This version of the page http://odz.gov.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-18. The original page over time could change.
-=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 
Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке
НОВИНИ
17.04.2013р. - Одеські залізничники просять ЗМІ зважено ставитися до інформації отриманої від недобросовісних працівників

Захищаючи інтереси трудового колективу Одеська залізниця звертається до працівників пасажирського господарства із закликом не підтримувати провокацій з боку недобросовісних працівників, які допускають грубі порушення своїх посадових обов’язків.

Останнім часом ряд ЗМІ розповсюджують неправдиву інформацію від начальника пасажирського поїзда С.С. Горчева щодо незаконного припинення контракту з даним працівником (термін дії контракту припиняється 26.04.2013).

 Одеська залізниця наголошує: жодного шансу на продовження контракту даний працівник не має, адже керівництво залізниці повинно забезпечити максимальний дієвий контроль за станом розгляду фактів грубих порушень посадових обов’язків працівниками поїзних бригад пасажирського господарства, особливо таких як перевезення безквиткових пасажирів та не допускати прийому на роботу, пов’язану з обслуговуванням пасажирів осіб, що раніше вчиняли зазначені порушення. Наразі у С.С. Горчева є три діючі дисциплінарні стягнення за порушення своїх посадових обов’язків. Недоліки в роботі були виявлені у пасажирських поїздах під керівництвом начальника поїзда С.С. Горчева, зокрема рекордне провезення безквиткових пасажирів (65 осіб) у пасажирському поїзді №59 сполученням «Харків - Одеса». Слід зазначити, що перевезення безквиткових пасажирів підриває авторитет робітників пасажирського господарства та шкодить іміджу залізниці! До того ж це є пряме нанесення збитків підприємству та залізниці в цілому. Саме тому залізничники ніколи не припинять боротьбу з незаконним перевезенням безквиткових пасажирів.

ДП «Одеська залізниця» не вбачає жодних порушень трудового законодавства України по відношенню до Горчева С.С.  та звертається залізничників і представників засобів масової інформації зважено ставитися до інформації, що, суб’єктивно та, на жаль, однобоко надається недобросовісними працівниками, які намагаються в першу чергу відстоювати власні інтереси.

Прес-служба Одеської залізниці




17.04.2013р. - Пасажири стурбовані щільністю розміщення малих архітектурних форм навколо залізничного вокзалу в Одесі

Одеська залізниця доводить до відома представників засобів масової інформації, жителів та гостей міста, що згідно з Державним актом на право постійного користування територія навколо будівлі вокзалу не знаходиться в постійному користуванні Одеською залізниці. Саме тому контролювати щільність розміщення малих архітектурними форм навколо пасажирського вокзалу Одеса-Головна та на Привокзальній площі залізничники не мають жодних підстав.

Нещодавно працівники галузевого залізничного видання провели опитування серед пасажирів. У ході опитування абсолютна більшість пасажирів залізниці висловила категоричне незадоволення наявністю довкола вокзалу закладів (малих архітектурних форм), адже це не лише погіршує естетичне враження від величної архітектурної композиції, створеної ще у минулому сторіччі. В разі термінової евакуації пасажирів вихід на вулицю Середньофонтанська буде заблоковано, адже скупчення людей через щільність забудови не зможе в екстреному порядку покинути територію вокзалу.

Прес-служба Одеської залізниці




12.04.2013р. - Запрошуємо на прес-конференцію генеральних директорів, відповідальних представників Організації співробітництва залізниць

25 квітня у м. Одеса відбудеться прес-конференція, присвячена роботі XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів Організації співробітництва залізниць, яке проходитиме в Одесі з 22 по 26 квітня цього року.

У прес-конференції візьмуть участь генеральні директори та відповідальні представники залізниць України, Росії, Казахстану та Китаю.

Місце проведення: вул. Пушкінська,15 (готель «Брістоль»).

Початок прес-конференції о 13.00.

Акредитація обов’язкова до 19 квітня за телефонами: (048) 727-10-07, 725-79-98 та 095-289-22-19 (прес-служба Одеської залізниці).

Просимо представників ЗМІ завчасно акредитуватися на захід за вказаними телефонами.

*Довідково:

XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів Організації співробітництва залізниць відбудеться в Одесі з 22 по 26 квітня цього року.

На засідання планують прибути Генеральні директори (відповідальні представники) усіх залізниць-членів ОСЗ.

Під час XXVIII засідання Конференції Генеральних директорів планується підсумувати роботу Комісії ОСЗ за 2012 рік з питань вантажних та пасажирських перевезень, інфраструктури та рухомого складу, інформатизації, а також обговорити та затвердити програму роботи ОСЗ на майбутнє.

Прес-центр Укрзалізниці




12.04.2013р. - Начальник Одеської залізниці взяв участь у нараді з питань розвитку транспортного комплексу Миколаївської області

Наприкінці минулого тижня у Миколаєві відбулася робоча нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, Міністра інфраструктури України Володимира Козака та Міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова. У нараді взяли участь начальник Одеської залізниці Микола Луханін, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, начальник Херсонської дирекції залізничних перевезень Микола Скірдов, керівники підприємств транспортного комплексу Миколаївської області та інші.

У ході робочої наради з питань розвитку транспортного комплексу Миколаївської області, яка відбулася на базі ДП «Миколаївський морський торговельний порт», Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул зазначив, що в розбудові України, як могутньої морської держави, що визначено пріоритетним напрямом у проведені економічних реформ, Миколаївський регіон відіграє одну із ключових ролей.

Міністр інфраструктури України Володимир Козак зазначив, що в транспортній сфері все дуже тісно взаємопов’язано і від роботи портів залежить завантаженість ключових підприємств.

Під час робочої наради було заслухано ряд доповідей, що зокрема стосувалися проекту реконструкції Дніпро-Бузького лиманського каналу, стану реалізації інвестиційних проектів в морегосподарському комплексі Миколаївської області тощо. За підсумками наради досягнуто домовленості про створення постійно діючої робочої групи, на засіданнях якої будуть комплексно вирішуватися питання щодо подальшого розвитку транспортно-логістичного вузла Миколаївської області.

У теперішній час перевезення вантажів в напрямку портів Миколаївського регіону по дільниці Долинська – Миколаїв (у порівнянні з перевезеннями на дільниці Апостолове – Миколаїв) є пріоритетними та економічно вигіднішими. Адже дільниця Долинська – Миколаїв коротша та має пологіший профіль перегонів, що дозволяє пропускати великовагові поїзди, а це в свою чергу

економія локомотивів, локомотивних бригад, палива, більш раціональне використання пропускної спроможності.

Залізничниками у 2009 році на дільниці Долинська – Миколаїв було збудовано та введено в експлуатацію 52 км головних та приймально-відправних колій.

Відповідно до наказу Генерального директора Укрзалізниці від 10.06.2011 № 274-Ц «Про затвердження та введення в дію Програми електрифікації залізниць України на 2011-2016 роки», на Одеській залізниці у 2013 році передбачається виконання проектно-кошторисних та проектно-вишукувальних робіт з електрифікації дільниць Долинська – Миколаїв та Миколаїв – Колосівка.

