This version of the page http://kpi.ua/1238-4 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-20. The original page over time could change.
Перемога студентки ІЕЕ на міжнародній олімпіаді | Національний технічний університет України

Перемога студентки ІЕЕ на міжнародній олімпіаді

Щороку в Україні проходить Всеукраїнська студентська олімпіада з безпеки життєдіяльності, в якій активну участь беруть студенти НТУУ "КПІ". П'ять студентів з усієї країни, які показали найкращі результати, представляють Україну на міжнародному турі олімпіади. Цього року переможницею і, відповідно, членом збірної команди України на Міжнародній олімпіаді з безпеки життєдіяльності стала студентка кафедри інженерної екології ІЕЕ Єлизавета Галіна (науковий керівник – А.В. П’ятова, ст. викладач кафедри охорони праці, промислової та цивільної безпеки). Завдяки своїй наполегливості, глибоким знанням та підтримці керівництва ІЕЕ – заступника директора Л.І.Несен і в.о. директора В.В.Прокопенка – Є.Галіна успішно виступила на міжнародній олімпіаді, що проходила в м. Бєлгород, Російська Федерація. Там вона виборола перемогу й отримала Диплом 1-го ступеня. Щиро вітаємо Єлизавету Галіну та бажаємо подальших успіхів!


Ніколи не знаєш, яким боком повернеться до тебе життя, тому потрібно бути готовим до будь-яких ситуацій. Усім людям, незалежно від віку та професії, життєво необхідно знати правила безпеки у транспорті, вдома, на роботі та схеми дії на випадок аварій і катастроф. Саме з цією метою було організовано Всеукраїнську студентську олімпіаду з безпеки життєдіяльності, фінал якої проходив у Сумах.

Участь у ній взяли понад 200 студентів майже з усіх вишів України. Приймали нас у Сумському державному університеті на кафедрі інженерної екології. Організували все на найвищому рівні, починаючи з поселення і закінчуючи розважальною програмою. Родзинкою організаторів виявилася інформація, що переможці заключного туру, щоб потрапити на міжнародні змагання, мають пройти відбіркову інтернет-олімпіаду. Саме за її підсумками й оберуть 5 студентів, які складатимуть збірну України. Мені пощастило ввійти до заповітної п'ятірки.

 Далі поїзд, автобус, кордон і, нарешті, славний Бєлгород. Місто розташоване на пагорбах; стоячи на останньому поверсі в корпусі Бєлгородського державного технологічного університету ім. В.Г.Шухова, де проходили змагання, можна було побачити півміста з висоти пташиного польоту. Красу пейзажу доповнюють річки Вєзьолка та Сіверський Донець. Господарі показали університет і місто з майстерністю досвідчених гідів – цікаво й витончено. Тому склалося враження, що місто – це живий митець, який розмальовує довкілля, дає радість, естетичну насолоду, спокій, натхнення, спонукає задуматися над метою життя та важливістю знань з безпеки життєдіяльності.

При в'їзді в місто можна побачити кар'єр, де видобувають крейду, звідси і назва Бєлгород. Кар'єр не може працювати без дотримання належних умов з безпеки праці, контролю та регулювання з боку екологів. Це й очищення повітря від шкідливих компонентів, вентиляція в робочій зоні, стійкість відкосів та ін., без чого не дозволили б видобуток корисної копалини. Тобто, для інженерів-екологів як фахівців безпека на підприємстві  – понад усе!

Власне олімпіада складалася з чотирьох блоків: теоретичний тур і три практичних. Наша збірна діяла як єдине ціле – чітко, злагоджено, і у підсумку посіла перше місце.

Отримавши купу вражень, позитивних емоцій та познайомившись з цікавими людьми, команда повернулася до Харкова. Але залишилися спогади про час, який не згаяли, та людей, які гріють душу; а все це завдяки бажанню бути майстром свого життя.

                        Єлизавета Галіна, студентка гр. ОЗ-91, ІЕЕ