перевезень» за участю головних інженерів структурних підрозділів та фахівців з охорони праці вузла. Службою охорони праці було проведено перевірки та надано допомогу щодо проведення Тижня охорони праці у структурних підрозділах станції ім. Т.Шевченка, зокрема у Шевченківській дистанції колії, дистанції сигналізації та зв’язку, дистанції електропостачання, ремонтному та експлуатаційному вагонних депо, локомотивному депо станції Шевченко.

24-25 квітня 2013 року на базі Херсонської дирекції залізничних перевезень за участю першого заступника начальника залізниці Анатолія Царенка було проведено галузевий семінар на тему «Удосконалення системи забезпечення безпеки руху та охорони праці у господарстві перевезень», де обговорювалися питання покращення стану безпеки руху та охорони праці у господарстві перевезень. У семінарі взяли участь 70 фахівців з безпеки руху та охорони праці структурних підрозділів Херсонського вузла, головні інженери господарства перевезень та головного управління перевезень Укрзалізниці.

На базі дорожнього учбово-методичного центру охорони праці було організовано виставку спецодягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту. У ході виставки учасники відзначили високу якість сучасного спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту.

Було проведено 204 тематичні колегії та зустрічі трудових колективів на тему «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працівників», 75 відкритих уроків у залізничних технікумах, училищах та школах, 90 конкурсів на краще робоче місце, виробничу дільницю, кращого працівника, огляд-конкурс на краще підприємство з охорони праці, організовано 48 брифінгів за участю медичних працівників «Запобігання професійним захворюванням». Залізничникам прочитано 256 лекцій з охорони праці та продемонстровано 205 відеофільмів. Проведено бесіди з  1 тис. 140 школярами  та 45 пасажирами.

У ході проведення тижня охорони праці у структурних підрозділах залізниці оформлялися куточки, стенди присвячені Всесвітньому дню охорони праці та Тижню охорони праці. Було проведено 323 контрольні та 232 раптові перевірки стану охорони праці. За результатами зазначених перевірок 139 осіб направлено на позачергову перевірку знань з охорони праці, а заохочено 230 працівників.

По закінченні тижня охорони праці 20 працівників залізниці було заохочено почесними грамотами та подяками від начальника Одеської залізниці Миколи Луханін та начальника служби охорони праці Юрія Баранова за впровадження дієвих форм профілактичної роботи, спрямованої на попередження випадків виробничого травматизму та створення безпечних та нешкідливих умов праці залізничників на робочих місцях.

Прес-служба Одеської залізниці




10.05.2013р. - На залізничному вокзалі Одеса-Головна відкрили спеціалізований зал для інвалідів

Відпочити та придбати проїзні документи у затишній атмосфері з усіма зручностями людям з обмеженими фізичними можливостями сьогодні можна у новому спеціалізованому залі пасажирського вокзалу Одеса-Головна.

8 травня 2013 року, напередодні Дня Перемоги, начальник Одеської залізниці Микола Луханін особисто переконався у належній підготовці залу до прийому перших пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також учасників та ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Начальник вокзалу Дмитро Лобойко продемонстрував усі складові комфорту: у залі створеному спеціально для інвалідів, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни можна не тільки оформити проїзний документ, а комфортно провести час в очікуванні поїзда, зокрема подивитися телевізор, скористатися Інтернетом. Для зручного перебування у залі влітку зал обладнано кондиціонером, а для зимового періоду передбачено електричний камін, що створює у приміщенні атмосферу особливого затишку.  На зручних диванах одночасно можуть розміститися до 16 осіб. Спеціальна система видачі при вході жетона дозволяє інвалідам не стояти в черзі при оформленні проїзних документів, а бачити на екрані хід просування черги та підійти до каси після оголошення свого номеру. Тут є кулер з питною водою. Зал обладнано санітарною кімнатою, що додає зручностей.

«Готуючи залу для «особливих» пасажирів ми намагалися враховувати найдрібніші нюанси – поручні, пандуси – для того, щоб дана категорія пасажирів почувалася якомога комфортніше. Із працівниками вокзалу, які обслуговують пасажирів, регулярно проводимо технічні заняття щодо забезпечення високого рівня обслуговування даної категорії пасажирів: приділення особливої уваги інвалідам. Напередодні Дня Перемоги ми запрошуємо сюди також ветеранів та учасників війни для того, щоб вони змогли самостійно оцінити рівень комфорту», - підкреслив начальник вокзалу Дмитро Лобойко.

 

Оглянути переваги нового залу для інвалідів завітав Олег Прохоров, який представляє міський комітет доступності та є головою суспільної спортивної організації інвалідів: «Дуже важливо те, що у нас є діалог із керівництвом залізниці, керівництвом вокзалу. Нам приємна увага, приємно те, що враховуються наші побажання, інтереси та можливості людей з обмеженими фізичними можливостями, тому, завдяки нашій спільній роботі, архітектурні об’єкти міста, зокрема залізничний вокзал, стають доступнішими для інвалідів».

