This version of the page http://www.glasweb.com/index.php/radio (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-28. The original page over time could change.
ГЛАС | радио





АНОНСЫ РАДИО ГЛАС

Задать вопрос

ОТКРЫТАЯ СТУДИЯ «ГЛАС»

Пятница,  10 августа  2012 года


ТЕМА ПРОГРАММЫ: «Азбука Здоровья».


 Организм человека постоянно обновляется. Это заложено природой. Рождаются новые клетки, обновляется кровь, старые клетки отмирают, и опять рождаются новые. И это постоянный цикл. А любое «заболевания» - это нарушение этого естественного цикла. В центре « Азбука   Здоровья » используется принцип рождения для сознательного построения здорового тела. Если есть нарушение здоровья - есть зашлакованность, т.е. необходимо помочь организму очиститься, а потом и создать среду для рождения здоровых молодых клеток, используя натуральные продукты здоровья, и он сам начнёт восстанавливаться. Как проходит процесс оздоровления с помощью системы " Азбука   Здоровья »?


Весь процесс оздоровления происходит таким образом - организм очищают от шлаков с помощью масел, трав, сауны (инструмент очистки подбирается индивидуально для каждого в зависимости от степени зашлакованности организма). Потом постепенно подключают массаж как средство для глубокой очистки организма. И постепенно начинают питание организма через подключение масел холодного отжима, натуральной пищи. Иногда индивидуально подключают гирудотерапию.


 


ГОСТИ:


Светлана Кокшарова, автор методики, президент международного клуба «Азбука здоровья».


 


Прямой эфир (канал ГЛАС) 09.00 - 11.00
Повтор (Страна Советов) 22:20- 00:10
Повтор (канал ПЛЮС) 20:10 – 22:00

слушать:                  
«Сокровища Черного моря» Дата эфира: 31 2012
«Кризис парламентаризма в Украине: что дальше?» Дата эфира: 30 2012
«Мой адрес – не дом и не улица…» Дата эфира: 29 2012
Архив

Задать вопрос

МОВА КАЛИНОВА

Генофонди кожного народу формувалися одночасно з особливостями його питомої ментальності, темпераменту, вищої нервової діяльності. І звичайно ж - мови. І хоч мова — явище космічне, але вона — ще й явище генетичне.


Як море починається з річки, так українське слово починалося  з писемності. Українське слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше Іваном Нечуєм-Левицьким, Панасом Мирним, Михайлом Коцюбинським, Лесею Українкою та багатьма іншими видатними українцями.


Небагато минуло століть від часу панування латинської мови, але зараз її уже ніхто не розуміє, так само як німці не розуміють мови готів. Говори диких людей змінюються протягом декількох поколінь, мова ж українців, хоча також не в первісній формі, стоїть до нашого часу твердо, як непорушна скеля.


 «ІСТОРИЧНІ ДЖЕРЕЛА»


У VІІІ — Х ст. русичі підпорядкували собі частину литовських племен на північ від Прип’яті, з яких пізніше постала білоруська народність. Білоруська мова, яка сформувалася внаслідок цього, мало чим відрізняється від сучасної української, лише фонетика, манера вимовляння звуків, у ній залишилася литовська: дзекання, цекання, акання і м’яка вимова. Останнім у 983 році Володимир Великий завоював литовське плем’я ятвягів. Мова їхніх нащадків була повністю українською — а це сучасна Берестейщина.


 Декілька слів з української мови знав і прем’єр-міністр Англії Уїнстон Черчель. Підтвердженням цьому є цікавий, але маловідомий історичний факт. Під час англо-бурської війни у Південній Африці у 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Будяку вступити до Оксфордського університету.  Спілкуючись у Великобританії військові товарищі, у вільний час, вчили один одного вимовляти цікаві вислови на рідній для кожного мові.  У 1917 році Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....


«Урок мовознавства»


УКРАЇНСЬКА мова має свою особливу музикальність. Ця незбагненна душа нашої мови, як золотоносна ріка, виблискує хвилями народної пісні, переливається в душу нації, творить почуттєву нерозривність українського серця й української землі.      Геніальні композитори Моцарт і Бетховен, Глінка й Чайковський, Барток і Стравінський користувалися українськими мелодіями у своїй творчості, а це значить, що вони чули вібрацію найвищих небес нашої мови.
      Нашій мові потрібен вогонь любові, потрібна духовна міць! І той, хто дихає суржиком, не може мати духовного здоров’я.
І сьогодні на уроці мовознавства хочеться поговорити про мову реклами, адже останнім часом в засобах масової інформації зростає кількість оголошень різного плану. І вадою майже усіх текстів цих оголошень є численні помилки проти норм сучасної української мови. Дуже часто можна почути чи прочитати: замість сюрприз сюрпис, хліб – хліп, пропонують рослинну олію і евкаліптове масло. Олія, як відомо, буває тільки рослинна, тому досить сказати олія, (а евкаліптова, соняшникова, кукурудзяна – то вже її види).


