This version of the page http://shkola.ukrinform.ua/node/240 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-30. The original page over time could change.
Майже половина усиновлених українських дітей проживає у США | Школа молодого журналіста Укрінформ

Майже половина усиновлених українських дітей проживає у США

Сполучені Штати залишаються країною, на яку припадає найбільша кількість усиновлень українських дітей за кордоном.

Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко після завершення наради з генеральними консулами у США та представниками посольства у Вашингтоні.

"Загалом зараз на консульському обліку перебуває 21,5 тис. дітей. З них 8250 - у Сполучених Штатах. Тобто майже кожна друга дитина, яка була усиновлена за кордоном, перебуває у США", - зазначив Павленко.

Зважаючи на це, аналіз ситуації та формування нової політики України по контролю за долею кожної дитини, усиновленої за кордоном, українська сторона почала саме із Сполучених Штатів, наголосив Уповноважений Президента.

Він нагадав, що минулого року громадяни США усиновили в Україні 480 дітей, з них кожна четверта дитина - з особливими потребами і з важкими хворобами, серед яких синдром Дауна, ВІЛ-інфекція, вроджені вади серця та інші. У період з 2009 по 2012 роки було 9 випадків повернення в Україну дітей, усиновлених громадянами США, і 4 випадки, коли діти відмовилися їхати до Сполучених Штатів і відповідно відбулося розусиновлення.

Як повідомляло агентство, Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко з 1 по 4 квітня перебуває у США, де зустрінеться з керівництвом Департаменту охорони здоров'я та соціальної політики США, Спеціальним радником Державного секретаря США з питань дітей, органами соціального захисту дітей ряду штатів; відвідає американські родини, які усиновили дітей з України, а також виступить у Фонді Карнегі.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mayge_kogna_druga_usinovlena_ditina_z_u...