Залізничники постійно працюють над підвищенням пропускної спроможності дільниць, забезпеченням їх стабільної роботи, підвищенням економічної ефективності залізничного транспорту, зменшенням його негативного впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення високих соціальних стандартів транспортних послуг.

Прес-служба Одеської залізниці




10.04.2013р. - Одеські залізничники готуються до літніх пасажирських перевезень

Одеські залізничники підготують до літніх пасажирських перевезень 640 вагонів. У процесі ремонту вагонів залізничники прагнуть обновити вагон ззовні, та всередині, зокрема електричне та холодильне обладнання. Для забезпечення комфорту пасажирів улітку в складі пасажирських поїздів формування Одеської залізниці курсуватиме 226 вагонів (35% від загальної кількості) обладнаних кондиціонерними системами, тобто практично кожен третій вагон. Кожен підготовлений вагон двічі інспектується - спочатку керівництвом депо або вагонної дільниці, а потім дорожньою комісією до складу якої входять фахівці пасажирської служби, ревізорського апарату, інспекторів пожежного нагляду тощо.

Створено необхідний запас матеріально-технічних засобів і деталей вагонів з урахуванням введення в експлуатацію додаткових пасажирських поїздів. Зокрема у пасажирському вагонному депо Одеса-Головна зібрано 15 комплектів компресорів для кондиціювання повітря, у Миколаєві – 5. Наразі налагодження роботи компресорів триває. Очікується централізована поставка холодильного агенту для їх заправки.

Для забезпечення максимально комфортних умов для пасажирів під час подорожей Одеська залізниця подбала також про закупівлю з’ємного інвентарю (матраців, матрацних чохлів, ковдр, штор та посуду). Зокрема, заплановано придбати 45 тис. комплектів постільної білизни. Виростуть й продуктивні потужності пральних комплексів пасажирського вагонного депо Одеса-Головна (17 тис. кг білизни на добу) та прального комплексу пасажирського вагонного депо Миколаїв (майже 4,5 тис. кг), адже  за період літніх пасажирських перевезень 2012 року дані комплекси перепрали понад 2 тис. тонн постільної білизни.

У літній період на вокзалах та станціях Одеській залізниці працюватимуть 10 додаткових кас.

Прес-служба Одеської залізниці




10.04.2013р. - Одеські залізничники шоковані зухвалістю зловмисників!

Одеські залізничники звернулися до правоохоронних органів, щоб припинити зухвале втручання зловмисників у діяльність залізниці та розкрадання її майна. Понад 650 кг металевих виробів (накладок та стикових болтів) викрадено 8 квітня поточного року на перегоні Яковлівка – Зелена дільниці Знам’янка – П’ятихатки. Вражає те, що розкрадачі нехтують безпекою та життям пасажирів, адже це дільниця інтенсивного руху пасажирських поїздів.

Монтери колії Олександрівської дистанції колії 8 квітня двічі о 10:10 та 11:28 виявляли відсутність у загальній кількості 20 шестиотворних міжрейкових накладок та 60 стикових болтів. Вчасне виявлення викрадених елементів верхньої будови колії дозволило оперативно закрити рух поїздів по даній дільниці і вчасно попередити ймовірні страшні наслідки. Через незаконне втручання у діяльність залізниці на півгодини було затримано два вантажні поїзди. Наразі ведеться слідство. Є підозрювані у скоєнні злочину.

Одеські залізничники звертаються до усіх громадян із закликом берегти майно залізниці, попереджувати випадки розкрадання та звертатися у правоохоронні органи за підозри сумнівної поведінки громадян неподалік залізничної колії, адже навіть незначний заробіток для когось може призвести до фатальних наслідків та вартувати сотень життів пасажирів!

18 березня 2013 року на станції Чорноморська зловмисники викрали кабелі пристроїв, за допомогою яких здійснюється управління рухом поїздів. Про цей випадок незаконного втручання у діяльність залізниці у квітні розповсюджено інформацію сектором зв’язків з громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ України на Одеській залізниці у зв’язку із затриманням зловмисників.  

Дільницею, де сталася крадіжка кабелів, курсують переважно вантажні поїзди. Через викрадення зловмисниками кабелів було затримано лише два пасажирські поїзди, максимальна затримка яких становила 20 хв. Завдяки злагодженій роботі працівників служби перевезень та служби сигналізації та зв’язку Одеської залізниці, які вчасно виявили та усунули пошкодження кабелів, вдалося запобігти страшних наслідків.

Прес-служба Одеської залізниці




08.04.2013р. - На Одеській залізниці розпочався конкурс дитячого малюнку

2 квітня на Одеській залізниці стартував конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». У конкурсі можуть взяти участь діти залізничників та діти, які мешкають поблизу залізничної інфраструктури. Для цього дитині достатньо намалювати ілюстрацію правил безпечного перебування на об’єктах залізничної інфраструктури, попередження виробничого або невиробничого травматизму тощо.

Служба охорони праці такий конкурс проводить щороку. З шести областей, які обслуговує Одеська залізниця, малюнки спочатку надходять до структурних підрозділів, а згодом до служби охорони праці. Традиційно у конкурсі беруть участь до двох сотень дітей віком від 4 до 16 років. По закінченні конкурсу служба охорони праці організує виставку дитячих робіт. Авторів найкращих малюнків заохотять дарунками.

Одеські залізничники переконані, що саме у ранньому віці у дітей формується глибоке усвідомлення важливості дотримання правил безпеки на залізниці. До того ж залізничники знайшли спосіб ці знання пропагувати наочно у ігровій формі.

Конкурс малюнка триватиме до 24 квітня.

Прес-служба Одеської залізниці




05.04.2013р. - Одеські залізничники різними видами ремонту оздоровлять майже 125 км колії

Поточного року Одеські залізничники різними видами ремонту оздоровлять майже 125 км колії на одному з найбільш вантажонапружених напрямків на Україні: П’ятихатки – Знамянка – Помічна – Одеса.

Про це йшлося на засіданні техніко-економічної ради, яка відбулася 4 квітня 2013 року під головуванням начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна у якому взяли участь представники галузевих господарств.

У ході засідання стало відомо, що основний обсяг робіт з модернізації колії в 2013 році проводитиметься на трьох основних напрямках загальним обсягом – 91,1 км, а саме дільниці Миронівка – П’ятихатки, Знам’янка – Одеса, Вапнярка – Одеса. Наразі повністю готова проектно-кошторисна документація.

На дільниці Миронівка – П’ятихатки заплановано виконати роботи на трьох перегонах Кам’янка – Косари, Знам’янка – Знам’янка пас, Щаслива – Зелена загальна протяжність яких становить 23,7 км. На напрямку Знам’янка – Одеса заплановано виконати на 1,9 км перегону Канатово - Трепівка. На напрямку Вапнярка – Одеса роботи будуть виконані на перегонах Вапнярка – Князеве, Іванівка – Веселий Кут протяжністю 15,4 км.