«Цей зал дуже затишний, але навіть незважаючи на невелику площу, тут є усе, що необхідно інваліду. До того ж зала розташована на першому поверсі одразу при виході на платформи. Ця кімната на Одеському залізничному вокзалі нам подобається набагато більше, ніж у інших містах, адже ми часто подорожуємо в рамках проведення спортивних змагань», - зазначив учасник Одеського спортивного клубу інвалідів Андрій Боярський.

За даними пасажирської служби тільки за перші години роботи залу 8 травня до нього завітали 22 інваліди, що доводить вчасність його створення на вокзалі. Одеська залізниця й надалі працюватиме над створенням умов для комфортного перебування на об’єктах залізниці людей з особливими потребами.

Прес-служба Одеської залізниці




08.05.2013р. - Микола Луханін привітав ветеранів-залізничників із Днем Перемоги

8 травня 2013 року в актовій залі Управління Одеської залізниці відбулися урочистості присвяченні святкуванню 68-ї річниці Дня Перемоги.

Начальник Одеської залізниці Микола Луханін підкреслив вагомий внесок залізничників рідної магістралі у перемогу над німецько-фашистськими загарбниками у дні Великої Вітчизняної війни: «З перших днів війни у районі бойових дій опинилась і Одеська залізниця. З працівників магістралі був сформований окремий  батальйон, який нараховував 1200  бійців-залізничників, які увійшли у склад Приморської армії для героїчної оборони Одеси. На окупованій території Знам’янського, Шевченківського, Помічнянського, Христинівського вузлів активно діяли підпільні групи, що завдавали нищівних ударів ворогу. На початку 1945 року залізничники власними силами та коштами збудували ескадрилью бомбардувальників «Залізничник Одещини». Ця ескадрилья брала участь у визволенні території Східної Європи від фашистів. Сьогодні Одеська магістраль нараховує понад 3 тис. учасників Великої Вітчизняної війни та майже 750 учасників бойових дій. Ми щиро вдячні Вам дорогі ветерани за те, що відстояли право майбутніх поколінь жити у вільній країні, за щастя наших дітей та онуків!».

До теплих слів на адресу ветеранів-залізничників долучилися голова Ради ветеранів на Одеській залізниці Володимир Зелений та заступник голови Дорожнього комітету профспілки Ігор Соловйов.

З нагоди Дня Перемоги 56 ветеранів-залізничників отримали почесні нагороди від генерального директора Укрзалізниці та начальника Одеської залізниці. Завершив урочисті святковий концерт.

Прес-служба Одеської залізниці




07.05.2013р. - На Одеській залізниці оголошено конкурс раціоналізаторських рішень

На Одеській залізниці оголошено проведення оглядів та конкурсів з організації раціоналізаторської діяльності. З 10 червня по 12 серпня поточного року триватиме огляд на звання «Кращий раціоналізатор залізниці» та «Кращий організатор технічної творчості на залізниці» та конкурси з раціоналізаторських пропозицій: «Краще технічне рішення з підвищення безпеки руху», «Краще технічне рішення з оптимізації експлуатаційної роботи» та «Краще технічне рішення з механізації та автоматизації технологічних процесів».

Конкурси буде проведено у три етапи (тури): перший – у дирекціях залізничних перевезень та структурних підрозділах, другий – в галузевих службах серед переможців по дирекціях залізничних перевезень та структурних підрозділах, заключний третій тур відбудеться серед переможців оглядів та конкурсів у галузевих службах.

Наразі затверджено склад організаційного комітету залізниці з підготовки та проведення оглядів та конкурсів з організації раціоналізаторської діяльності. Аналогічні комітети будуть створені у галузевих службах, дирекціях залізничних перевезень, структурних підрозділах.

Подібні конкурси проводяться щороку для сприяння розвитку технічної творчості залізничників, прискорення розвитку та впровадження технічних розробок і технологій, виявлення обдарованих та талановитих особистостей, створення в колективах сприятливих умов для розвитку, підтримки і стимулювання творчої діяльності, покращення роботи з питань інтелектуальної власності та заохочення раціоналізаторів залізниці. Нагадаємо, що минулого року згідно з підсумками такого конкурсу першу премію та грошову винагороду отримав авторський колектив одного з найпотужніших депо в Україні – локомотивного депо Котовськ Одеської залізниці.