Раз по раз реклама зазначає «Приходьте і ви одержите істинне задоволення». І мало хто з нас знає, що тут аж дві лексично-нормативні кальки з російської мови. Правильно буде – приходьте – і ви дістанете (або матимете), а не одержите справжнє( а не істинне) задоволення. І
І таких помилок чимало: замість торгуючі організації  треба – торгівельні організації, замість курси по вивченню англійської мови –правильно буде  курси для вивчення англійської мови.


Багато рекламних текстів закінчуються безграмотним закликом звертатись за адресою. На запитання куди? відповідає в цьому випадку іменник з прикметником на (тобто правильно на адресу). За вживаємо тоді, коли треба відповісти на запитання де щось відбудеться (наприклад конференція відбудеться за адресою Одеса, вулиця Канатна, 83) .Тим, хто сьогодні так активно пропагує різноманітні рекламні ролики, треба затямити, що лексичні, стилістичні та інші помилки знижують ефективність рекламних матеріалів.


Говоріть і пишіть правильно. 


Відберіть у народу все, і все він може повернутись, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить...  Мова народу – показнник його свідомості. Українська мова-  дзвінкова криниця на середохресній дорозі нашої свідомості. Її джерела б'ють десь від магми, тому й вогняна така. В українській мові одухотворюється народ, Батьківщина, втілюється творчою силою описи природи, криниці, червоної калини та білої берези. Все це можна назвати нашою духовністю.


Програму хотілося б завершити словами Сенеки: Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя.


Тож давайте любити рідну землю, і мову, яку кожен з нас вважає для себе рідною.

слушать:                  
Помилки в рекламі Дата эфира: 11 2017
мова реклами Дата эфира: 11 2001
"Культура спілкування" Дата эфира: 20 2011
Архив

Задать вопрос

Народна скарбничка

Вітаю вас шановні слухачі, відкриває багатющу скарбницю наших пращурів і поринає разом з вами у таємничий світ національних традицій та звичаїв – Альона Новічкова.


Звичаї народу


 «Червень літо зарум'янив», — каже народна приказка. Українські народні назви всіх місяців споріднюються з природними ознаками та з вірою й традиціями народу. Перший літній місяць в народі називають полудень, рум'янець, різноцвіть, сінокісник, перволіть, кресник, світозар, сонцекрес, червень та інші. Всі ці назви червня підкреслюють природні явища, ознакою яких є буяння молодості людини, тварини та рослини.


Про походження наймення першого літнього місяця існує найбільше гадок. Жодному з його старших братів не випало такої пильної уваги з боку мовознавців та дослідників. Та це й зрозуміло: полудень року увібрав найконтрастніші його ознаки. Одні вважають, що назві прислужилося масове цвітіння квітів, зокрема маку й півонії; інші стверджують, буцімто назва пішла від зачервонілих суниць та черешень, котрі починають визрівати; дехто схильний пояснювати походження слова з тим, що в цей час найяскравіше світить сонце — саме з 20 по 22 червня настає період найвищого сонцестояння, коли день удвічі перевершує ніч.
Мають, очевидно, рацію й ті вчені, котрі пояснюють назву, пов'язану з масовим розплодом городніх та садових червів і гусені. Небезпідставні міркування й дослідників традиційного бджільництва; вони вважають, що своє ім'я місяць отримав від того, що в червні бджолині матки починають найактивніше відкладаї, личинки — плодити черву.


Але найбільш логічним поясненням назви є її походження від червеця. Саме в червні і з'являється сокоживна комаха — кошеніль. Червенська фарба цінувалася насамперед за соковитий колір і практичну якість, позаяк він не вигоряв на сонці й не змивався водою. Цим барвником кольорували вовну, ткацькі вироби, лучку і навіть виготовляли жіночу пудру. Широке розповсюдження цього промислу, очевидно, сприяло офіційній назві місяця.


В Україні побутувала й назва іюнь, походження якої науковці пов'язують з іменем давньоримської богині Юнони — покровительки дівчат, шлюбів, сім'ї та породіль, богині успіху та перемоги.


Та в українській мові цій назві відповідає слово – юність, юнак, юний, що характеризує молодість людини, тварини та рослини.