Капітальним ремонтом буде відремонтовано 33,3 км колії менш вантажонапружених дільниць. Дерев’яні шпали будуть замінені залізобетонними на 8,6 км колії. Колійники замінять новими комплектами 65 стрілочних переводів, 15 з яких будуть на залізобетонних брусах. Буде відремонтовано 25 станційних колій загальною протяжністю 20,9 км на станціях: Іллічівськ – Поромна, Котовськ, Христинівка, Знам’янка, Миколаїв, Одеса-Сортувальна.

Зазначені роботи проводитимуться в 3 етапи: виконання робіт до, після та під час літніх пасажирських перевезень. До початку літніх пасажирських перевезень роботи виконуватимуться на 42,7 км перегонів: Кам’янка – Косари, Знам’янка - Знам’янка пас., Щаслива – Зелена, Іванівка – Веселий Кут, Перехрестове – Затишшя, Херсон – Херсон-Порт, а також станціях Щаслива, Затишшя. Під час літніх пасажирських перевезень у червні – вересні 2013 року проведені на напрямку Вапнярка – Цвіткове на перегонах Розсоховата – Звенигородка, Сигнаївка – Квіткове; на напрямку Шевченко – Помічна на перегонах Новомиргород – Виска, Виска – Капустино; на напрямку Зятківці – Гайворон на перегонах Дукля – Генрихівка, Генрихівка – Джулинка, а також на станційних коліях. Виконання робіт після закінчення літніх пасажирських перевезень у вересні – листопаді 2013 заплановано виконати на напрямку Знам’янка – Одеса на перегоні Канатове- Трепівка, а також по станціям Котовськ, Дзинілор, Тальне, Христинівка та Тимкове.

Під час виконання колійних робіт проводитимуться комплексні роботи з оздоровлення 6 «хворих» (нестійких) місць земляного полотна (в основному на напрямках Вапнярка – Одеса, Миронівка - П’ятихатки) та ремонту 10 інженерних споруд (мости, труби). Серйозний обсяг робіт заплановано по заміні прогонових будов мосту 49 км Ладижин – Губник. Також заплановано ремонт мосту 86 км на перегоні Котлабух – Ташбунар, заміна прогонових споруд на 1310 км перегону Одеса - Пересип – Одеса - Застава ІІ.

Зазначений обсяг робіт буде якісно виконано з ефективним використанням техніки, зокрема експлуатуватимуться 258 колійних машин, 140 з яких є самохідними. Виконання зазначених обсягів робіт дозволить підвищити безпеку поїздів, підвищити швидкість руху поїздів на 22 км головних та 10 км приймально-відправних колій.

Прес-служба Одеської залізниці




04.04.2013р. - Потужність кадрового потенціалу – пріоритет для Одеської залізниці

Підвищення ефективності роботи структурних підрозділів залежить від якісного своєчасного підвищення кваліфікації керівників та працівників. До того ж сьогодні робота магістралі потребує оновлення та поповнення знань працівників, підвищення їх кваліфікації, адже необхідність у досвідчених та висококваліфікованих кадрах завжди лишається актуальною.

Саме тому на Одеській залізниці діє розгалужена система професійного розвитку працівників. За рахунок залізниці у 2012 році проводилася цілеспрямована робота з підвищення професійної підготовки, перекваліфікації працівників, перепідготовки.

Було підготовлено 514 осіб, перепідготовлено 843 особи, у тому числі за курсовою формою навчання з відривом від виробництва 579 осіб. Підготовка та перепідготовка кадрів масових професій з відривом від виробництва здійснювалась у Центрі професійного розвитку персоналу Одеської залізниці, Державному закладі «Золотоніська технічна школа Укрзалізниці», Миколаївському та Одеському технікумах залізничного транспорту.

Взагалі у 2012 році підвищення кваліфікації без відриву від виробництва пройшли 7310 осіб, у тому числі на виробничо-технічних курсах 1415 осіб, курсах цільового призначення – 3944 та професійних курсах 1951 особа. Активно проводилася робота з підвищення рівня кваліфікації працівників Одеської залізниці у галузевих вузах І-IV рівня акредитації: кваліфікацію підвищили 1089 керівників та спеціалістів середньої ланки. Підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів залізниці у 2012 році проводилось в інституті перепідготовки та підвищення кваліфікації Української державної академії залізничного транспорту, на факультеті перепідготовки та підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів залізничного транспорту Київського університету економіки і технології транспорту, інституті післядипломної освіти Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту та Донецькому інституті залізничного транспорту.

Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту підготував за 2012 рік 600 фахівців (365 керівників та фахівців, 235 робітників), які пройшли сертифікацію для роботи, яка пов’язана з перевезеннями небезпечних вантажів.

Ряди залізничників щорічно поповнюються молодими спеціалістами. Минулого року у структурних підрозділах залізниці працевлаштовані 324 випускники ВНЗ залізничного транспорту, у тому числі 253 випускники ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та 71 випускник ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації. Для прискорення адаптації у колективах та набуття необхідного первинного досвіду роботи молодим спеціалістам організовано стажування протягом 6 місяців. Керівниками стажування призначені висококваліфіковані інженерно-технічні працівники.

Для забезпечення залізниці кваліфікованими працівниками служба кадрової та соціальної політики бере активну участь у розподілі випускників ВНЗ І-ІV рівнів акредитації відповідно до держзамовлення залізниці. Цього року заплановано прибуття на Одеську залізницю 214 молодих спеціалістів з яких 68 випускників ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації та 146 – випускників навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Прес-служба Одеської залізниці




03.04.2013р. - Одеська залізниця готова до ліквідації весняного паводку

Усі підрозділи служби колії Одеської залізниці повністю забезпечені необхідними матеріалами та готові до весняного паводку. Згідно вказівки начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна від 21 січня 2013 року було створено оперативний штаб на період підготовки і проведення водоборотьби.

Для оперативного  реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій в період льодоходу і пропуску весняного паводку на дирекціях працюють оперативні штаби для своєчасної підготовки інженерних споруд.

До періоду весняного паводку для потреб водоборотьби заготовлені інертні матеріали: 332 м3 бутового каменю та 2140 м3 щебеню, які дислокуються на станціях Усатове, Рені-Основна, Вапнярка, імені Т.Шевченка та Галаганівка. Вісім пожежних поїздів готові будь-якої миті ліквідувати наслідки ймовірної повені завдяки укомплектуванню стаціонарними та переносними мотопомпами для відкачування поверхневих вод.

Працівники дистанцій колії забезпечені необхідним інвентарем та спецодягом. Для запобігання переливу води через колію, розмиву колії та просідання земляного полотна колійники регулярно очищують кювети, насипи, мости, труби та водовідвідні споруди. В районі залізничних мостів, зокрема через річки Південний Буг, Дніпро, Дунай, Інгулець та Інгул за допомогою водомірної шкали регулярно контролюють рівень підйому води у руслі.

Для забезпечення безпеки руху поїздів організована повторна перевірка стану 20-ти захисних гребель, ставків і водосховищ, що знаходяться на відстані до 10 км до залізничної колії.

За результатами перевірки фахівці колійного господарства попередньо визначили ділянки, на яких під час руху локомотивним бригадам необхідно бути особливо пильними: особливо небезпечні місця - 89, “хворі” - 119, водорозмивні - 149. Проведено технічне навчання та інструктаж локомотивних бригад. За небезпечними місцями земляного полотна ведеться цілодобове спостереження.