Прес-служба Одеської залізниці




07.05.2013р. - Вагонники залізниць України обмінялися досвідом профілактичної роботи

29-30 квітня 2013 року на базі експлуатаційного вагонного депо Знам'янка Одеської залізниці відбувся галузевий семінар-нарада на тему “Організація профілактичної роботи щодо забезпечення безпеки руху і якості ремонту у вагонному господарстві”. У заході взяли участь заступник начальника Головного управління вагонного господарства Укрзалізниці Броніслав Кучер, помічник начальника Головного управління вагонного господарства з безпеки руху поїздів Андрій Довгань,  начальник служби вагонного господарства Одеської залізниці Анатолій Драник, а також представники вагонних господарств всіх залізниць та п'яти вагоноремонтних заводів. Під час практичної частини заходу у вагонному депо Знам’янка учасникам семінару було продемонстровано єдиний в Україні діючий макет-тренажер розвернутої гальмівної магістралі вантажного поїзда.

Відкрив семінар-нараду Анатолій Драник, який доповів про роботу служби вагонного господарства Одеської залізниці та перспективи подальшого розвитку вагоноремонтних підприємств залізниці. Особливу увагу було приділено необхідності більш якісного технічного обслуговування поїздів за рахунок підвищення рівня технічного навчання оглядачів вагонів. Усі учасники заходу визнали доцільність і необхідності методичної та кропіткої роботи в вагонних депо з впровадження нового обладнання та технологій для забезпечення безпеки руху поїздів.

Прес-служба Одеської залізниці




03.05.2013р. - На Одеській залізниці підвели підсумки конкурсу дитячого малюнка

30 квітня поточного року у залі технічного навчання Центру охорону праці на станції Одеса-Товарна начальник Одеської залізниці Микола Луханін та голова Дорожнього комітету профспілки Анатолій Прокопенко привітали юних художників, які взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

Начальник Одеської залізниці Микола Луханін особисто привітав переможців з Одеського регіону, відзначивши кращі малюнки цінними дарунками. «Проведенням цього конкурсу ми хочемо достукатися до сердець ваших батьків, дідусів та бабусь. Ми прагнемо, щоб вони зрозуміли те, що для керівництва залізниці життя та здоров’я ваших рідних є найціннішим. Дуже приємно, що цього року у конкурсі взяли участь 414 дітей, що практично вдвічі більше, ніж торік. Сподіваємось, що й надалі ви братимете участь у подібних корисних та цікавих заходах», – зазначив начальник залізниці.

По закінченні заходу малюки поділилися яскравими враженнями із журналістами. Дочка працівника вокзалу Одеса-Головна Діана Віцина (7 років): «Мені дуже подобається малювати, адже це цікаво і у мене гарно виходить. Про конкурс мені сказала мама і у нас одразу виникло бажання взяти участь».

Не залишилися байдужими й батьки дітей-переможців, зокрема Тетяна Кац, яка працює у вагонному депо Одеса-Застава-1, подякувала керівництву залізниці за «увагу, приємні враження від чудового конкурсу, щедрих дарунків». «Ми обов’язково братимемо участь у конкурсах залізниці й надалі. Такі конкурси дуже корисні, адже вони впливають на розуміння важливості дотримання правил безпеки на залізниці як дорослих, так і дітей та допомагають батькам усвідомлювати, що вдома на них чекає сім’я», - підкреслила залізничниця.

«Цей захід дає позитивні результати у розширенні пізнання дітей у питаннях охорони праці та особистої безпеки. Можливо, що коли ці діти подорослішають, то продовжать традиції батьків і стануть залізничниками, а можливо навіть стоятимуть на сторожі охорони праці. Про цей захід дітлахи розкажуть своїм друзям, а батьки – знайомим, а це означає, що профілактична робота триватиме ще довго по закінченні конкурсу», переконаний начальник служби охорони праці Одеської залізниці Юрій Баранов.

Нагадаємо, що захід проводився в рамках Тижня охорони праці на Одеській залізниці та тривав з 2 по 24 квітня. Найближчим часом керівники структурних підрозділів інших регіонів вручать дарунки на місцях. Конкурс організовують на залізниці другий рік поспіль. Активну участь у конкурсі беруть діти залізничників майже усіх структурних підрозділів. Цього року в конкурсі взяли участь діти чотирьох вікових груп: від 2-х до 6-ти років (106 малюнків), від 7 до 10-ти років (179 малюнків), від 11-ти до 15-ти років (119 малюнків). У кожній з вікових груп комісія обрала по 10 кращих малюнків. У ході відбору малюнків члени комісії враховували відповідність майстерності малюнка віку дитини, адже цікавим є  саме бачення та розуміння дитини правил безпеки та охорони праці на залізниці.

Прес-служба Одеської залізниці




29.04.2013р. - Працівники пасажирського вокзалу Одеса-Головна за 2012 рік надали супровід майже 45 тис. дітей

Працівники пасажирського вокзалу Одеса-Головна за минулий рік надали супровід 811 дитячим групам, а це майже 45 тис. дітей. Протягом першого кварталу поточного року на Одеському залізничному вокзалі було оформлено 111 груп, що становить майже 3,1 тис дітей.

