This version of the page http://tsn.ua/analitika/moyi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-04-12. The original page over time could change.
Мої - Погляди - ТСН.ua
Зробити стартовою Архів RSS
  • Реєстрація
  • Вхід up_down
Вибір Редакції
  • Випуск ТСН.Ранок за 12 квітня 2013 року

    1/12
  • Туристи зможуть економити на музеях і ресторанах Києва

    2/12
  • У школі Вєра Брежнєва носила коротку зачіску та окуляри, і мила підлогу

    3/12  
  • Допоможіть врятувати життя 6-місячній Ярославі!

    4/12
  • Мер Одеси Костусєв отримав мільйон у спадок

    5/12
  • Даішник зацідив в обличчя водію з вигуком: "Ти що, бидло, бл*дь?!" (відео)

    6/12
  • Ювілейний Суперкубок України розіграють в Одесі

    7/12
  • 16-річний український школяр вразив Microsoft своїм винаходом (відео)

    8/12
  • Володимира Горянського мало не вбив слон

    9/12  
  • Донецька влада звернулася до жителів міста з білбордів: "Досить бухати!" (фото)

    10/12  
  • Потрібна негайна допомога маленькій Томі!

    11/12
  • Південна Корея запропонувала КНДР сісти за стіл переговорів

    12/12

Мої


Україна, 9 жовтня 2012, 10:34 Друкувати

Серед моїх є, мабуть, і люди альтернативної орієнтації. І їх мені тепер особливо хочеться захищати. Бо ці законники проголосували за те, щоб кидати їх у тюрму, самі поплескуючи один одного по натруджених чоловічих сідницях.

УНІАН
Юрій Андрухович
Я завжди розпізнаю їх безпомилково. Ось цю повнувату даму в костюмі, розшитому блискітками, її тихого й відтак удвічі меншого чоловічка з двома пакетами яблук. В одного з пакетів ось-ось відірвуться ручки. 

Або ось цих галасливих і суржикомовних студенток. Зараз буде Дубно – виходить, усі вони майбутні вчительки. Знаю, бо тут же й мій любий друг Олександр Ірванець учився на вчителя. І хоч вордівський перекладач завжди норовить виправити Ірванця на іранця (добре, що з ураном не плутає), українська мова в мого друга значно краща.Тому я сподіваюся, що ці будуть викладати у школах російську. Її ж наче відтепер усе більше ставатиме.

Ось іще зайшли якісь бабусі з дідусями, з відрами, повними грибів. "Беру за проїзд грибами!", – жартує дотепний водій. "Якби я знала, що буду з вами однією маршруткою їхати, то взяла б із собою всі ваші книжки", – сказала мені колись одна вчителька. Після цього я всіх співпасажирів – як випадкових, так і ні – в цьому підозрюю. Надто важкі й розпухлі їхні сумки. Тягнути їх нестерпно, ніби нечисту совість.

Ні, сумки з моїми книжками неслися б легко. Вони були б легкими й пухкими, як подушки з пір'ям.  Везучи їх куди-небудь, можна було б на них спати, їсти з них обід, відбиватися ними від бездомних псів та злодіїв.

Ось ця мама з сином надто пильно мене розглядають. Хоча ні – це вони видивлялися собі місця позаду. Син у формі курсанта котрогось із училищ говорить і говорить про своє нелегке навчання, про прапорщиків, про чини. Яким вояком якої армії він збирається бути? Чому їх учать? Умінню терпіти тупість і свавілля старших за званням? Гнутися перед "дідами"? Чистити туалети зубними щітками? Ні, це не мої. Мати не віддала би свого сина добровільно в дитячу казарму, якби була серед моїх. Зрештою, вона до мене заговорює, я розчаровано відводжу очі.

Взагалі таке рідко буває, бо мої зазвичай усі хороші. Буває й трохи божевільних, звичайно. "Пане Юрію, – запитує чоловік на автовокзалі в Тернополі, – чи можна вірити в усе, що пише Єшкілев? Як відносно масонів чи франківських тамплієрів?". Або: "Пане Юрію, я особисто знаю героїв усіх ваших колонок". І це вже більше схоже на правду. Цікаво було б і самому з ними познайомитись. "А чому ви не живете у Франківську?". "А хто виграє ці вибори?". "Ми їх чи вони нас?".

Живу, на щастя, чому ж ні. Ну так, у Франківську. А хто виграє? Та головне, щоб нас укотре не виграли. І жодного голосу "регіонам".

Я впізнаю їх безпомилково. Мої зазвичай найохайніші. Вони можуть багато говорити, курити, але в підсумку зберігають за собою найкраще останнє враження. Мої повернули мені футболку, потягнуту на одному з вечорів. Подарунок із вигаптуваним на грудях текстом "Президент підписав указ про любов до Росії". Мої слухають багато хорошої музики. У моїх класні зачіски. Мої шарять у політиці, мої десь уже були і щось бачили.

Мої не ревниві, беруть на мої виступи своїх коханих ідрузів. Підходячи з моїми книжками до мене по автограф, вони часто можуть запитати: "А де ж Неборак?". І тоді ревнивим стаю я.

Мої політики й депутати програють вибори, проте вони справжні джентльмени. Мої бібліотекарки найпрогресивніші, вчительки найгарніші, учні найобдарованіші. Мало хто з них витрачає свій час на писання коментів, я їм дуже за це вдячний. Бо я коментів не читаю. Сьогодні, виявляється, такий день, коли було підписано Берестейську унію, вперше у ході Першої Світової було застосовано бомбардувальну авіацію.У Переяславі-Хмельницькому відкрито монумент на честь 300-річчя возз'єднання України з Росією. Взято в полон Ернесто Че Ґевару. Ухвалено закон про громадянство України.