На сьогодні ситуація стабільна, але у разі необхідності залізниця готова до боротьби з паводком.

Прес-служба Одеської залізниці




02.04.2013р. - Одеська залізниця зробить комфортнішими для інвалідів 30 станцій

Починаючи з другого кварталу цього року Одеські залізничники планують вдосконалити наявні та встановити нові засоби, що зроблять перебування інвалідів на вокзалах та станціях зручнішим. Роботи заплановано виконати на 30 станціях.

Пандусами облаштують вхід до пасажирської будівлі станції Главани, острівну платформу станції Людмилівка та берегову платформу станції Трикратне. Пандусами з поручнями будуть облаштовані заїзд з привокзальної площі в центральний вхід вокзалу станції Кіровоград та заїзд з перону в центральний вхід вокзалу станції Новоукраїнка. Поручнями облаштують пандуси входу до пасажирської будівлі станції Цибулеве та Тимкове. Окрім того будуть переобладнані входи до залів підвищеного комфорту на станціях Вапнярка, Кодима, Затишшя та Балта.

Для пасажирів із вадами зору необхідну інформацію фахівці продублюють рельєфним літерно-цифровим або рельєфно-крапковим шрифтом (Брайля) на станціях Одеса-Головна, Херсон, Миколаїв, ім. Т.Шевченка, Вапнярка, Котовськ, Роздільна та інших. Інформаційними стендами про знаходження чергових груп відповідальних працівників групи допомоги будуть облаштовані станції Черкаси, Христинівка, Корсунь, Городище, Кам’янка, Фундукліївка, Цвіткове та Цибулеве. На вокзалах станцій Кіровоград та Олександрія будуть встановлені покажчики, що застосовуються у міжнародній практиці для позначення їх доступності для інвалідів. Також для людей із вадами зору першу та останню сходинки маршових сходів промаркують яскраво-жовтою фарбою з нанесенням покриття з гумового чи абразивного матеріалу на вокзалах станцій Вапнярка, Котовськ, Роздільна та Первомайськ-на-Бузі.

Для безперешкодного руху інвалідів між коліями будуть облаштовані переходи, зокрема на станції Людмилівка перехід з першої до другої платформи. На вокзалах Знам’янка, Кіровоград, Олександрія та Помічна проведуть облаштування платформ рельєфними обмежувальними смугами для безпечного руху людей з вадами зору. Вокзал станції Помічна буде обладнано кнопкою виклику персоналу на висоті зручній для користування інвалідів. На станції Кіровоград облаштують кімнату гігієни для інвалідів-колясочників.

Одеська залізниця постійно працює над створенням належних умов для доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів залізничної інфраструктури.

Прес-служба Одеської залізниці




01.04.2013р. - Одеська залізниця зазнала 264 млн грн збитків у приміському сполученні

Одеська залізниця щороку зазначає збитків, забезпечуючи приміські пасажирські перевезення.  Протягом 2012 року послугами Одеської залізниці у приміському сполученні скористалися 27,6 млн пасажирів. За минулий рік  сума збитків зросла на 24,4% порівняно з 2011 роком та сягнула 263,7 млн. грн. Рівень збитковості яскраво ілюструє відсоток покриття витрат доходами – за 2012 рік цей показник становив 10,6%, тобто з кожної вкладеної гривні повертається тільки 10 копійок.

Проте залізничники усвідомлюють високий рівень соціальної значимості приміського сполучення для пасажирів, адже щодоби Одеською залізницею курсують 56 пар приміських поїздів, з  них по Одеській області – 25 пар (у напрямках Вапнярки, Котовська, Роздільної, Колосівки та Білгород-Дністровського), які забезпечують перевезення 35 тис пасажирів.

Слід зазначити, що з 1994 по теперішній час електропоїзди не закуповувались. До 2015 року зношеність електропоїздів становитиме 80,5%. Останні п’ять років на капітальний та поточний ремонти електропоїздів для Одеської області витрачено 56,2 млн грн., що становить лише 60,8% від необхідних витрат, а дефіцит коштів на підтримання у робочому стані рухомого складу з 2008 по 2012 роки становить 92,4 млн грн., крім цього на модернізацію електропоїздів залізницею витрачено 7,9 млн грн., на розвиток інфраструктури – 4,4 млн грн., на придбання технологічного обладнання – 1,6 млн грн.

Однак незважаючи на значні витрати та серйозні збитки за минулий рік Одеська залізниця не скасувала жодного приміського поїзда.

Головною причиною недоотримання компенсації є негативна тенденція формування бюджетів органами самоврядування всіх рівнів для подальшого погашення заборгованості перед залізницею за перевезення пасажирів пільгових категорій. Щорічно залізниця надає в обласні та районні адміністрації розрахунки сум для 100% компенсації, проте в бюджет заздалегідь закладаються суми нижчі за необхідні. Слід зазначити, що по Одеській області виділено 18,2% від суми передбаченої в бюджеті на компенсацію за перевезення пільгових категорій населення залізницею, при цьому міському електротранспорту – 60,7%, автомобільному – 21,1%. У 2012 році по Одеській області перевезено 1,4 млн пасажирів пільгових категорій на суму 16,2 млн грн., а компенсації отримано 64,6% від необхідної суми. У цілому за останні п’ять років залізницею недоотримано 34,8 млн грн. по Одеській області. По місту Одеса за 2012 рік перевезено пасажирів на суму 9,5 млн грн., а компенсовано тільки 3,9 млн грн. (41%). За останні п’ять років по місту Одеса залізницею недоотримано 30 млн грн.

Залізничники застерігають, що постійне недоотримання коштів від адміністрацій можне призвести до пошуків залізницею шляхів зниження обсягів приміських перевезень, що обов’язково призведе до соціальну напругу у регіоні.

 *Довідково:

Основні причини збитковості приміських перевезень:

 - перевезення 26  пільгових категорій пасажирів;

- застосування економічно необґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів (при цьому не працює механізм компенсації збитків, що передбачено Законом «Про залізничний транспорт»);

- значні експлуатаційні витрати на утримання зношено рухомого складу та інфраструктури;

- не врегульовані на законодавчому рівні відношення між органами влади і залізницею, як суб’єктом господарських відносин.

Прес-служба Одеської залізниці




01.04.2013р. - Дорожня лікарня Одеської залізниці посіла ІІ місце у галузевому змаганні

Дорожня лікарня Одеської залізниці вперше за свою історію стала фіналістом галузевого змагання трудових колективів залізниць України, посівши почесне друге місце та отримавши диплом переможця із грошовою винагородою.

29 березня 2013 року на урочистих зборах колектив лікарні привітали заступник начальника Одеської залізниці Наталія Пшеченко, начальник медичної служби Анатолій Датченко та головний лікар Андрій Гур’єв. «Вперше мені доручено настільки відповідальну та почесну місію – вручити почесний диплом, привітати вас із заслуженою перемогою та подякувати за вашу нелегку працю. Бажаємо вам нових трудових здобутків та подальших успіхів. Нехай показник койко-місць у вас виконуватиметься виключно із профілактичною метою», – зазначила заступник начальника Одеської залізниці Наталія Пшеченко. Головний лікар Дорожньої лікарні Андрій Гур’єв від імені свого колективу подякував залізничному керівництву за високу оцінку їх праці.