На вокзалі розроблена та вже понад п’ять років успішно працює технологія, яка забезпечує належну організацію надання допомоги групам дітей при посадці та висадці з поїзда, супроводження територією вокзалу та комфортного перебування у залах очікування. Черговий по вокзалу веде «Книгу обліку груп дітей на прибуття та відправлення». Старший квитковий касир ретельно вносить інформацію про групи, які оформили проїзні документи на вокзалі Одеса-Головна. Дані про групи, оформлені на інших вокзалах, записуються на підставі відповідних телеграм. Усі дані про групи концентруються у керівників змін вокзалу, чергового по вокзалу, що дає можливість приділити увагу всім групам дітей.

Для забезпечення безпечної посадки та висадки організованих груп дітей на залізничному вокзалі створено спеціальну Посадкову бригаду, роботу якої контролює черговий по вокзалу. До складу групи, що супроводжують дітей, входять також черговий по залу, старший квитковий касир та черговий з надання довідок. Для зручного перебування груп дітей до посадки на поїзд виділено окремий зал очікування, де одночасно можна розмістити 158 дітей. Усе це створює комфортні та безпечні умови перебування на території вокзального комплексу для організованих груп дітей.

Нещодавно до начальника пасажирського вокзалу Одеса-Головна Дмитра Лобойка надійшло прохання від Одеської студії  «Тоdes»  щодо організації зустрічі груп дітей що прибувають до Одеси на концерт-фестиваль та потребують супроводу компетентними працівниками залізничного вокзалу. Тільки під час проведення даного заходу з 24 по 26 квітня до Одеси прибули 1050 дітей з Москви, Харкова, Дніпропетровська та Луганська.

Традиційно піковим періодом для перевезення організованих груп дітей є періоди шкільних канікул (зимових, весняних, літніх місяців) та травневих свят. Саме в цей час дитячі групи користуються зручним залізничним транспортом для здійснення екскурсій або участі у певних заходах.

Прес-служба Одеської залізниці




26.04.2013р. - Начальник Одеської залізниці взяв участь у XXVIII засіданні Конференції Генеральних директорів залізниць ОСЗ

З 22 по 26 квітня поточного року в Одесі проходило XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів залізниць організації співробітництва залізниць (ОСЗ). Державну адміністрацію залізничного транспорту України на заході представляв генеральний директор Сергій Болоболін та його заступник Петро Науменко. У заході взяв участь начальник Одеської залізниці Микола Луханін.

У цьогорічному засіданні Конференції беруть участь генеральні директори (або їхні уповноважені представники) залізниць із 25 країн-членів ОСЗ: Азербайджан, Албанія, Білорусь, Болгарія, Угорщина, В'єтнам, Грузія, Іран, Казахстан, Китай, КНДР, Куба, Киргизія, Латвія, Литва, Молдова, Монголія, Польща, Росія, Румунія, Словаччина, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Україна, Чехія, Естонія тощо.

Відкриваючи Пленарне засідання Конференції, Сергій Болоболін висловив слова вдячності керівникам залізничних адміністрацій, які діляться своїм цінним досвідом, адже реформування залізничної галузі в Україні здійснюватиметься зважено: з урахуванням як позитивного так і негативного досвіду країн, де реформування вже відбулося.  «Більшість країн-учасниць ОСЗ активно сприяють нам у вивченні питань реформування у рамках робочих груп ОСЗ. Саме від вирішення цих важливих та нагальних питань залежить спільне сьогодення та майбутнє транспортних перевезень. Від реформування залізничного транспорту ми очікуємо підвищення конкурентоспроможності, інвестиційної привабливості, створення сприятливих умов для реалізації транзитного потенціалу України, інтеграції залізничного транспорту України в європейську та світову транспортні системи», – наголосив Сергій Болоболін.

У ході XXVIII засідання Конференції було підведено підсумки роботи за 2012 рік Комісій ОСЗ з питань вантажних та пасажирських перевезень, інфраструктури та рухомого складу, а також Постійних робочих груп з інформатики та кодування і розрахункових питань залізниць.

Конференція Генеральних директорів організовує співпрацю в області міжнародних залізничних перевезень між країнами Європи та Азії, зокрема комбіновані перевезення, взаємний обмін інформацією про очікувані зовнішньоторговельних перевезень, і розробляє спільні конкурентоспроможні пропозиції, встановлює правила користування вагонами і контейнерами у міжнародному сполученні, організовує розрахунки між залізницями тощо.

Головною метою роботи ОСЗ є розвиток міжнародних вантажних і пасажирських перевезень, створення єдиного залізничного транспортного простору в Євразійському регіоні, підвищення конкурентоспроможності трансконтинентальних залізничних напрямів, а також сприяння технічному прогресу і науково-технічного співробітництва в галузі залізничного транспорту.