Українські народні назви всіх місяців споріднюються з природними ознаками. Ось чому червень ще називали «гедзнем», «кезднем», «бізднем» чи «безднем», позаяк під цю пору з'являються надокучливі ґедзі та сліпаки, котрі бунтують корів та коней. Деінде його йменували й «червивим місяцем» — порою розвитку гусені й шашелю. Тому в червні селяни намагалися не заготовляти деревину для житла, бо «воно швидко псуватиметься».


Саме буяння природи, прояви молодецької сили та сходження на землю Святого Духа й є силою червня. Природа о цій порі проявляє все на що здатна та що заробили у Бога люди конкретної місцевості. Тому в червні по вірі людей з'являються не тільки плоди їхньої праці, що радують їхнє серце, але й різні шкідники, які псують ці плоди. Та й погодні умови можуть сприяти гарному врожаю або навпаки ставати на його заваді, наприклад, коли виникає засуха, буревії, зливи, град та сильні грози, що наносить шкоди майбутньому врожаю.


1 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ІВАНА ДОВГОГО


Назва дня пов'язана з іменем єпископа Іоанна Готського (VII ст.). Він керував готською єпархією, що знаходилась на Південному березі Криму, поблизу сучасної Ялти. Готи — племена східних германців, які оселилися в Криму в III ст. Іоанн був греком, помер біля 700 р.


В народі Іванів день прозвали Довгим за те, що в цьому місяці найдовші дні. За повір'ям, якщо цього дня посіяти огірки, то вони виростуть довгими.


2 ЧЕРВНЯ - ВОЗНЕСІННЯ


Відзначається в четвер шостого тижня, на сороковий день після Великодня. Одне з найбільших церковних свят, що відноситься до числа двунадесятих. Створена євангелістами земна біографія Ісуса закінчується описанням сцени вознесіння його на небо. Ось як про це пише євангеліст Марк: «Ісус зібрав своїх учнів і сказав: «Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангеліє. Хто увірує, той буде спасенний, а хто не увірує, то буде осуджений. Ім'ям моїм виганятимуть бісів, на хворих будуть руки класти і добре їм стане. Господь же Ісус, промовивши до них так, вознісся на небо і сів праворуч Бога».


 «Народні повір’я»


ЧЕРВНЕВІ ПРИКМЕТИ


- Холодний травень, вологий червень — погреби й комори будуть повні.


- У перші дні червня дощить — весь місяць буде сухим.


- Липа зацвіла на початку третьої декади червня — літо буде сонячне,


тепле.


- Дощі почалися в середині червня — йтимуть два тижні.


- Сіно вологе — овес розлогий.


Із святом Вознесіння також пов'язано багато народних повір'їв, а вознесенська роса вважається дуже цілющою від різних хвороб.


Та насамперед із днем Вознесіння люди пов'язують повний розквіт весни і перехід її до літа. Коли цього дня хороша погода — це до врожаю. Якщо ж на Вознесіння дощ — то на Іллю (2 серпня) буде гроза.


Про все це розповідають люди, а наш народ скаже, як зав’яже, а я Альона Новічкова просто переповідаю. Так що, хочете вірте – а хочете ні. Але відзначу, все, у що ми віримо, збувається, так що вірте тільки в хороше!

слушать:                  
Прикмети про щастя Дата эфира: 11 2017
Трійця Дата эфира: 11 9
"Червень місяць"
Архив

Задать вопрос

Молочний буфет

"Пийте, діти, молоко - будете здорові!". Стара дитяча приказка залишається актуальною і донині. А якщо молоко це ще й кисле, то користь від нього, виявляється, удвічі більша. Одним із головних ініціаторів виробництва кефіру став відомий учений Ілля Мечніков. Він довів, що в шлунку людини накопичуються хвороботворні бактерії, які призводять до швидкого старіння організму та хвороб. Перемогти ці мікорорганізми допомагає кефір. Тому, природно, що купуючи цей продукт, ми передусім розраховуємо на те, що він якісний і принесе нашому організму користь. Але як виявляється не все так добре як нам би хотілося...зазначає Олександр Дімітров,


голова наглядової ради ЗАТ «Троїцький молзавод»


Все нравиться еще какую нибудь ?


  Отже щоб не потрапити як то кажуть у халепу з кефіром, йогуртом чи ряжанкою і не нашкодити за свої ж гроші своєму ж організму – обирайте не тільки смачне та якісне, найголовніше обирайте справжнє! Такою справжньою продукцією – є кисломолочна продукція під торговою маркою «Молочний буфет», яку випускає «Троїцький молзавод». Кефір, йогурт, ряжанка, і мацоні – виробляються за технологією, яка не порушує природної структури молока та його природних зв’язків.   