 Сьогодні Дорожня лікарня Одеської залізниці – багатопрофільний лікувальний заклад, що здійснює кваліфіковану медичну допомогу залізничникам, пенсіонерам залізничного транспорту та населенню. Лікарня обслуговує понад 17 тис працівників залізничного транспорту. З 812 працівників закладу 158 лікарів (53,% – вищої категорії, 18% – першої). У лікарні постійно впроваджуються нові методи діагностики і лікування, удосконалюються ендоскопічні технології. Тут надається висококваліфікована, спеціалізована допомога, що включає лікування урологічної, гінекологічної, отоларингологічної, офтальмологічної, травматологічної, проктологічної патології. За 2012 рік у стаціонарі проліковано 8 тис 704 хворих, з них 52% залізничники.

Прес-служба Одеської залізниці




28.03.2013р. - 31 березня 2013 року о 3:00 Одеська залізниця переходить на «літній час»

У ніч з 30 на 31 березня 2013 року о 3 годині 00 хвилин на всій території України годинникові стрілки переведуть на одну годину вперед. Одеська залізниця готова до роботи в ніч переходу на літній час. При цьому пасажирські та приміські поїзди, які у цей час перебуватимуть у дорозі, рухатимуться зі збереженням усіх зупинок та до кінцевого пункту прибудуть за скорегованим часом — за диспетчерським розкладом, вживаючи заходів для скорочення запізнень. Починаючи з 4 годин 00 хвилин 31 березня пасажирські, приміські та вантажні поїзди відправлятимуться за діючим графіком руху відповідно до літнього часу.

У поїздах та на вокзалах забезпечено своєчасне інформування пасажирів про зміни розкладу руху поїздів на період переведення годинникової стрілки.

Одеські залізничники закликають пасажирів бути уважними та планувати свої поїздки з урахуванням зміни часу.

Прес-служба Одеської залізниці




28.03.2013р. - Від 6 квітня на залізниці вводиться продаж іменних проїзних документів

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2013 №160  «Про внесення змін до Порядку обслуговування   громадян залізничним транспортом» з 06.04.2013 вводиться продаж іменних проїзних документів.  Дана постанова опублікована  у виданні «Урядовий кур’єр» №54 (4940) за 22.03.2013 року та набирає чинності через 15 днів з дня опублікування (відповідно набирає чинності з 6 квітня 2013 року).

Зазначеною постановою передбачено, що оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому  числі в електронному  вигляді,   здійснюється із внесенням  до проїзних документів прізвища  та  імені пасажира зі слів особи,  яка здійснює оплату проїзного документа. На якість обслуговування пасажирів  у касах та на залізничних станціях дане нововведення жодним чином не вплине.

Однією із причин введення даного нововведення є поетапний перехід на електронні квитки, значне зростання Інтернет-продажу проїзних документів, запобігання випадкам незаконного перепродажу проїзних документів сторонніми особами.

Введення даної процедури значно не вплине на тривалість посадки пасажирів на залізничних станціях, адже згідно з п.7.4 «Правил перевезень пасажирів…», затверджених наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 №1196, посадка на проміжних станціях при наявності проїзного документа проводиться у будь-який вагон поїзда.

Посадка  в  поїзд  здійснюється  за  пред`явленням  оригіналу проїзного  документа та документа, який посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзний документ для виїзду за кордон особи, яку визнано біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідка про звернення за захистом в Україні, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, картка мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства).

Посадка в поїзд  за дитячими  проїзними документами  здійснюється  за  пред`явленням  документів, що посвідчують особу та мають інформацію про дату народження дитини (свідоцтва про народження дитини, паспорта одного з батьків, в якому є запис про дитину, проїзного документа дитини тощо).

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цієї постанови, у яких не зазначено іменних даних пасажира (прізвища та імені) є дійсними і посадка до поїзда здійснюватиметься без пред’явлення документа, який посвідчує особу.

Стосовно проїзних документів, придбаних за пільговими цінами: порядок продажу проїзних документів залишається незмінним – документ, який підтверджує право на пільговий проїзд, необхідно пред’являти як при купівлі квитка, так і при посадці. При посадці в поїзд пасажиру, який має пільговий проїзний документ, необхідно пред’явити сам проїзний документ (квиток) та документ, що підтверджує право на пільговий проїзд. Інших додаткових документів, які посвідчують особу, пред’являти не потрібно.

На поїзди приміського сполучення та регіональні поїзди на проїзних документах (крім пільгових та безплатних) прізвище та ім’я особи не зазначаються і посадка здійснюється без пред’явлення документів, що посвідчують особу.

Прес-служба Одеської залізниці




26.03.2013р. - Майже 2 тис одеських залізничників пройшли навчання у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці

За 2011-2012 рр. у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці було проведено навчання для 1982 працівників Одеської залізниці (посадових осіб, спеціалістів, членів комісій з перевірки знань з питань охорони праці). Сьогодні навчання з питань охорони праці є найважливішим засобом профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.

Минулого року Центр впровадив дистанційне навчання. Заняття проводяться дистанційно з учбової аудиторії Центру в учбові класи регіональних обчислювальних центрів Одеси, Котовська, Шевченко, Знам’янки, Херсона за допомогою спеціального обладнання. У ході занять присутні переглядають учбові матеріали: слайди, анімації, відеофільми, відео уроки, веб-сторінки і одночасно мають змогу їх обговорювати. Нещодавно в систему дистанційного навчання експериментально введено тестові завдання з електробезпеки й за Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів (нова редакція 2012).

Сучасний Дорожній учбово-методичний центр охорони праці Одеської залізниці обладнано усім необхідним, щоб цікаво, у доступній формі навчити або перевірити життєво важливі знання у залізничників, які відповідають за охорону праці на структурних підрозділах залізниці. Для успішного вивчення основних вимог та правил безпеки у Центрі є учбові посібники (плакати, схеми, стенди, відеофільми), технічні засоби (інтерактивна дошка, проектор), тренажер штучного дихання та непрямого масажу серця «Фантом 4П»,  законодавчі нормативно-правові акти та Державні міжгалузеві і галузеві нормативні акти про охорону праці, методична та довідкова література. Інтерактивна дошка SMART Board, якою оснащено учбову аудиторію Центру, дозволяє викладачам супроводжувати свої лекції ілюстративним матеріалом: фото, відео, слайдами, флеш-мультиплікацією, що сприяє поглибленому запам’ятовуванню учбового матеріалу.

Бажаючі мають змогу перевірити свої знання, вивчити учбовий матеріал та підготуватись до тестування в комісії з перевірки знань завдяки розміщеним на сайті центру тестам з питань охорони праці, електробезпеки, питань технічної експлуатації електроустановок. Тести розроблені таким чином, що відвідувач сайту може переглянути результати своїх знань і, за необхідності,  вивчити правильні відповіді, що дає змогу якісніше підготувати слухачів.