Мої так само, як і я, ненавидять теперішню владу. Нетерплять усі ці її фіктивні передвиборчі закони – про мови, про бюджет, про наклеп. Навіщо їм нас боятись, якщо вони перед нами чесні? Так, як це відбувається в усьому нормальному і вільному світі – без озирання на білоруську чи російську модель демократії.

Серед моїх є, мабуть, і люди альтернативної орієнтації. І їх мені тепер особливо хочеться захищати. Бо ці законники проголосували за те, щоб кидати їх у тюрму – а самі кинулися прямо в стінах парламенту обійматися-цілуватися, ще й радісно поплескуючи один одного по натруджених чоловічих сідницях. А моїм, виходить, не можна?

Я безпомилково вгадую, хто мій, а хто чужий. Навіть якщо мій зір колись мені зрадить, я все одно вас розпізнаватиму, дорогі люди.

Юрій Андрухович

 

Читайте також:
  • Додому, до Мами

    3 жовтня 2012, 11:21
    50
  • Фосфоресценція

    18 вересня 2012, 17:23
Теги: Андрухович, ПОГЛЯДИ
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 10 коментарів
  • Коментувати
  • Kontext 15 октября, 19:08
    5  
    не згоден
     
    згоден
    Скажи хто твій друг і я скажу хто ти. Далі того що написано жирним шрифтом читати не буду, бо якось аж знудило... Якось випадково мені попала на очі писанина цього пана ( все одно не читає!), - одні "пєрдоли" . І справді, пише тільки для себе.
    відповісти цитувати
  • Kontext 15 октября, 19:02
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Скажи хто твій друг і я скажу хто ти. Далі того, що написано жирним шрифтом читати не буду, бо якось аж знудило. Колись одне щось цього пана попало мені на очі, то з тих пір і не заглядаю - одні "пєрдоли".
    відповісти цитувати
  • Victor Kuliba 10 октября, 13:23
    6  
    не згоден
     
    згоден
    Минулого тижня довелося мені близько години чекати людину на тролейбусній зупинці. Поруч із цією зупинкою щодня розміщують свої агітпалатки різні партії. Від однієї з палаток підійшла до мене тітонька-агітатор: "Візьміть газету, почитайте". Я відмовився, тітонька повернулася назад до палатки. Через кілька хвилин підійшла знову: "А ви, молоді, хоч щось читаєте? Чи постійно сидите в своїх інтернетах? Живого спілкування вам не вистачає. Ось, візьми газетку, тут справжнє життя описане." Такий суспільний "діалог" (хоча, напевно, монолог) звичний для нинішніх політиків-вони нам в агітках і про покращення, і про страждання Юлі, і про чесний непідкупний суд, і про блага комунізму - та байдуже, що про це думають люди, головне, щоб 'свої' прочитали. Схоже, так і п.Андрухович пише статті для 'своїх' і байдуже на думки (читайте коментарі) інших. Зрештою, вони коментарі не пишуть...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Victor Kuliba 10 октября, 13:28
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Але чому? Можливо тому, що не читають публікацій - з різних причин-від незнання про існування таких до байдужого плину за течією. А може слабкодухі, бояться бути 'затроленими', посоромленими іншими читачами? Сноби, фанатики, сектанти, які вважать себе вище мирських суєт? Чи все ж совковий синдром дає про себе знати-у них немає власних думок (і не повинно бути-за них є кому думати), а розумова діяльність зводиться до рівня первісної людини-що поїсти і де поспати?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Надя Гергало 10 октября, 11:10
     
    не згоден
     
    згоден
    Що не читає коментів - діло хазяйське, як то кажуть (Ярослав Грицак, напр., на zaxid.net читає - фільтрує, звісно ж, але читає, відповідає, реагує). У коментарях є зворотній зв"язок, не всі коментатори - тролі. Якщо не читає коментів, то може скластися враження, що авторові байдуже, що думають його читачі, що він їх не шанує. Йому достатньо вже того, що він - такий великий і відомий - пише. А інколи треба й похилитися над пересічним читачем, в коментарях якого може бути чимало "thought for food ". Велич великої людини не в тому, що вона велика, а в тому, як вона трактує маленьких.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Надя Гергало 10 октября, 11:12
     
    не згоден
     
    згоден
    Мало бути навпаки - "food for thought" :)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Svarog_ua 10 октября, 09:56
    1  
    не згоден
     
    згоден
    "Мало хто з них витрачає свій час на писання коментів, я їм дуже за це вдячний. Бо я коментів не читаю." - Справді, навіщо це робити? У пана Андруховича самокритика відсутня, а тепер виявляється, що він також закритий до критики зі сторони. Як каже народна мудрість: будь-який геній весь час сумнівається, що він насправді дурень, але жоден дурень ні секунди не сумнівається у тому, що він - геній.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Evgeniy 9 октября, 23:31
    3  
    не згоден
     
    згоден
    конечно надо защищить....сам то такой же....и почемуто слово израиль с ураном не ассоциируется у него...
    відповісти цитувати
  • Ekleziast Hibernus 9 октября, 17:15
    3  
    не згоден
     
    згоден
    ділення на моїх і тих насправді хибне. є розумні і дурні. і тут місце проживання чи орієнтація взагалі ніякого значення не мають. дурні будуть одинакво дурними, незалежно від того регіонали вони, мракобіси чи живуть не там..... і навпаки...... будь-який поділ приводить до протиставлення, будь-яке протиставлення до врати енергії. є безліч кутів під якими можна дивитись на проблему, якої насправді немає..... пробеми немає ,коли кут зору змінюється
    відповісти цитувати
  • orbb 9 октября, 11:59
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Хх)) Президент підписав указ про любов до россії)))) Ухахахахаххаха Я під столом)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
traffim.com
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...