Прес-служба Одеської залізниці




25.04.2013р. - Одеська залізниця пишається працівниками, які гідно виконують свій професійний обов’язок

Нещодавно на адресу редакції галузевої газети Одеської залізниці надійшов лист-подяка від інваліда першої групи Оксани Качанової, що мешкає у місті Первомайськ Миколаївської області. Пані Оксана висловлювала щиру подяку працівникам залізничного вокзалу Миколаїв, станції Первомайськ-на-Бузі та провідникам поїзда №27/28 "Київ-Севастополь". У листі автор дякує усім залізничникам, що зробили поїздку максимально комфортною та приємною. Це яскраве свідчення  того, що робота залізничників направлена на створення безбар’єрного простору для осіб з обмеженими фізичними можливостями на залізниці є продуктивною.

До того ж із кожним роком пасажирський вокзал Миколаїв стає доступнішим для інвалідів. З 2008 року на Миколаївському вокзалі організовано роботу Групи з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями. Інвалідам та їх супроводжуючим з боку працівників залізниці надається практична допомога при посадці/висадці з вагонів, супроводженні територією вокзалу, доставці ручної поклажі тощо.

З 2010 року на пасажирському вокзалі Миколаїв облаштовано спеціальну кімнату відпочинку для інвалідів з туалетною кімнатою (пристосованою для обслуговування даної категорії пасажирів), кімнатою для приймання їжі та холом. При виконанні будівельних та ремонтних робіт були враховані вимоги щодо потреб людей з обмеженими фізичними можливостями (пандуси, пологі з’їзди, поручні, спеціальні прилади тощо).

Протягом останніх років пандусами з поручнями було обладнано вхід до будівлі вокзалу та в’їзд на 2 платформу.

На вокзалі цілодобово функціонують туалет для інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату та медичний пункт, обладнаний інвалідними візками та іншими допоміжними засобами. Також обладнано кнопку виклику персоналу на висоті, зручній для користування інвалідів. У залі очікування підвищеного комфорту, який розташовано на першому поверсі вокзалу, виділені 16 місць для відпочинку інвалідів.

Інформаційні засоби (покажчики, піктограми, візуальні щити) спрощують перебування інвалідів на вокзалі. Для пасажирів з вадами зору проводиться дублювання необхідної візуальної інформації шрифтом Брайля: виготовлення та розміщення табличок по вокзалу Миколаїв у  кількості 10 шт. заплановано на 2-3 квартал 2013 року.

Працівники залізниці, які обслуговують пасажирів, систематично беруть участь у технічних заняттях, де обговорюється порядок надання транспортних послуг і доступність об’єктів залізничного транспорту для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Керівництво пасажирської служби Одеської залізниці пишається працівниками, які сумлінно виконують свої обов’язки та створюють комфортні умови для пасажирів.

Прес-служба Одеської залізниці




24.04.2013р. - Працівники воєнізованої охорони Одеської залізниці розкрили 16 крадіжок

Упродовж трьох місяців поточного року працівники служби воєнізованої охорони Одеської залізниці розкрили 16 випадків крадіжок на загальну суму понад 12 тис. грн. та затримали 23 розкрадачів. За зазначеними фактами порушили 17 кримінальних та 4 адміністративні справи. Найбільше від зловмисників потерпає колійне господарство залізниці – тут трапилося 11 випадків розкрадання майна та затримано 13 осіб. Було розкрито два випадки крадіжки вантажу. Також залізничники спільно з працівниками воєнізованої охорони дбають про збереження вантажів вантажовідправників. Їх робота спрямована на виявлення та попередження випадків розкрадання вантажів з вагонів відкритого типу під час руху поїздів. Особовий склад воєнізованої охорони супроводжує вантажі на усьому шляху прямування Одеською залізницею із вогнепальною зброєю.

Крім того, особовим складом воєнізованої охорони Одеської залізниці проводилася активна робота щодо перевірки приймальних пунктів металобрухту з метою виявлення таких, які працюють з порушенням Закону України «Про металобрухт». У ході проведених рейдів перевірено 55 пунктів, один з них закрито.

Залізничники нагадують громадянам, що розкрадання майна та матеріальних цінностей залізниці є несанкціонованим втручанням у роботу залізничного транспорту, що впливає на безпеку руху поїздів та може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, як наслідок – до нещасних випадків.

Прес-служба Одеської залізниці




23.04.2013р. - Майже 100 порушників затримано за ходіння по колії на Одеській залізниці

Протягом трьох місяців поточного року працівники служби воєнізованої охорони Одеської залізниці затримали 97 сторонніх осіб, що порушували правила безпечного перебування на об’єктах залізничної інфраструктури. З них 38 порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано.

