This version of the page http://avk.org.ua/index.php/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-24. The original page over time could change.
Асоціація велосипедистів Києва
  • Про нас
  • Учасникам Асоціації
  • Стати учасником
  • Робота волонтерам
  • Пожертвувати
  • Контакти
Новини на е-mail
Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design

Пішоходи та велосипедисти забракували Поштову площу

Новини - Місто Київ

 

23 квітня 2013, Київ. – "Поштова площа – для всіх людей, а не тільки для покупців!",- під таким гаслом сьогодні о 8:40 пройшов флешмоб біля виходу з метро "Поштова площа", організований громадською ініціативою "За доступний громадський простір".

Велосипедисти, люди з дитячими візками та неповносправні громадяни спробували пройти по пішохідному переходу шириною 6 метрів, який буде єдиною можливістю потрапити на Поштову площу після її реконструкції – і зупинилися у натовпі.

 

Їдемо на Букський каньйон на велосипедах!

Новини - Діяльність АВК

З 27 квітня по 4 травня їдемо дивитися на каньйони річок Рось, Роставиця та Гірський Тикич, на старі міста Богуслав та Корсунь-Шевченківський, руїни водяних млинів, палаци і церкви - Київська та Черкаська області. Заїдемо в дендропарки Олександрія (Біла Церква) та Софіївка (Умань). Але мета подорожі - побачити Букський каньйон.

 

Вітаємо з Днем велосипеда

Новини - Світ

Вітаємо велосипедистів з Днем велосипеда, який святкують 19 квітня з нагоди того, що винахідник ЛСД після першого тестування наркотиків поїхав додому на велосипеді.

Зичимо вам ніколи не наслідувати його приклад :)

 

Прес-реліз: Поштова площа буде недоступною для більшості киян

Новини - Місто Київ

17 квітня 2013, Київ. – Після реконструкції Поштова площа буде майже непридатною для проходу людей літнього віку, проїзду велосипедистів та людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це заявили у коаліції громадських організацій „За доступний громадський простір”.

 

Велосипед — диявольське створіння

Новини - Європа

В церкві на горищі знайшли уривок газети про велосипед

На горищі приміської церкви в Копенгагені знайшли уривок газети. В ньому була промова до молоді, що відбулася в сільській ратуші міста Бредхолт (Данія) 1882 року, щойно велосипед з'явився в цій частині країни.

Європейська федерація велосипедистів переклала це неймовірне свідчення, зроблене в часи, коли велосипед вважався створінням диявола і причиною того, чому молодь тих днів була такою некерованою.

 

Шукаємо бажаючих долучитися до створення велосипедної мапи Києва

Новини - Діяльність АВК

Велосипедна мапа Києва — відкритий проект Асоціації велосипедистів Києва, який, за нашим задумом, повинен акумулювати усю інформацію, необхідну для користування велосипедом в столиці: місцезнаходження торгівельних закладів, парковок, велодоріжок, зручних об'їздних шляхів і доріг навпростець, а також інших важливих для велосипедиста місць.

Для створення оновленої веломапи нам потрібно:

1. Розробити концепцію сервісу. Дивимося, як це зробили в інших містах світу, визначаємо потрібний (і непотрібний) функціонал, визначаємо, як все буде працювати (і на основі яких картографічних сервісів). Не забуваємо, що простота — запорука успіху, швидкої розробки і легкої підтримки.
2. Відповідно до концепції пишемо технічні завдання для програміста та дизайнера.
3. Програміст із дизайнером розробляють сервіс.
4. Велосипедна спільнота міста наповнює мапу інформацією і користується нею.

Потрібні наступні люди:

— розробник(и) концепції веломапи
— розробник(и) технічних завдань
— веб-програміст
— веб-дизайнер

Якщо ви готові долучитись до створення нової веломапи Києва, пишіть координатору проекту Олексію Нікіфорову на jnsr{a}i.ua з темою листа "Розробка веломапи".

Дуже сподіваємося на підтримку, і не дочекаємося, коли будь-який киянин зможе користуватись цим зручним інформаційним ресурсом.

 

 

Чотири покоління громадського велопрокату

Новини - Європа

Згадуючи презентацію Аміта Бгатта про фінансово сталий громадський велопрокат на конференції Transforming Transportation 2013, я вирішив поділитися з вами ключовими моментами в історії громадського велопрокату.

Незважаючи на те, що велообмін видається новим віянням, він з'явився ще в 1965 році, і до теперішнього часу пережив три покоління протягом сорока восьми років. Кількість міст з громадським велопрокатом збільшилася вчетверо за останні п'ять років; наразі їх 204. Двадцять сьоме за кількістю населення китайське місто Усі має 70.000 велосипедів у їх системі велопрокату. Велообмін є чудовим способом повернути людей на велосипеди: 84% користувачів велопрокату Гуанчжоу (Китай) ніколи раніше не їздили велосипедом у місті

 

Навчи більше людей кататися на велосипеді!

Новини - Діяльність АВК

Як один з напрямків наших велошкіл у цьому році ми плануємо відкрити вело-школу саме навчання поїздкам на велосипеді - для людей, які не вміють кататися на велосипеді.

 

6 веломаршрутів у парках Києва. Куди ще можна їхати?

Новини - Діяльність АВК

У Києві минулого року відкрили 6 рекреаційних веломаршрутів у парках Києва. Минулоріч вони працювали у тестовому режимі, і корпорація "Артеріум", яка їх встановлює та опікується, хоче цього року зробити їх кращими.

Зокрема, потрібно на карти маршрутів додати вказівки на цікаві місця, куди маршрут не заходить, але там є що подивитися. Або там є станція міської електрички. Або там в кущах є якийсь пам'ятник, або озеро, або закинута будівля, або навіть щось історичне.

 

Шукаємо веб-кодера

Новини - Діяльність АВК

Асоціації велосипедистів Києва потрібен веб-кодер, який створить сайт на WordPress відповідно до готового дизайну.

 
Більше
Оголошення
Шукаємо веб-кодера

Детальніше...
Наші друзі

Велосипедні маршрути, описи, GPS-треки


Нас підтримують: