This version of the page http://svit.ukrinform.ua/Australia/australia.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-05-06. The original page over time could change.
Країни світу — Австралія

ПОДІЄВИЙ МОНІТОР


НАШІ ПАРТНЕРИ








ВИБРАНЕ





ЛІЧИЛЬНИКИ







 


Офіційна назва - Австралійський Союз (Commonwealth of Australia), Австралія (Australia). Згідно з рішенням уряду від січня 1976 р. за кордоном країна називається Австралія, уряд - австралійським, у країні називається Австралійський Союз і уряд Союзу.

Географічне положення - Австралія розташована на Австралійському материку, острові Тасманія та ряді інших малих островів у Тихому та Індійському океанах. З півночі омивається Тіморським та Арафурським морями і протокою Торреса; на сході - Кораловим і Тасмановим морями; на півдні - протокою Басса й Індійським океаном; на заході - Індійським океаном. Австралійському Союзу належать також острови Картьє та Ешмор, острів Різдва, Кокосові острови, острови Херд, Макдональд і Норфолк.

Площа території - загальна площа Австралії становить 7 682 300 кв. км. У квітні 2008 р. ООН визнала право за Австралією збільшити свою територію на 2,5 млн кв.км.

Кількість населення - 22,7 млн. осіб (2011 р.).

Столиця - Канберра (Canberra) - 350 тис. осіб.

Адміністративний поділ -  Австралія - федерація, яка включає шість штатів і дві території: Новий Південний Уельс (New South Wales), Вікторія (Victoria), Квінсленд (Queensland), Південна Австралія (South Australia), Західна Австралія (Western Australia), Тасманія (Tasmania), Північна територія (Northern Territory), Австралійська столична територія (Australian Capital Territory).

Інші великі міста: Сідней (4,4 млн. осіб), Мельбурн (4 млн.), Брісбен (1,95 млн.), Перт (1,6 млн.), Аделаїда (1,17 млн.).

Офіційна мова - англійська.

Релігія: католики - 26%, англікани - 26%, протестанти - 20% (Об'єднана Церква, Союз баптистів, Лютеранська церква і Церква Христа), православні - 4%; іудеї, буддисти, мусульмани.

Грошова одиниця - австралійський долар = 100 центам.

Національне свято - 26 січня - День Австралії (1788 р.).

Державний прапор - прапор Австралійського Союзу синього кольору. У верхньому лівому куті розміщений прапор Великобританії - символ приналежності до Австралійського Союзу і Британської Співдружності націй. Синій колір прапора - символ океану, що оточує з усіх боків Австралію. В середині прапора розташоване зображення сузір'я Південного хреста. 6 зірок на прапорі символізують шість штатів Австралійського Союзу. Сім променів зірки означають шість штатів і територію Папуа. П'ятикутна зірка символізує федеральний округ Канберру. Прапор затверджений у 1954 році.

Державний герб - зображений у вигляді щита, який підтримують з двох боків кенгуру і страус Ему, в обрамленні квітучих гілок евкаліпта. Щит розділений на 6 частин, кожна з яких вміщує емблему відповідного штату. У верхній частині герба розміщена семикутна зірка, шість променів якої означають 6 штатів, а сьомий - символізує федеральний округ Канберру. Герб у нинішньому вигляді існує з 1912 року.
 
Державний гімн - «Розвивайся, прекрасна Австраліє» (англ. Advance Australia Fair) — складено Пітером Доддсом Маккорміком 1878 року. У 1984 році лейбористський уряд Боба Хока замінив ним God Save the Queen після того, як опитування австралійців показали, що «Advance Australia Fair» — найпопулярніший варіант нового гімну.

Членство в міжнародних організаціях - ООН, МБРР, МВФ, СОТ, АТЕС, МФЧХіЧП, ОЕСР та інші.

Домен інтеренту - .au




26.04.12





  На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Форум | Контакти | RSS  | Про Укрінформ 

Всі права застережені. © Ukrinform 2012.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 594-28-05
E-mail: svit@ukrinform.ua