Слід зазначити, що цього року ситуація із переходом колії у невстановлених місцях значно покращилась – кількість порушників зменшилася у 3,5 рази. Залізничники переконані, що такі цифри свідчать про підвищення результативності профілактичних заходів та загального рівня свідомості громадян. Саме тому залізничники дякують усім громадянам, які дбають про власну безпеку, не ризикують здоров’ям, життям, уважно дослухаються до правил безпечного перебування на об’єктах залізничної, виконують поради залізничників та роз’яснюють правила безпеки на залізниці дітям. Дорослі повинні своєю взірцевою поведінкою демонструвати дітям правила безпеки на залізниці та переходити колію лише у встановлених та спеціально обладнаних для цього місцях, користуючись мостами та настилами, попередньо впевнившись у відсутності поїзда або локомотива.

Прес-служба Одеської залізниці




22.04.2013р. - Одеські залізничники висадили майже 4 тис. дерев під час суботника

20 квітня 2013 року одеські залізничники провели День довкілля, продовжуючи добру традицію проведення заходів з озеленення та благоустрою. Майже 26 тис. працівників Одеської залізниці взяли активну участь у заході. Залізничники з 444 структурних підрозділів, станцій та служб державного підприємства прибирали вздовж колій, на пасажирських та вантажних платформах, на вокзалах і станціях, висаджували дерева та квіти.

В ході проведення комплексних природоохоронних заходів із благоустрою та озеленення залізничники прибрали понад 487 гатериторії, висадили 3 тис. 847 дерев та 3 тис. 519 кущів, упорядковали понад 63 тис. м2 газонів та квітників. Усі підрозділи залізниці були у повному обсязі забезпечені необхідним посадковим матеріалом. Також залізничники ліквідували 185 стихійних сміттєзвалищ, створених мешканцями прилеглих до залізниці населених пунктів. Було вивезено 440 м3 відходів зібраних на несанкціонованих сміттєзвалищах.

Проведення таких масштабних заходів на залізниці вкотре доводить, що байдужих до проблем благоустрою та озеленення території залізниці серед транспортників немає.

Прес-служба Одеської залізниці




19.04.2013р. - На Одеській залізниці посилять контроль за безквитковим проїздом

З 15 квітня поточного року на Одеській залізниці посилено контроль за дотриманням пасажирами порядку оформлення проїзних документів. Заходи проводитимуться в рамках «Місячника по підвищенню доходності від перевезення пасажирів у приміському сполученні». Вже розроблені та затверджені графіки проведення рейдів у регіональних поїздах та поїздах приміського сполучення працівниками служби приміських пасажирських перевезень, пасажирської служби та Одеської дирекції залізничних перевезень. На вокзалах та станціях організовано оповіщення населення про проведення місячнику через оголошення та гучномовний зв'язок.

Під час проведення заходу посадкові бригади перевірятимуть у пасажирів наявність проїзного документа, вилучатимуть недійсні абонементні квитки та квитки вихідного дня, підроблені посвідчення, які дають право на оформлення безкоштовного або пільгового проїзного документа.

Одеська залізниця нагадує пасажирам про особисту відповідальність за безквитковий проїзд. Обов’язково слід зберігати квиток до закінчення поїздки приміським поїздом і пред’являти його за вимогою осіб, які здійснюють контроль. У іншому разі пасажиру доведеться сплачувати за проїзд вдруге.

Прес-служба Одеської залізниці




17.04.2013р. - Одеські залізничники просять ЗМІ зважено ставитися до інформації отриманої від недобросовісних працівників

Захищаючи інтереси трудового колективу Одеська залізниця звертається до працівників пасажирського господарства із закликом не підтримувати провокацій з боку недобросовісних працівників, які допускають грубі порушення своїх посадових обов’язків.

Останнім часом ряд ЗМІ розповсюджують неправдиву інформацію від начальника пасажирського поїзда С.С. Горчева щодо незаконного припинення контракту з даним працівником (термін дії контракту припиняється 26.04.2013).

 Одеська залізниця наголошує: жодного шансу на продовження контракту даний працівник не має, адже керівництво залізниці повинно забезпечити максимальний дієвий контроль за станом розгляду фактів грубих порушень посадових обов’язків працівниками поїзних бригад пасажирського господарства, особливо таких як перевезення безквиткових пасажирів та не допускати прийому на роботу, пов’язану з обслуговуванням пасажирів осіб, що раніше вчиняли зазначені порушення. Наразі у С.С. Горчева є три діючі дисциплінарні стягнення за порушення своїх посадових обов’язків. Недоліки в роботі були виявлені у пасажирських поїздах під керівництвом начальника поїзда С.С. Горчева, зокрема рекордне провезення безквиткових пасажирів (65 осіб) у пасажирському поїзді №59 сполученням «Харків - Одеса». Слід зазначити, що перевезення безквиткових пасажирів підриває авторитет робітників пасажирського господарства та шкодить іміджу залізниці! До того ж це є пряме нанесення збитків підприємству та залізниці в цілому. Саме тому залізничники ніколи не припинять боротьбу з незаконним перевезенням безквиткових пасажирів.

