This version of the page http://nise.com.ua/nasha-praktika (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-05-10. The original page over time could change.
Наша практика - Центр Судових Експертиз НІСЕ. Незалежний Інститут Судових Експертиз.
  • Головна
  •  
  • Про нас
  •  
  • Послуги
  •  
  • Клієнти
  •  
  • Корисна iнформацiя
  •  
  • Контакти
 
 
 
 

Наша практика

Шановні гості сайту!

Пропонуємо Вам ознайомитися з експертизами, які були проведені фахівцями   Незалежного  інституту судових експертиз.

 Практика проведення економічних експертиз

1. Дослідження обґрунтованості віднесення підприємством до складу валових витрат сум відсотків за користування кредитом.

Судово-економічна експертиза в адміністративній справі проведена на підставі ухвали окружного адміністративного суду за позовом підприємства до державної податкової інспекції про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Актом перевірки державної податкової інспекції, на підставі якого винесено спірне податкове повідомлення-рішення, встановлено, що в порушення норм Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» підприємством віднесено до складу валових витрат відсотки за кредит на суми, що не були використані у господарській діяльності платника податку, та донараховано податок на прибуток.

На вирішення судово-економічної експертизи поставлені питання щодо документальної обґрунтованості віднесення підприємством до складу валових витрат сум відсотків за користування кредитом та висновків акту перевірки.

Дослідженням наданих документів встановлено, що висновки акту перевірки державної податкової інспекції про необґрунтоване віднесення підприємством до складу валових витрат сум відсотків за користування кредитом та про нарахування підприємству податку на прибуток документально не підтверджуються.

2. Дослідження обґрунтованості формування підприємством суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, відображеної у податковій декларації.

Судово-економічна експертиза у кримінальній справі про обвинувачення посадової особи – головного бухгалтера підприємства проведена на підставі постанови районного суду.

Актами державної податкової інспекції про результати документальних невиїзних (камеральних) перевірок та позапланової виїзної перевірки податкових декларацій підприємства встановлено завищення суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість (ПДВ), відображеної у податковій декларації.

На вирішення судово-економічної експертизи поставлені питання щодо документальної обґрунтованості суми, включеної підприємством до складу податкового кредиту з ПДВ, суми бюджетного відшкодування з ПДВ, відображеної у податковій декларації та висновків актів перевірок.

Дослідженням наданих документів встановлено, що суми, включені підприємством до складу податкового кредиту з ПДВ, та суми бюджетного відшкодування з ПДВ, відображені у податковій декларації, документально підтверджуються, а висновки актів державної податкової інспекції про завищення суми бюджетного відшкодування з ПДВ, відображеної у податковій декларації, не обґрунтовані.

3. Дослідження відповідності переліку документів, наданих підприємцем банку для отримання кредитних коштів, чинному положенню банка про кредитування.

Судово-економічна експертиза у кримінальній справі про обвинувачення посадової особи – керівника філії банку проведена на підставі постанови старшого слідчого прокуратури.  

На вирішення судово-економічної експертизи поставлені питання щодо відповідності переліку документів, наданих підприємцем банку для отримання кредитних коштів, чинному положенню банка про кредитування, та щодо обов’язковості надання для отримання кредитів актів огляду.

Дослідженням наданих документів встановлено, що документи, наявні в кредитних справах підприємця, відповідають чинному положенню банку про кредитування, а надання актів огляду для отримання кредитів  не передбачено.