Для пасажирів залізничного транспорту й громадян, що у повсякденному житті стикаються з інфраструктурою на головному екрані вокзалу Одеса-Головна періодично транслюються фільми «Безпека на залізничних переїздах» та «Звернення керівництва залізниці до пасажирів залізничного транспорту», які створили працівники центру.

«Постійне вдосконалення якості навчання працівників, інформування населення через засоби масової інформації, за допомогою інформаційних плакатів, знаків біля залізничних колій, акцій в навчальних закладах дають позитивний результат профілактики виробничого та невиробничого травматизму на Одеській залізниці», - зазначив начальник Дорожнього учбово-методичного центру охорони праці Павло Волк.

Прес-служба Одеської залізниці




25.03.2013р. - На Одеській залізниці відбулася звітна виборча молодіжна конференція профспілки

21 березня 2013 року в актовій залі Одеської дирекції залізничних перевезень відбулася звітна виборча молодіжна конференція профспілкової організації управління Одеської залізниці.

Першочерговим питанням повістки денної було обрання нового голови та заступника ради молоді управління Одеської залізниці.

Головним завдання молодіжної ради є збереження соціальних пільг та гарантій для молодих спеціалістів та молоді управління залізниці. Значну увагу учасники конференції  приділили питанню оплати праці, як основній складовій соціальної захищеності молодих працівників. У ході конференції стало відомо, що працівники отримують єдиноразову допомогу на оздоровлення при виході у чергову відпустку. Також працівники мають можливість скористатися добровільним медичним страхуванням та страхуванням від нещасних випадків на виробництві.

Підводячи підсумки конференції молодіжна рада постановила активізувати свою роботу щодо залучення усіх членів профспілки до постійного захисту прав та інтересів працівників. Особливої уваги на сьогодні потребує питання поповнення рядів профспілки залізничників і транспортних будівельників.

Прес-служба Одеської залізниці




21.03.2013р. - Інформаційно-обчислювальний центр Одеської залізниці визнано кращим на Укрзалізниці

19 березня 2013 року у актовій залі інформаційно-обчислювального центру (ІОЦ) Одеської залізниці відбулися урочистості з нагоди перемоги колективу центру у галузевому змаганні трудових колективів залізниць, структурних підрозділів, закладів та організацій залізничного транспорту за результатами роботи у 2012 році. Головний інженер Головного управління інформаційних технологій Укрзалізниці Сергій Білошицький вручив перехідний прапор та почесний диплом  начальнику ІОЦ Одеської залізниці Олегу Шварцу та привітав колектив центру із заслуженою перемогою.                                     

Сьогодні інформаційно-обчислювальний центр є основною частиною інфраструктури автоматизованої системи управління (АСУ) Одеської залізниці та складовою частиною АСУ Укрзалізниці. Підрозділи ІОЦ обслуговують центральний кластерний комплекс, серверів, ПЕВМ, квитково-касові апарати залізниці, устаткування мережі передачі даних і локальних обчислювальних мереж. До складу ІОЦ входять 4 регіональні обчислювальні центри і єдиний технологічний центр по обробці перевізних документів (ЄТЕХПД), розташований в Одесі. Центр займається прийомом, зберіганням, захистом і видачею користувачам, керівництву залізниці, дирекціям залізничних перевезень і структурним підрозділам усіх видів інформації, пов'язаної з автоматизованим контролем і керуванням економікою, фінансами й ресурсами, виробничою діяльністю, статистичним обліком і аналізом господарської діяльності залізниці. Разом з тим ІОЦ веде взаємний обмін даними з Головним інформаційно-обчислювальним центром (ГІОЦ) УЗ і ІОЦ сусідніх залізниць.

На Одеській залізниці, при участі ІОЦ, в останні роки введено в експлуатацію автоматизовані системи керування вантажними перевезеннями (АСУ ВП УЗ-Е), пасажирськими перевезеннями (АСУ ПП) (централізований продаж проїзних документів), систему бухгалтерського обліку «ФОБОС» тощо.

Прес-служба Одеської залізниці




20.03.2013р. - Інформація для пасажирів

Державна адміністрація залізничного транспорту України спростовує розповсюджену низкою ЗМІ інформацію щодо дати набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 6 березня 2013 р. №  160 "Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом».

Державна адміністрація залізничного транспорту України, повідомляє, що  оформлення у квитковій касі проїзних документів за новими правилами, а саме з внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира зі слів особи, яка купує квитки (здійснює оплату) буде здійснюватися через 15 днів з дня опублікування в офіційних друкованих виданнях Кабінету Міністрів України (газеті «Урядовий кур’єр») даної Постанови.

Про дату публікації та відповідно початок продажу квитків із зазначенням прізвища та імені пасажира Укрзалізниця повідомить додатково.

Прес-центр Укрзалізниці




20.03.2013р. - Одеські залізничники проводять активну профілактично-роз'яснювальну роботу серед молоді

Одеські залізничники постійно проводять активну профілактично-роз’яснювальну роботу з попередження невиробничого травматизму серед учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, розташованих поблизу залізничних станцій або об’єктів залізничної інфраструктури. Зокрема постійно роз’яснюються «Правила безпеки громадян на залізниці». У ході бесід та лекцій залізничники нагадають дітям, що залізниця – це зона підвищеної небезпеки, де необхідно берегти власне життя і здоров’я та своїх батьків, суворо дотримуючись правил безпеки на залізничному транспорті.

 У 2012 році працівники служби охорони праці провели профілактичні заняття у 560 навчальних закладах та майже півсотні раз звернулися до громадськості через засоби масової інформації (газети, електронні ЗМІ, радіо). Окрім того, залізницею курсує вагон «Охорони праці» спеціалісти якого проводять роз’яснювальну роботу із учнями шкіл. Діти мають можливість відвідати кабінет на колесах, де знаходиться безліч наочних посібників, відеоматеріалів з охорони праці. Переглянувши спеціальні навчальні відеофільми, зокрема «Правила поведінки у вагоні поїзда» та «Правила перебування на залізничній колії» дітлахи мають змогу поставити свої запитання спеціалісту. Минулого року вагон «Охорони праці» зупинявся і проводив свою роботу на станціях Вапнярка, Долинська, Знам’янка, Котовськ, Помічна, Роздільна, Христинівка, Черкаси та Т.Шевченка.

Проведення такої роботи викликане необхідністю попередити випадки травматизму на об’єктах залізничної інфраструктури серед молоді та проводитиметься службою охорони праці Одеської залізниці і надалі.

Прес-служба Одеської залізниці




19.03.2013р. - Одеські залізничники закликають громадян дотримуватися правил безпеки

17 березня 2013 року на станції Одеса-Застава-1 електрострумом було травмовано п'ятнадцятирічного підлітка. Хлопчик загинув на місці. У ході розслідування встановлено, що підліток виліз на цистерну, де і був уражений електричною дугою контактної мережі. Лікарі швидкої допомоги врятувати потерпілого не змогли. Як стало відомо підліток перед інцидентом вживав алкоголь.

Минулого року сталося два випадки невиробничого травматизму за участю дітей, обидва без смертельних наслідків. Основною причиною дитячого травматизму є необережність підлітків та недбалість їх батьків до питання дотримання елементарних правил безпеки на залізниці.