 Так в чому з справжність, поцікавитесь Ви?! А в тому що продукти складаються тільки з цільного молока, і молочнокислих бактерій, до того ж увесь асортимент готується виключно термостатним способом дозрівання, без жодної гомогенізації!!!! Саме так колись в сільських печах, в давнину, наші бабусі й готували ряжанку…


Але аби назавжди викреслити з раціонів одеситів гомогенізовані молочні продукти, напевно варто спершу роз’яснити, що воно  - до чого, і власне чим небезпечні подібні молочні продукти для людського організму.


На сьогодні  «Троїцький молзавод» єдине підприємство на теренах СНД, яке готує подібну молочну продукцію, аналогів якій не має в жодній пострадянській країні.


І той хто хоч раз скуштував справжню молочну продукцію під торговою маркою «Молочний буфет» - іншої купувати не схоче.


Чому? Вкотре поцікавитесь Ви? Причина на думку Олександра Дімітрова дуже проста!


 «Троїцький молзавод» – одне з найстаріших підприємств Одеської області, яке було засноване у 1957-му році. Нині тут встановлено найсучасніше італійське обладнання, працюючи на якому, за словами Сергія Матіна, голови правління ЗАТ «Троїцький молзавод», спеціалісти підприємства змогли втілити в реальність свою виробничу ідею.


До речі, вся продукція під торговою маркою «Молочний буфет» готується лише за ДСТУ, тобто колишніми ГОСТами і усі процеси виробництва відповідають світовим стандартам «BIO» та «DEMETER», що й забезпечує її високу якість.


Рухаючись виробничим ланцюжком – переходимо до камери готової продукції, в якій молочна продукція ще дозріває 24 години при температурі +2+4 градуси.  Дотримання усіх технологічних вимог та процесів, дозволяє отримати дійсно продукт з неповторним смаком та цілющими властивостями.


Це говорить Тетяна Святкова, головний технолог ЗАТ «Троїцький молзавод» стосується і йогуртів «Молочний буфет», і мацоні, і ряжанки під цією ж маркою.


Особливим є й кефір «Молочний буфет».


Молочна продукція під торговою маркою «Молочний буфет» вже сьогодні доступна для споживачів Києва, Донецька та Одеси. В нашому місті, зокрема, увесь асортимент можна придбати у відділі дитячого харчування мережі дитячих магазинів «Антошка», та в усій мережі супермаркетів «Обжора» у відділі молочні продукти.  


  Як бачимо здатність людини бути здоровою прихована в таємницях людського обміну речовин, відповідно ми люди, є тим, що ми їмо. Ідея, яка втілена в продукцію торгівельної марки «Молочний буфет», дає нам, споживачам, можливість бути запрошеним в культуру людського здоров’я. Тож не втрачаймо такого шансу! Споживаймо справжнє – і тоді матиме справді міцне здоров’я!


Альона Новічкова спеціально для радіо глас

слушать:                  
День фермера Дата эфира: 11 2017
Молочний буфет Дата эфира: 11 2007
ПП "Барви" Дата эфира: 11 2030
Архив

Задать вопрос

«Медиа Новости» представляют «Бізнес ФМ, Москва». «Бизнес Тайм» на радио «ГЛАС».

Впервые в Одессе на частоте 106,6, на частоте радио «ГЛАС», «Медиа Новости» представляют «Бизнес ФМ Москва».
Каждые 15 минут на частоте 106,6 - обзор текущих событий в мире, новости рынков (обзор котировок ценных бумаг, курсов валют, цен на сырье), информация об отставках и назначениях, погода в финансовых столицах мира. Каждые 30 минут - новости и события ведущих российских и зарубежных компаний и корпораций, мониторинг деловой прессы: газет, журналов, Интернет-изданий, мирового радио и телеэфира. За происходящим на мировых рынках с момента открытия бирж и до окончания торгов следят признанные биржевые аналитики. Только в программе «Бизнес Тайм» воплощена концепция Breaking News - новости звучат в тот момент, когда они появляются на ленте информационных агентств или происходят в мире - ни секунды задержки. Настройтесь на частоту 106,6 в любой момент - и за 20 минут Вы узнаете все, что необходимо для принятия решения, касающегося Вашего бизнеса и Ваших денег. Наша аудитория - это те, кто вовлечен в бурно растущий финансовый рынок. Это и профессиональные участники финансового рынка - трейдеры, финансисты, банкиры. Это и те, кто активно пользуется финансовыми продуктами - кредитными картами, паевыми фондами, вовлечен в кредитную жизнь Украины. Настройтесь на частоту 106,6 и в любой момент Вы узнаете все, что необходимо для принятия решения и процветания Вашего бизнеса.