ДП «Одеська залізниця» не вбачає жодних порушень трудового законодавства України по відношенню до Горчева С.С.  та звертається залізничників і представників засобів масової інформації зважено ставитися до інформації, що, суб’єктивно та, на жаль, однобоко надається недобросовісними працівниками, які намагаються в першу чергу відстоювати власні інтереси.

Прес-служба Одеської залізниці




17.04.2013р. - Пасажири стурбовані щільністю розміщення малих архітектурних форм навколо залізничного вокзалу в Одесі

Одеська залізниця доводить до відома представників засобів масової інформації, жителів та гостей міста, що згідно з Державним актом на право постійного користування територія навколо будівлі вокзалу не знаходиться в постійному користуванні Одеською залізниці. Саме тому контролювати щільність розміщення малих архітектурними форм навколо пасажирського вокзалу Одеса-Головна та на Привокзальній площі залізничники не мають жодних підстав.

Нещодавно працівники галузевого залізничного видання провели опитування серед пасажирів. У ході опитування абсолютна більшість пасажирів залізниці висловила категоричне незадоволення наявністю довкола вокзалу закладів (малих архітектурних форм), адже це не лише погіршує естетичне враження від величної архітектурної композиції, створеної ще у минулому сторіччі. В разі термінової евакуації пасажирів вихід на вулицю Середньофонтанська буде заблоковано, адже скупчення людей через щільність забудови не зможе в екстреному порядку покинути територію вокзалу.

Прес-служба Одеської залізниці




12.04.2013р. - Запрошуємо на прес-конференцію генеральних директорів, відповідальних представників Організації співробітництва залізниць

25 квітня у м. Одеса відбудеться прес-конференція, присвячена роботі XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів Організації співробітництва залізниць, яке проходитиме в Одесі з 22 по 26 квітня цього року.

У прес-конференції візьмуть участь генеральні директори та відповідальні представники залізниць України, Росії, Казахстану та Китаю.

Місце проведення: вул. Пушкінська,15 (готель «Брістоль»).

Початок прес-конференції о 13.00.

Акредитація обов’язкова до 19 квітня за телефонами: (048) 727-10-07, 725-79-98 та 095-289-22-19 (прес-служба Одеської залізниці).

Просимо представників ЗМІ завчасно акредитуватися на захід за вказаними телефонами.

*Довідково:

XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів Організації співробітництва залізниць відбудеться в Одесі з 22 по 26 квітня цього року.

На засідання планують прибути Генеральні директори (відповідальні представники) усіх залізниць-членів ОСЗ.

Під час XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів планується підсумувати роботу Комісії ОСЗ за 2012 рік з питань вантажних та пасажирських перевезень, інфраструктури та рухомого складу, інформатизації, а також обговорити та затвердити програму роботи ОСЗ на майбутнє.

Прес-центр Укрзалізниці




12.04.2013р. - Начальник Одеської залізниці взяв участь у нараді з питань розвитку транспортного комплексу Миколаївської області

Наприкінці минулого тижня у Миколаєві відбулася робоча нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, Міністра інфраструктури України Володимира Козака та Міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова. У нараді взяли участь начальник Одеської залізниці Микола Луханін, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, начальник Херсонської дирекції залізничних перевезень Микола Скірдов, керівники підприємств транспортного комплексу Миколаївської області та інші.

У ході робочої наради з питань розвитку транспортного комплексу Миколаївської області, яка відбулася на базі ДП «Миколаївський морський торговельний порт», Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул зазначив, що в розбудові України, як могутньої морської держави, що визначено пріоритетним напрямом у проведені економічних реформ, Миколаївський регіон відіграє одну із ключових ролей.

Міністр інфраструктури України Володимир Козак зазначив, що в транспортній сфері все дуже тісно взаємопов’язано і від роботи портів залежить завантаженість ключових підприємств.

Під час робочої наради було заслухано ряд доповідей, що зокрема стосувалися проекту реконструкції Дніпро-Бузького лиманського каналу, стану реалізації інвестиційних проектів в морегосподарському комплексі Миколаївської області тощо. За підсумками наради досягнуто домовленості про створення постійно діючої робочої групи, на засіданнях якої будуть комплексно вирішуватися питання щодо подальшого розвитку транспортно-логістичного вузла Миколаївської області.

У теперішній час перевезення вантажів в напрямку портів Миколаївського регіону по дільниці Долинська – Миколаїв (у порівнянні з перевезеннями на дільниці Апостолове – Миколаїв) є пріоритетними та економічно вигіднішими. Адже дільниця Долинська – Миколаїв коротша та має пологіший профіль перегонів, що дозволяє пропускати великовагові поїзди, а це в свою чергу

економія локомотивів, локомотивних бригад, палива, більш раціональне використання пропускної спроможності.

Залізничниками у 2009 році на дільниці Долинська – Миколаїв було збудовано та введено в експлуатацію 52 км головних та приймально-відправних колій.