Працівники Одеської залізниці закликають громадян бути уважними та суворо дотримуватися правил безпеки, адже навіть незначне порушення може призвести до фатальних наслідків. Дорослим слід бути особливо пильними — постійно нагадувати дітям правила поведінки біля об'єктів залізничної інфраструктури. Максимально обережними слід бути на платформах, біля колії, у поїздах тощо. Переходити колію необхідно лише у встановлених для цього місцях, попередньо переконавшись у відсутності поїзда.

Напруга контактного дроту сягає 27000 Вольт! Для ураження струмом достатньо опинитися на близькій відстані до електродуги. Від ураження струмом такої напруги врятувати людину практично неможливо!

Прес-служба Одеської залізниці




18.03.2013р. - На Одеській залізниці відбулися полігонні та командно-штабні навчання відновних поїздів

13 березня 2013 року на станції Одеса-Товарна Одеської залізниці відбулися полігонні та командно-штабні навчання відновних поїздів. Проводив навчальний захід головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Одеської залізниці Рудольф Мелкумян. У навчаннях взяли участь представники ревізорського апарату, дирекцій залізничних перевезень та начальники відновних поїздів.

На початку заходу бульдозери Т-330  було приведено у робоче положення, опущено трапи для з'їзду бульдозерів з платформ та передислоковано бульдозери до місця проведення полігонних навчань. Під час навчань залізничники продемонстрували швидкість та зручність роботи бульдозерів    Т-330 для підтягування візків тепловозу ЧМЕ3 в зону роботи  вантажопідіймальними кранами ЕДК-500 Одеського та Роздільнянського відновних поїздів. Далі кранами було встановлено візки тепловозу на рейки та рами тепловозу на візки.

Також була продемонстрована робота гідравлічного обладнання та інших пристосувань для ведення відбудовних робіт.

Злагоджена робота Одеських залізничників під час полігонних та командно-штабних навчань відновних поїздів свідчить про готовність у разі необхідності оперативно ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій на об'єктах залізничної інфраструктури.

Прес-служба Одеської залізниці




18.03.2013р. - Одеську область відвідав Президент Латвії

15 березня 2013 рок з офіційним візитом Одеську область відвідав Андріс Берзиньш. У ході робочої поїздки Президента Латвії супроводжували міністр інфраструктури України Володимир Козак та голова Одеської обласної державної адміністрації  Едуард Матвійчук. У програмі відвідування регіону Андріс Берзиньш ознайомився з роботою контейнерного терміналу Іллічівського морського торговельного порту та інфраструктурою Одеського морського торговельного порту.

Під час офіційного візиту Президент Латвії було підписано меморандум між Одеським морським торговельним портом та Венспільським вільним портом щодо подальшої співпраці. Після церемонії підписання документів голова Латвійської Республіки поспілкувався з журналістами. У ході брифінгу він завірив, що усі підписані сьогодні документи спрямовані на «покращення взаємодії наших держав».

Прес-служба Одеської залізниці




15.03.2013р. - Одеська залізниця посіла почесне друге місце у галузевому змаганні

Одеська магістраль посіла почесне друге місце у галузевому змаганні серед трудових колективів залізниць за результатами роботи у 2012 році.

Переможців змагань визначало керівництво Укрзалізниці спільно з Радою профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Перше місце здобув трудовий колектив Інформаційно-обчислювального центра Одеської залізниці. Друге місце посіли трудові колективи Херсонської дирекції залізничних перевезень, станції Одеса-Порт, Вознесенської дистанції колії, Колійної машинної станції 261 (Усатове), вагонного депо Каховка, Котовського будівельно-монтажного експлуатаційного управління, будівельно-монтажного поїзда №704 станції Знам’янка та Дорожньої клінічної лікарні залізниці. На третьому місці - колектив станції Миколаїв.

Усіх призерів галузевого змагання буде заохочено почесними дипломами та грошовими винагородам.

Прес-служба Одеської залізниці




15.03.2013р. - Одеські залізничники максимально сприяють вивезенню небезпечного вантажу зі станції Любашівка

Одеські залізничники відновлюють під’їзну колію до військової частини А3516 по станції Любашівка для того, щоб з території військової частини було відправлено 60 цистерн (3,5 тонн) із компонентом ракетного палива типу меланж.

Підготовчі роботи для виконання поточного ремонту (заміни дерев’яних шпал та виправки колії) розпочалися 10 березня та триватимуть до кінця травня поточного року. Для виконання запланованого обсягу робіт на станцію Любашівка прибуло дві колійні машинні станції Вапнярка та Усатове. На роботах буде задіяно до півсотні колійників та використовуватимуться машини важкого типу. Загальна протяжність дільниці, на якій виконуватимуться колійні роботи, сягає 4 км. Орієнтовна вартість проведення таких робіт 4 – 4,5 млн грн., враховуючи витратні матеріали, заробітну плату робітників, утримання та обслуговування задіяних машин та механізмів.

Для забезпечення безпеки руху колійникам необхідно виконати великий обсяг робіт: здійснити ремонт колії, стрілочних переводів та встановити 1,5 тис. шпал, 200 накладок, 1 тис. підкладок, 400 стикових болтів, 4 тис. костилів та заміни 2 км рейкошпальної решітки на залізобетонних шпалах.

Потреба у відновленні цієї під’їзної колії виникла через несанкціоноване втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, які демонтували 33 м колії та викрали елементи верхньої будови колії, що було встановлено у ході попередньої комісійної перевірки.  Це вже не перший випадок несанкціонованого втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту на цій під’їзній колії до військової частини, наслідки якого довелося ліквідовувати одеським залізничникам.

За словами начальника Котовської дистанції колії Одеської залізниці  Віктора Євсеєва, робота служби колії Одеської залізниці спрямована перш за все на створення комфортних умов перевезень для наших пасажирів та вантажовідправників. «В умовах спаду вантажоперевезень залізницею абсолютно нераціонально проводити ремонти з утримання малодіяльних або зовсім незадіяних у перевізному процесі ділянок колії, зокрема, даної під’їзної колії. Проте, зважаючи на важливість ситуації, що склалася,  Одеська залізниця вкотре за власний рахунок відновлює  цю малодіяльну колію й сподівається на те, що по закінченні робіт керівництво військової частини без зволікань відправить на утилізацію небезпечний вантаж, усунувши будь-яку ймовірність шкідливого впливу на оточуюче середовище, забезпечивши спокій місцевих жителів», - підкреслив начальник дистанції колії.

Прес-служба Одеської залізниці




14.03.2013р. - Колієвимірювачем Одеської залізниці перевірено 4 тис 625 км головних колій

Протягом лютого 2013 року колієвимірювальним вагоном Одеської залізниці перевірено 4 тис 625 км головних колій, з яких 2 тис 651 км перебуває у відмінному стані, а ще 1023 км колії отримали хорошу оцінку.