Задать вопрос

Недільна проповідь

Життя людини - це бурхливий водоспад подій, як в ньому не загубитись, як віднайти правду, зрозуміти справедливі закони буття, як навчитись шанувати природні багатства землі, як жити в надії і любові, яку нам дарував Бог? Як своїми добрими вчинками і помислами наблизити Царство Боже? Відповіді на ці запитання можна знайти у Біблії.
Щонеділі на хвилі 106,6, на хвилі радіо «ГЛАС» до вашої уваги проповідь отця Олександра Кравченка, віримо що слово Боже стане практичним дороговказом у вашому щоденному житті

Задать вопрос

Архив аудиопродакшн

Архив аудиопродакшн "ГЛАС"

слушать:                  
Последний эфир Дата эфира: 30 2002
Последний эфир Дата эфира: 29 2002
Последний эфир Дата эфира: 28 2002
Архив

ИНТЕРНЕТ ВЕЩАНИЕ
26.04 16:18 |  «Бессарабские болгарские трагедии»

Болгары – нация, которая вот уже в течение двухсот лет населяет 9 районов юга Одесской области, так называемую Бессарабию. Культура этого народа составляет неотъемлемую часть общей культурной и социально-экономической жизни нашего региона. В редакции газеты «Роден край» состоялась презентация новой книги «Бессарабские болгарские трагедии». Это уже 15 издание, вышедшее в свет благодаря усилиям редакции. Его  автор журналист Степан Сербинов. Он много лет сотрудничал с газетой «Роден край». Итогом этой совместной работы и стала книга «Бессарабские болгарские трагедии».

26.04 15:24 |  За чистую окружающую среду

 В Одесской области проходит двухмесячник по благоустройству территорий. В рамках ежегодной акции «За чистую окружающую среду», объявленной Кабмином Украины, в регионе проводится ликвидация незаконных свалок, убираются и озеленяются парки и скверы, мемориалы и братские могилы, проходят массовые субботники. Промежуточные итоги двухмесячника по благоустройству на Одещине подвела на пресс-конференции Евгения Абрамова, директор департамента развития инфраструктуры и ЖКХ Одесской облгосадминистрации.

26.04 14:48 |  Память должна жить…

26 апреля 1986 года на всегда останется в памяти человечества. Именно в этот день произошла самая большая за всю историю атомной энергетики авария. 4-й энергоблок Чернобыльской АЭС взорвался. Реактор был полностью разрушен. Только в первые три месяца погиб тридцать один человек. Сто пятнадцать тысяч было эвакуировано из тридцатиметровой зоны.

И, хотя с того времени прошло двадцать семь лет отголоски трагедии и до сих пор ощущают жители Украины, России, Белоруссии. Территорию, на которой размещалась АЭС называют мертвой.

Каждый год одесситы собираются возле памятникам чернобыльцам, чтобы почтить память тех, кто не пережил катастрофу. Встретиться с теми, кто ее помнит.  

26.04 12:45 |  Международная научно-практическая конференция в ОНУ

Одесский национальный университет им. Мечникова собрал сегодня ученых, практических психологов, аспирантов и студентов, которые принять участие в работе первой Международной научно-практической конференции «Развитие личности в рамках пространственно-временной организации жизненного пути». В рамках конференции присутствующие имели возможность получить мастер-классы от ведущих ученых Украины.

25.04 16:03 |  «Город для жизни»

Вполне уместно сказать о Всеукраинском Архитектурном фестивале «Город для жизни», открывшемся в Одессе на территории Одесского художественного музея, — еще и молодежный. Ведь основным контингентом мероприятия стали студенты, молодые и перспективные архитекторы, которые, согласно замыслу организаторов, в ходе  фестиваля должны были пообщаться с маститыми архитекторами Одессы и других городов Украины. Непосредственное участие в мероприятии приняли также представителями управления архитектуры и градостроительства Одесского городского совета.

25.04 15:22 |  Финансирование творческих и общественных проектов

В рамках программы содействия развитию гражданского общества в одесской области на 2012-2015 годы проводился конкурс среди творческих объединений и общественных организаций, призванных помогать в решении проблем общественности одесского региона. 8 лучших проектов были отмечены областной государственной администрацией, премиями в размерах от 20 до 55 тысяч гривен