Відповідно до наказу Генерального директора Укрзалізниці від 10.06.2011 № 274-Ц «Про затвердження та введення в дію Програми електрифікації залізниць України на 2011-2016 роки», на Одеській залізниці у 2013 році передбачається виконання проектно-кошторисних та проектно-вишукувальних робіт з електрифікації дільниць Долинська – Миколаїв та Миколаїв – Колосівка.

Залізничники постійно працюють над підвищенням пропускної спроможності дільниць, забезпеченням їх стабільної роботи, підвищенням економічної ефективності залізничного транспорту, зменшенням його негативного впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення високих соціальних стандартів транспортних послуг.

Прес-служба Одеської залізниці




10.04.2013р. - Одеські залізничники готуються до літніх пасажирських перевезень

Одеські залізничники підготують до літніх пасажирських перевезень 640 вагонів. У процесі ремонту вагонів залізничники прагнуть обновити вагон ззовні, та всередині, зокрема електричне та холодильне обладнання. Для забезпечення комфорту пасажирів улітку в складі пасажирських поїздів формування Одеської залізниці курсуватиме 226 вагонів (35% від загальної кількості) обладнаних кондиціонерними системами, тобто практично кожен третій вагон. Кожен підготовлений вагон двічі інспектується - спочатку керівництвом депо або вагонної дільниці, а потім дорожньою комісією до складу якої входять фахівці пасажирської служби, ревізорського апарату, інспекторів пожежного нагляду тощо.

Створено необхідний запас матеріально-технічних засобів і деталей вагонів з урахуванням введення в експлуатацію додаткових пасажирських поїздів. Зокрема у пасажирському вагонному депо Одеса-Головна зібрано 15 комплектів компресорів для кондиціювання повітря, у Миколаєві – 5. Наразі налагодження роботи компресорів триває. Очікується централізована поставка холодильного агенту для їх заправки.

Для забезпечення максимально комфортних умов для пасажирів під час подорожей Одеська залізниця подбала також про закупівлю з’ємного інвентарю (матраців, матрацних чохлів, ковдр, штор та посуду). Зокрема, заплановано придбати 45 тис. комплектів постільної білизни. Виростуть й продуктивні потужності пральних комплексів пасажирського вагонного депо Одеса-Головна (17 тис. кг білизни на добу) та прального комплексу пасажирського вагонного депо Миколаїв (майже 4,5 тис. кг), адже  за період літніх пасажирських перевезень 2012 року дані комплекси перепрали понад 2 тис. тонн постільної білизни.

У літній період на вокзалах та станціях Одеській залізниці працюватимуть 10 додаткових кас.

Прес-служба Одеської залізниці




10.04.2013р. - Одеські залізничники шоковані зухвалістю зловмисників!

Одеські залізничники звернулися до правоохоронних органів, щоб припинити зухвале втручання зловмисників у діяльність залізниці та розкрадання її майна. Понад 650 кг металевих виробів (накладок та стикових болтів) викрадено 8 квітня поточного року на перегоні Яковлівка – Зелена дільниці Знам’янка – П’ятихатки. Вражає те, що розкрадачі нехтують безпекою та життям пасажирів, адже це дільниця інтенсивного руху пасажирських поїздів.

Монтери колії Олександрівської дистанції колії 8 квітня двічі о 10:10 та 11:28 виявляли відсутність у загальній кількості 20 шестиотворних міжрейкових накладок та 60 стикових болтів. Вчасне виявлення викрадених елементів верхньої будови колії дозволило оперативно закрити рух поїздів по даній дільниці і вчасно попередити ймовірні страшні наслідки. Через незаконне втручання у діяльність залізниці на півгодини було затримано два вантажні поїзди. Наразі ведеться слідство. Є підозрювані у скоєнні злочину.

Одеські залізничники звертаються до усіх громадян із закликом берегти майно залізниці, попереджувати випадки розкрадання та звертатися у правоохоронні органи за підозри сумнівної поведінки громадян неподалік залізничної колії, адже навіть незначний заробіток для когось може призвести до фатальних наслідків та вартувати сотень життів пасажирів!

18 березня 2013 року на станції Чорноморська зловмисники викрали кабелі пристроїв, за допомогою яких здійснюється управління рухом поїздів. Про цей випадок незаконного втручання у діяльність залізниці у квітні розповсюджено інформацію сектором зв’язків з громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ України на Одеській залізниці у зв’язку із затриманням зловмисників.  

Дільницею, де сталася крадіжка кабелів, курсують переважно вантажні поїзди. Через викрадення зловмисниками кабелів було затримано лише два пасажирські поїзди, максимальна затримка яких становила 20 хв. Завдяки злагодженій роботі працівників служби перевезень та служби сигналізації та зв’язку Одеської залізниці, які вчасно виявили та усунули пошкодження кабелів, вдалося запобігти страшних наслідків.

Прес-служба Одеської залізниці




 Архів новин