На Одеській залізниці експлуатується колієвимірювальний вагон КВЛ-081 2007 року виготовлення. Цей комп'ютеризований вагон призначено для безперервного контролю і оцінки основних параметрів руху, уточнення параметрів певної дільниці колії, що дозволяє проводити перевірку колії при швидкості до 90 км/год. Вагон обладнано трьома автоматизованими робочими місцями, які дозволяють проводити виміри стану колії, обробляти отриману інформацію та одночасно проводити відеозйомку. В процесі перевірки роздруковується діаграма, де вказуються виявлені недоліки. За результатами перевірки складається відомість оцінки стану колії.

Прес-служба Одеської залізниці




13.03.2013р. - 150 років тому затверджено «Статут Товариства Одесько-Київської залізниці»

13 березня 1863 року є визначною датою в історії залізниць, що стала вихідною точкою заснування та будівництва нинішньої Одеської залізниці. Затвердженню імператором Олександром ІІ «Статуту Товариства Одесько-Київської залізниці» передувала велика робота.

1862 року Департамент залізниць розглянув чергову пропозицію начальника департаменту генерал-лейтенанта Мельникова (згодом Міністр шляхів сполучення) щодо будівництва мережі залізниць. Серед інших була пропозиція щодо будівництва лінії Одеса – Київ, яка хоч і мала важливе військово-стратегічне значення, проте в економічному плані була малоперспективною. Після детального опрацювання пропозиції було запропоновано окрім лінії Одеса – Київ будувати відгалуження до пристані Паркани на Дністрі поряд з Тирасполем, куди приходили баржі з великими обсягами зерна з північної частини Бессарабії та Подільської губернії. Таким чином Департамент залізниць намагався підвищити рентабельність залізниць.

Київ у той час був клерикально-чиновничним центром, але у торговому та економічному відношенні залишався містом регіонального значення, тому експортні товари до Києва готувалися у невеликих обсягах. Проте військове відомство наполягало на будівництві залізниці саме у цьому напрямку.

15 січня 1863 року план було остаточно затверджено і почалась розробка «Статуту Товариства Одесько-Київської залізниці». На початку березня його було узгоджено у Міністерстві фінансів, Міністерстві внутрішніх справ та військовому відомстві, а вже згодом було подано на розгляд російському імператору Олександру ІІ.

13 березня 1863 року Устав було затверджено власною резолюцією царя «Бути тому». Його затвердження дало можливість підібрати керівників будівництва, почати відторгнення земель: кабінетних (тих, що належали Царському двору), приватних і муніципальних (належали певній спільноті), а також просити керівництво Департаменту шляхів сполучення про виділення коштів на будівництво залізниці.

Прес-служба Одеської залізниці




07.03.2013р. - На Одеській залізниці працює понад 17 тис. жінок

На Одеській залізниці працює понад 17 тис. жінок: 797 з них займають керівні посади. Найбільше жінок працюють у пасажирському господарстві –понад 3 тис. представниць прекрасної статі, ще понад 6 тис. жінок працюють у службі перевезень, 2 тис. у службі колії. Про це повідомив начальник залізниці Микола Луханін під час урочистостей присвячених Міжнародному жіночому дню, що відбулися 7 березня 2013 року у актовій залі Управління Одеської залізниці.

«Сьогодні неможливо уявити роботу і розвиток залізничної галузі без жінок – ви знаходитесь за пультами керування рухом поїздів, забезпечуєте належний рівень сервісу пасажирських та приміських перевезень, здійснюєте програмне забезпечення комп’ютерної техніки, ведете фінансові розрахунки, бухгалтерський облік… Найголовніше те, що усі доручені завдання ви завжди виконуєте високо професійно. Ми пишаємося Вами, цінуємо вашу працю і щиро дякуємо за відданість залізниці», – зазначив начальник Одеської залізниці Микола Луханін.

Цього дня 23 працівниці Одеської магістралі з нагоди свята отримали почесні нагороди від начальника залізниці за сумлінну працю на залізничному транспорті, професійну майстерність, творчу ініціативу та високі показники у роботі.

Завершив урочистості святковий концерт.

Прес-служба Одеської залізниці




05.03.2013р. - Управлінню військових сполучень на Одеській залізниці 95 років

5 березня 2013 року виповнюється 95 років створення служби військових сполучень, що взаємодіє з транспортними установами щодо підготовки та використання шляхів сполучення в інтересах Збройних Сил. В конференц-залі санаторію-профілакторію «Біла акація» відбулися урочисті збори з нагоди річниці, де були присутні головний інженер-перший заступник начальника Одеської залізниці Григорій Бойко, перший заступник голови Дорожнього комітету профспілки Ігор Соловйов, начальник військових сполучень управління військових сполучень на Одеській залізниці Віктор Бутрін, головний радник Генерального директора Укрзалізниці Ілля Левицький та інші почесні гості. 20 військовослужбовців були відзначені почесними нагородами від начальника Одеської залізниці.

Сьогодні військові сполучення відіграють головну роль у транспортному забезпеченні української армії, а особовий склад додає усіх зусиль щодо виконання поставлених завдань. На сучасному етапі Управління військових сполучень на Одеській залізниці разом з підпорядкованими установами (комендатури військових сполучень залізничних дільниць та станцій Одеси. ім. Т.Шевченка, Знам’янка, Миколаїв, Котовськ) виконує багато функцій зокрема: організація та виконання військових перевезень із забезпечення реформування військ, передислокації військових частин, заходів бойової підготовки, першочергових потреб Збройних Сил, проведення ротацій миротворчих контингентів, призовів та звільнення військовослужбовців, а також здійснення організації комендантської служби, забезпечення порядку серед проїжджаючих військових караулів, команд у пасажирських поїздах, на залізничних станціях та вокзалах. Сюди також входить контроль за мобілізаційною підготовкою магістралі до виконання масових військових залізничних перевезень. Комендатурами військових сполучень постійно проводиться робота з перевірки варт, які здійснюють охорону та супроводження вантажів і техніки при перевезенні залізничним транспортом.

Прес-служба Одеської залізниці




04.03.2013р. - Одеська залізниця пропонує орендаторам вагони-ресторани

Сьогодні у складах пасажирських поїздів курсують 8 вагонів-ресторанів та 2 вагони-буфети (№24/23 сполученням «Одеса-Москва», № 59/60 Одеса-Київ, №62/61 Миколаїв – Москва та № 121/122 Миколаїв – Київ). Проте існує можливість задіяти вагони-ресторани, що знаходяться у резерві, у складі поїздів за іншими напрямками (зокрема Одеса – Київ, Одеса – Ужгород, Одеса – Харків, Одеса – Сімферополь, Одеса – Москва, Одеса – Ковель, Одеса – Чернівці, Одеса – Черкаси, Миколаїв – Київ, Миколаїв – Москва та інші), попередньо погодивши це із залізницею.

Залізниця передаватиме в оренду вагони-ресторани виключно на конкурсних умовах – це можуть бути тендер, конкурс бізнес-планів або аукціон. Обов’язковим для орендаторів є дотримання вимог безпеки руху, пожежної безпеки та санітарних правил з організації пасажирських перевезень.

За детальною інформацію щодо співпраці звертайтеся за телефонами: (048)-727-31-73 та 098-912-73-12.

Прес-служба Одеської залізниці




 Архів новин